Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#2241 Потребителят е офлайн   rotti_express Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 02 September 2009 - 01:35 PM

Здравейте!
Имам 4-месечен ротвайлер (женски). По принцип кучето не е агресивно, много е жизнерадостно, емоционално. Проблемът е, че обича да се налага, иска тя командва, а когато и се скарам или и ударя шамар, се озлобява, настървява се срещу мен и се е случвало да ме събори или ухапе.
Бихте ли ми дали някакъв съвет, как да я третирам - да я удрям ли, когато се налага, или да опитвам с добро? Няма ли да ми се "качи" на главата??? fa_067.gif
Благодаря ви предварително! ae_085.gif

#2242 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 02 September 2009 - 01:59 PM

http://forum.dog.bg/-f35.html - виж темите тук /горните, обозначени като важни/. Информация има страшно много, само трябва да прочетеш.
User's Signature

Качена снимка

#2243 Потребителят е офлайн   rotti_express Икона

Публикувано: 02 September 2009 - 02:39 PM

Цитат(ZviariK @ Sep 2 2009, 02:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
http://forum.dog.bg/-f35.html - виж темите тук /горните, обозначени като важни/. Информация има страшно много, само трябва да прочетеш.

Благодаря ти много! Ще се възползвам от информацията.

#2244 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2009 - 12:27 PM

Някой от вас да е застраховал кучето си ? smile.gif
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#2245 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2009 - 09:33 PM

Цитат
Ротвайлер не е за двор. Те са с къса козина и рискувате много здравето на животното, еле па щом е подрастващо

Цитат
Куче за двор е каракачанката. Рот на двор ще има да трепери, да страда, кой знае в какво ще се превърне горкото кученце. А и от малко на студа... милото. Не ми се мисли какво ще му е.

Това са пълни простотии ! Тези бисери ги прочетох в зоомания. zz_020.gif Някой питбул или доберман може и да измръзне на студа,но ротвайлер-ъпсурт ! tb_195.gif
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#2246 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 10:13 PM

Прочетох за добермана и се оказало че издържа на студ. ab_041.gif Някой може ли да ми каже какъв е този вид игра: http://www.clip4e.co...moqt_pitbul.htm ? Това не е ли вредно за кучешките зъби ? На кого мога да кажа да махнат едни клипчета от vbox-a къдете се бият ротвайлер срещу питбул,кангал срещу кангал,Азиатец срещу Азиатец офф много са гадни ud_009.gif и само да кажа че повечето битки са до смърт ! Толкова много хора ги гледат и незнам на кой да кажа за да ги махнат ! Първото клипче което някакси успях да изгледам (ротвайлер срещу питбул) не беше до смърт защото ротвайлера още в първите две минути повали питбула и т.н. много гнусни хора има на тоя свят zz_020.gif
User's Signature

#2247 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 01:54 PM

Цитат(rotti_express @ Sep 2 2009, 02:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!
Имам 4-месечен ротвайлер (женски). По принцип кучето не е агресивно, много е жизнерадостно, емоционално. Проблемът е, че обича да се налага, иска тя командва, а когато и се скарам или и ударя шамар, се озлобява, настървява се срещу мен и се е случвало да ме събори или ухапе.
Бихте ли ми дали някакъв съвет, как да я третирам - да я удрям ли, когато се налага, или да опитвам с добро? Няма ли да ми се "качи" на главата??? fa_067.gif
Благодаря ви предварително! ae_085.gif

Според мене бъркаш много с шамара . При доминантно куче боя е много глупато нещо (макар че е глупави и като цяло) . Има други начини . Потупването с пръст по муцуната е напълно достатъчно + командата за белята . Ако не действа значи не трябва да увеличиш "боя" а да си по - настоятелен и в случая командата е по-важна (интунация , тон ,сила) . То всичко е комплексно при обучението за това може и други неща в отношението ви към нея да куцат .

#2248 Потребителят е офлайн   silvana-amber Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2009 - 02:18 PM

Във В-бокса има едно поле "алармирай нередности".там ще пишеш и ще го махнат .Аз съм писала и веднага ги махнаха,точно такав клип беше пак -рот срещу питбул eg_033.gif

#2249 Потребителят е офлайн   goncho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 03:23 PM

На каква цена са малките? ae_085.gif
User's Signature

the "GOD OF WAR"!

#2250 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 01 October 2009 - 03:43 PM

На цената на един кучешки живот md_064.gif /тук не е пазар/
User's Signature

Качена снимка

#2251 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 04 October 2009 - 01:24 PM

Елементарно чувство за такт се изисква да видиш какво е настроението някъде и да се съобразиш с него navar и мисля, че ти го знаеш. Аз също съм се интересувала колко пари ще ми трябват /естествено не тук/, за да имам такова куче... е, вярно - мен и други неща ме интересуваха.... например какви условия ще са му необходими.... Ако човекът е свестен и за него е важно ще продължи да се интересува от форума, ако не е ..... мен лично няма да ме боли много от липсата на такива тук.
User's Signature

Качена снимка

#2252 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2009 - 01:11 PM

Готови са тениските който се правят отново с благотворителна цел
ТУК
може да видите
за кого отидаха парите от предишните тениски

Кучето от буквата О е Зендара - в темата има линк към нейната история

Нека помогнем на приятел в беда

#2253 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2009 - 08:14 AM

Nomad, много грешиш.....поне по отношение на ротвайлера....

#2254 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2009 - 08:33 AM

Цитат(navar @ Oct 6 2009, 09:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
КОКО-малко е нагло да напишеш нещо като потребител,и после да заключиш темата като модератор...но ти си знаеш.
за въпросната тема - май споменах че не говоря за ротвайлерите,ама нейсе...айде със здраве и без лоши чувства

Не само, че не споменаваш, ами май съвсем конкретно за ротвайлерите говориш, по повод конкретна случка и в съвсем конкретния форум на НКР ... да не говорим пък за гръмкото "АЗ НЕ СЪМ ТАКЪВ" :

Цитат(navar @ Oct 5 2009, 02:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
дам мога да дам информация за всички пороци които са се проявявили при нас-колкото и да са редки има и такива,но куче с дисплазия не съм имал..,и не ги крия...но просто констатирам че и кучетата родени по правилата имат пороци отвреме навреме,но не ми се спори...
ветеринарката е написала че кучето е било с дисплазия,а тя е независим източник ,нали...
бели петна,дисплазия,дефект на захапката,крипторхизъм-клубно или не никое куче не е застраховано...
само че аз си признавам когато има дефект,и давам кучето с уговорката че има порок...а доста хора прикриват дефектите...преди 20 години проблемът с дисплазията беше незначителен,почти не се говореше за нея,защото беше мнохго рядка...сега е трагично,и все по лошо ще става...

иначе както казваш "нейсе" и да... оставам само с добри чувства и надеждата след толкова закани и толкова "наши" кучета взели титли, най-накрая да ти видим и на теб очите наживо, а не само тук да ни разказваш, що е то кинология и има ли у нас морал при практикуването и ...

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2255 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2009 - 04:31 PM

Цитат(navar @ Oct 6 2009, 11:25 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ами май ,или юни-ясно е че по добре от мен самия знаеш за какво говоря-такива са месиите ,сори че не те оцених подобаващо..какъв съм и какъв не съм-всеки сам решава,знам че бъркам в ................. на много хора,но е късно да се променям...но е факт че не продавам моите кучета,пък ако взема да се впрягам кой кво си мисли -ще побелея и оплешивея от нерви...

оргинално, затапи ме ... а за бъркането по дупките на хората мисля, че силно се надценяваш и вземаш излишно насериозно ...

Цитат(navar @ Oct 6 2009, 11:25 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...цитирах какво каза лекарката,нормално е да отричаш-нали става дума за клубно куче...преди време показах снимка на куче от развъдник в нкр родено с бяло на гърдите-ама после било изчезнало....дреме ми на шапката изчезнало ли е ,или доктора го е клъцнал,цитирам факти..пък който иска да ми се сърди.....айде селям алейкум

и не, НИЩО НЕ СИ ЦИТИРАЛ, защото както ясно се вижда от уж цитираното, въпросното куче е минало през МНОГО ЛЕКАРИ, ВСЕКИ ОТ КОИТО Е НАПРАВИЛ ЕДНО ОТ МНОГОТО СИ БЕЗУМНИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ...ако не си прочел внимателно написаното си е твой проблем... лесно се цитират предположения ... а това с бялото на гърдите в развъдник на НКР е направо смехотворно, не за друго, ами защото раждането на куче с бяло на гърдите по цял свят се ОПИСВА и нищо повече. Няма развъдник, който би крил подобен факт, камо ли да прави сложни гимнастики за да го прикрива ... на всеки развъждащ се е слувало и ще се случва, важното е когато кучето израсте, бялото да го няма...това по повод "страшните" ти разкрития ... та така, селям алейкум и на теб, и не забравяй, че тук темата е НКР, а не БРФК ... тук никому не е нужна демагогията ти ... каквото - такова в БГ кинология, важното е, че НКР се старае да не е в мръсотията и толкоз. Ако търсиш поле за изява на тема МКФ и БРФК - не тук.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2256 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2009 - 08:56 PM

Цитат(navar @ Oct 6 2009, 06:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ами къде търся аз поле за изява,и къде ти се вижда ясно..но както каза темата не е за това,не и за БРФК...но НКР е член на БРФК,нали....кой прави гимнастики и кой не-все тая...кво се описва и кво не-пак все тая...не ми се рови,да намеря къде е поста ти,в който казваш че в нкр никога не се е раждало куче с бяло петно...беше много отдавна..както и че не се е раждало куче с дисплазия-е някой сег атвърди че е имало куче с дисплазия-и пак ,пука ми та ми дреме..просто търся за кво да се позаяждам....що да не е с това...когато някой има доказателство че продавам кученца,,родени от мои животни,или дори само че заплождам нерегламентирано...

точно така, в НКР няма кучета с бели петна, аз поне не съм виждал такова по изложбите. А ако се е родило такова НЯМА НИЩО ТАЙНО ИЛИ ЛОШО В ТОВА...който има достъп до развъдната книга на НКР с най-големи подробности може да прочете дори "бели косми" (цитат) ... чак ми е забавно, че го коментирам това :):):)

а за дисплазията: ДА, в НКР НЯМА СЛУЧАЙ НА СТОЙНОСТ НА ТД, ИЗКЛЮЧВАЩА ЖИВОТНОТО ОТ РАЗПЛОД СЪГЛАСНО ДЕЙСТВАЩИЯ ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВЪДНА ДЕЙНОСТ НА КЛУБА ... който не вярва да подаде една молба, да си плати надлежно и ако трябва ще му бъде изготвен екстракт от РК на НКР в частта ТД/ЛД. После да си дрънка на воля колкото си иска, кое как и колко ...

и ДА, развъждаш НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО! Всяко развъждане ИЗВЪН НКР В БЪЛГАРИЯ Е НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО, харесва ти или не ... само и единствено НКР е този, който като ИНСТИТУЦИЯ застава зад породата. Всичко друго е междусъседско плодене, много добре ти е ясно как стоят нещата...и отново: все тая дали ти харесва или не и дали те боли ханша и в каква степен...

Аз лично съм бял и добър, а още и смирен, както ме учеше моето момиче...затова слагам точка като МОДЕРАТОР ( освен като обикновен потребител) на това двустранно и безцелно бръщолевене. Всички разбраха гледните ни точки, всички се налюбуваха на оргиналността и екстравагантността ни ... затова ТОЧКА, а ако има нещо за доизясняване, нека да е на лични съобщения.

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2257 Потребителят е офлайн   4iko Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 07 October 2009 - 09:42 AM

да ви попитам вчера бях писала тук,а днес не виждам каде е,защо е изтрито?Аз ви помолих за съвет,но явно не сам желана във форума.

#2258 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 10:09 AM

не е изтрито ,а е преместено във ветеринарен smile.gif
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#2259 Потребителят е офлайн   4iko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 11:54 AM

ааа така ли е станало,извинявам се тогава dh_188.gif

#2260 Потребителят е офлайн   baroveca Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 October 2009 - 06:38 PM

Откъде до къде се мери колко сантиметра е висок ротвайлера ?

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни