РОТ говорилня
Публикувано: 07 May 2008 - 07:06 PM
Хубаво е да има рот-говорилня, ако по-грамотно се пишеше, сигурна съм, повече хора щяха и да четат, и да пишат. :blink:

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 07 May 2008 - 07:23 PM
Цитат
Хубаво е да има рот-говорилня, ако по-грамотно се пишеше, сигурна съм, повече хора щяха и да четат, и да пишат. :blink:
Ама и ти рядко се включваш. ;)
А пък за снимки на твоя хубавец да не говорим, че изобщо не си пускала ....... скоро :blink:

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 07 May 2008 - 07:55 PM
Ротундьо скоро има рд( ще стане на цели 7 години,ле-е-еко влиза в пенсионната,ама е див за 3-ма).Чудя се какво да му купя. Луда работа е обмислянето на подарък за ротко, ама ето-аз си го мисля, че и му купувам( предни години са били кожени кокали , играчки, лакомства...Разбира се вързани с панделки, нали е подарък ;D).Тая година кило кайма,а?
Оххх, остаря си това куче ,ама акъл не му дойде.Днес пак си купих домашни чехли.Преди ги дъвчеше, сега е още по-зле.Дърпа ме за тях като иска да излизаме, хвърля се отгоре им и тегли, тегли...Срам ме е от гости, за тях заделих 2 чифта (единия "женски" 38-ми номер, а другия "мъжки"-44-ти).А ние с мъжът ми си купуваме ежемесечно, ма-а-а-алко преди тотален разпад.

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 07 May 2008 - 08:10 PM

Публикувано: 07 May 2008 - 08:13 PM
Публикувано: 07 May 2008 - 08:16 PM

Публикувано: 08 May 2008 - 06:27 AM
Цитат
Цитат
Тъкмо когато излязохме от двора и слизаме вече надолу към поляните, кучето от отсрещната къща, което е смеска между немска овчарка и нещо като кавказка - с две думи огромно, скъсало синджира си, избутало вратата, и само се обръщаме и то скочи отгоре моето куче. Захапа го за врата малко над ухото, но може би и аз му попречих, защото в първия момент го дръпнах със синджира в уплахата си... След това го пуснах и започнаха да си разменят захапки, хубаво че баща ми тъкмо излизаха и бяха зад нас та се притече на помощт и започнахме по всякакъв начин да се опитаме да отскубнем другото куче от нашето, накрая след безброй шутове е тем подобни успяхме и изгонихме кучето до двора му... След това се навикахме на тези безотговорни хора и очакваме да не се повтори... :huh: Ето това е главната причина да съм против намордника - просто при една такава случка моето куче не може да се защити, не знам какво е вашето мнение :- Изобщо мина се без никакви сериозни наранявания, поне за моето куче, другото незнам - чудя се от къде може да се насъбере толкова много злоба у едно животно, че дори след като изпитва болка не се отказва а се настървява повече, незнам . Надявам се повече да не се случа това отново :'(
Публикувано: 08 May 2008 - 08:09 AM
Цитат
мойта Тара има РД след доста време но вече съм го замислила и аз горе долу по този начин ;)-да разбере че й е празник :blink:.....
Публикувано: 08 May 2008 - 08:35 AM
Публикувано: 08 May 2008 - 08:55 AM
А за инцидента ти с другото куче, възможно е да се е уплашила и сега да е стресирана малко, но ти си продължавай да я събираш с нейни приятелчета. С времето ще й мине. Само не й показвай, че е станало нещо много лошо. Така затвърждаваш да изпитва страх и да се плаши.
Ако можеш поговори със собственика на другото куче (което ви е нападнало), че този нашийник е опасен за другите кучета и да си държи кучето вързано на повод. ;)

Публикувано: 08 May 2008 - 10:07 AM
Вашите крадат ли от масата? Аз се клех в непоклатимостта му пред уханни гозби, ама ме предаде дзвера :huh:.
Сложила съм една сутрин КИЛО кашкавал на ниската масичка в хола половинката да си резне колкото иска и давам гръб на стратегическото място,запътвайки се към кухнята за прибори и чувам едно издайно потропване. Връщам се със скоростта на светлината, Рик зад палмите примлясква и поръмжава.Как го глътна това кило кашкавал за нула време, не знам.Мъжът ми идва и пита "Къде ми е кашкавалчето"....
Разбира се Рик го завлякох до масата ,бутайки муцунката му с повторения от най-важната команда "не", ама след дъжд качулка.
Имаше и 2-ро действие-с една пилешка шунка.След рекламната кампания на продавачката аз си взимам ,преглъщайки около 300гр, да пробвам вкъщи добра ли е.Оставям на масата ЦЯЛО ПИЛЕ СУРОВО и тая завита в кафява амбалажна хартия шунчица.
Излизам да се преоблека и после какво да видя-пилето стои,но от шунката- помен няма.Рик имаше полепнала кафява хартия по муцуната.Притесних се за изядената такава, но шунка не хапнах.
(това са издънките в последните 6 месеца, преди това, цели 6 год. кучето не е пипало нищо от масите, като е бил сам пред оставена пълна маса.)

Публикувано: 08 May 2008 - 11:37 AM
Преди години, в тинейджърската възраст, мойта мома ми погоди този номер. Чакаме гости. Мъжът ми, сварил няколко яйца, обелил ги и ги сложил в чиния на масата, цели - само да ги нарежа. Нащ'а маймуна седи до тях и само ми ги сочи и точи лиги. Аз, естествено не й обръщам внимание, но в един момент чувам едно приятно мляскане. Поглеждам я, а тя замръзва. Седи си спокойно до яйцата и невинно ме гледа. Махам си погледа от нея, и пак чувам мляскане. Пак я поглеждам - тя пак замръзва - ни лук яла, ни лук мирисала. Идва си мъжът ми от пазар, питам го колко яйца е сварил. Той -10. Броя яйцата, ми те ..... 9. Та плюс, че е крадла е и голяма хитрушана. Как й го роди тогава чутурата незнам, но никога оттогава не е "крала". Сега и месо да има на масата, сама да е няма да го пипне, но тогава се смях с нейните номерца от сърце. :meche:

Публикувано: 08 May 2008 - 01:11 PM
Публикувано: 08 May 2008 - 01:32 PM

Публикувано: 08 May 2008 - 05:44 PM
Любимата игра на нашия е да търси, мре да души обстойно за нещо,което сме му дали да душне и после сме скрили. Приоритет са току що свалени чорапи ;D.Свити на топка, подушени от следотърсача за части от секундата ,скрити на трудно място и команда "търси" ;D...Куч не се отказва, с муцуна минава навсякъде,където е възможно навиране на нос.Намирайки "трофея" го лапа тържествено и чака възнаграждението за "труда".
И така сестра ми е на гости и говорим с нея, аз съм повторила неколкократно "търси" за нещо си(изобщо не е било команда към ротундьо) размахвайки летен женски тънък потник(нейния!).Тя си тръгва по някое време и пита къде й е потника.Почва оглеждане и аз виждам как Рик стои като паметник по средата на хола(кой знае откога кибичи така) и едно черничко "нещо" се вижда мъничко от устата му.Потника!! Разбира се сестра ми беше отвратена от олигавения си потник и не съм я виждал с него след случката.НО аз винаги като се сетя я бъзикам "къде е онзи лъскавкия потник, с лигички". ;D