ами къде търся аз поле за изява,и къде ти се вижда ясно..но както каза темата не е за това,не и за БРФК...но НКР е член на БРФК,нали....кой прави гимнастики и кой не-все тая...кво се описва и кво не-пак все тая...не ми се рови,да намеря къде е поста ти,в който казваш че в нкр никога не се е раждало куче с бяло петно...беше много отдавна..както и че не се е раждало куче с дисплазия-е някой сег атвърди че е имало куче с дисплазия-и пак ,пука ми та ми дреме..просто търся за кво да се позаяждам....що да не е с това...когато някой има доказателство че продавам кученца,,родени от мои животни,или дори само че заплождам нерегламентирано...
точно така, в НКР няма кучета с бели петна, аз поне не съм виждал такова по изложбите. А ако се е родило такова НЯМА НИЩО ТАЙНО ИЛИ ЛОШО В ТОВА...който има достъп до развъдната книга на НКР с най-големи подробности може да прочете дори "бели косми" (цитат) ... чак ми е забавно, че го коментирам това :):):)
а за дисплазията: ДА, в НКР НЯМА СЛУЧАЙ НА СТОЙНОСТ НА ТД, ИЗКЛЮЧВАЩА ЖИВОТНОТО ОТ РАЗПЛОД СЪГЛАСНО ДЕЙСТВАЩИЯ ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВЪДНА ДЕЙНОСТ НА КЛУБА ... който не вярва да подаде една молба, да си плати надлежно и ако трябва ще му бъде изготвен екстракт от РК на НКР в частта ТД/ЛД. После да си дрънка на воля колкото си иска, кое как и колко ...
и ДА, развъждаш НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО! Всяко развъждане ИЗВЪН НКР В БЪЛГАРИЯ Е НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО, харесва ти или не ... само и единствено НКР е този, който като ИНСТИТУЦИЯ застава зад породата. Всичко друго е междусъседско плодене, много добре ти е ясно как стоят нещата...и отново: все тая дали ти харесва или не и дали те боли ханша и в каква степен...
Аз лично съм бял и добър, а още и смирен, както ме учеше моето момиче...затова слагам точка като МОДЕРАТОР ( освен като обикновен потребител) на това двустранно и безцелно бръщолевене. Всички разбраха гледните ни точки, всички се налюбуваха на оргиналността и екстравагантността ни ... затова ТОЧКА, а ако има нещо за доизясняване, нека да е на лични съобщения.