ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА
Публикувано: 10 September 2008 - 08:58 PM

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 10 September 2008 - 10:11 PM
Този, който ми хареса е кожен, широк около 5-7см., дължината му е може би към 70-75см. Черен, кожен, отгоре има хубава плетка, а отдолу е с подплата. Дунапрен и плат, може и полар да е, мекичък, но със сигурност е удобен да кучето и красив на външен вид. Жалко, че няма по-тесни. :(
За твоя куч може да е големичък сега, но след някой друг месец ще е екстра. ;)
Като пиша широк, имам предвид, че е за по едро и масивно куче - мъжкарче. Дължината може да се коригира, но ширината ..... :- - ще окапазиня нашийника, ако се хвана с ножицата.
П.п. И да се похвалиш после с какво сте се сдобили. ;)

Публикувано: 11 September 2008 - 05:03 PM
Публикувано: 11 September 2008 - 05:17 PM
Повярвай ми, хич не се къпя в пари, за да ги харча за щяло и нещяло.
Аз продължавам търсенето. Писах по-рано - не ми е спешно. Нямам такава силна нужда да взема нашийник точно сега. Оглеждам, преценявам качество, цена и т.н.
Full_Speed, разбирам, че си добронамерен и ни правиш услуга. Аз го оценявам и ти благодарих. Но не мога да купя нещо по описание. Без да съм го видяла, без да съм го пипнала.

Публикувано: 11 September 2008 - 05:37 PM
Това ме устройва перфектно :samodovolen:
п.с мерси все пак за труда който си положил ;)
Публикувано: 11 September 2008 - 07:27 PM

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 12 September 2008 - 06:07 AM
Публикувано: 13 September 2008 - 05:12 PM
Цитат

А за играта, естествено, че ще свалям нашийника като играем или като играе с другите кучета ;) Моето куче в момента е с строг нашийник и шиповете обикновено са навътре, но започнах и навън да ги обръщам, за да не я боли. Когато ходим да играе с другите кучета преди си носих втори нашийник, че и сега от време на време го правя, за да не се забият в нея или ако са навън - 100 процента ще стане инцидент :)
dmm, вчера ми щракна една идея в главата, че мога сам да ги направя някой нашийници, например горният с плетката/на снимката, която съм пуснал/ - хубав черен нашийник, с отделно такава плетка, която се закрепя за него с капси и ето ти го нашийника. Нашийник с по-дълги и хубави "шипове", металите нали носят такива неща, вземам от техните шипове и към чист нашийник ги слагам. Мисля още варианти, за да станат по-красиви, но след време, когато имам повече пари ще взема материали и ще се опитам да сътворя тези неща :)
Публикувано: 16 September 2008 - 10:54 PM
Имам ротвайлерче на 2 месеца и малко вече...искам да го науча да ходи "редом" с мен и като го извикам да идва а не да се занимава с други неща и да игнорира гласа ми.
Публикувано: 16 September 2008 - 11:25 PM
Публикувано: 17 September 2008 - 06:49 PM
Аз мисля че може да изчакаш най-много месец.Като начало започни с по-лесните команди-ела,седни,легни.Ние още се трудим над "редом" ;D А може и да си е до куче,защото мойта на 2 месеца идваше като я повикам а full_speed казва че неговото още си удара на игра...
Във форума можеш да намериш много полезна информация относно дресировката http://dog.bg/forum/...board,35.0.html http://dog.bg/forum/...ic,12225.0.html например тук... ;) с малко повече търпение и желание ще постигнеш добри резултати.Нашите кучета заучават бързо :blink:
Публикувано: 18 September 2008 - 07:41 PM
Публикувано: 19 September 2008 - 11:18 AM
Публикувано: 22 September 2008 - 12:58 PM
Аз вече писах за това, но ме прехвърлихте да чета в едан тема за агресията, която беше много полезна, но не ми помогна да се справя с проблема. Моето куче побеснява, ако се приближим докато яде... Опитах да стоя до него да го галя, но няма ефект. Другите ситуации, при които се опитва да покаже надмощие ги овладяхме, но при яденето, няма оправия. Най-лошото е, че омита всичко за секунди, което е много неприятно и после хълца. А колко е лаком - ужасно е! Няколко пъти вече ходим на палатка с него, а и често ходим за риба - винаги щом е пуснат търси и души какво да изяде... това започва да става досадно - иначе си е в добра форма и лъскава козина, но тази лакомост е ужасна...:) :rolleyes: