Dog.bg Форуми : Изолатор - Перник(бившия КЦ)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор - Перник(бившия КЦ)

#361 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 February 2010 - 06:11 AM

Последните страници добре ме запознаха с емоционалното състояние на sheba, с нейния живот, заетост, тип нервна система и пр.
Но не и с нещо по същество относно Перник.
Предлагам ви първо следното:
Определете стратегията, защото имате два варианта, и никой освен вас не може да реши кой е по-целесъобразен.
Вариант 1: Борите се да бъде продължен договорът.
Вариант 2: Сигурни сте, че договорът няма да бъде продължен, затова подготвяте нещата как да се оттеглите с най-малко поражения за животните И решавате какво ще правите след като общината започне да стопанисва приюта.
Не приемайте вариант 2 като края на света. Ако нямате ресурса да стопанисвате приюта, може да се окаже, че той ще бъде по-добър за дейността ви - няма да ви дишат във врата, ще можете да правите само това, което е по силите ви, и няма да харчите време и нерви за отблъскване на неминуеми атаки. Това време и енергия ще харчите в конкретна помощ за кучетата - сайт, обгрижване, представяне, задомяване. Като краен резултат може пък да сте по-ефективни и да помогнете на повече кучета?

Мисля, че в двата случая действията ви трябва да бъдат различни, затова първо седнете и решете това. След това направете един брейнсторминг тук и навсякъде, за да изникнат конкретните идеи и да се начертае планът.
Човек наистина има нужда да се оплаче, разбирам ви, но оплакването ще му помогне да се разтовари емоционално и нищо повече. След това трябва да се начертае план за действие със срокове.
ПП За да определите целесъобразния вариант може би е добре да си направите ваш си анализ. В смисъл една рекапитулация какъв ресурс е изгубен за отблъскване на атаки и този ресурс ако беше използван за друго какво е можело да се получи. Какви плюсове и минуси е донесъл фактът, че имате договор с общината и кое надделява - плюсовете или минусите. Може би като си направите тази проста сметка +, -, черта, ще ви просветне пред погледа?

#362 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 25 February 2010 - 09:07 AM

Работим и в двете насоки Мил.
Благодаря.

User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#363 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 February 2010 - 10:43 AM

Дайте информация, колко кучета сте заловили от както стопанисвате приюта, колко от тях са кастрирани, колко са осиновени, колко са евтанизирани, колко има в момента в приюта.

Напишете едно писмо в което давате информация за организацията си, за дейността си, за екипа, за работата, която сте свършили до момента. В това писмо напишете, че се нуждаете от помощ, от спонсори, дарители, храна и т.н.. Разпратете това писмо да всички вносители и дистрибутори на храни, аксесоари, стоки за домашни любимци, до всички организации занимаващи се с проблемите на бездомните животни!
Предложете на тези фирми и организации да сложите банерите им в сайта, да обявявате и техни кампании, промоции и т.н., като те пък от своя страна да ви помагат.

По колко часа на ден работи ловеца?
Накарайте го да изпълнява някакъв норматив, например по едно куче на работен час, стимулирайте го да работи по-ефективно.

Разпределете си работата по районите на града, например започвате да ловите кучетата от центъра на вън към покрайнините - ето ви го графика, който ви искат.

Когато пускате обяви за осиновяване на кучетата, слагайте линк към сайта си.

В този сайт (на кастрационния център) напишете, че имате нужда от помощ.

Направете си група и във фейсбук.

За нито едно нещо от горе изброените не е нужен доброволец.

Можете да го направите и само за много кратко време без да е необходимо да хабите пари, време и излишни емоции!
User's Signature

Качена снимка

#364 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2010 - 11:31 AM

Цитат(sheba @ Feb 25 2010, 09:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Работим и в двете насоки Мил.
Благодаря.

sheba, това ми се струва неефективно, в смисъл трябва да акцентирате на различни неща в двата случая, да не кажа противоположни.
Примерно какъв ще е ефектът да презентирате приюта и програмите му и да се рекламирате във втория случай? Трябва да хвърлите всички усилия за презентиране и изваждане на кучетата.
А в първия случай трябва да хвърлите всички усилия в пиар, лобиране, представяне на убедителна програма, уталожване на обществения и институционален натиск.
След като ви липсва ресурс, отговор работим и в двете посоки фактически означава не работим в нито едната. Не го приемайте като критика, съвсем доброжелателно го казвам, ако съм на топа на устата няма да се разливам в противоположни посоки, а ще хвана единия път. Казано с един пример - ако предстои да ми прекратят договора за наем на апартамента, няма да тръгна да сменям дограмата, нито да се подмазвам на съседите.

#365 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 February 2010 - 11:59 AM

Само се моля цялата тая дискусия, всички идеи, които се изписаха, цялата тази енергия да е имала смисъл. От тук насетне...
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#366 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 25 February 2010 - 12:04 PM

Цитат(sheba @ Feb 24 2010, 09:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Илит никога и нищо не е предлагала - имахме дарение от тях за което съм им много благодарна, но за финансиране- не мога да се сетя.

Цитат(Илит @ Jul 19 2009, 05:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз пък недоумявам защо не действате в насока спонсори. Само с парите от общината няма да сколасате, то е ясно. Отидете при вносителите на храни, обещайте им звездите. Един оправен човек може да направи чудеса. Пльоснете един рекламен винил, нещо от рода на "Нашите кучета са добре нахранени благодарение на..." Говорете с общината да ви отпуснат един мизерен билборд, който да преотсъпите на тези, които се съгласят да ви дават храна -дали с намаление или даром, както успеете да се преборите. Ако имате медийни изяви, обещавайте реклама. За всеки вносител има значение имиджът му, възползвайте се. Ако не стане при едни, отидете при втори, трети, пети...
Същото направете с вносители на кучешки легла, съдове, обезпаразитяващи препарати...
За да твърдите, че сте направили голяма крачка трябва да положите много труд, не може да чакате някой да дари 20 лева, за да купите храна, при това от магазина. Не е това начинът да се поддържа такова място.

От личен опит, мога да предложа много неща. Но, не, не мога да ги направя вместо вас.
Последен съвет от мен -За евтаназиите -работите с Джулия от Холандия. Там са едни от най-добрите курсове за диагностициране на агресия, тапиите се признават по цял свят. Ако човек с такава тапия се подпише, че еди кое си куче не е агресивно, всяка по-нататъшна дискусия с общината става излишна -печелите по презумпция.
Познавам Джулия. Ако и кажете какво е нужно да направи, света ще обърне и ще ви намери парите за курса. Говорим за човек, който за една седмица събра 500кг храна за Сеславци, обикаляйки по зоомагазини и взимайки по едно-две кила от всеки. Не я подценявайте, просто и кажете какво ви трябва.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#367 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 February 2010 - 12:04 PM

Благодаря ви на всички за съветите и помощта. Знам, че всички работите само и в името на доброто на животните. Нещата ни са малко хаотични все още , но ще се опитами да сложим в ред всичко и да действаме. Ще се опитаме да подредиме работата си в бъдеще по важност.
Илит благодаря ти за съвета- ще попитаме и за тези курсове. Лошото е, че нали знаете, че едно кученце, когато е на улицата може да прояви агресия и да ухапе не един път, но когато дойде при нас и види, че не сме му врагове то става добро- а иди го евтанизирай тогава- ама то няма край.....

Това е само за споделяне на инфо- не се оплаквам. - Вчера бях шофоьор на ловеца- направо се ужасявам- едри кучета си се разхождат по улиците, а кото го уцелиш си се скрива в двора, а стопаните му го крият. Един каза, че убил бебетата на кучето си с лопата. Друг казва, че някой дошъл с кола и изсипал кучето. Трети, казва, че и друг път е имало кучета ама сега били повече. Общината се обажда и казва, че ще си понесем последствията....Страшна работа ud_009.gif
User's Signature

#368 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 February 2010 - 07:51 PM

Това е момента, в който да им обясниш на тези за регистрацията на кучетата, колко струва, как се прави. Това, че за кастрирано куче не се дължи данък и че глобите ще са доста по-големи. Както и да и дадеш брошури за вас и разясняващи горното.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#369 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 08:00 PM

http://forum.dog.bg/...=40#entry777019

Никак не съм наясно с тия неща и как се парави, но ми хрумва следното:
_трябва да искате извадки от болниците за ухапаните от кучета предишните години и ухапаните през времето в което вие сте в приюта.
Да напишете ясно каква работа сте свършили - брой кастрирани, брой евтаназирани, брой върнати на улицата, бворй лекувани и задомени.
Не знам какъв е договор с общината, но е добре да се прегледа и какви са клаузите при прекратяване. Дали имат право да го прекратяват и при какви условия. Не трябва ли да се иска общината да плати за благоустрояването на обекта.

Не ми хрумват други неща, но както казах - никак нямам опит в това.
Само виждам,ч е трябва да действате мигновено, да нападате преди те да са ви нападнали окончателно. Да опитате да раздухате нещата, особено ако горните статистики са във ваша полза. Да покажете ясно,ч е сте вършили работа, че времето ви е било малко и не могат да се правят никакви заключения. Да пишете до медии и т.н.

User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#370 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 March 2010 - 08:35 PM

Хора помощ. Прекратяват ни. Ние последни разбираме и то от интернет. На кмета на Рударци му изяли кокошките. Назначили са бившия доктор и то в общината. Ще го правят общинско предприятие. Ще действаме в посока да спосим кучетата ни на стационар.
Помагайте.
User's Signature

#371 Потребителят е офлайн   Cocoa__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Животни, природа, музика
Публикувано: 02 March 2010 - 08:36 PM

Всяка седмица след последната ни преконференция ходим в болницата и взимаме сигнали от първоизточника.....кметицата никой не я е хапал , но стана ясно, още не е официално съобщено, ще ни гонят предварително

Тъй като , още не са ни казали нищо незнам имаме ли 1 месец предизвестие или веднага ще ни разкарат, и в двата случая сега - повече от всякога търсим приемни домове, търсим и терен , където да преместим 60
кучета

Редовно прилагаме отчет за брой кастрирани , евтаназирани и т.н.
Ще видим ще можем ли да свикаме пресконференция , за да им опресним, лошото е , че няма да ни оставят

User's Signature

И ако опитът не достигне своята цел, поне ще имаш честта, че си го предприел

#372 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2010 - 08:54 PM

Цитат(nort2005 @ Sep 26 2009, 07:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(sheba @ Sep 24 2009, 02:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
О хора във вторник пак ще ни разпъват на кръст. Общината ни събира на пресконференция. Искат да се връща стария закон с евтаназиите- пишели писмо до министъра. Направо ще ми се пръсне главата.

Вие трябва да ги разпънете на кръст. Защото има закон и този закон изисква общината да предостави подходящи условия за работата по него, и да обезпечи финансово тази дейност. Това вашата община направила ли го е? Ако не - значи саботира закона, който как да работи при това положение? Ето затова ще има ухапани.
Би трябвало тази пресконференция вие да я свикате, а не те. Но нищо, и така става.

#373 Потребителят е офлайн   Cocoa__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 March 2010 - 10:08 PM

До пресконференция не съм сигурна , че ще се стигне, но ще дигнем шум около местните медии, реално си вършим работата по програмата
User's Signature

#374 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 March 2010 - 10:28 AM

Задействайте се веднага - бъдете шумни, опитайте се да оправите нещата.
В какви насоки работите, каква помощ Ви е нужна?

#375 Потребителят е офлайн   Cocoa__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 March 2010 - 03:42 PM

Сега най вече търсим място където да преместим животните.

Още няма новини от общината, нормално де почивен ден е, нашите хора ще разговарят с местни медии днес .

Според мен , ако ни прекратят предварително ще имаме 1 месец предизвестие, не че е много време, но дори и да не ни прекратят, май месец ще ни махнат, общината си е решила да назначава общински ветеринар и ловец , които наистина ще решат проблема. Има слух , че лекаря ще е , този който преди евтаназираше кучетата, когато такъв беше закона - Цветков

Най вече приемни домове ни трябват , за да намалим броя , поне малко
User's Signature

#376 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 March 2010 - 06:58 PM

Приемни домове - ясно. По скоро кажете, какво ще правите за да може да се забави или предотврати тази сутиация с пълното прекратяване. Има ли вариант в който Вие и поставен от общината доктор работите заедно?

#377 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 March 2010 - 07:52 PM

Здравейте. Вариант з аработа с назначения-евентуално доктор няма, защото те няма да ни допуснат. Това не значи, че ще ги оставим на мира. Да смятаме да направим пресконференция , но да видим - нека да ни го връчат официално- не искаме да ипреварваме събитията. Няма да се предаваме. Ако трябва ще се пренесем на друго място, но трябва да си спасим кученцата.
искрено благодарим на Руми, която днес ни помогна да закараме на рентген две кучета. Едното е стреляно. Руми обичаме те и ти благодарим. smile.gif smile.gif
User's Signature

#378 Потребителят е офлайн   Raven2158 Икона

Публикувано: 03 March 2010 - 08:16 PM

Влизам тука и все едно попадам на финалната битка за приза "най-голям гадняр". Ни ви познавам, а и не бих искал, като гледам какви сте злобарки. Така само ще отвратите хората от това, което правите. А ако не сте ходили в друг град освен София, а аз съм кореняк софиянец, естествено няма как да знаете, че там не се ритат по кокалчетата нито вносители на храни, нито на гаванки, нито на аксесоари. Някъде по-напред някоя искаше да пие валериан, предлагам и да изпие едно шише, дано я свали на земята. Жалко за жената от Перник, която е толкова всейтдайна. Според мен трябва да смени сайта, защото тука нищо позитивно няма да получи. А вас останалите как не ви е срам да сте толкова зли и агресивни щом работите уж за справедлива и позитивна кауза???

#379 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 March 2010 - 08:21 PM

Цитат(Raven2158 @ Mar 3 2010, 08:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Влизам тука и все едно попадам на финалната битка за приза "най-голям гадняр". Ни ви познавам, а и не бих искал, като гледам какви сте злобарки. Така само ще отвратите хората от това, което правите. А ако не сте ходили в друг град освен София, а аз съм кореняк софиянец, естествено няма как да знаете, че там не се ритат по кокалчетата нито вносители на храни, нито на гаванки, нито на аксесоари. Някъде по-напред някоя искаше да пие валериан, предлагам и да изпие едно шише, дано я свали на земята. Жалко за жената от Перник, която е толкова всейтдайна. Според мен трябва да смени сайта, защото тука нищо позитивно няма да получи. А вас останалите как не ви е срам да сте толкова зли и агресивни щом работите уж за справедлива и позитивна кауза???

Може би сме агресивни защото предлагаме помощта си от юли миналата година!
Даваме съвети, идеи и т.н., а госпожите от Перник пишат само когато "опре ножа до кокала".

Raven2158, ти как помагаш?
Имаш ли идея какво са правили хората от този ужасен сайт включително и за Перник?

Или може би трябва всички да напуснем работа и да отидем там да реализираме лично ние, идеите, които сме дали?!
User's Signature

Качена снимка

#380 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 08:38 PM

Цитат(sheba @ Mar 3 2010, 07:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
нека да ни го връчат официално- не искаме да ипреварваме събитията.

Как така да неизпреварвате събитията? Трябва да вдигнете вой до бога - как така научавате подобни неща от нета? "Ние сме напрваили това и това и това и това, а някой ни спряга името като невършещи работа. Искаме медицинско за ухапаната кметица. Това не отговаря на истината, създава грепно впечатление и настройва обществото, на което ние решаваме проблемите..." И бля, бля... Както писах - нападнете, преди да ви нападнат. Дадат ли ви предизвестие - до там ще сте.

User's Signature

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема