Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#341 Потребителят е офлайн   BlackQueen Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 October 2008 - 08:25 PM

да пак я прочетох и всъщност Сара е същата когато я нося към вета и видя кякой познат и тои реши да й се порадва тя лае с някаква ужасна злоба но това си мисля че е така щото не е наясно че има и други хора, освен мен приятеля ми и още две приятелки който тя (Сара) познава, незнам може би греша но не съм смятала че е нещо страшноо...ами ще следя темата и аз и ако има други съвети ще се старая да ги използвам и аз..не се изказах с нищо полезно и го осъзнавам за което съжелавам но поне знаете че има и още едно кученце чиято стопанка очаква вашите савети...

#342 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 08:55 PM

гледай от сега да я вкарваш в обстановка с повече хора от време на време дори без да й се радват.мойта Тара когато беше малка не го правех и сега като я заведа на място с повече хора понякога  започва да лае...просто ей така,дори и тя незнае кой лае :huh: затова сега на "дърти години" я уча че има много хора по света ;D

#343 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 09:13 PM

малко глупаво въпросче,но все пак да си попитам,да си знам :blink:
нормално ли е кучето да реагира остро когато човек го докосне ня място,на което не му приятно да го пипат или да го стисне някак или каквото и да било,като то познава човека,но го вижда рядко? Тара 2 пъти изръмжа на хора,които познава когато я пипнаха по муцуната или я стиснаха за носа. На мен естествено ми дава да я пипам навсякъде,но на чужд човек-не толкова,въпреки че в първия момент,дори да не е виждала човека ляга по гръб,радва се и се гали,но пипне ли я както не трябва и ръмжи...

#344 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 09:35 PM

Еми не мога да кажи дали е нормално, но моето куче не обича да му пипат лапите и когато една жена, която я познава много отдавна тръгна да го кара да й даде лапа и дори му я стисна за да разбере какво иска, той се дръпна и изръмжа и дори ме погледна и хапна леко по ръката, един вид защо съм позволил да му направи това. Следващия път, когато я видя й даде да го докосне само по главата и то съвсем леко и след това се дръпна, нещо нетипично, обикновенно не се отлепя и се мазни. Не знам може и аз да съм сбъркал нещо в обучението, но мисля че е нормално кучето да позволява всичко на стопанина си, а на чуждите хора не толкова...  ;)

#345 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 09:37 PM

Да, де, но не и да посяга.. Поне аз така си мисля.. :blink:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#346 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 09:41 PM

и аз си мисля че бъркам някъде,точно затова питам тук :blink: и Тара в повечето случаи е доста мазна,но все пак ги има и такива...

Цитат

нормално кучето да позволява всичко на стопанина си, а на чуждите хора не толкова...  ;)

и аз така си мисля,но...кажете бъркам ли и ако да какво да правя?

#347 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 23 October 2008 - 09:56 PM

Цитат

Моя когато сгафи нещо много лошо и като вдигна ръка и свива уши и примижа, но чак да ляга не ми се е случвало  :blink: . А аватара ти е адския  B)

Май съм пропуснал да кажа че ляга когато си спусна ръката рязко  ;D както и да е  ;) инъче и мойта свива ушите

#348 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2008 - 06:06 PM

Ние нямаме никакъв проблем с отношението към други хора - лае само, когато идват отнякъде към територия, която сме установили като наша - т.е. двора или някъде където сме се застояли, т.е. пази си момчето. Към приятели е много приветлив, даже вповече понякога...
Малко се тревожа обаче за отношението към другите кучета. Много обича да играе и ако са малко по-големи кучета - няма никакъв проблем. При по-малки кушенца обаче, когато успее да ги хване и да застане над тях и няма пускане - не хапе много, нито силно, но ги затиска и не пуска. Повечето хора се притесняват и дори да го дръпна, играта приключва дотам. и реакцията е "Аууу, тия ротвайлери..."  :huh:
За методите за възпитание: аз го шляпвам, но колкото по-голям става, все по-малко му пука..  ;D като направи беля и като го приближа с каране - почва да мижа и се навежда готов за шамар - не го боли много и всъшност самото скарване има по-голям ефект.
И не знам все още как да се справя с пишкането  :( вече по-рядко, но е толкова голям и като ми се изпика като бебе вкъщи и много ме ядосва :)
Пропуснах да кажа, че  е на точно 5 месеца Чаро:)

#349 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2008 - 10:23 AM

Ами с играта и ние имахме проблеми...
Първо го беше страх, защото първото куче с което си е играл беше един женски старфордширски териер, не знам дали точно така се пише  ;) Тя направо му земаше акъла, хващаше една пластмасова туба от мин. вода и хукваше около него като от време на време го удряше лекичко с тубата, за да се разиграе, но той си се натикваше под някоя кола и нямаше мърдане  ;D След това започна при нас да идва едно малко улично кученце, което се показа като учител за това как да се държи с по-мали кучета. Интересното е, че това кученце не изпитва никакъв страх и когато нещо не му хареса направо ръмжи и поглежда лошо  ;) . И сега все още когато моя е на 2 години и половина мъжки и сигурно тежи 50 кг, щом му изръмжи или нещо, го хапне по врата, нашия отскача като ужилен и почва да го кани да се гонят, все още го има за оня батко, който го учеше как да се държи. А относно твоя случай, мисля че ще посвикне, пробвай докато си играят, ако прави така да му се скараш, ако другото куче не е способно на това, да разбере, че това което прави, не е много приятно за отсрещната страна  ;)

#350 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2008 - 05:05 PM

Благодаря за съвета! Тъкмо се прибираме от разходка и случката се повтори... :( тъкмо хубаво се заигра с едно по-едро и по-космато куче, и като го стигне почва да го хапе... Стопаните си го отвеждат, естествено ... Не знам колко точно силно го хапе, но може би и защото е рот и хората се стряскат! много тъпо! Карам му се, но той изтрещява, защото според мен си мисли, че се карам задето си играе, как да направи разликата милия... скоро никой няма да иска да играе с него! :( а аз немога да му насмогна на енергията  :huh:
и между другото - вече грам не го боли като го перна и се тревожа, че ще изтърва контрола! Преди да излезем на разходка ми се качва на главата, буквално, с двете лапи  :huh:

#351 Потребителят е офлайн   Full_Speed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2008 - 06:54 PM

Моя също преди да го изведа се хвърля по мен.Върти се като пумпал в кръг. :huh:Щастлив,че ще го водя на разходка. ;DПодскача като заек. :blink:Когато излезнем и му кажа на място се спира,но ако има друго куче около нас въобще не чува командите ми.Иначе се научи да сяда когато му кажа.Носи топки-пръчки.Това е добре,но понякога хем слуша хем се прави на ударен.Явно се изисква доста време в обучението и здрави нерви като корабни въжета. :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#352 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2008 - 08:50 PM

Цитат

Благодаря за съвета! Тъкмо се прибираме от разходка и случката се повтори... :( тъкмо хубаво се заигра с едно по-едро и по-космато куче, и като го стигне почва да го хапе... Стопаните си го отвеждат, естествено ... Не знам колко точно силно го хапе, но може би и защото е рот и хората се стряскат! много тъпо! Карам му се, но той изтрещява, защото според мен си мисли, че се карам задето си играе, как да направи разликата милия... скоро никой няма да иска да играе с него! :( а аз немога да му насмогна на енергията  :huh:
и между другото - вече грам не го боли като го перна и се тревожа, че ще изтърва контрола! Преди да излезем на разходка ми се качва на главата, буквално, с двете лапи  :huh:

А другите кучета, с които си играе толкова ли са пасивни, че му дават да прави каквото си иска? Я го срещнете с някой, например друг ротвайлер да му покажат как стават нещата  ;) . Моя няколко пъти се среща с Dred v. Bosilek и отначалото понеже и двамата са големи инати не можаха даже да се разберат, кой да подуши пръв и се стигна до лека схватка, която обаче след навременна намеса от мен и другото момче беше бързо потушена  ;D

#353 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2008 - 12:16 PM

princessdidi и jikata01,

Цитат

... я пипнаха по муцуната или я стиснаха за носа...

и това

Цитат

... тръгна да го кара да й даде лапа и дори му я стисна за да разбере какво иска ...

:o :o :o Това ме втрещи!!! Каква работа имат чужди хора да малтретират кучето? Съжалявам ако някой мисли, че това е нормален начин за общуване, но кучето очевидно не смята така и си го показва. Отучете пипащите, не кучетата отвредните навици.
Кучетата лесно могат да бъдат научени да понасят пипане (без тормоз, щипане, стискане на носове, шляпане, вдигане, стискане/дърпане на лапи и пр.) от чужди хора чрез поощряване/санкциониране.
Имайте го предвид, защото преглед и интервенции при вет примерно ще се превърнат в ад - за кучето, за вас и за ветеринаря

#354 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2008 - 12:25 PM

Това беше единичен случай, който се опитах да предотвратя чрез неколкократно казване да не го прави, но просто след опита и беше показано че тя няма право на това... Няма да се повтори ...  :-

#355 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2008 - 02:16 PM

Единичен случай, който само описва безкрайната поредица примери за неадекватно отношение от страна на стопани или техни близки. Казвам го не за да се карам, само обръщам внимание. Втрещиха ме и други изказвания за "Зла ротвайлерка" на 54 дни (е тако'а животно нЕма!) - цитирам потребител  didorot, твърдение, че не обичали деца, такива, които хапели като бъдат вдигнати, други, дето ръмжали, когато стопанина се опитва да им местят паничката докато се хранят (а дори не искам да знам що аджеба трябва да се прави това по време на хранене), нещо за шамари четох, за пошляпване, едно безумие, че за да се накара кучето да спре да хапе (ръце, моля да се обърне внимание!!), трябва да си завреш ръката в гърлото на кучето...
Някой имаше грижи с ротвайлера си, при все, че имал ловджийски кучета. Чудесно за ловджийските, но ротвайлера е служебно куче, не е ловджийск. То има различни ПОТРЕБНОСТИ и начин на общуване.
Ако ще гледате ротвайлер, третирайте го като такъв. Общуването с тези кучета може да е както страхотно удоволствие, така и заплаха. Агресията (неаргументираната агресия) у кучетата обаче в 95 процента е следствие на грешки на стопанина.

#356 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 26 October 2008 - 02:29 PM

Всяко куче си има характер  ;D

#357 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2008 - 10:16 PM

arcana лично аз си нямам проблеми с прегледите при доктора ;) както каза jikata това са единични случаи,които можем да отучим,въпроса беше друг...но то вече няма значение :-

#358 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 01:49 PM

Арес има отвратителния навик като се прибира някой или като види някой да ходи и да го ближе като луд по дрехи, по ръце кадето му падне. Казвам "не" ,виквам му, плескам през моцуната и той пак продължава. Давайте идеи как да го отуча че ще откача...тамън се оправя да излизам за работа и като ме близне по дрехите и айде пак да се преобличам. Незнам от каде му идват тия идеи това до скоро не го беше правил.
User's Signature

Качена снимка

#359 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 October 2008 - 02:14 PM

Пращай го на мястото му, когато излизаш.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#360 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 02:30 PM

проблема не е само като излизам а нон стоп като види някой.... трябва да го заточа там
User's Signature

Качена снимка

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема