РОТ говорилня
Публикувано: 22 November 2008 - 10:58 AM
Имам едно запитване: преди няколко дни Чаро си рязна лапичката на някакво стъкло навън. На възглавничката в единия край има разрез с дълбочина5-6 милиметра може би... Първо се стреснах много като го видях, но той много старателно си го ближе и не се оплаква, че го боли ( а иначе е много приказлив...) Мислех да го превързвам, за да не се замърси, но пък доколкото знам от слюнката му, като го ближе, ще заразне по-бързо... И все пак вече 4 ден и още не е зараснало, но се позатваря по малко. Как мислите - добре ли е да го мажа с някакво лекарсто, за да зарасне по-бързо или да го оставя да си го лекува сам?
Публикувано: 23 November 2008 - 03:10 PM
Цитат
Имам едно запитване: преди няколко дни Чаро си рязна лапичката на някакво стъкло навън. На възглавничката в единия край има разрез с дълбочина5-6 милиметра може би... Първо се стреснах много като го видях, но той много старателно си го ближе и не се оплаква, че го боли ( а иначе е много приказлив...) Мислех да го превързвам, за да не се замърси, но пък доколкото знам от слюнката му, като го ближе, ще заразне по-бързо... И все пак вече 4 ден и още не е зараснало, но се позатваря по малко. Как мислите - добре ли е да го мажа с някакво лекарсто, за да зарасне по-бързо или да го оставя да си го лекува сам?
Няма как да зарастне за ден, рана е все пак. При нас имаше сходен случай, но беше отрязване на част от възглавничката на лапата дори(богато кръвоснабдено,течеше кръв-за мене бе много).Лекарят прецени,че няма необходимост от превръзка(аз все пак опитах, но Рик я свали яростно след броени минути). В разтвор от калиев перманганат преминаха следващите няколко дни.Топвахме крачето и толкоз.Мина повече от седмица докато зарастна.
Бързо оправяне на Чаро желая :blink:.

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 25 November 2008 - 08:44 AM
Цитат
да,това е много често срещан начин да ти продадат неродословно куче за родословно:)Родословието ВИНАГИ върви с кучето! :-
Публикувано: 25 November 2008 - 09:35 AM
Цитат
простичкият отговор на въпроса ми е : "не знам кои са родителите и" ... в което само по себе си няма нищо лошо ... също така е ясно че кучето (и без твоето "ДОРИ") просто НЯМА РОДОСЛОВИЕ, което пък от своя страна няма нищо общо с твърдението ти, че кучето е ТВОЕ и че ще си го гледаш ... нещо което никой не те е питал ... и да...наистина бих се радвал да го "гледаш" - каквото и да означава това за теб...
Публикувано: 25 November 2008 - 04:36 PM
Цитат
Цитат
Я не го наричай изтърсак :angry: Може да е дребничък, но е най-чаровен и най-смел от всички ;D :P
е, признавам си, че е доста бърз, смел и яростен ... за изтърсак ... хне ...хне ;D ;D ;D
Публикувано: 25 November 2008 - 05:55 PM

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 25 November 2008 - 06:27 PM
Цитат
Цитат
Няма как да зарастне за ден, рана е все пак. При нас имаше сходен случай, но беше отрязване на част от възглавничката на лапата дори(богато кръвоснабдено,течеше кръв-за мене бе много).Лекарят прецени,че няма необходимост от превръзка(аз все пак опитах, но Рик я свали яростно след броени минути). В разтвор от калиев перманганат преминаха следващите няколко дни.Топвахме крачето и толкоз.Мина повече от седмица докато зарастна.
Бързо оправяне на Чаро желая :blink:.
Благодаря!
Тя се позатвори раната и вчера докато скача нещо, пак я отвори... Но доста по-малка е - мисля, че до няколко дни ще си мине. Не е случайна поговорката " Ще му мине като на куче!" :)) Калиевия перманганат е добра идея!
Публикувано: 28 November 2008 - 11:41 AM
Публикувано: 28 November 2008 - 01:31 PM
Цитат
интересно...хем "интересно", хем "нищо интересно" ... на мен когато не ми е интересно никоя сила не може да ме накара да влизам където и да е ... особено когато нещо ме изнервя ... хеле па ако не съм и разбрал за какво точно иде реч ...