РОТ говорилня
Публикувано: 20 April 2009 - 05:39 PM
"Моето куче си е здраво , пък какво ме интересуват хорските, на моето няма да се случи" Ето това е типично мислене, не се изненадах , че си написала подобно нещо...
От все сърце ти пожелавам да е така и нейните бебета да нямат никакви проблеми... Моли се да е така , то друго не ти остава...

Rottweilers love to be your No 1 :)
Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!
Публикувано: 21 April 2009 - 06:45 PM
rezzmetezz, в Apr 21 2009, 07:11 PM, написа:
Че на теб кой ти казва какво да правиш с кучето си? И защо изобщо се намесваш, при положение, че нищо адекватно не предлагаш по темата? Тук много хора "съветват или предлагат", а също изказват своето си лично мнение.
Прав си: никой на никого нищо не може да каже. И за да се излезе от тази особена ситуация по цял свят са създадени клубове по породи, където някой на някого нещо казва и където се раждат именно точно тези породи. Защото кучетата, създадени от хора на които никой нищо не може да им каже, просто не са породисти кучета...(колкото и да им се ще нещата да не са така на на същите онези хора, на които никой нищо не може да им каже).
Като казвам порода имам предвид не подобия, не квартални подобрени, а кучета създадени най-вече с труда на хора, които отлично знаят, че някой може, а и често ТРЯБВА да им каже какво да правят с кучето си.
Всяко следващо безсмислено мнение, целящо просто палене на страсти (подобно на твоето) ще бъде трито без коментар!
Пожелавам ти една спокойна вечер (не го разбирай, че ти казвам каква да ти е вечерта, ако ме разбираш какво искам да ти кажа)
Публикувано: 21 April 2009 - 07:36 PM
rezzmetezz, в Apr 21 2009, 04:11 PM, написа:
Може-може. Дай Боже, ама скоро ще е уредено и със закон. Човече, защо се хабиш изобщо точно в този форум. Подобна логика води и до въпроса дали може свободно да малтретираш кучето, да го убиваш и т.н.
Публикувано: 22 April 2009 - 01:00 PM
dmm, в Apr 21 2009, 10:18 PM, написа:

с най голямо уважение не ме наричай мекотело ако ти кажа аз така ще ме махнеш от форума нали ? Ама щото можеш а аз теб не,мисля че съм прав нали с никой не съм се държал грубо.
Публикувано: 22 April 2009 - 01:06 PM
vlado zoo, в Apr 21 2009, 06:36 PM, написа:
rezzmetezz, в Apr 21 2009, 04:11 PM, написа:
Може-може. Дай Боже, ама скоро ще е уредено и със закон. Човече, защо се хабиш изобщо точно в този форум. Подобна логика води и до въпроса дали може свободно да малтретираш кучето, да го убиваш и т.н.
аз мисля че това с малтретирането беше адски излишно,темата по която се говори не е за това.Това че аз мисля че моето куче не е помяр само защото няма документи незнам как те накара да си мислиш че го пребивам
Публикувано: 22 April 2009 - 01:34 PM
Никой не ти е написал, че си мекотело, ама гузен негонен....
Също така, никой не ти е казал, че си пребиваш кучето, това беше просто пример.
Казаха ти, че кучето ти не е породисто и е така. За да бъде порода ротвайлер кучето трябва да отговаря на определени условия /освен на външен вид, както масата приема/.
Публикувано: 22 April 2009 - 03:44 PM
Публикувано: 22 April 2009 - 10:08 PM
rezzmetezz, в Apr 22 2009, 04:44 PM, написа:
Ми добре, АС лично трудно ти чета глупостите, камо ли да се опитвам да ти кажа нещо вече...
Публикувано: 22 April 2009 - 10:22 PM
МОД.
Ако не можеш да си сдържаш нервите, отиди другаде да се изявяваш. Тук никой не се занимаваше с теб, докато не се появи и не ни обясни на всички какви сме ... некомпетентни и лоши, да го наречем. Следващият ти подобен пост просто ще бъде трит. Нищо лично!
Публикувано: 24 April 2009 - 08:24 PM

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 24 April 2009 - 09:12 PM
Те сигурно са я заплождали много пъти а то не е полезно това повече от 3 пъти не хубаво да ражда :(
а и на такава напреднала възраст е много рисковано.
А и явно тези хора ги интересуват повече парите от колкото кучето им.
Публикувано: 24 April 2009 - 09:41 PM
Смятам, че ако дадено куче има всички признаци на породисто и няма недостатъци и отговаря на стандарта може да се заплоди.
Против съм многократното заплождане на женски кучета разбирам да го заплодят веднъж два пъти, но повече от това съм против.
Еми това е моето мнение.
Публикувано: 24 April 2009 - 10:02 PM

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си
Публикувано: 24 April 2009 - 10:08 PM
Цитат
Дали кучето отговаря на стандарта решава съдията. Дали е здраво - правят се задължителни изследвания за дисплазия и ако се намери кой да разчете снимката вярно, се решава след това.
Не е достатъчно кучето да има годишни ваксини и обезпаразитявано редовно, за да се твърди, че е здраво.
Правят се последователни процедури и тогава се взима решение.
Има и много родословни ротвайлери, взети за много пари, които не са в развъдна годност. А да не говоря за неродословните, че е глупаво да се множат, при положение, че няма "дефицит" на породата у нас.
Всяко куче е единствено и неповторимо, независимо дали е здраво и отговаря на стандарта. Въпросът е дали е нужно то да се заплоди, и дали ще остави добро поколение. Това е целта на въпросът ми ... и да те накарам да се замислиш малко. На ЛС си писах преди време с хора (единият от тях е писал и тук) с кучета млади, но вече имат дисплазия и хората се чудят как да направят живота на кучето си по-лесен и безболезнен.
Развъждането не е за всеки и не е лукс. На фона на многобройната популация виждаща се по-улиците просто твоето мислене е доста егоистично.
П.п. nemooo, ben2418 - добре дошли в отбора!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 25 April 2009 - 07:24 AM
Та дори и финансовата страна на нещата , как едно куче закупено за 200- 300 лв, в последствие може да ви излезе по скъпо от родословно, за пари дадени за лечение .
Да това не се случва на всяко куче, да това се е случило на моето куче, да може би Вашите кучета не са така, да може да ви е писнало от моите бръщолевици , но аз ще се радвам , това да повлияе макар и малко на бъдещи собственици, четящи моите мнения, да направят правилния избор и да не допускат тези рискове, защото е болезнено и то много...
Моето предложение към модераторите е, ако е възможно да се създаде тема , която да бъде редом с важните теми в началото на форума ни , в която да се акцентира върху последствията и болестите, така че всеки нов член на форума да обръща внимание, и тя да бъде достатъчно сбита и ясна ... Мисля, че ще бъде полезно...

Rottweilers love to be your No 1 :)
Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!
Публикувано: 25 April 2009 - 09:45 PM
nezi_7966, в Apr 25 2009, 08:24 AM, написа:
Моето предложение към модераторите е, ако е възможно да се създаде тема , която да бъде редом с важните теми в началото на форума ни , в която да се акцентира върху последствията и болестите, така че всеки нов член на форума да обръща внимание, и тя да бъде достатъчно сбита и ясна ... Мисля, че ще бъде полезно...
nezi_7966, на мен специално, не ми е писнало ама хич от твоите "бръщолевици". И ти правя евала, че не се срамуваш да пишеш, че те е стигнало това злощастие и се включваш в такива горещи теми.

Предложението ти е отлично!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро