Dog.bg Форуми : Изолатор - Перник(бившия КЦ)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор - Перник(бившия КЦ)

#381 Потребителят е офлайн   Raven2158 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 03 March 2010 - 08:44 PM

не бих проследил кореспонденцията ви, но от начина по който давате съветите си лъха необяснимо пренебрежение, високомерие и себевлюбеност. Нямам никаква предсава за историята на това поведение, но то е непростимо , ако наистина искаш да помогнеш на някой. Друг е въпросът дали не искаш само да изтъкнеш собсвеното си величие. Не знаете ли , че негативизмът ви ще се върне към вас? А на жената от Перник пожелавам повече здрави нерви и въобще да не и пука от такива "съветници". Колкото до мен - аз правя, но на друго ниво.

#382 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 March 2010 - 09:13 PM

Цитат(Raven2158 @ Mar 3 2010, 08:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
не бих проследил кореспонденцията ви, но от начина по който давате съветите си лъха необяснимо пренебрежение, високомерие и себевлюбеност. Нямам никаква предсава за историята на това поведение, но то е непростимо , ако наистина искаш да помогнеш на някой. Друг е въпросът дали не искаш само да изтъкнеш собсвеното си величие. Не знаете ли , че негативизмът ви ще се върне към вас? А на жената от Перник пожелавам повече здрави нерви и въобще да не и пука от такива "съветници". Колкото до мен - аз правя, но на друго ниво.

Да я бяхте проследили кореспонденцията и после да обиждате! Никога в този форум не съм си позволявала да се изтъквам, това, могат да го кажат и всички съфорумци, имащи поглед над мненията ми.
А жената от Перник (всъщност те са повече, но вие откъде да знаете, като не сте чел темата), ако не иска съвети защо ги търси!?

П.С. Вие да не сте и адвокат?

User's Signature

Качена снимка

#383 Потребителят е офлайн   Raven2158 Икона

Публикувано: 03 March 2010 - 09:31 PM

2-3 страници проследяване на темата ми бяха достатъчни, а вие продължавате да се държите нахално. Не, определено не съм и адвокат, но бях предизвикан от нападателното поведение на повечето "съветници" . Не завиждам на кучетата щом такива озлобени хора ги защитават. Приключвам с този форум с доста неприятно усещане. Надявам се да се намесят и по-позитивни хора, защото такива като мен, попадащи за пръв път, сигурен съм, също ще бъдат отвратени. Опитайте се само да бъдете по-добри, момичета и момчета!

#384 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 March 2010 - 09:40 PM

Започнете да четете темата от началото и много от казаното ще ви стане по-ясно.
User's Signature

Качена снимка

#385 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 09:42 PM

Цитат(Raven2158 @ Mar 3 2010, 09:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
2-3 страници проследяване на темата ми бяха достатъчни, а вие продължавате да се държите нахално. Не, определено не съм и адвокат, но бях предизвикан от нападателното поведение на повечето "съветници" . Не завиждам на кучетата щом такива озлобени хора ги защитават. Приключвам с този форум с доста неприятно усещане. Надявам се да се намесят и по-позитивни хора, защото такива като мен, попадащи за пръв път, сигурен съм, също ще бъдат отвратени. Опитайте се само да бъдете по-добри, момичета и момчета!

Вижте, не мисля, че е достатъчно да прочетете 2-3 страници от тази тема тук, за да си създадете мнение за проблема, който съществува в Перник, а още по-малко, за да давате оценки на хората, които се опитват да помогнат на организацията в там. Това, че не винаги всички ахкат и охкат очаровани е нормално, а също и конструктивна критика е нормално да има. Всички съвети, които се дават на Шеба и колегите й, са повече от добронамерени! Някак си е нелепо да се включвате с тази злобна оценка!

А, още нещо!
Ако искате да ни убедите, че сте нов във форума и така да се каже първото, което сте прочели е темата за Перник, Евала!
И направо от последните 2-3 странички давате оценка?
Сигурно си мислите, че помагате на момичетата от Перник така, нали???

П.П. По-добре не разводнявайте темата! Има достатъчно сериозен проблем, по който да се говори и да се мисли за възможни решения!
User's Signature

Качена снимка

#386 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2010 - 09:45 PM

Raven2158, недейте да реагирате с отрицателно отношение на това, което за Вас e негативизъм - недейте, моля, да приключвате с форума. Всяка помощ е повече от добре дошла, Вие самият казвате, че помагате за каузата на друго ниво и дори и да не можете директно да помогнете на Перник, е достатъчна моралната Ви подкрепа и идеите, които може да предложите. Моля Ви, не оттегляйте подкрепата си. Ако имате време, изчетете всичко, може би Вие с нов и страничен поглед ще помогнете най-вече.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#387 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 March 2010 - 02:22 AM

sheba, наистина ви съветвам да не изчаквате събитията да ви изпреварят. Говорете Вдигнете вой до небесата още сега. Натрупайте точки преди негативите да се строполят над вас.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#388 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 07:42 AM

Следя форума и се възхищавам на всеотдайността на всеки от вас.На всички ни е трудно, но може би на хората от Перник в момента им е най-трудно. Възможно е да са допуснали грешки, но никой няма опит. В свестните държави сдруженията работят от много години, а на нас тепърва ни предстои да се учим на много неща. Като изхождам от манталитета на цялата ни нация дълго време ще ни бъде много трудно. В момента само обираме негативите и сме неудобен "партньор".Резултати и промяна може би ще има едва в следващото поколение , което ще продължи нашата дейност.
В коментарите се усеща напрежение, което не е полезно за никого. Всеки съвет ще бъде полезен , но трябва да се изходи от конкретната ситуация.
Истината е , че трябва да се реагира веднага.
Да се започне с презентация на дейността-всичко, което сте направили/ вярвам, че то не е малко и хората трябва да знаят за това/. Дайте широка гласност на това /не знам доколко разчитате на медиите/. Данните за ухапани едва ли ще бъдат достоверни-обикновено половината са ухапани от домашни кучета, но като цяло го "отнасят" бездомните.
Разбирам, че договора е срочен и изтича през май. Трудно е да взема отношение по възможността на общинска администрация да го прекрати по-рано , тъй като не знам съдържанието, но предполагам, че има възможност да отстоявате спазване на срока.
Да се обсъди възможността да се сключи нов договор / което няма как да стане , ако са решили да правят общинско предприятие и нямат желание вие да стопанисвате приюта/. Но създаването на предприятие е свързано със заделяне на средства от бюджета / постарайте да разберете предвидени ли са такива/. Ако не- какви средства тогава са предвидени за изпълнението на програмата и по какъв начин ще бъдат изразходвани.
Ако няма никаква надежда да продължите договора, постарайте се да намерите домове първо на набедените за агресивни. И ако общината реши , че тя ще стопанисва приюта -тогава ще упражнявате ежедневен обществен контрол.

User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#389 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 March 2010 - 05:26 PM

Здравейте на всички.
Не искам пак да навлизам в полемики, но съветът до Raven да прочете цялата тема надали ще му бъде от полза, тъй като тя не би го запознала с цялостната ситуация в действителност, защото има неща, писани от хора, които не отговарят на истината, но въпреки това ние сме запазили мълчание само и единствено да не отблъскваме новопопадналите тук.

Благодаря ви на всички, които предложиха своята помощ със съвети или идеи. Благодаря на Elizd за подкрепата и и за предложенията и.
Не мога да напиша всичко тук във форума, защото се притеснявам кой чете цялата тази информация.

Така:
Днес информацията е излязла и по вестниците. Кметицата не е хапана, дори не е нападана- това са глупости. Преди време дъщеря и е ухапана.
Всеки път искат от нас да се "изчисти " центъра. Ето ви следната информация.
В Перник и 24 села в набалото на дейността ни е имало близо 2000 бездомни кучета +/- 400 тъй като предишната фирма е изтребила половината от заловените- по техни думи, а пък и първите 5 месеца на 2009 та не е работено въобще - по никакъв метод. Та досега сме кастрирали прлиблизително 650 кучета. Темпа на работа се забави през големите студове, когато горе беше почти невъзможно да се работи.
Осиновени около 30 кучета/ не мога да цитирам с точност, но ще извадя тези данни и ще ги публикувам/.
Знаете обаче темпа на изхвърляне и на раждаемост. То затова тази програма е в срок на изпълнение 3 години. На нас договора ни е за една. После всичко ще пропадне.
Кастрирани 650 представете си какво става с останалите 1350?!
Да не казваме, че за парите , които получаваме това е постижение, защото не ни е плащано от ноември месец. Но не искам да прозвучи като оплакване.
Когато кмета обяви , че ще бъде глобяван всеки собственик нерегистрирал кучето си- нова вълна от изхвърлени. Как да насмогнеш!? А няма още никой глобен за нерегистрирано или изхвърлено куче- значи само предизвикаха изхвърляне на кучета и не предприеха мерки според закона и според техните правомощия. А да не казвам, че тази работа с медальончетата е пълна глупост, защото всеки може да си изхвърли кучето просто да си смени медальончето на новото куче.
Наистина броят на ухапаните граждани се е увеличил драстично в сравнение с изминали години. Наистина има кучета не е като да няма, но колкото и да работим и да се скъсваме имам чувството, че е като бездънен кладенец.
Да базирайки се на закона ние сме прави, на как да убедиш обществеността, че си прав. Директорката на болницата каза пред нас - трепайте ги- човек , който е избран от Герб, жена и професионалист - ТРЕПАЙТЕ ГИ.
Допускахме, че е възможна злоупотреба с ваксини бяс. Предишният директор ни отказа справка за всички ухапани, защото била конфиденциална инфо. Сега получаваме ежеседмична справка. Отказа ми справка за минал период по ЗДОИ, защото нямало кой да я направи. Аз продължавам да настоявам за тази справка за изминал период, за да правят разграничение на ухапаните от домашни , бездомни и такива само на територията на Община Перник.
Казахме им, че информацята , която подават на Община Перник не е коректна, защото има случаи на ухапани в Трънско, и Ковачевци, но са си правили ваксините в Перник и ни го вменяват като отговорност.
Ще ви държа в течение , но не бих могла да пиша цялата информация тук.

User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#390 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 06:49 PM

Възмутителна безотговорност и на човеците и на администрацията по отношение регистрацията на домашните кучета! Колкото и да се кастрира, безотговорните стопани на дворни кучета са виновници за нови бездомни животни . Но недоволните граждани не виждат вината в човеците, а искат ТРЕПАНЕ на душиците, чиято единствена вина е , че са се родили. Кметовете ще използват недоволството като евтин популизъм и за да прикрият неспособността си да се справят с проблема , ще искат да се промени ЗЗЖ и да се въведе евтаназия- ТОВА Е НАЙ-СТРАШНОТО И НАЙ-ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ! За това трябва всички НПО да се обединят на национално ниво и да се настоява за регистрация и строг контрол върху домашните животни.
Сигурна съм , че и в Трън и в Ковачевци и във всички останали села , във всяка втора къща има някое нещастно животно , което прекарва целия си живот вързано на синджир, с една суха филия хляб, без да е виждало някога ваксинация и обезпаразитяване. Това не пречи да прави по две котила в годината и да изхвърлят бебетата му!!!
Кмета на Перник, на Трън, на Ковачевци и всички други кметове да дадат официално информация колко регистрирани домашни кучета имат!

User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#391 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2010 - 07:00 PM

Ами ето ви теми за пресконференция - как след заплахата е увеличено изхвърлянето, но обещанията на кмета не са спазени и не е направено нищо по въпроса. А това е част от проблема. Как не са ви превели нужните пари - разписки и банкови извлечения. Защо се криете? Не бъдете мъченици, а нападнете първи! От вас и вашите решения сега зависят чужди съдби и животи. Бъдете настъпателни!!!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#392 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2010 - 10:48 PM

Силно се съмнявам да ви прекратят договора сега, 2 месеца преди изтичането му, нямат интерес да го нарушават, след като остава толкова малко време. Ще си изчакат да изтече срока му.
Затова имате известно време за реакция. Освен пресконференция и прессъобщения в местните медии, защо не помислите за някое мини-Зооекспо на кучета от приюта на някоя полянка в парк към края на Април? Няма да ви трябва особена организация, ще дойдем и от форума, сигурна съм, че много хора с удоволствие ще помогнат за това нещо. Нека има фън за децата, изкарайте най-добрите и дружелюбни кучета да ги покажете, да се получи едно положително събитие, а? Поканете Перничани, но и Софиянци, вложете и нотка жалостивост в анонса как съдбата им е на кантар, може пък да излезе късмета на някои от подопечните ви. Поканете и осиновители, приели ваши животни, да дойдат с тях.

#393 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 06 March 2010 - 08:33 AM

Амии, ситуацията започва много да заприличва на Русе, ще кажеш, че едни и същи ги съветват...

Предложение за Общинско предприятие в Русе

Това е класическият начин, чрез който общините изолират неправителствените организации или поне тези, които наистина искат да решат проблема. А другите, които правят предложения вместо общината, накрая получават заслужено общинска службица.

Прегледайте това предложение, ако е направено подобно в Перник и разполагате с текста му - сравнете ги и точка по точка опишете предимствата и недостатъците на този начин на стопанисване. Пускам русенското предложение, защото смятам, че авторът му извади от 9 кладенеца вода, само и само да постигне целта си, което означава, че може би текстът съдържа нещо, за което умните глави на вашите общинари не са се сетили още, но е въпрос на време. Бъдете подготвени! Опитайте се да предвидите действията им! Не се отчайвайте, ако ви изгонят - всеки край е ново начало!

#394 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 March 2010 - 07:28 AM

Какво се случва при Вас?
Какви мерки взехте?
Има ли положителни или отрицателни отзиви?
Имате ли нужда от помощ?

#395 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2010 - 10:46 AM

За да избегнете подобни проблеми е трябвало (то още не е късно) ежемесечно да изготвяте доклади до общината (отдел Екология и копие до кметицата) за това какво е свършено до момента и какви са проблемите. Набивайте им в главите какво те трябва да свършат, но не са свършили, защото манталитетът на средностатистическия ленив общински служител стига само до там, че да вмени всички отговорности на звеното, работещо директно с кучетата. Затова и все още считат, че тепаньето е най-добрият метод. Трябва да се повтарят азбучните истини по много пъти - за регистрацията, за контрола, за домашното развъждане и т.н. Също така - отбележете, че е изключително грешна политика в бедни общини да се прилагат репресивни мерки при регистрацията на домашните кучета. Можете да дадете пример с община Самуил, където само за 2-3 месеца са регистрирали 1400 домашни кучета, като за момента не събират никакви такси, просто защото са наясно, че хората са бедни. Като контрапункт можете да изложите негативния си опит от Перник. Постарайте се да бъде пределно ясно (без открито да обвинявате), че за това имат вина "експертите" от отдел Екология, които не са дооценили ситуацията и са подходили грешно. Постарайте се също така (отново без директно да обвинявате) да изясните, че са изгубени повече от 2 години, заради бездействието на общинските служители. Може само като кратка констатация да споменете в доклада, че не е плащано за дейността от ноември.
Също така - трябвало е ежемесечно да предоставяте този доклад и до медиите - те ще ви свършат половината работа, ако разберат какво е правилното решение. Не акцентирайте засега върху неплащането, защото него ще го използвате когато нещата станат напечени. Пропуснали сте доста време, опитайте да наваксате.

П.П. Когато изтече договора ви и общината реши да не го подновява - винаги можете да използвате докладите си за извършената дейност като доказателство за това, че сте алармирали какви са проблемите. Тогава ще обяснявате, че не ви е плащано редовно, но въпреки това сте си вършили работата.
User's Signature

Качена снимка

#396 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 March 2010 - 10:42 PM

Здравейте всички. Всеки месец представяме в общината отчет за извършената работа. Те плащат- т.е. би следвало да плащат на база на този отчет. Там си пише- кастрирани и върнати, осиновени и евтанизирани .....всичко.
За момента нищо пак. Изведнъж бум - новина и после нищо - направо ме изнервя това положение.
Днес даже трябваше да направим среща на координационния щаб в общината, но и това отмениха в последния момент.
Благодаря на всички дето ни мислят. Ще ви държим в течение.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#397 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2010 - 01:40 AM

А имате ли план за действие?
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#398 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 12:17 PM

Цитат(sheba @ Mar 10 2010, 09:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте всички. Всеки месец представяме в общината отчет за извършената работа. Те плащат- т.е. би следвало да плащат на база на този отчет. Там си пише- кастрирани и върнати, осиновени и евтанизирани .....всичко.
За момента нищо пак. Изведнъж бум - новина и после нищо - направо ме изнервя това положение.
Днес даже трябваше да направим среща на координационния щаб в общината, но и това отмениха в последния момент.
Благодаря на всички дето ни мислят. Ще ви държим в течение.

Чудесно е, че правите редовно отчети, но те трябва да съдържат и препоръки относно мерките, различни от кастрацията - т.е. работата със стопаните на домашни животни. Нещо, което е задължение на общината и което съм сигурен, че се свежда до някакви репресивни мерки и закани. Работете активно с журналистите - обяснявайте им подробно защо кастрацията сама по себе си няма да реши проблема. Надуйте им главата, дето се вика, така че и глухият цар да разбере къде се къса нишката и защо по този начин проблемът никога няма да бъде решен. Търсете и съдействието на РВМС - едно тяхно становище относно задълженията на общината за контрола върху домашните кучета би било също от полза. Настоявайте и за по-голям бюджет - ефект от работата ви ще се усети едва, когато достигнете над 70% кастрирани животни. Това също трябва да се обясни много ясно. Не е лошо да излезете с едно предложение до общината и за преброяване на бездомните животни в града (общ брой и брой кастрирани), за да се знае какво е моментното положение. Вече има методики и за това, които са достъпни.
User's Signature

Качена снимка

#399 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 March 2010 - 09:41 PM

Какво става при Вас?
Имате ли план за действие?
Има ли нужда от помощ?
Какви мерки сте взели?

#400 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 March 2010 - 09:52 PM

Цитат(ansf @ Mar 13 2010, 09:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Какво става при Вас?
Имате ли план за действие?
Има ли нужда от помощ?
Какви мерки сте взели?

Като гледам как ни отговарят на въпросите ( а четат), май ..................не.
User's Signature

Качена снимка

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема