Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#1241 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 January 2009 - 11:36 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Когато пекне първото слънце и стане сравнително по топло навън искаме да я изкараме на вън вече в колибката но се притеснявам че ще бъде проблем при следващото застудяване защото като малка е гледана на топличко и се притеснявам дали ще се климатизира за живот на вънка.

Не е проблем...само когато е много студено (разбирай -10 и надолу) тогава може да го прибереш вътре защото им замръзват лигите. ;D

хеххе аз не казвам да я държа на -20 на вън но да речем че дойде следващата зима и завали първия сняг ме притеснява че сме я изнежили и няма да може да издържи на това да спи на вън

Като го оставиш навънка цяла нощ на снега иска не иска ще заспи и постепенно ще започне да свиква. :blink:
;D ;D ;D ;D ;D ;D
ти се шегуваш но малката е много смешна като излезе на вън как се въргаля в снега и не мога да я прибера.седи по един час и се рови като къртица.като я прибера и цялата е вир вода.а с едната ми котка как се бъзика не е истина. ;D
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#1242 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 11:47 AM

Цитат

Проблема е,че вече си стар ...

така е. пак уцели в десятката. само да уточня: не СТАР а СУПЕРСТАР ... как е ледохода по реката?
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1243 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 14 January 2009 - 11:51 AM

Извинявай стар беше малко пресилено по-скоро в напреднала възраст...еми плават разни айзберги. ;D
http://www.ruse-news...=...r=0&thold=0

И трупове...

http://www.ruse-news...=...r=0&thold=0

#1244 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 January 2009 - 12:32 PM

dark_moon, не се притеснявай за приспособяването към живот на двора, само се погрижи да има подходяща къща.
Аз нямам голям опит с кучетата, но мога да ти дам пример с моя Неро. До третата ваксина (м.август) се гледахме вкъщи, след което му направих къщичка и го оставих навън. Първите няколко по-студени нощи есента постоянно проверях дали не му е студено, при което сигурно съм била доста смешна гледка, опитвайки се да се промъкна до къщата му без да ме усети и да видя дали трепери. След снеговете през последните седмици в двора има няколко места със сериозни заледявания, които моят любим така и не намира време да разбие. Преди няколко дни, прибирайки се от работа, го намерих да лежи точно на едно от тези места, върху около 3см лед. Аз естествено реших, че има температура и иска да се охлажда, та веднага го замъкнах при вет-а (наплашена съм след загубата на предния рот само на годинка). Установи се, че е добре, не сме настинали, нямаме температура и т.н., т.е. страховете ми са безпочвени, и се прибрахме. Така и не разбрах защо лежеше точно там.
Та мисълта ми е, че свикват, стига да им осигуриш подходящи условия. :palec:

#1245 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 12:36 PM

Цитат

dark_moon, не се притеснявай за приспособяването към живот на двора, само се погрижи да има подходяща къща.
Аз нямам голям опит с кучетата, но мога да ти дам пример с моя Неро. До третата ваксина (м.август) се гледахме вкъщи, след което му направих къщичка и го оставих навън. Първите няколко по-студени нощи есента постоянно проверях дали не му е студено, при което сигурно съм била доста смешна гледка, опитвайки се да се промъкна до къщата му без да ме усети и да видя дали трепери. След снеговете през последните седмици в двора има няколко места със сериозни заледявания, които моят любим така и не намира време да разбие. Преди няколко дни, прибирайки се от работа, го намерих да лежи точно на едно от тези места, върху около 3см лед. Аз естествено реших, че има температура и иска да се охлажда, та веднага го замъкнах при вет-а (наплашена съм след загубата на предния рот само на годинка). Установи се, че е добре, не сме настинали, нямаме температура и т.н., т.е. страховете ми са безпочвени, и се прибрахме. Така и не разбрах защо лежеше точно там.
Та мисълта ми е, че свикват, стига да им осигуриш подходящи условия. :palec:

благодаря ти за отговора.моята малка маймунка сигурно на 6 или 7 ще е на вън вече но ме притеснява че за тези 7 месеца е гледана у дома.дано наистина нямам проблеми както каза и КОКО с аклиматизирането.а за къщата й вече сме купили бетонни блокчета и само чакаме да се постопли за да й я построим :blink:
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#1246 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 12:38 PM

Цитат

Проблема е,че вече си стар и не схващаш ''бъзиците'' ако мога така да го нарека...

е недей така де защо да е стар моята майка е  на 47 и мога да ти кажа че е доста младолика и с доста съвремени разбирания.също така е много разбран човек
User's Signature

#1247 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 01:34 PM

Цитат

ти се шегуваш но малката е много смешна като излезе на вън как се въргаля в снега и не мога да я прибера.седи по един час и се рови като къртица.като я прибера и цялата е вир вода.а с едната ми котка как се бъзика не е истина.

Оф недей с тея котки,че... ;D днес как паднах докато я разхождах видя една котка и като тръгна към нея се подхлъзнах и сигурно ме е влачила около 50 метра по-кишата после като се прибрах видях,че ръката ми е цялата в кръв. ;D ;D

#1248 Потребителят е офлайн   mr.eko Икона

Публикувано: 15 January 2009 - 03:08 PM

Немога да избера между теите какво куче да си взема.Надявам се да ми помогнете !
Кучето ще живее на вън в къщичка.Трябва ми за пазач, но и да може да е семеен приятел! Чел съм  много за ротвайлерите и него мисля да взема, но .......
А за лабрадора мисля, че ще се игеае повече.Ами за немската овчарка тя според мен е крастоска между двете.Очаквам коменраеите ви ?

#1249 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 03:14 PM

Цитат

Немога да избера между теите какво куче да си взема.Надявам се да ми помогнете !
Кучето ще живее на вън в къщичка.Трябва ми за пазач, но и да може да е семеен приятел! Чел съм  много за ротвайлерите и него мисля да взема, но .......
А за лабрадора мисля, че ще се игеае повече.Ами за немската овчарка тя според мен е крастоска между двете.Очаквам коменраеите ви ?

грешка. кръстоската между ротвайлер и лабрадор е довела до породата лабовайлер! не бива да се бърка с кръстоската между немкиня и овчар. това са си две съвсем различни кръстоски със своите си специфики и отлики...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1250 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 03:16 PM

Цитат

Ами за немската овчарка тя според мен е крастоска между двете

Това е към категория ''Бисери'' но както и да е...и трите породи са добри :palec: Лабрадора според мен не става за пазач... :- защо не го заместиш с доберман  :->) инъче не мога да ти кажа коя порода да вземеш твой е избора... ;)

#1251 Потребителят е офлайн   Lynx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 January 2009 - 03:32 PM

Цитат

Тц тц тц  :huh:  Моля те, прочети още много преди да си вземеш, каквото и да е куче!
User's Signature

Качена снимка
Success is never final.Failure is never fatal.It is courage that counts!
Ето защо кучетата са по-добри от хората.

#1252 Потребителят е офлайн   infernale Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 04:28 PM

mr.eko,аз гледам Лабрадор,по мои наблюдения не става за паза4.4етох 4е води слепите хора,използва се за "апорт",ловец си пада...
Ротвайлер,хмм...определно ДА,4удесен паза4 е.
А НОК,въпреки 4е е много предпо4итан именно за паза4,аз не бих взел.
От тези изброени съм с двете ръце и двата крака за Ротвайлер-а!

#1253 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 05:31 PM

Ами какъв отговор на въпроса ти мислиш,че ще получиш в този форум? ;DМного ясно,че Ротвайлера е правилния избор :yahoo:Взимай и не се чуди,няма да съжаляваш!Успех :->)

#1254 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 10:14 AM

леле леле леле.не ти блазе.моята поне ще е свикнала с котетата и да се надявам че за напред като вижда някоя чужда и няма да хуква като обезумяла.но за всичко си има чалъм и може да се коригира.едно разбрах.С БОЙ НИЩО НЕ СЕ ПОСТИГА :-
User's Signature

#1255 Потребителят е офлайн   infernale Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 05:27 PM

Здравейте!
Ротвайлера "обли4а" ли се през студените зимни дни?
И друг въпрос имам,глупав може да се стори...
Ненужна глезотия ли ще бъде,ако спи в леглото на Господаря,дори когато и Господаря е там?

#1256 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 10:26 PM

Цитат

Здравейте!
Ротвайлера "обли4а" ли се през студените зимни дни?
И друг въпрос имам,глупав може да се стори...
Ненужна глезотия ли ще бъде,ако спи в леглото на Господаря,дори когато и Господаря е там?

Здравей, ще споделя само че моите зверчета са навън , имат си колибка, но не ги обличам, до сега проблеми нямам, така че ти си прецени. Според мен дрехите на кучетата независимо от породата са  излишни, бих си помислила да ги обличам единствено и само с цел да не  цапат  телата  си в кално време . Но и това е въпрос на избор...
За спането в леглото с куче може да се каже, че е глезотия, но по скоро погледни го от друга страна. Сега е малко и тежи 5-10 кг. и когато скочи на леглото може би не е голям проблем и не заема много  място. Но ще дойде ден и то ще стане 45-50 кг. и си представи как ще се разположи върху леглото  :yahoo:  Разбира се ако имате огромна спалня защо не  :rolleyes:
Мислете за неговото възпитание в перспектива все пак то ще има достааа да расте  ;)
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#1257 Потребителят е офлайн   infernale Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 10:40 PM

За място в леглото...ми имам място за още 40-50 килограма ;D
Аз си гледам женски Лабрадор,и е много изпълнителна,малката глезана е много послушна.Може би защото тъкъв си й нрава не знам...
Но знам 4е страшно много съм я тормозил ;D/да изпълнява команди/ и сега много ме слуша.
Питах се дали същото важи и при тази порода,ами мисля 4е трябва да важи. :blink:
Не мога да сравнявам Лабрадор с Ротвайлер,те са толкова разли4ни...
А сега като се замисля,4е наистина е излишно да се обли4ат подобни ку4ета/айде някоя болонка да/,но ротт-а трябва да се кали,а не допълнително да се изнежва.Прав ли съм ;)
Добре ;D,евентулано ако взема ротт,той ще спи в легло до моето.Така става със сигурност :blink:

#1258 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 10:42 PM

Цитат

бях чел в някакъв форум за един френски булдог който е спял в леглото на стопанина си,един ден както кротко си спяли булдочето явно сънувало кошмар и захапало стопанина си за носа ;D не съм сигурен за това какви ще са последиците от кошмара на един рот ;D а и другото което ми идва на ум е,че после трудно ще го отучиш от това да спи в леглото
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#1259 Потребителят е офлайн   infernale Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 11:01 PM

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D,дано да не се слу4ва...
Колкото до това дали ще го оту4а...ще се разберем с него,как ;D

#1260 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 17 January 2009 - 12:08 AM

Цитат

Цитат

бях чел в някакъв форум за един френски булдог който е спял в леглото на стопанина си,един ден както кротко си спяли булдочето явно сънувало кошмар и захапало стопанина си за носа ;D не съм сигурен за това какви ще са последиците от кошмара на един рот ;D а и другото което ми идва на ум е,че после трудно ще го отучиш от това да спи в леглото
И моето куче е сънувало кошмари и ме е хапало по крака, но не болеше защото бях с дебело одяло  ;D

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни