РОТ говорилня
Публикувано: 12 September 2012 - 08:08 PM
Слагам го в противоречие на оня гнусен клип в който насъскват ротвайлерите срещу другото кученце. И също за всички "разбирачи" от русенския регион (а те са наистина много), според, които ротвайлерът трябва да хапе, убива и да лае всичко живо, и които не могат да си поканят гости, защото кучетата им са "страхотни пазачи".
Публикувано: 13 October 2012 - 05:30 PM
Публикувано: 24 October 2012 - 12:11 AM
Публикувано: 25 October 2012 - 01:53 AM
Искам да споделя една голяма моя болка...Месеци наред избягвам да чета или гледам снимки и текстове за кучета....Наложи се да заминем за чужбина на работа.Имаме женски ротвайлер на почти 2 години.Опитите ни да вземем кучето с нас се оказаха безуспешни,просто нямаше възмжност да попаднем на квартира,където да позволяват домашен любимец(който е бил в чужбина знае как стоят нещата с квартирите и колко лесно се намират за чужденци!!!...а и кучето е едро)...И така вече 4 месеца съм без моето съкровище.Оставихме я при наш познат,който я хареса,ще я гледа...,но в мен нещо се откъсна.Боли,боли,боли!!!....Не мога да се примиря с чуството,че извършихме предателство спрямо това същество!!!Постоянно мисля за нея,как е,как е преживяла този шок,добре ли е гледана,как ние й липсваме...та ние я взехме на 50 дни.Ей обсебваща е тази любов,боли ме все едно човек съм загубила!Още повече като зная,че е жива,че чака...Моментите когато ми идва да загърбя всичко и да се прибера,да си я взема и отново да сме така щастливи заедно с нея са много често...Но това няма как да стане,тъй като не сме от каприз в чужбина,а трябваше да се спасяваме от финансови проблеми.Нямаше вариянт да не използваме добрия шанс,че можехме да заминем .Моля споделете,ако има някои от вас,преживявали това страдание....КАК СЕ СПРАВЯТЕ?Как се превъзмогва(ако въобще може...)тази буца в гърлото?Не вярвам сред вас да има някои да каже....е куче е все пак!!!Не го приемам така!Затова и се осмелих накрая да споделя тук в тази тема... Пожелавам ви здраве и ще го имате,защото всеки имащ до себе си четириног приятел знае каква радост и какви емоции носи със себе си!

Публикувано: 25 October 2012 - 07:41 AM
На този етап често подържайте връзка с човека при когото е,нека периодично ви изпраща снимки и клипчета.Поне ще сте спокойни за физическото състояние на кучето.А едно куче ,когато е гледано добре не страда.
Успех

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 25 October 2012 - 07:20 PM
Публикувано: 25 October 2012 - 10:31 PM
Още веднъж ви благодаря,с удоволствие гледам вашите сладури на снимки и клипчета!Да са ви живи и здрави и много да ви радватРотвайлера е истинско съкровище,обожавам ги!!!
Лека вечер!

Публикувано: 25 October 2012 - 11:28 PM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 25 October 2012 - 11:51 PM

Но с желание нещата се получават.
Щом обаче вече кучето е подарено говорете с човека поне да Ви праща снимки да си го виждате животинчето

Публикувано: 07 November 2012 - 10:17 AM
http://www.monitor.b...ticle?id=361304
защо се е наложило да мачкат кучето когато е настрани от децата ???
че и два пъти... докато умре
още повече че на детето се оказва има ... само драскотина....
повече от очевидно е че искало да си играе, разбираема е и уплахата на хората щото е голямо куче.. но... що е трявбало да го мачкат ?
а и кой да научи децата /и родителите им/ че е крайно глупаво да замерват с камъни и да го плашат животното още повече.
и да се научат на адекватно поведение и реакция в подобни ситуации.
като знам моя юнак как обича да си играе, предполагам и това се е радвало да потича на воля извън двора, особенно и да си поиграе с деца... но... ква я е мислело , ква е станала....
а и защо заглавието не е - ротвайлер иска да си играе , а е "нахапа" , след като само драскотина е имало ??
ps
сетих се и друго ... дали гледката да премазваш два пъти куче е много подходяща за пред децата ??
Публикувано: 07 November 2012 - 10:24 PM

Ако е искал да ухапе детето нямаше да има само драскотина.Големи мъже да размажат кучето с коли и да го целят с камъни.

Публикувано: 08 November 2012 - 10:11 PM
и е странно и за друго - че в ралната практика на разходки между 10-20 кучета из парка това е една от най неагресивната и любвеобилна порода която се среща !
а когато е имало конфликти - повечето са инсцинирани от дребни породи кремвирши , които целия свят им е крив и лаят де що мърда....
но за публиката никога не е важно кога пинчера кокера, или булонката захапала нечия обувка.. даже е срамно да си признаеш че чихуахуа те е нахапало... по е ефектно да кажеш "рот нападна" ! нищо че той иска да си играе... никой не го пита него нали.
ps
забелязвате ли в стаитята как е показана снимка на тая дето показва" колко голямо беше кучето" / демек това е мреило за агресивност/
и под тази снимка - малка снимка на "озверял" озъбен рот в атака .
която снимка , мисля седи като "дежурна" за всяка статия за ротвайлери.
нямам думи ....
http://www.novini.bg...1%89%D0%B5.html
в тази статия пък директно с голяма снимка - озверен ротвайлер...
ег'ати журналята ....
http://www.chudesa.n...BB%D0%B5%D1%80/
отново дежурната снимка на озверял рот :)
клипчето отдолу в този сайт също е показателно - някаква префърцунена дъртуфела с булонка, обяснява за "агресивния ротвайлер"
който .. ако е била и с внучето , щяло да стане кървава баня... а същевременно съседи и хора от квартала споменават как рот-а въобще не е агресивен , въпреки че наоколо си играят десетки деца....
отново нямам думи....
Публикувано: 11 November 2012 - 11:30 PM
Публикувано: 23 November 2012 - 09:50 PM