Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#541 Потребителят е офлайн   mariana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 May 2009 - 10:59 AM

Господин Самочувствие-Коко_Ко, Майк почина за съжаление.Спрях да влизам тук най-вече заради Вас.Въпрос на личен избор!Проумейте,че има хора с мнение различно от вашето.И съм Мариана,не мариана.За протокола само-Майк винаги беше навън със строг нашийник,наморник и на повод!Лек ден и спокойни почивни дни!(а проблем с акитата имаха с Лиза-съжелявам,че не помня името на потребителя)

#542 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2009 - 07:29 PM

Показване на мнениетоmariana, в May 15 2009, 11:59 AM, написа:

Господин Самочувствие-Коко_Ко, Майк почина за съжаление.Спрях да влизам тук най-вече заради Вас.Въпрос на личен избор!Проумейте,че има хора с мнение различно от вашето.И съм Мариана,не мариана.За протокола само-Майк винаги беше навън със строг нашийник,наморник и на повод!Лек ден и спокойни почивни дни!(а проблем с акитата имаха с Лиза-съжелявам,че не помня името на потребителя)

Искрено съжалявам за Майк, а това , че не влизате тук заради мен си е Ваш личен избор. Хората с различно мнение от моето са ми еднакво важни с тези, мислещи като мен. Колкото и да не го проумявате ... все тая всъщност. Засега не сте наградена с БАН, въпреки различното Ви мнение мariana...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#543 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 09:23 PM

Здравей,благодаря за отговора ти ! А иначе аз от алпинското въже хич не сам доволен ! Водих Тори преди няколко месеца с един доста дебеличък и тя видя една котка и още от първия път му разказа играта ... добре че котетата са по-бързи :ab_041: Сега я водя с кожен и досега един път не е пробвала да го яде :ab_041: ,дано не ми се случва !
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#544 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 08:52 AM

Показване на мнениетоnavar, в May 19 2009, 09:42 AM, написа:

Показване на мнениетоben2418, в May 17 2009, 08:23 PM, написа:

Здравей,благодаря за отговора ти ! А иначе аз от алпинското въже хич не сам доволен ! Водих Тори преди няколко месеца с един доста дебеличък и тя видя една котка и още от първия път му разказа играта ... добре че котетата са по-бързи :ab_041: Сега я водя с кожен и досега един път не е пробвала да го яде :ab_041: ,дано не ми се случва !

кво значи от първия път му разказа играта??

Скъса го и то точно там накрая на повода където се закача нашийникът !
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#545 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 09:57 AM

Или си вързал акула,а си мислиш,че водиш куче или въжето не алпинистко. :ab_041:

#546 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 12:27 PM

Показване на мнениетоirena_ig, в May 19 2009, 10:57 AM, написа:

Или си вързал акула,а си мислиш,че водиш куче или въжето не алпинистко. :ab_041:

Ти пък акула :ab_041: :ab_041: поне ме разсмя :ab_041: ! За нас най-добрият повод засега е коженият ! Алпийското въже беше от онези най-дебелите ама ...
User's Signature

#547 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 06:08 PM

Не,не ме засягаш :smile: Ако искаш качи снимка да видя какви са твоите.Аз ей сега намерих снимка: Качена снимка само да кажа че моето (алпийско въже) беше по-дълго иначе точно като това,даже цветът е същият ! А този с който съм сега е кожа 2 см широк и 2 метра дълъг ! Ще кача снимка.Ако може да ми препоръчаш по-здрав от този ? Иначе аз засега съм най-доволен от този (коженият) !!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#548 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Икона за мнението  Публикувано: 02 June 2009 - 08:00 PM

Имам нужда от съвет от по-опитни от мен – Неро започна да ръмжи и да посяга да хапе, когато посегна към купата с храната му. Преди да сте ме препратили към подфорума за възпитание, искам да уточня – минахме обучението по този въпрос още преди 6-7 месеца и до днес не го беше правил. Взимала съм му купата или гранули от нея, също така и играчки и лакомства от устата му - реакцията му е да седне и да чака да му ги дам отново. Защитава и двете купи (за храна и за вода) от други кучета и хора много ревниво, достъп имаме само аз, приятелят ми и сестра ми, която го храни когато отсъстваме. Знам как да се справя с проблема, интересува ме по-скоро какво може да е отключило тази реакция сега.
П.С. Моля модераторите да преместят темата в друг раздел, ако преценят, че не е на правилното място. Причината да я постна тук е, че ротовете имат специфичен характер и ще съм признателна на съвети от препатили с възпитанието им хора.

#549 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2009 - 08:04 PM

В момента който ти ръмжи го хващаш за кожата на врата и го разтръскваш, като казваш ''не''. Докато се храни заставай над него. нека и други изкажат мнение, но това си е проява на доминантно поведение
User's Signature

Качена снимка

#550 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 June 2009 - 08:23 PM

Показване на мнениетоnivea, в Jun 2 2009, 09:04 PM, написа:

В момента който ти ръмжи го хващаш за кожата на врата и го разтръскваш, като казваш ''не''. Докато се храни заставай над него. нека и други изкажат мнение, но това си е проява на доминантно поведение

Еми то така става, когато човек много иска да напише във всяка тема и във всеки форум по някое мнение - няма начин да не пишеш глупости. Не е зле да си даваш сметка къде си и да четеш, преди да пишеш.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#551 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2009 - 08:28 PM

Bushka имала съм Дого Аржентино и сме ходили на тренировки и жената обучаваща кучето ми, ме съветваше да правя точно това, да му давам команда да седне, да изчакам няколко секунди и тогава да му кажа яж и да му я дам. а ако ръмжи да му прекратя храненето. изкажи си компетентното мнение моля
User's Signature

Качена снимка

#552 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2009 - 08:34 PM

Да не би проблема да е разгонване? Шпица ми правеше така при първите 2 разгонваня.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#553 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 03 June 2009 - 09:05 AM

Мисля, че под разгонване се има впредвид, ако има някоя разгонена женска наоколо.
Нашия (ризен) откачаше, когато имаше такава. Беше посегнал на майка, когато се е опитала да го "тръшне" за успокоение. Пък това не е кутре да го хващаш за врата.
Много е вярно и това, че се опитва да се доказва през определено време. Пак говоря от опит, който сме имали. Обучено куче, уж всичко е наред, но ей така от време на време пробва дали не може той да командва.
Общо взето navar го е казал :)

#554 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 June 2009 - 09:19 AM

navar, rodegunda, благодаря и на двама ви за мненията.
Разтърсването и тръшкането не ги практикуваме, едно че не ми харесват като метод, друго че разликата в теглата ни е 10 кг (засега все още в моя полза).
Неро е на година и 1 седмица. Има още доста работа по възпитанието му, но знае и изпълнява не и място от месеци. Когато беше малък, при такава нежелана реакция следваше не, шамар и отнемане на купата. Постепенно остана само забраната и в крайна сметка свикна да му бъркам в купата и устата. Така че като ме изръмжа вчера, просто му казах не и той престана. Но не се отпусна, остана напрегнат без да продължи да яде и при повторно посягане към храната му отново изръмжа, оголи зъбите и посегна към ръката ми. Сам се спря и не ме ухапа, още преди да успея да кажа не . Взех му храната и го наказах да стои в колибата си един час.
Не знам дали реакцията не е вследствие на предишните 2-3 седмици, когато беше болен. Тогава не пипваше храната в купата и се налагаше да го храня от ръката си, за да мога после да му дам антибиотика. Освен това стоях почти по цял ден при него, а сега се върнах на работа и той е сам по 10-12 часа през деня. Може ли заради това отношение да е решил, че стои по-високо от мен и да се опитва да се налага?

#555 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 10:34 AM

Показване на мнениетоFrancesca, в Jun 3 2009, 10:19 AM, написа:

разбира
Взех му храната и го наказах да стои в колибата си един час.

само хората разбират от подобен род "наказания" ... за кучето това НЕ Е НАКАЗАНИЕ...за кучето подобен род наши действия минават дори за поощрителни. мислиш си, че наказваш, а животното разбира: "стоя си на моето си място. тук си ми е тихо, спокойно и уютно!" ...

Цитат

Знам как да се справя с проблема, интересува ме по-скоро какво може да е отключило тази реакция сега.

и не...не знаеш, защото в противен случай нямаше да задаваш въпросите си ... няма късни или ранни отключвания на реакции. има НЕРЕШЕН НАВРЕМЕ ПРОБЛЕМ. той си е там и си дреме и само чака да настъпи неговия час...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#556 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 June 2009 - 11:13 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в Jun 3 2009, 08:34 AM, написа:

... за кучето това НЕ Е НАКАЗАНИЕ...

Ок, приемам забележката и няма да го "наказвам" така повече.

Цитат

и не...не знаеш, защото в противен случай нямаше да задаваш въпросите си ...

Първоначалният ми въпрос беше не как да го отуча, а защо според вас го прави. Проблемът мислех, че е решен, по-горе съм написала как. Ако считаш, че методът не е правилен, дай ми съвет как да постъпя.

#557 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 01:21 PM

Всяко последствие си има причина.Намериш ли причината-можеш да я отстраниш,последствието само ще изчезне.Мисли какво различно си правила с кучето през последния месец и там търси причината....май има връзка междау храненето от ръка и подновената реакция на кучето.....просто изказвам предположение...

#558 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 02:59 PM

Показване на мнениетоFrancesca, в Jun 3 2009, 12:13 PM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в Jun 3 2009, 08:34 AM, написа:

... за кучето това НЕ Е НАКАЗАНИЕ...

Ок, приемам забележката и няма да го "наказвам" така повече.

Цитат

и не...не знаеш, защото в противен случай нямаше да задаваш въпросите си ...

Първоначалният ми въпрос беше не как да го отуча, а защо според вас го прави. Проблемът мислех, че е решен, по-горе съм написала как. Ако считаш, че методът не е правилен, дай ми съвет как да постъпя.

Цитат

...предишните 2-3 седмици, когато беше болен.... и се налагаше да го храня от ръката си...стоях почти по цял ден при него... Може ли заради това отношение да е решил, че стои по-високо от мен и да се опитва да се налага?

ето това именно са верните предположения, стига НАИСТИНА кучето да си е знаело мястото досега. когато кучето си е на кучешкото място до такива недоразумения НЕ СЕ СТИГА. има много детайли, които със сигурност си изпуснала, но знай, че кучето не е било ИСТИНСКИ ПОДЧИНЕНО. може и да си си мислила така, но не е било. поне не по критериите на хората за които това не е въпрос на морални оценки и "но", "ако" и "обаче". Някъде си изпуснала края и не се наемам да гадая къде. По-важното е, че сега "давайки му храната си", правейки му непрекъснато компания и обгрижвайки го "без причина (в неговия свят)"си му показала: ТИ СИ ШЕФА!

оттук насетне пътища много. като започнеш с брутално премазване на всякакви опити да поръмжава и стигнеш до изхвърляне на кучето или умъртвяването му в най-лошия случай. какъвто и избор да направиш: мисля, че тук има няколко човека, които биха могли да те посъветват какво да правиш...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#559 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 June 2009 - 10:19 AM

Отново благодаря за помоща. Явно не мога да се справя сама, вече се свързах с (надявам се) подходящия човек. Вариантите изоставяне или умъртвяване дори не подлежат на обсъждане.

#560 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2009 - 11:18 AM

Показване на мнениетоFrancesca, в Jun 4 2009, 11:19 AM, написа:

Отново благодаря за помоща. Явно не мога да се справя сама, вече се свързах с (надявам се) подходящия човек. Вариантите изоставяне или умъртвяване дори не подлежат на обсъждане.

Стига бе!!!Как така друг човек ще отучва кучето ти от нещо,което то проява към теб???Твоята история ми напомни онези последни и тъжни 6 месеца,когато предишният ми ротвайлер бавно умираше от бъбречна недостатъчност...Той ядеше само от ръката ми,а понякога за да го накарам да си изяде парченцата месо аз ги оставях между предните лапи и умишлено го карах да си пази храната..тогава от ревностно пазене накрая изяждаше храната..а аз отнасях 1-2 ухапвания по ръцете...бях вечно със синини.....Но не ми пукаше.Толкова много го обичах и въпреки,че знаех,че умира исках да направя всичко за да живее дори и ден още.....така му подарих още 6 месеца.До последния час от живота си външно той изглеждаше чудесно. Така си и умря ...красавец.
Така,че гледай си кучето с любов и всеотдайност и не му търси кусури....търси грешките в себе си!

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни