Dog.bg Форуми : Намерих дива птица

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Намерих дива птица Съвети от Спасителния център на Зелени Балкани

#101 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Диви животни
Публикувано: 08 December 2009 - 08:02 AM

Не, няма. Вчера пуснах една, която се беше ударила в прозорец, но леко, и просто беше зашеметена. Смешното беше, че хората ни я дадоха в кутия от топки за елха и тя цялата беше в полепнал брокат и блестеше. Чистих я сума време преди да я пусна, че да не привлича вниманието на хищниците ab_041.gif , а в замяна получих безброй накълвавания по пръстите от този огромен клюн ab_041.gif .

#102 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 10:43 AM

За съжаление птичето почина през нощта. Не знам, не изглеждаше толкова зле, напротив дори летеше. Може ли да е починало от страх? Май трябваше да я пусна да си умре свободна поне :(
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#103 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 December 2009 - 02:20 PM

Най-вероятно просто е имала повече наранявания, отколкото сте смятали, защото те, обикновено, не се виждат под перушината.

#104 Потребителят е офлайн   yorko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 08:28 AM

Здравейте, живея в София – квартал Бъкстон. Покрай нас минава канал и в петък от прозореца случайно видях една врана да подскача доста продължително вътре в коритото на канала и да не излитва. Стана ми странно и слезнах да видя дали й има нещо. Едното й крило стои леко виснало и птицата определено не може да литне. Тъй като ми се налагаше да пътувам в петък не можах да направя кой знае какво за нея – единствено й сложих храна. Вчера като се прибрах в София първото което погледнах е дали е още вътре. Нямаше я. И тъкмо бях решила, че й се е случило най-лошото, когато я видях да стои на клона на едно дърво – не зная как е успяла да се покатери, но тя определено не може да лети. Когато беше в канала и аз като исках да я хвана тя само подскачаше и бягаше и не се опитваше да лети. Вчера, когато се прибрах в София почти се стъмваше затова тази сутрин излезнах да видя дали е още в клоните на дървото – там е ... доста на високо е и аз не зная как да я хвана и да й помогна. Явно няма да може да живее така с това крило. Между другото тази сутрин една друга врана ми показа къде е ранената. Когато излезнах сутринта да я потърса в първия момент не я видях, но долетя една друга врана, грачеше доста настоятелно още докато летеше, после кацна на едно дърво в близост до дървото, където бях видяла вчера вечерта ранената врана. Стори ми се странно, че точно тук кацна и започнах да оглеждам отново дървото и тогава я видях. Стои си там и аз не знам как да й помогна. Приемам съвети и помощ.
GSM - 0887 789 101

#105 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 January 2010 - 06:51 PM

Здравейте. Ранените врани доста добре се катерят по дърветата с подскоци и е наистина трудно да бъдат хванати. Честно казано, не знам какво да ви посъветвам, защото единствения начин да и се помогне е да се хване. Това би могло, евентуално, да стане с кепче рибарско (мрежа на дълга дръжка) или, ако е на земята, да се метне отгоре и кърпа или парцал, за да не вижда и така да бъде уловена. Пробвайте да я примамите на земята с храна.

За съжаление, не съм в София в момента, иначе веднага бих дошла да опитам аз да я хвана. Ако успеете да я уловите, можете да я изпратите при нас в Стара Загора, в кашонче с дупки за въздух, по междуградските автобуси.

#106 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 10:29 AM

здравейте,
в4ера ку4ето ми намери едно малко гугу4те паднало сигурно от някое гнездо. Не е много малко ве4е прилича на "4овек", но е с доста жълто по перата. Мята с крила, но не може да лети изобщо. Не иска да се храни самичко. Давам му вода с пипетка и булгур по 10тина зрънца. Искам да попитам къде има най-голям шанс да оцелее?
Ако продължавам така да го храня и поя докато порасне малко и да го пусна навън?
Един съсед има скумрийки и каза, че те биха го гледали и хранели като свое?
Да го оставя на някой подпокривно пространство, където има много гълъби и други пернати.
Мерси на всички отзовали се

#107 Потребителят е офлайн   CMEX Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 05:53 PM

Намерих паднало свраче, със счупено краче и крилце е, крачето прокървява от време на време през ставата, която отговаря на човешката колянна. Не може да се изправи и само се въргаля. Какво бихте направили вие ?!

#108 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 06:16 PM

Свържи се със Зелени Балкани на подписа ми има телефон
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 May 2010 - 10:46 PM

Относно гугутчето, те нямат жълто по перата. Да не би да не е гугутче, всъщност? Няма да стане да го оставите някъде в подпокривното пространство, тъй като то явно още има нужда от грижи и само ще загине.

За сврачето, трябва да му се окаже лекарска помощ.

И за двете птички предлагам да ги изпратите при нас, в Спасителния център за диви животни. Не знам от кой град сте, но по принцип, повечето си пациенти получаваме в кашонче с дупки за въздух по междуградските автобуси. Ако решите да ги изпратите, телефонът ми е 0885 22 84 86 - Любомила.

#110 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 10:46 AM

Показване на мнениетоfalconess, в 04 May 2010 - 10:51 PM, написа:

Относно гугутчето, те нямат жълто по перата. Да не би да не е гугутче, всъщност? Няма да стане да го оставите някъде в подпокривното пространство, тъй като то явно още има нужда от грижи и само ще загине.

За сврачето, трябва да му се окаже лекарска помощ.

И за двете птички предлагам да ги изпратите при нас, в Спасителния център за диви животни. Не знам от кой град сте, но по принцип, повечето си пациенти получаваме в кашонче с дупки за въздух по междуградските автобуси. Ако решите да ги изпратите, телефонът ми е 0885 22 84 86 - Любомила.

Моето гугут4е не оцеля :(
Два дни по4ти изкара при мен, хранех го и до поих, ядеше с желание, но явно нещо не съм се справил както трябва. Сутринта го намерих в един ъгъл свряно.
Затова искам да посъветвам хората, които намерят птиче в беда не се бавете изобщо, свържете се с професионалистите от Зелени балкани и дайте най-реален шанс на животното да оцелее. Отлагането често води до фатален изход.

#111 Потребителят е офлайн   adelina87 Икона

Публикувано: 21 May 2010 - 10:09 PM

Здравейте, днес намерих едно малко птиче, което явно е паднало от гнездото си. Проблема беше в това, че една доста по-голяма птица го биеше и си беше разкървавило човчицата. Прибрах го в една клетка за папагали и му сложих вода и червеи(за съжаление живея на село и няма откъде да му купя бели, та ги събрах в градината). Малкия не ги и погледна. После схванах, че трябва да му ги давам в човчицата и доста яде. Дадох му и малко ягода. След като се разрових в нета, разбрах, че е косче. Изобщо не знам с какво да го храня по това време на годината-от плодове имаме в момента само ягоди, поне червеи има в изобилие. Още е малък и ако го пусна, котките ми ще го хванат. Ще се радвам на всякакви съвети :wb_052:

#112 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 May 2010 - 01:03 AM

Изпратете го при нас в Стара Загора.

#113 Потребителят е офлайн   maris_vel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2010 - 11:08 AM

Снощи открихме два черни дрозда на земята до едно дърво , единият мъртъв , другият скачаше с разперени крила, но никак не беше добре. Днес ровейки се в интернет разбрах, че е дрозд, тъй като ветеринарите не можаха да определят. Първо мислех че е бебе, но сега като гледам снимки , виждам че не са големи птици, а то е колкото шепата ми. Тази сутрин птичето е дори по-зле няма сили никакви, в къщата на приятеля ми е , и ако оцелее до 4 когато имаме възможност да идем при него ще опитам да го накраня с бели червеи , както ме посъветва момичето от спасителния център, където звънях. Лошото е , че хайвана е много слаб и вял и ме съмнява , че дори ще успее да преглъща, ако е жив докато се върнем :( Не е бил нападнат , не е ранен, няма счупвания, вета го прегледа, не знам защо бяха паднали и единят беше мъртъв.

#114 Потребителят е офлайн   maris_vel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2010 - 09:31 PM

Птичето вече е в Стара Загора при страхотните отзивчиви хора от Спасителния център. Огромно благодаря! Дано има късмет хайвана.

#115 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2010 - 11:42 PM

Супер :) Мила тази седмица мога да мина да видя какво става в центъра пиши кога си там
User's Signature

Цитат

Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 May 2010 - 07:23 AM

Тази седмица почивам в събота и неделя. През другите дни съм там по цял ден, ама в понеделник до обяд имаме оперативка :smile:.

#117 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 02:08 AM

Няма да е тая седмица че съм зает около вуза заверки, дати направо ме убиха последната седмица :) но лятото съм на стяж на АПК-то така че сте ми близо
User's Signature

Цитат

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 01:24 PM

Намерен гълъб.Малък е,така както гледам.Прибрах го у нас,дадох му това,което имам в момента-от храната на папагала(просо,ечемик) + малко хляб.РАзбира се ,и вода.
Прояви интерес ,но съвсем нищожен."Накокошинил " се е и спи.В момента нямам възможността да го заведа на ветеринар.Видимо му няма почти нищо.Освен липсващи перца около клюна.Крачетата са добре.На цвят е черно,има три-четири жълти "власинки" по главата.Очички-чисти,отворени.Не съм проверявала крилата.Ще го видя,когато се аклиматизира.
Не може да лети,не бяга изобщо от мен.
Има ли нещо друго,което мога да направя за него?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#119 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 02:24 PM

Пера около човката няма защото е млад. Няма какво друго да направите според мен няма да оцелее вероятно не се храни сам. Опитайте се да го напоите и да му дадете храна в устата докато се напълни гушата
User's Signature

Цитат

Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 02:33 PM

Благодаря за отговора! На колко време трябва да го храня ?И как,всъщност?Отварям човчицата?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

• (16 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни