Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#861 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 December 2011 - 06:07 PM

Ако се притесняваш,че кучето ще ти прави бели НЕ си взимай куче!Не само ротвайлер,а каквото и да е куче!
Приятелски съвет :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#862 Потребителят е офлайн   sunflower111 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 07:26 PM

Е, аз не очаквам да стои мирно и кротко.Но както вече казах от бели до бели има голяма разлика.За това питам преди да взема хора,които има такива кучета, познават характера на породата,нрава-за да мога да преценя.Благодаря ти и за твоя съвет :md_064:

#863 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 07:46 PM

Може да си намериш ако го вземеш от правилното място. Иначе и на 10 години може да не е улегнало и да те нахапе или изяде мебелите. :ab_041: Мисълта ми е, че някои развъдници предлагат кучена на 6-8 месеца, даже година, които са с изградени хигиенни навици и напълно социализирани. Ти обаче трябва да потърсиш..

#864 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2011 - 08:56 PM

Сънфлауър111 разгледай темата за търсещите дом ротвайлери.Може пък там да намериш твоето другарче.Кучето не е задължително да е бебе или подрастващо. :ae_085:
http://forum.dog.bg/...c/page__st__320
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#865 Потребителят е офлайн   sunflower111 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 09:17 PM

Благодаря за подкрепата и мненията :wub: :wub: :wub: -аз продължавам да чета във форума-за хигиенни навици,доминантно поведение,само в къщи и т.н.Искам да съм добре подготвена,ако категорично се реша на тази крачка.

#866 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2011 - 09:25 PM

Разгледай хубаво и темите с развъдниците.Примерно виж кой е най-близко до твоето населено място или пък не се ограничавай само с най-близкото.Чети и се информирай.В никакъв случай не купувай от магазини и зооборси :zz_020:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#867 Потребителят е офлайн   aiza Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 11:43 AM

Здравейте !!!!!!!!!!! Август месец закупихме двумесечно кученце ротвайлер,имахме такова куче и мислехме че сме наясно с породата.Още от първия ден в къщи, въпреки нашите грижи и любов Зита не спря да се страхува от нас.Когато види съпруга ми ,въпреки че той непрекъснато се занимава с нея и много я обича тя се снишава като че чака да я удари.От скоро започна да бяга от къщи, прескача оградата или си изкопава дупка под нея.Другия проблем е че унищожава растенията в двора ни храсти, дървета...каквото намери го разкъсва и разхвърля. Моля за съвет как да се справим !!!

#868 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2012 - 11:47 AM

Направете и нейно отделно заграждение с ограда и място където да тича свободно и да не е вързана.Разхождайте я повече време на вън сутрин и вечер мин. по 1 час разходки,играйте с нея.Явно и е скучно и си търси други занимания!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#869 Потребителят е офлайн   dido_fifo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 10:46 AM

Здравейте и от мен. Отдавна съм във форума, но само чета мненията и спестих задаването на излищни въпроси.
Кученцето ми е женско ротвайлерче на 3 мес. и половина мога с нескрито задоволство да кажа, че според мен е доста умничко и бързо възприема за момента като се има впредвид, че е още бебе и не може да се очаква кой знае какво от месец и половина е при нас и се научи на доста неща. Имам обаче един макък проблем, с който за момента не успявам да се справя. За кученцето съм предвидил отделна стая, която е само за него и като не сме вкъщи го оставямяме да стои там както и нощно време когато спи. Има си "кошарка в която да спи и паничка с вода. Проблемът който се формира е че, когато усеща че сме в апартамента не иска да стои самичко и започва да драска по вратата и да скипти. Това може да продължи и повече от час. На първия едтаж сме и съм пробвал да оставя открехнат прозореца и излизам навън да го подслушвам дали скипти понякога само 2-3 минути и като разбере че няма никой и млаква. Вечер когато ще лягаме трябва предварително да сме го изморили и да му се спи и тогава по лесно мирясва, но когато му се играе и го затворим отново започва да драска и да скимти. Опитвал съм да го успокоявам когато е превъзбудено и тогава да го затворя опитвал съм и да му се карам когато скача по вратата, но няма особенно подобрение. когато отворя да му се скарам веднага млаква сгушва се в "кошарката" и ме гледа жално. Разбирам, че кученцето просто иска да бъде покрай нас, но искам да го науча че когато аз кажа трябва да стои кротко в стаята си.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и е успял да се справи можя споделете съвети или техники а това тъй като вече се притеснявам че няма да свикне.

#870 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2012 - 10:26 AM

Показване на мнениетоdido_fifo, в 11 April 2012 - 10:46 AM, написа:

Здравейте и от мен. Отдавна съм във форума, но само чета мненията и спестих задаването на излищни въпроси.
Кученцето ми е женско ротвайлерче на 3 мес. и половина мога с нескрито задоволство да кажа, че според мен е доста умничко и бързо възприема за момента като се има впредвид, че е още бебе и не може да се очаква кой знае какво от месец и половина е при нас и се научи на доста неща. Имам обаче един макък проблем, с който за момента не успявам да се справя. За кученцето съм предвидил отделна стая, която е само за него и като не сме вкъщи го оставямяме да стои там както и нощно време когато спи. Има си "кошарка в която да спи и паничка с вода. Проблемът който се формира е че, когато усеща че сме в апартамента не иска да стои самичко и започва да драска по вратата и да скипти. Това може да продължи и повече от час. На първия едтаж сме и съм пробвал да оставя открехнат прозореца и излизам навън да го подслушвам дали скипти понякога само 2-3 минути и като разбере че няма никой и млаква. Вечер когато ще лягаме трябва предварително да сме го изморили и да му се спи и тогава по лесно мирясва, но когато му се играе и го затворим отново започва да драска и да скимти. Опитвал съм да го успокоявам когато е превъзбудено и тогава да го затворя опитвал съм и да му се карам когато скача по вратата, но няма особенно подобрение. когато отворя да му се скарам веднага млаква сгушва се в "кошарката" и ме гледа жално. Разбирам, че кученцето просто иска да бъде покрай нас, но искам да го науча че когато аз кажа трябва да стои кротко в стаята си.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и е успял да се справи можя споделете съвети или техники а това тъй като вече се притеснявам че няма да свикне.

Никога не съм гледал куче в апартамент, но понеже никой не отговаря, ще се пробвам аз.Щом искаш да го научиш, трябва хладнокръвно и упорито да продължаваш, независимо от протестите му. Може да ползваш клетка, да го затваряш да не драска по вратата. Успех.

#871 Потребителят е офлайн   todor_nenovv Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 May 2012 - 05:40 PM

как да го науча да ми носи пръчка или топка след като му я хвърля, защото я гони, но не ми я носи?
User's Signature

всички имаме кучета, но някой от нас имат ротвайлер

#872 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2012 - 09:32 PM

Показване на мнениетоtodor_nenovv, в 09 May 2012 - 05:40 PM, написа:

как да го науча да ми носи пръчка или топка след като му я хвърля, защото я гони, но не ми я носи?

Развиване на апортировъчни реакции

Поиграйте 5-10 мин. с кученцето с апортировъчния предмет. За това са подходящи любимите играчки на вашето кученце, а също и специално приготвените за целта. Много добро за развитие на апортировъчните реакции е тенис топка с ластик. Не се опитвайте да дърпате предметите. Достатъчно е да привлечете вниманието на кученцето с движещия се предмет. Щом кучето го хване в уста пуснете го.
За сега не трябва да криете предметите желанието да търси за сега не е развито и интереса на кученцето може рязко да спадне.

Повторете това занятие след един ден.

Съвети, как да избягвате основни грешки

Не се престаравайте с повторение на предложените упражнения по няколко пъти на ден. Кученцата са много чуствителни към претоварване. В най-добрия случай просто ще откажат да работят. Количеството упражнения, които са предложени, са напълно достатъчни за изработване на първоначални условни рефлекси.

Командите (жестовете) е необходимо да подавате в момент, когато кучето ви гледа. Много дресьори пренебрегват това правило.

Често може да се види как кученце, или подрастващо куче захапва със зъби повода, с който го водят и го дърпа. Това поведение е следствие на груба грешка, допусната при възпитанието на малкото куче. Забраната да се играе с повода е най-сериозното изискване, което трябва да се изпълнява веднага и безпрекословно. Но не отивайте и в другата крайност кученцето не трябва да се страхува от повода. За това никога не наказвайте кучето с повода или друг аксесоар.

2-ри цикъл (всеки ден по 10 мин.)

Играйте с кученцето с апорта, също и с топка на ластик. Сега пробвайте не просто да давате предмета, а преди да го дадете да се отдалечавате с него. Нека кученцето ви догони и да опита да вземе предмета. Не дърпайте предмета от устата на кучето в момента, в който кучето го захапе веднага го пуснете.
Както и преди, за сега не трабва да се крият предмети стремежа за търсене още не е развит и интереса на кученцето може рязко да спадне.

Повторете цялото занятие след ден.

Съвети, как да избягвате най-честите грешки

Понякога кученцето се разсейва и не реагира нито на жест, нито на команда. Не се дразнете, постарайте се да го привлечете към себе си, като при това не стойте на едно място.

Оптималната дължина на късия повод е 1 метър. Практически, всички продавани поводи са по-дълги (до 3 метра). Дължината не ви улеснява, дори саъзадава неудобство при работа. Затова, непременно скъсете повода.

Командите и жестовете винаги подавайте по един и същи начин. Така по-лесно и бързо ще изработите условния рефлекс.

Не използвайте при обучението на малкото куче нашийник, тип удушвач. Вашите сили с достатъчни, за да контролирате 2-3 месечно куче от всяка порода, с помощта на обикновен нашийник.

Никога, при обучението на малко куче, не използвайте метален нашийник с шипове. Не го използвайте дори през почивките между упражненията, за разходка. Този вид нашийник е много силно средство, използвано само в някой случаи при големи кучета.

3-ти цикъл (по 10 мин. на ден)

Играейки с апорта, когато кучето го захапе не пускайте веднага. Нека понякога чуства съпротивление. Но не бива да дърпате предмета, не трябва и дълго и силно да го дърпате към себе си.
Използвайте различни предмети. Помнете, че всеки път кученцето трябва да ви победи, т.е. да вземе апорта.

Повторете занятието след ден. Не бързайте самостоятелно да усложнявате упражненията.

Съвети как да избягвате най-честите грешки

Може да прикрепите ластик не само към топка за тенис, но и към други предмети. Използвайте любимите играчки на кучето. С помощта на ластика (или връвчицата) можете да оживявате предмета и това ще накара кучето да работи много по-активно. Накарайте го малко да потича след апорта, после му дайте възможност да го хване със зъби. Кучето трябва да почуства известно съпротивление (но не толкова силно, че да измъкне прдмета от зъбите му), след това пуснете връвчицата и позволете на кученцето да отнесе предмета.

Благодарим на @bushkata за превода
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#873 Потребителят е офлайн   desss Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 May 2012 - 10:39 PM

Показване на мнениетоMorti, в 31 May 2005 - 01:21 PM, написа:

Дисциплина изисква всяко куче, не само тази порода r)  

Тук съм съгласна.Нашият рот е на 8-ем месеца ,но си е дисциплиниран,единственото нещо с което се борим към момента е скачането по хората ,които обича и много се радва .Дано си остане такъв и занапред към тях

#874 Потребителят е офлайн   desss Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 May 2012 - 11:17 PM

Показване на мнениетоsunflower111, в 14 December 2011 - 03:38 PM, написа:

Мен това,че ще гризе ръкави и крачоли-не ме притеснява :md_064: .Но тъй като четох доста във форума-има такива случаи-цялото жилище наопаки-то дупки в стените,то телевизори по земята ,направо косата ми настръхна.А много ми харесват тези ротове :wub: Иска ми се да чуя мнения,за да взема точното решение :ba_025:

Здравей :))! Дупките в стените са временно явление, с твърда ръка и бърз ум много можеш да направиш кучето и ти, да се радвате един на друг . Ние имаме рот ,който е на осем месеца,а неговият татко е отгледан изцяло в градски условия така ,че не чакай изобщо! Това е куче което дава много обич и уважение ,но изисква и същото от стопаните си !

МОД.

Изчезвай оттук, Рамирес
!

#875 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2012 - 08:11 PM

За нашия Макс използваме метален нашийник-тип душач,който му слагаме когато излизаме на разходка.Имаме и кожен нашийник и понякога ги редуваме.Лесното на душача е че направо му го нахлузвам,а кожения нашийник отнема време да се закопчае и после да се подпъхне висящото крайче,а нашия дивак като види,че ще се излиза много се ентусиазира.
Слизаме с асансьора на къс повод и на нашийник или душач,защото в нашия блок има хора,които се боят та да ми е по-близко до крака.
Когато излезем на вън си го закачаме на нагръдник-имаме кожен и текстилен,но кожения все се изхлузва на една страна и с текстилния май и на него му е по-леко и не се изхлузва така.
Ползваме или 3 метров кожен повод,(имаме 10м текстилен ,но много пресурква ръцете),но най-доволни сме от разтегателен повод-Флекси за над 50кг.Ползваме го вече 1 год и няма мърдане.Също така използваме за тренировка повод 2 метра дебело въже,което е за кон.Купихме го от магазин за принадлежности за коне :ab_041:
Нагръдник 1-текстилен
Прикачена снимка

Нагръдник2-кожен и кожен нашийник
Прикачена снимка

бебешкото ни нашийниче(още си го пазим)
Прикачена снимка

тинейджърски
Прикачена снимка

метален душач
Прикачена снимка
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#876 Потребителят е офлайн   Petia777 Икона

Публикувано: 20 June 2012 - 09:25 PM

Може ли да попитам Коко, когато кучето си играе с каишката, как да бъде научено да не я гризе (не трябва да се удря с нея, нали така). Когато му кажа "Не" я пуска, но след малко пак я захапва. Дори когато се опитам да тича до мен, я захапва и тогава започва да тича. Да спомена, че кучето е на 4 месеца.

#877 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2012 - 09:54 AM

Показване на мнениетоPetia777, в 20 June 2012 - 09:25 PM, написа:

Може ли да попитам Коко, "когато кучето си играе с каишката", как да бъде научено да не я гризе (не трябва да се удря с нея, нали така). Когато му кажа "Не" я пуска, но след малко пак я захапва. Дори когато се опитам да тича до мен, я захапва и тогава започва да тича. Да спомена, че кучето е на 4 месеца.

Може, що да не може :md_064:

Отговорът на твоя въпрос се крие в самия него. Кучето НИКОГА НЕ СИ ИГРАЕ С НЯКАКВИ КАИШКИ. каишките са за да му бъдат слагани около врата или да бъдат ползвани за връзка между кучето и човека. За да не бъркаме понятията говорим за НАШИЙНИК и ПОВОД. И така: НИКОГА И ПО НИКАКЪВ ПОВОД КУЧЕТО НЕ СИ ИГРАЕ С ТЯХ. Не забравяте, че поводът за него е продължение на вашата ръка, нещо с което трябва да се съобразява и НИКОГА да не хапе (така, както НИКОГА не хапе ръцете ви, дори и на игра.)

Ако веднъж сте го оставили да го прави, то никак не разбира защо да не ги хапе (това е все едно да караш малко дете да си играе с топка без да я пипа или рита). Малкото куче изучава света със зъбите си включително, затова е много важно от най-ранна възраст да му създадете правила относно ТОВА "ДА", а ТОВА "НЕ".

Трябва да разберете ЗАЩО кучето си хапе повода. Може да е от скука, може да е от нерви, може да е от желание за доминиране, а може просто да е неподходящ и да го дразни ... такива ми ти работи.

Що касае отучаването, то е същото като с всичко, което искате кучето ви да не върши. Методи много и най-разнообразни, според знанията на "учителя". Нещата могат да бъдат прекратени за секунди с малко по-груби методи и доста по-бавно с методите на убеждението и добрата дума. "Со кротце, со благо и со малко кьотек" за мен е най-ефективният начин. Иначе става и с играчки, със залъгалки, със шъткане, с подръпване, с подритване (виж Сизар Милан) и ощ екаквото се сетиш.

Добре е да знаеш, че темата е безкрайна по смисъла на това, че колкото кучета и стопани - толкова и ситуациите.
Добре е да знаеш също, че истински нещата не се случват и учат във форумите, защото със сигурност ще изпуснеш някой фин детайл, за което после някой друг ще ти е виновен. Ето защо най-доброто лекарство си остават полянката и добрият учител.

Мир и любов за всички

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#878 Потребителят е офлайн   jelevv Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 06:02 PM

Здравейте, днес за пръв път влизам във форума.
Имам ротвайлер и напоследък немога да разбера какво го прихваща и се надявам на вашата помощ !!
Ротвайлера е мъжки и е на 5 години, като 4 от тях е живял на вилата ми (заедно с майка си), където не му се обръщаше много внимание (да не кажа никъкво), понеже баба ми ги гледаше. От 7 месеца го взех при мен в апартамента, като първите 5 месеца не съм имал никъкви проблеми с него. (Само да спомена, че докато живееше на вилата винаги е разхождан на повод понеже имаше навик да скача на хора и кучета).
От както е при мен аз положих големи усилия и в началото не създаваше проблеми, от скоро обаче почна същата история (да скача на хора, и да не говорим за кучетата).
Излизаме заедно една компания от около 10 кучета все различни породи, размери и пол. С тях се разбира много добре, играят си и никога не са имали проблеми помежду си. Обаче с непознати мъжки кучета направо им се хвърля без дори те да изръмжали или пък дори без да се приближили до него. Без да лае, или да ръмжи, директно скача, единственото хубаво е, че в момента в който изкрещя "не" веднага спира, понякога успявам да го предусетя какво ще направи и го спирам преди това. Но в най-неочаквания момент когато е най-кротък изведнъж му прищраква и скача. 2 пъти скочи и на хора и добре. че го видях на време и няма пострадали. Полагам големи усилия да го възпитам, но незнам какво му става понякога. Научих го на доста команди, предвид годините му и предишния му живот когато не слушаше никои и за нищо. Моля да споделите как да корегирам поведението му.

#879 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 07:21 PM

Научи го да те слуша приятел. И всичко ще си дойде на мястото. А следващият път, като скочи на човек, го смели от бой.

#880 Потребителят е офлайн   jelevv Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 08:01 PM

Тва с слушането - той ме слуша, проблема е, че когато се хвърля на кучета става толкова бързо че докато кажа нещо, вече е повалил кучето и в момента в които кресна по него на секундата спира и подвива опашка (образно казано, щото няма опашка), и тва с боя съм го пробвал, и върши работа само около седмица след боя, след това отново му прищраква.
Идеята е как да го отуча от т'ва скачане на бой без причина. Скача на кучета които по никъкъв начин не са го подразнили....

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни