Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#301 Потребителят е офлайн   nevVn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 September 2008 - 09:29 AM

Здравейте отново! Поинтересувах се и разпитах познати дали са чували нещо и един познат ми разказа, как негов приятел, който работи в кучкарник в Берковица, учел кучето да не взема храна. При тях практиката е следната. Намираш непознато лице, което кучето до момента не е виждало, варишедно яйце, непознатия слага ръкавици и като е готово яйцето вади го докато е вряло, обелва го и го дава на кучето. Всичко се први мн бързо, важно е яйцето да е горещо. Кучето го взема и си изгаря езика, съответно го плюе и почва да скимти. Това нещо го правели 2, максимум три пъти и край с храната от непознати. Важно е кучето да не ви вижда, докато се развие, действието, така дори да ви няма, пак няма да взима храната. Кучетата, които обучавали по този начин се използвали на границата. Това ми разказаха. На мен ми се вижда доста жестоко, а и като си представя, колко ще го боли изгорения език..... :'(  едва ли ще го пробвам.
Приятна и успешна седмица на всички!  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#302 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 01:03 PM

Цитат

Всичко се први мн. бързо, важно е яйцето да е горещо. Кучето го взема и си изгаря езика, съответно го плюе и почва да скимти. Това нещо го правели 2, максимум три пъти и край с храната от непознати.

свинска история :huh: :huh: :huh: за съжаление останалото което ми идва на акъла трудно ще бъде преглътнато от модераторите!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#303 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 01:33 PM

Цитат

... На мен ми се вижда доста жестоко, а и като си представя, колко ще го боли изгорения език..... :'(  едва ли ще го пробвам.

по добре не го пробвай...... нямам думи :o :rolleyes: :o

#304 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 05:52 PM

Цитат

Здравейте отново! Поинтересувах се и разпитах познати дали са чували нещо и един познат ми разказа, как негов приятел, който работи в кучкарник в Берковица, учел кучето да не взема храна. При тях практиката е следната. Намираш непознато лице, което кучето до момента не е виждало, варишедно яйце, непознатия слага ръкавици и като е готово яйцето вади го докато е вряло, обелва го и го дава на кучето. Всичко се први мн бързо, важно е яйцето да е горещо. Кучето го взема и си изгаря езика, съответно го плюе и почва да скимти. Това нещо го правели 2, максимум три пъти и край с храната от непознати. Важно е кучето да не ви вижда, докато се развие, действието, така дори да ви няма, пак няма да взима храната. Кучетата, които обучавали по този начин се използвали на границата. Това ми разказаха. На мен ми се вижда доста жестоко, а и като си представя, колко ще го боли изгорения език..... :'(  едва ли ще го пробвам.
Приятна и успешна седмица на всички!  :blink:

Това не е ли малко гадно ? :'(
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#305 Потребителят е офлайн   nevVn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 09:18 AM

Точно това казах и аз, не малко гадно, а направо си е жестоко  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#306 Потребителят е офлайн   stan71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 05:50 PM

Че е  гадно ,спор няма , но си мисля че  и ефект никакъв няма да има.
Има други начини за решаване на проблема ,но общо взето ротвайлерите са големи лакомници  и е нужно много търпение  и постоянство.

#307 Потребителят е офлайн   nevVn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 12:44 PM

Цитат

Има други начини за решаване на проблема ,но общо взето ротвайлерите са големи лакомници  и е нужно много търпение  и постоянство.

А може ли да ми дадеш някаква по-точна информация, защото наистина имам желание да го науча, ще се запася с търпение  :blink:. Само да не е толкова гадно :rolleyes:
Благодаря ти!
User's Signature

Качена снимка

#308 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 12:54 PM

Цитат

защото наистина имам желание да го науча, ще се запася с търпение 

на какво имаш голямо желание да го научиш?
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#309 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 September 2008 - 01:25 PM

Цитат

Здравейте на всички. Искам да попитам дали някой от вас е обучавал кучето си да не взема храна от други хора? Ако някой има опит с това ще съм благодарна да сподели.  :blink:
Благодаря!

това е задължително нещо което ку4е то трябва да знае 4е трябва да взима храна само от собственика си... аз моита я нау4их трудни4ко.. зна4и намирате някои познат ии му давате салам4ета кремвирш4ета нещо месце примерно ии тои го подава на ку4ето ии ако ку4ето посегне силен шамар през муцуната... има ефект казвам ти го от опит.. моита на 3тия шамар отказа храната.. ии това го тренирате докаро престане да взима храна което ще е скоро надявам се да съм бил полезен :)

#310 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 01:34 PM

Цитат

това е задължително нещо което ку4е то трябва да знае 4е трябва да взима храна само от собственика си... аз моита я нау4их трудни4ко.. ....ако ку4ето посегне силен шамар през муцуната... моита на 3тия шамар отказа храната.. ии това го тренирате докаро престане да взима храна което ще е скоро надявам се да съм бил полезен :)

за сетен път попадам на откровени глупости в нашия форум. освен че са глупости са и абсолютно безсмислени и неефективни. че кой например ще тръгне да ти трови кучето давайки му храна в устата в твое присъствие например?!

колко жалко е наистина че и до ден днешен битуват подобни махленски "задължителни неща" ... колко жалко :huh:

айде аз на теб ивелине да ти бия шамарчета всеки път като вземаш нещо вкусно от някой човек в мое присъствие...сигурен ли си че после няма да вземеш ако мен ме няма ... или пък ако не си сложил залък в устата си цяла седмица ... повярвай ми ще вземеш ... и да не само че не си полезен а си и вреден с подобни грозни съвети да ме прощаваш! :huh: :huh: :huh:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#311 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2008 - 08:25 AM

Цитат

.... да ти бия шамарчета всеки път като вземаш нещо вкусно от някой човек в мое присъствие...сигурен ли си че после няма да вземеш ако мен ме няма ...

Aха,имам такъв аналогичен случай  ;D Един приятел е решил,че може сам да обучи кучето си (след като му повтарях 100 пъти,че е кучето си командва парада и си прави квото му е кеф). Тааа,научил го е май само на това,да не взима храна,докато не му каже:)И познай..... в момента в който кучето не е строго гледано от стопанина идва и ти яде храната от ръката без дори да му я даваш:)И всички са възхитени от това,как яде само при команда  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

#312 Потребителят е офлайн   m15hO Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 October 2008 - 10:08 AM

Някой може ли да ми даде координатите на някой който може да ми обучи ротчето :) много ще съм благодарен за сега ми трябват само съвети относно поведението му :)

Питах кой ли не какво ли не направих обаче това си е доста злобичка няколко човека ми казаха че не е на добре на 2 месеца така да налита да хапе и искам на време да се отучава от това какво ли не пробвах какво ли не правих консултирах се с ветеринания ми лекар и той ми каза че това не е нормално и че трябва да го наказвам по често което и правя но след наказанието много си отмъщава като например около 1-2 часа беше стискало да не се изпишка и както влезна в хола и така направи огромна локва и след това последва и друго сещате се какво.. не знам какво да правя това ще хване да ме изяде след време и искам някой с професионален опит да ми помогне от сега ми налита на сериозно какво мога да говоря след като порасне какво чудо ще е ветеринаря ми каза също като избива такава агресия да го шляпвам по нослето е да ама то се нервира още повече и започва да хапе още по-злобно какво да правя моля за помощ

#313 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2008 - 11:20 AM

Хм ами това наистина не е на добре, явно си имаш работа с много много твърд характер.

Единственото, което мога да те посъветвам е, ако си от София, можеш да се консултираш с хората от спортен клуб Сириус, надявам се те ще ти окажат някаква помощ, но координати не мога да ти дам, мисля че имаха уеб страница, потърси я в гоогъл. А има един трик, който не знам дали си пробвал - когато започне да хапе или да се налага, му казваш НЕ и го хващаш за кожата на врата и го притискаш леко към земята - така майката наказва малките, когато не слушат. При моя имаше ефект, защото и той правеше бели от време на време, като това че почваше да ми хапе и дърпа гащите. Но това със стискането направо ме изуми  :o ;)

#314 Потребителят е офлайн   m15hO Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 October 2008 - 01:36 PM

Цитат

Хм ами това наистина не е на добре, явно си имаш работа с много много твърд характер.

Единственото, което мога да те посъветвам е, ако си от София, можеш да се консултираш с хората от спортен клуб Сириус, надявам се те ще ти окажат някаква помощ, но координати не мога да ти дам, мисля че имаха уеб страница, потърси я в гоогъл. А има един трик, който не знам дали си пробвал - когато започне да хапе или да се налага, му казваш НЕ и го хващаш за кожата на врата и го притискаш леко към земята - така майката наказва малките, когато не слушат. При моя имаше ефект, защото и той правеше бели от време на време, като това че почваше да ми хапе и дърпа гащите. Но това със стискането направо ме изуми  :o ;)

много ти благодаря свързах с с тях и ще ми помогнат по въпроса

#315 Потребителят е офлайн   m15hO Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 October 2008 - 09:15 PM

аз имам същия проблем консултирах се с човек който от дълги години се занимава само с обучение на ротвайлери и каза че е често срещано явление и когато прояви такива изблици на агресия да я шляпвам с един доста силен шамар по бузата та да се завърти и сега в събота ще ходя да ми разясни малко повече за това поведение и как да го избегна трябва да знае че ти си шефа не то явно така си мисли в момента

#316 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2008 - 10:06 PM

аз доколкото знам в Сирирус ти обучаваш кучето си и тренираш с него,а на теб ти трябва човек,който да ти помогне с обучението и възпитанието,но щом са ти казали че ще ти помогнат значи е така  :blink:

#317 Потребителят е офлайн   m15hO Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 October 2008 - 11:35 PM

Цитат

аз доколкото знам в Сирирус ти обучаваш кучето си и тренираш с него,а на теб ти трябва човек,който да ти помогне с обучението и възпитанието,но щом са ти казали че ще ти помогнат значи е така  :blink:

И така да е на мен ми е достатъчно някой да ми покаже какво се прави пък аз и сам мога :)

#318 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2008 - 11:12 AM

Радвам се, че помогнах... Много ме е яд, че и във Варна няма някакъв такъв клуб, който да посещаваме, да се занимаваме от време на време  :blink:

#319 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2008 - 12:31 PM

Клуб "Сириус" е клуб ЗА СПОРТНА ДРЕСУРА! Това не е училище,нито занималня. Не го бъркайте всички!Ако сте сериозни и сте готови години наред в студ и пек,дъжд и сняг всеки уикенд да сте там с часове-ОК,свържете се с клуба. Ако искате да се научите на елементарни неща,като възпитание - потърсете училища!Те ще ви помогнат! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Правилник : прочетете внимателно  1 и 13 точка!

#320 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2008 - 02:13 PM

Цитат

И така да е на мен ми е достатъчно някой да ми покаже какво се прави пък аз и сам мога :)

на теб ти трябва треньор или училище,а не Сириус

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема