Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#1581 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 23 March 2009 - 07:43 PM

Ново петно за нашата порода: http://forum.dog.bg/...showtopic=24199
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1582 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 March 2009 - 09:47 PM

Показване на мнениетоben2418, в Mar 23 2009, 07:43 PM, написа:

Ново петно за нашата порода: http://forum.dog.bg/...showtopic=24199

Нашата порода, тук пишещите си я знаем, но ще зачепкам и тук един проблем...
Тази порода е като всички останали, със своите предимства и недостатъци. И тази порода не е за всеки. Ако Ротвайлера е харесван от някой, преди да се сдобие с такъв представител, трябва да прецени възможностите си, докалко би могъл да се справи с такова куче. Далеч съм от мисълта, че рот-а е неконтролируем, но попаднал в правилните ръце може да е като пластелин! В неправилните - опасен за света.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1583 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2009 - 11:05 AM

Аз от статията не разбрах, кучето за охрана ли се е ползвало? Защото пишеше, че било в някакъв офис на фирма. Всяко едро куче, което е уверено в силата си и е оставено да се налага над хора може да бъде опасно, а куче което се ползва за охрана да не говорим, не мисля, че ротвайлера е някакъв ужасен звяр, който само дебне да разкъса някого.
И бил ли е въобще на повод?

Днес имах инцидент с пуснато мъжко кане корсо, на което стопанина беше на около 500 метра и си говореше с други кучкари, без въобще да наблюдава кучето. Не знам какво правих, но успях да ги задържа сам на разстояние един от друг почти минута. Стопанина дойде чак след като чу врявата и дори не се затича!!! За щастие кучето ми има само драскотини по-гърба, аз една драскотина на обратната страна на дланта и синина на предмишницата от ухапване през якето.

След това ми разправя, че не знаел какво му ставало, той бил много спокоен принципно. Ебати, кучето беше на възраст може би около година и половина, нормално е тепърва да се случват такива неща!!! И моето куче е много спокойно и играе със всеки, но винаги съм до него, а повечето пъти е на дълъг повод дори когато играе с кучета.

ПП
Споменавам породата, само за да се види, че става въпрос за доста едро и силно куче, което не трябва да се оставя да обикаля без надзор, не защото смятам, че по природа са агресивни или нещо такова.

#1584 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 25 March 2009 - 05:11 PM

аззи напълно съм съгласна с теб.

#1585 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 26 March 2009 - 01:38 PM

От няколко дни забелязвам две петна,едното е нещо като рана.Съмнявам се да не е получила някаква алергия от фронтлайна с който я третирах преди 10-тина дни...или пък по лошото да е някакъв вид краста.

Ето и снимков материал правен преди малко.

Някакви идеи???

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1586 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2009 - 01:45 PM

Ето още 2 снимки с по добро качество.Повече ме притеснява раната.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1587 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2009 - 04:54 PM

Показване на мнениетоMahorec, в Mar 26 2009, 01:45 PM, написа:

Нямам и представа какво е ! Съветвам те да пуснеш тема във Ветеринарния кабинет (ето тук: http://forum.dog.bg/...hp?showforum=44 ) ! Кучето има всички нужни ваксини нали ? Вместо да седиш и да се чудиш,какво е това,бързо на ветеринарен доктор !
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1588 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2009 - 05:43 PM

Леле лошо.. както казва Бен пусни тема и в Ветеринарния кабинерт дано не е нещо опасно :(

#1589 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2009 - 07:59 PM

Показване на мнениетоben2418, в Mar 26 2009, 04:54 PM, написа:

Нямам и представа какво е ! Съветвам те да пуснеш тема във Ветеринарния кабинет (ето тук: http://forum.dog.bg/...hp?showforum=44 ) ! Кучето има всички нужни ваксини нали ? Вместо да седиш и да се чудиш,какво е това,бързо на ветеринарен доктор !

Има си всички ваксини.То е ясно,че ще се ходи на вет (не може моето момиче да седи болно :) ) но утре няма да мога ще ида в събота.

#1590 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 26 March 2009 - 10:01 PM

Показване на мнениетоMahorec, в Mar 26 2009, 06:59 PM, написа:

Показване на мнениетоben2418, в Mar 26 2009, 04:54 PM, написа:

Има си всички ваксини.То е ясно,че ще се ходи на вет (не може моето момиче да седи болно :) ) но утре няма да мога ще ида в събота.

Късмет дано мине леко.
И след доктора бързо да пишеш какво става...

#1591 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2009 - 11:49 AM

Показване на мнениетодеси, в Nov 15 2007, 10:34 AM, написа:

благодаря ви,но не е ли редно след като се продават във ветеринарния кабинет(той е и зоомагазин)кученцата да са с доказан произход?никой ли не ги задължава?но по-важното е как трябва да изглежда малкият ротвайлер?поне ме насочете къде във форума да прочета за това?тъй като сина ми се влюби в тази порода и иска веднага да взема точно това кученце(знаем какви са децата)днес след училище съм му обещала пак да отидем да го видим?не знам какво да правя?

Куче от зоомагазин не се купува!!!Там се дават обикновено болни или нежелани от никого кутрета ....или последните се заразяват от близкия контакт с други животни..Аз дори и храна в насипно състояние не купувам от зоомагизин защото обикновено въху нея пада частици от екскрементите на продаваните там животни и рискът от зараза е огромен.А и цената на кученцата в зоомагазина е силно завишена.Нормална цена за ротвайлер без потекло в момента е 150 до 200 лв...ако искаш здраво кученце потърси от място където можеш да видиш майката и бащата,както и условията в които се отглеждат кученцата...

#1592 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2009 - 12:00 PM

Това пък какво е?С каква цел го написахте това?Така като гледам цитата е от 2007год?!?

#1593 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2009 - 12:11 PM

Показване на мнениетоMahorec, в Mar 26 2009, 01:38 PM, написа:

От няколко дни забелязвам две петна,едното е нещо като рана.Съмнявам се да не е получила някаква алергия от фронтлайна с който я третирах преди 10-тина дни...или пък по лошото да е някакъв вид краста.

Ето и снимков материал правен преди малко.

Някакви идеи???

влажна екзема...мазане с йодасепт унгвент...но с унгвент,не с разтвор защото разтворът изсушава и раната се напуква...

#1594 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2009 - 12:14 PM

Показване на мнениетоirena_ig, в Mar 27 2009, 12:00 PM, написа:

Това пък какво е?С каква цел го написахте това?Така като гледам цитата е от 2007год?!?

ами профилактично....за тези които са решили да си купуват ротвайлер от зоомагазин...

#1595 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2009 - 12:41 PM

Здравей винету ти имаш ли си ротче ? :)

#1596 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2009 - 12:51 PM

Аааа...Абе позачудих се малко и рекох да попитам. :aa_002:

#1597 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2009 - 02:46 PM

Показване на мнениетоalisa, в Mar 27 2009, 12:41 PM, написа:

Здравей винету ти имаш ли си ротче ? :)

Да...това ми е вече втория ротвайлер и никога не бих си взел друга порода!!!!Няма друго куче с такива качества..съчетание на безумна любов и нежност към хората които обича и дива ярост към тези които посягат на обичаните от него!!!!Това е тихо и спокойно куче..далеч по-миролюбиво от няко идруги породи(противно на митовете!)...например хъски,чау-чау,далматинци..пък дори и немска овчарка ако щете...Но то си е като атомна бомба...дреме си тихо и спокойно и ако не намериш подходящ детонатор няма какво да го изкара от равновесие!!!...За съжаление на 7 години хвърлиха отрова на първия ми ротвайлер....направи остра бъбречна недостатъчност заедно с мелена и хематемеза(вероятно отровата бе съчетание на антифриз и миша отрова,която е обикновено антикоагулант)....спасих го с много усилия(7 дни му правих вливания на медикаменти..3 пъти дневно...взех си отпуска за да го лекувам),но постепенно за 1 година направи хронична бъбречна недостатъчност.Започна да гасне бавно и една нощ тихичко,съвсем по мъжки,както умират ротвайлерите,без да скимти и да се оплаква, ....ме напусна завинаги.С него 8 години посрещахме на едно също място изгрева....погребах го там на същото място за да го посреща завинаги!!!
Сега се радвам на един 6 месечен щурчо,който вече тежи 37 кг(само мускули е!) и кипи от енергия...и запълва онази дива празнота в сърцето ми,която остана от предишния ми ротвайлер.Обучих перфектно първия си ротвайлер,сега нещата с втория вървят още по-добре(все пак имам вече опит)научил е вече 4 команди ...
Ротвайлерът иска много обич...и непрекъснати контакти със стопанина си...обича свободата и ласките!!!...никога не връзвайте ротвайлер на двор(оставете го да се разхожда свободно!)...той е много свободолюбиво и честолюбиво куче и това го озлобява!!!!
....а това на аватара е моят покоен любимец...умря преди 6 месеца(само 12 часа след смъртта му вече имах нов роти!)...и сигурно и на оня свят ще ме чака пак така предано и вярно...

#1598 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2009 - 03:12 PM

Здравейте, днес съм ... :zz_210: :zz_214: ! Днес се качвам на кантара, първо сам след това с кучето и се оказа че Тори е 26 кг ! Започвам да я угоявам ! Моля дайте някакви идеи че ... ! Навар благодаря за всяки един изчерпателно отговор на ЛС ! Значи аз днес щях да си поръчвам от онлайн магазина на Д-р Стефанов, 6 броя Frontline 40-60 kg обаче какво може да й стане на моята ако малко превишим дозата ? Да замения ли Фронтлайна с такъв за 20-40 кг куче ? На нея нито й се броят ребрата нито нищо ама ..... ! Моля помагайте ! :zz_218: :zz_219: :zz_218:
User's Signature

#1599 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2009 - 03:24 PM

Показване на мнениетоben2418, в Mar 27 2009, 03:12 PM, написа:

Здравейте, днес съм ... :zz_210: :zz_214: ! Днес се качвам на кантара, първо сам след това с кучето и се оказа че Тори е 26 кг ! Започвам да я угоявам ! Моля дайте някакви идеи че ... ! Навар благодаря за всяки един изчерпателно отговор на ЛС ! Значи аз днес щях да си поръчвам от онлайн магазина на Д-р Стефанов, 6 броя Frontline 40-60 kg обаче какво може да й стане на моята ако малко превишим дозата ? Да замения ли Фронтлайна с такъв за 20-40 кг куче ? На нея нито й се броят ребрата нито нищо ама ..... ! Моля помагайте ! :zz_218: :zz_219: :zz_218:

Моя съвет...не ползвайте препаратите Фронтлайн и Адвентикс за накапване върху кожата(фронтлайн спрей е по приемлив,защото остава като лак по космите)!!!!Те не са безвредни въпреки твърдението на ветеринарите.по лични наблюдения водят до екземи и папиломатозни образувания по кожата....никой не може да каже как се отразяват на бъречната и чернодробната функция..а на кръвотворенете пък съвсем!Няма токсично вещество,което след като се резорбира в организма да не преминава или през черния дроб или през бъбреците!!!Най-доброто макар и неудобно за използване средство е пудрата(дава най-малко алергии),но не са лоши и някои препарати на водна основа,които остават само по космената обвивка.

#1600 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2009 - 12:02 PM

Показване на мнениетоnavar, в Mar 28 2009, 09:47 AM, написа:

пудра-тапилан дава добри резултати..
но при броя на моите таласъми не мога да ги пудря едно по едно...аз лично ползвам Айкън в концентрация 1мл/1л вода...
пръскам наред-кучета ,добитък...за 10 години не съм имал алергии,дерматози или натравяне...веднъж в месеца пръскам,или след дъжд,или след като плуват..но моите все пак не са домашни любимци..

Бен, Тори обезпаразитена ли е вътрешно..да не е хванала глистуняци и затова да слабее....26 кила ми се струват малко,едната наша женска мишка в момента е на годинка и е 40

Аз също си мислех за вътрешното обезпаразитяване затова вчера и дадох 4 таблетки Празимек Д ! Просто ще увелича доста дажбите и разходките,защото 26 кг за рот наистина са малко нали ?
User's Signature

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни