Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#1681 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 April 2009 - 05:39 PM

Под финансова страна имах в предвид , че споделяш колко струва родословно куче и защо хората предпочитат неродословни.
"Моето куче си е здраво , пък какво ме интересуват хорските, на моето няма да се случи" Ето това е типично мислене, не се изненадах , че си написала подобно нещо...
От все сърце ти пожелавам да е така и нейните бебета да нямат никакви проблеми... Моли се да е така , то друго не ти остава...
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#1682 Потребителят е офлайн   rezzmetezz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2009 - 06:11 PM

немога да разбера каква е тази война която се води тука,вече е тъпо не се ли виждате никой неможе да ми каже кво да правя с кучето ми и да не го пускам да опложда или обратното.Като ви бърка в джобовете хванете си някакъв друг бизнес

#1683 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2009 - 06:45 PM

Показване на мнениетоrezzmetezz, в Apr 21 2009, 07:11 PM, написа:

немога да разбера каква е тази война която се води тука,вече е тъпо не се ли виждате никой неможе да ми каже кво да правя с кучето ми и да не го пускам да опложда или обратното.Като ви бърка в джобовете хванете си някакъв друг бизнес

Че на теб кой ти казва какво да правиш с кучето си? И защо изобщо се намесваш, при положение, че нищо адекватно не предлагаш по темата? Тук много хора "съветват или предлагат", а също изказват своето си лично мнение.

Прав си: никой на никого нищо не може да каже. И за да се излезе от тази особена ситуация по цял свят са създадени клубове по породи, където някой на някого нещо казва и където се раждат именно точно тези породи. Защото кучетата, създадени от хора на които никой нищо не може да им каже, просто не са породисти кучета...(колкото и да им се ще нещата да не са така на на същите онези хора, на които никой нищо не може да им каже).

Като казвам порода имам предвид не подобия, не квартални подобрени, а кучета създадени най-вече с труда на хора, които отлично знаят, че някой може, а и често ТРЯБВА да им каже какво да правят с кучето си.

Всяко следващо безсмислено мнение, целящо просто палене на страсти (подобно на твоето) ще бъде трито без коментар!

Пожелавам ти една спокойна вечер (не го разбирай, че ти казвам каква да ти е вечерта, ако ме разбираш какво искам да ти кажа)
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1684 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2009 - 07:36 PM

Показване на мнениетоrezzmetezz, в Apr 21 2009, 04:11 PM, написа:

никой неможе да ми каже кво да правя с кучето ми и да не го пускам да опложда или обратното

Може-може. Дай Боже, ама скоро ще е уредено и със закон. Човече, защо се хабиш изобщо точно в този форум. Подобна логика води и до въпроса дали може свободно да малтретираш кучето, да го убиваш и т.н.
User's Signature

Качена снимка

#1685 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 April 2009 - 11:18 PM

Аз пак за еволюция си мисля ... и времето, когато ще си размърдаме мозъка ... точно тук и точно сега :zz_206: или някои ще предпочетат да са още мекотели???
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1686 Потребителят е офлайн   rezzmetezz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 01:00 PM

Показване на мнениетоdmm, в Apr 21 2009, 10:18 PM, написа:

Аз пак за еволюция си мисля ... и времето, когато ще си размърдаме мозъка ... точно тук и точно сега :zz_206: или някои ще предпочетат да са още мекотели???

с най голямо уважение не ме наричай мекотело ако ти кажа аз така ще ме махнеш от форума нали ? Ама щото можеш а аз теб не,мисля че съм прав нали с никой не съм се държал грубо.

#1687 Потребителят е офлайн   rezzmetezz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 01:06 PM

Показване на мнениетоvlado zoo, в Apr 21 2009, 06:36 PM, написа:

Показване на мнениетоrezzmetezz, в Apr 21 2009, 04:11 PM, написа:

никой неможе да ми каже кво да правя с кучето ми и да не го пускам да опложда или обратното

Може-може. Дай Боже, ама скоро ще е уредено и със закон. Човече, защо се хабиш изобщо точно в този форум. Подобна логика води и до въпроса дали може свободно да малтретираш кучето, да го убиваш и т.н.

аз мисля че това с малтретирането беше адски излишно,темата по която се говори не е за това.Това че аз мисля че моето куче не е помяр само защото няма документи незнам как те накара да си мислиш че го пребивам

#1688 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 22 April 2009 - 01:34 PM

rezzmetezz, имам чувството, че ще се разплачеш след малко. Ако почнем да обсъждаме кой какво казал.....никой не ти е казал, че кучето ти е "помяр" - не само защото тук не се толерира самата дума, когато става въпрос за кучета, а и защото хората, които са ти писали са достатъчно грамотни.
Никой не ти е написал, че си мекотело, ама гузен негонен....
Също така, никой не ти е казал, че си пребиваш кучето, това беше просто пример.

Казаха ти, че кучето ти не е породисто и е така. За да бъде порода ротвайлер кучето трябва да отговаря на определени условия /освен на външен вид, както масата приема/.
User's Signature

Качена снимка

#1689 Потребителят е офлайн   rezzmetezz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 03:44 PM

На мене никой не ми е казал кво ми е кучето Грамотния.Я стига сте обяснявали тука кой кво му е и сте знали всичко бе опитвам се да се държа нормално и съм щел да се разрева ти свети ли ми като писах та разбра.Да не си некой гадател нещо па и кучето ми знае кво е брей нищо че ас не съм казвал нищо свързано с мойто куче ми просто коментирах нещата които се обсъждат тук.Стига сме се държали като МЕКОТЕЛИ и ИДИОТИ и разни други слабоумни същества (да не си помислите че обиждам някой няма такова нещо).Та виште стига сме коментирали глупости аз няма да пиша по тази тема повече недейте и вие да намешвате мойто име ви моля чета форума редовно и не ви писах да се заяждам но прегледайте и ще видите тук е станало една бойна арена на всеки му се засяга по някакъв начин интереса нищо полезно не се пише.Разгледайте другите породи няма да видите такива неща няма.Какво излиза че собствениците на ротове сме некви заядливи злобари ли защо това е глупаво.Явно това което казват за Ротвайлера че е злобен е вярно ама не за кучето ми за собствениците хахахаххаха Щото аз злобен рот не съм виждал ама колко злобни хора има. Та така писах зареден с много позитивна енергия без да имам за цел да се заяда или пробокирам някой само казах какво мисля и какъв е проблема според мен.Ще кача и една снимка на моето куче сега да кажете какво мислите дали за ротоподобно куче изглежда добре

#1690 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 10:08 PM

Показване на мнениетоrezzmetezz, в Apr 22 2009, 04:44 PM, написа:

Я стига сте обяснявали тука кой кво му е и сте знали всичко бе опитвам се да се държа нормално и съм щел да се разрева ти свети ли ми като писах та разбра.Да не си некой гадател нещо па и кучето ми знае кво е брей нищо че ас не съм казвал нищо свързано с мойто куче ...

Ми добре, АС лично трудно ти чета глупостите, камо ли да се опитвам да ти кажа нещо вече...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1691 Потребителят е офлайн   rezzmetezz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 10:22 PM

Кво се хващаш да се заяждаш за всичко бе ти не ме ли разбра или ти е кеф да дразниш

МОД.

Ако не можеш да си сдържаш нервите, отиди другаде да се изявяваш. Тук никой не се занимаваше с теб, докато не се появи и не ни обясни на всички какви сме ... некомпетентни и лоши, да го наречем. Следващият ти подобен пост просто ще бъде трит. Нищо лично!

#1692 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2009 - 08:24 PM

Днес се видях с едни стари приятели които имат ротоподобоно куче ! Кучката е на 9 години и е БРЕМЕННА !! Не стига че няма докумен за произход но и на такава възраст ..... Започнах да им обяснявам всичко на дълго и на широко но ..... ! Те ми отговарят как щели да продадът малките за по 350 лв и щели да направят луди пари ... Даже ми предложиха да заплодят и Тори ! Направо си тръгнах и чао даже не им казах ! Е добре КАКВО Е ТОВА СЕГА ???????
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1693 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 24 April 2009 - 09:12 PM

Има възможност да им умре кучката това каза ли им ?
Те сигурно са я заплождали много пъти а то не е полезно това повече от 3 пъти не хубаво да ражда :(
а и на такава напреднала възраст е много рисковано.
А и явно тези хора ги интересуват повече парите от колкото кучето им.

#1694 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 24 April 2009 - 09:31 PM

alisa, а твоето мнение какво е по въпроса с множенето?
User's Signature

#1695 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 24 April 2009 - 09:41 PM

Емии знам, че ще ме нападнете ама мнението ми е, че не съм против извънклубното развъждане.
Смятам, че ако дадено куче има всички признаци на породисто и няма недостатъци и отговаря на стандарта може да се заплоди.
Против съм многократното заплождане на женски кучета разбирам да го заплодят веднъж два пъти, но повече от това съм против.
Еми това е моето мнение.

#1696 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2009 - 10:02 PM

вече виждам по улиците все повече и повече хора които разхождат кучета които наричат гордо Ротвайлер,а те дори на 5о% не приличат на Ротвайлер.Не съм си казвал мнението преди по тази тема,но мисля че коко,dmm и компания са прави и трябва да се намали безразборното развъждане(при 99% за пари тъй като Ротвйлера е много красива и вървежна порода)защото иначе скоро време ще гледаме ротвайлери само на картинки. Ротвайлера губи своята индентичност и блясък и всичко това става за пари,немога да повярвам че можеш да си вземеш куче от тази порода само за да го направиш фабрика за кученца
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#1697 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 24 April 2009 - 10:08 PM

Цитат

Смятам, че ако дадено куче има всички признаци на породисто и няма недостатъци и отговаря на стандарта може да се заплоди.

Дали кучето отговаря на стандарта решава съдията. Дали е здраво - правят се задължителни изследвания за дисплазия и ако се намери кой да разчете снимката вярно, се решава след това.
Не е достатъчно кучето да има годишни ваксини и обезпаразитявано редовно, за да се твърди, че е здраво.
Правят се последователни процедури и тогава се взима решение.
Има и много родословни ротвайлери, взети за много пари, които не са в развъдна годност. А да не говоря за неродословните, че е глупаво да се множат, при положение, че няма "дефицит" на породата у нас.
Всяко куче е единствено и неповторимо, независимо дали е здраво и отговаря на стандарта. Въпросът е дали е нужно то да се заплоди, и дали ще остави добро поколение. Това е целта на въпросът ми ... и да те накарам да се замислиш малко. На ЛС си писах преди време с хора (единият от тях е писал и тук) с кучета млади, но вече имат дисплазия и хората се чудят как да направят живота на кучето си по-лесен и безболезнен.
Развъждането не е за всеки и не е лукс. На фона на многобройната популация виждаща се по-улиците просто твоето мислене е доста егоистично.

П.п. nemooo, ben2418 - добре дошли в отбора! :flagbg:
User's Signature

#1698 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 12:27 AM

Показване на мнениетоdmm, в Apr 24 2009, 11:08 PM, написа:

П.п. nemooo, ben2418 - добре дошли в отбора! :flagbg:

:ba_025: :ba_025: :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1699 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 07:24 AM

Четейки мненията, и особено последното на Дмм, за пореден път забелязвам как точно и ясно се обясняват причините за нежелателното развъждане на ротвайлери без родословие. Но очаквам след няколко поста някой недоволен да се включи и да се опита да обори подобни мнения. И за да се предотвратят подобни мнения и за да се повлияе на бъдещи собственици допитали се до форума, може би е добре да акцентираме най-вече върху болестите , които могат да бъдат последствие на тези развъждания. Да споделим страданието при отглеждане на кучета , които имат нелечими болести предавани при безразборно чифтосфане на неродословни.
Та дори и финансовата страна на нещата , как едно куче закупено за 200- 300 лв, в последствие може да ви излезе по скъпо от родословно, за пари дадени за лечение .
Да това не се случва на всяко куче, да това се е случило на моето куче, да може би Вашите кучета не са така, да може да ви е писнало от моите бръщолевици , но аз ще се радвам , това да повлияе макар и малко на бъдещи собственици, четящи моите мнения, да направят правилния избор и да не допускат тези рискове, защото е болезнено и то много...

Моето предложение към модераторите е, ако е възможно да се създаде тема , която да бъде редом с важните теми в началото на форума ни , в която да се акцентира върху последствията и болестите, така че всеки нов член на форума да обръща внимание, и тя да бъде достатъчно сбита и ясна ... Мисля, че ще бъде полезно...
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#1700 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 25 April 2009 - 09:45 PM

Показване на мнениетоnezi_7966, в Apr 25 2009, 08:24 AM, написа:

Да това не се случва на всяко куче, да това се е случило на моето куче, да може би Вашите кучета не са така, да може да ви е писнало от моите бръщолевици , но аз ще се радвам , това да повлияе макар и малко на бъдещи собственици, четящи моите мнения, да направят правилния избор и да не допускат тези рискове, защото е болезнено и то много...

Моето предложение към модераторите е, ако е възможно да се създаде тема , която да бъде редом с важните теми в началото на форума ни , в която да се акцентира върху последствията и болестите, така че всеки нов член на форума да обръща внимание, и тя да бъде достатъчно сбита и ясна ... Мисля, че ще бъде полезно...

nezi_7966, на мен специално, не ми е писнало ама хич от твоите "бръщолевици". И ти правя евала, че не се срамуваш да пишеш, че те е стигнало това злощастие и се включваш в такива горещи теми. :ba_025:
Предложението ти е отлично! :wd_043: Ще го направим, малко по-късно. Разчитам Коко да поведе хорото, а защо не и ти - погледнато през твоите очи. :mc_004:
User's Signature

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема