ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА
Публикувано: 23 October 2008 - 08:25 PM
Публикувано: 23 October 2008 - 08:55 PM
Публикувано: 23 October 2008 - 09:13 PM
нормално ли е кучето да реагира остро когато човек го докосне ня място,на което не му приятно да го пипат или да го стисне някак или каквото и да било,като то познава човека,но го вижда рядко? Тара 2 пъти изръмжа на хора,които познава когато я пипнаха по муцуната или я стиснаха за носа. На мен естествено ми дава да я пипам навсякъде,но на чужд човек-не толкова,въпреки че в първия момент,дори да не е виждала човека ляга по гръб,радва се и се гали,но пипне ли я както не трябва и ръмжи...
Публикувано: 23 October 2008 - 09:35 PM
Публикувано: 23 October 2008 - 09:41 PM
Цитат
и аз така си мисля,но...кажете бъркам ли и ако да какво да правя?
Публикувано: 23 October 2008 - 09:56 PM
Цитат
Май съм пропуснал да кажа че ляга когато си спусна ръката рязко ;D както и да е ;) инъче и мойта свива ушите
Публикувано: 24 October 2008 - 06:06 PM
Малко се тревожа обаче за отношението към другите кучета. Много обича да играе и ако са малко по-големи кучета - няма никакъв проблем. При по-малки кушенца обаче, когато успее да ги хване и да застане над тях и няма пускане - не хапе много, нито силно, но ги затиска и не пуска. Повечето хора се притесняват и дори да го дръпна, играта приключва дотам. и реакцията е "Аууу, тия ротвайлери..." :huh:
За методите за възпитание: аз го шляпвам, но колкото по-голям става, все по-малко му пука.. ;D като направи беля и като го приближа с каране - почва да мижа и се навежда готов за шамар - не го боли много и всъшност самото скарване има по-голям ефект.
И не знам все още как да се справя с пишкането :( вече по-рядко, но е толкова голям и като ми се изпика като бебе вкъщи и много ме ядосва :)
Пропуснах да кажа, че е на точно 5 месеца Чаро:)
Публикувано: 25 October 2008 - 10:23 AM
Първо го беше страх, защото първото куче с което си е играл беше един женски старфордширски териер, не знам дали точно така се пише ;) Тя направо му земаше акъла, хващаше една пластмасова туба от мин. вода и хукваше около него като от време на време го удряше лекичко с тубата, за да се разиграе, но той си се натикваше под някоя кола и нямаше мърдане ;D След това започна при нас да идва едно малко улично кученце, което се показа като учител за това как да се държи с по-мали кучета. Интересното е, че това кученце не изпитва никакъв страх и когато нещо не му хареса направо ръмжи и поглежда лошо ;) . И сега все още когато моя е на 2 години и половина мъжки и сигурно тежи 50 кг, щом му изръмжи или нещо, го хапне по врата, нашия отскача като ужилен и почва да го кани да се гонят, все още го има за оня батко, който го учеше как да се държи. А относно твоя случай, мисля че ще посвикне, пробвай докато си играят, ако прави така да му се скараш, ако другото куче не е способно на това, да разбере, че това което прави, не е много приятно за отсрещната страна ;)
Публикувано: 25 October 2008 - 05:05 PM
и между другото - вече грам не го боли като го перна и се тревожа, че ще изтърва контрола! Преди да излезем на разходка ми се качва на главата, буквално, с двете лапи :huh:
Публикувано: 25 October 2008 - 06:54 PM
Публикувано: 25 October 2008 - 08:50 PM
Цитат
и между другото - вече грам не го боли като го перна и се тревожа, че ще изтърва контрола! Преди да излезем на разходка ми се качва на главата, буквално, с двете лапи :huh:
А другите кучета, с които си играе толкова ли са пасивни, че му дават да прави каквото си иска? Я го срещнете с някой, например друг ротвайлер да му покажат как стават нещата ;) . Моя няколко пъти се среща с Dred v. Bosilek и отначалото понеже и двамата са големи инати не можаха даже да се разберат, кой да подуши пръв и се стигна до лека схватка, която обаче след навременна намеса от мен и другото момче беше бързо потушена ;D
Публикувано: 26 October 2008 - 12:16 PM
Цитат
и това
Цитат
:o :o :o Това ме втрещи!!! Каква работа имат чужди хора да малтретират кучето? Съжалявам ако някой мисли, че това е нормален начин за общуване, но кучето очевидно не смята така и си го показва. Отучете пипащите, не кучетата отвредните навици.
Кучетата лесно могат да бъдат научени да понасят пипане (без тормоз, щипане, стискане на носове, шляпане, вдигане, стискане/дърпане на лапи и пр.) от чужди хора чрез поощряване/санкциониране.
Имайте го предвид, защото преглед и интервенции при вет примерно ще се превърнат в ад - за кучето, за вас и за ветеринаря
Публикувано: 26 October 2008 - 02:16 PM
Някой имаше грижи с ротвайлера си, при все, че имал ловджийски кучета. Чудесно за ловджийските, но ротвайлера е служебно куче, не е ловджийск. То има различни ПОТРЕБНОСТИ и начин на общуване.
Ако ще гледате ротвайлер, третирайте го като такъв. Общуването с тези кучета може да е както страхотно удоволствие, така и заплаха. Агресията (неаргументираната агресия) у кучетата обаче в 95 процента е следствие на грешки на стопанина.
Публикувано: 27 October 2008 - 01:49 PM