РОТ говорилня
Публикувано: 01 April 2008 - 09:22 PM
незнам дали си има такава тема(още не сам ги прегледала всичките)но да ви питам какви обезпаразитяващи(леле егати писането..)давате на кутретата си.в паспорта ни видях Триантелм или нещо такова.ма кажете вие с какви сте.аз за прав пат ще взимам на мойта ма не мога да и намеря по вет.аптеките.....извинявам се ако го има обсадено вече,кажете каде да чета само.... :izcherven:
Публикувано: 01 April 2008 - 09:25 PM
http://dog.bg/forum/...opic,970.0.html
Само ще допълня, че е желателно да сменяш обезпаразитяващите. ;)
Само ще допълня, че е желателно да сменяш обезпаразитяващите. ;)

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 01 April 2008 - 09:35 PM
Аз ги давам сама. На гладно и вечер. Храня я чак на другия ден, но някой път й давам храна 2-3 часа след хапчетата. На другия ден проверявам творението дали има паразити. Слава богу не ми се е случвало да има. ;D
П.п. Има хора, които не смеят сами и това го прави вета. ;)

Публикувано: 01 April 2008 - 09:39 PM
Цитат
dmm благодаря ти отново... :izcherven: вие сами ли си ги давате на кучетата? дано не го пише това там че егати излагацията ама после ще чета
Аз лично отивам в деня на вътрешното обезпаразитяване при ветеринаря ни, той отбелязва в паспорта обезпаразитяването и ми дава съответния препарат.
Публикувано: 01 April 2008 - 09:44 PM
Цитат
Аз ги давам сама. На гладно и вечер. Храня я чак на другия ден, но някой път й давам храна 2-3 часа след хапчетата. На другия ден проверявам творението дали има паразити. Слава богу не ми се е случвало да има. ;D
Иначе и аз сама и ги давам сама, но след като ветът е отбелязал обезпаразитяването в паспорта. Иначе Лиза не е от любимките на ветовете ни и не дава друг да и рови в устата освен мен и приятеля ми.
Публикувано: 01 April 2008 - 09:51 PM
Цитат
а какви са тези които ползваш? аз сами давала и преди сама и нямам проблеми,послушничко ми е бебето :wub:
Всякакви, но с всяко даване "разнообразявам" спрямо последното.
Има страшно много обезпаризяващи : Азипирин, Prazimec D, Bihllodon, Caniverm, Cestal Plus, Canidon и т.н.

Публикувано: 02 April 2008 - 10:43 AM
Цитат
дали е добре два пъти за 5 месеца да давам обезпаразитямащи
всичко е много специфично, зависи с какво храниш, къде разхождаш песа,дали хапва често "улични вкусотий" :blink: трябва постоянно да следиш изпражненията и общото състояние на кучето . Прието е ,че обезпаразитяващи се дават на 3 месеца, но напоследък се утвърждава мнението ,че е необходимо това да се прави ежемесечно .Най-добре се консултирай се с ветеринар ,не гадай.
Публикувано: 03 April 2008 - 08:26 AM
какво ще кажете за обезпаразитяващите каишки?харесала съм си една,която е и за бълхи,и за кърлежи.казаха,че държат около 4 месеца..

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !
Публикувано: 03 April 2008 - 07:19 PM
тези каишки,които аз гледах са по 24лв.има и по 9лв.,но вета каза че другите са по-добри.ако някой е взиамал по-скъпа да сподели мнението си

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !