Dog.bg Форуми : Пудел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (58 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пудел

#261 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 October 2006 - 02:00 PM

Много се радвам, че Градо е повлякъл крак! l)

Моето "зарибяване" стана благодарение на (няма да повярваш) един бял той-пудел, който живее при леля ми в чужбина. Бях и на гости и просто се зашеметих какъв интелект, каква изобретателност, колко необичайно и изненадващо куче. После трябваше дълго да провеждам политика на съгласие с моя другар, който само като чу пудел и очите му станаха едни такива червени (и досега държи, че някой ден иска да има кавказка овчарка) и каза ясно и просто: НЕ! А аз като започнах да говоря едно и също всеки ден - за ума, за красотата, бля, бля, бля и накрая той кандиса. Сега няма да видиш човек по-отдаден на породата си от него b) !

bushkata, ето още идиотски снимчици... l)

А ето го Градо като пубер:
Качена снимка

Тук е изкъпан и кисне в кърпите преди сушене:
Качена снимка

Тук е на първия си САСІВ в пъпи клас:
Качена снимка

А ето го самодоволен калпазанин в двора на село:
Качена снимка

Момчетата спят като порове:
Качена снимка

Вики, ти не се тревожи за козината. Тя расте при това бързо. Ако искаш мога да ти напиша малко за позволените по стандарт изложбени прически и конкретно това, което би било добре за Макс?
User's Signature

Качена снимка

#262 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 October 2006 - 02:14 PM

Пиши,пиши и то колкото се може повече.Приемам всякакво инфо и съвети.Аз си поръчах 3 пуделски книги и 1 пуделски календар от един американски сайт, но ще пристигнат през втората половина на ноември.Едната книга е само за пуделски прически.А на календара има страхотен голям кайсиев.Все ми е в главата този пудел.Не смея да кажа на половинката, че ще ме изгони от къщи барабар с пуделите.А и като си помисля, че в момента се продават точно такива кученца веднага почвам да мисля за друго, че току виж съм се сдобила с още един пудел.
Много е хубава оная снимка с всички живини из вас.Страхотни сте.

#263 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 02:22 PM

http://img250.images...?image=1yu0.png
Така ли или нещо не съм разбрала?

МОД: Може и така. А може и като качи снимката ти показва списък с линкове - намален като за форум, нормален и т.н. - избираш един от тях и го пействаш в блокчето за IMG на нашия форум. Ето тук всичко с подробности! r)

#264 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2006 - 02:24 PM

Успях да кача филмчето l)
ЕТО ГО В YouTube
Градо като мъничък на любителско фотоапаратче си играе в хола с малката голдънка Деси. w) Много са смешни, но ако имате бавен нет не си губете времето да го теглите - просто две кутрета си играят.
User's Signature

Качена снимка

#265 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 02:29 PM

insult много яки снимки, пускаи по-често. Ние също ги гледаме с кеф. Даже моят другар, вече като чуе нещо за пудел, пита "Като Градо ли?" и ако кажа "Не", отговорът е "А те другите не са яки" b)

#266 Потребителят е офлайн   Plamen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 02:30 PM

Ехооо, само аз не съм се включил днес r) .
Вики много се радвам, че маниаците за пудели се увеличаваме, преди 2 години си мислех че винаги ще си бъда сам. l)
Аз също много харесвам кайсиевите стандартни, любимци са ми:
Volzhskoy Serenady
Ако ще взимаш стандартен кайсиев от там си заслужава. Другото място е от Финландия от Joiner's Quality:
Joiner's Quality

А за грууминга, ако имаш път към София с Макс с удоволствие ще го изкъпя и подстрижа r), както и мога да ти покажа как да го водиш и поставяш в стойка. На пуделите им трябват точно три тренировки и са готови за изложбения ринг, с никое друго куче не е толкова лесно, знам го от собствен опит l)
За всякакви въпроси можеш да се обръщаш към нас.

#267 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 31 October 2006 - 02:35 PM

Цитат

Успях да кача филмчето  l)
ЕТО ГО В  YouTube
Градо като мъничък на любителско фотоапаратче си играе в хола с малката голдънка Деси.  w)  Много са смешни, но ако имате бавен нет не си губете времето да го теглите - просто две кутрета си играят.

Гласът зад кадър е особено дебилен l)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#268 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 02:48 PM

Аз май точно в Volzhskoy Serenady съм гледала кученцата за продажба.Аз много искам, ама мъжът ми каза, че можем да си купим само toy и то много дребничко.Той не че не обича Макс, но мисли, че с две големи кучета ще ни е много трудно.А пък аз от той пуделите най-много харесвам кафявите, но мисля, че много трудно се намират.
Благодаря за предложението за къпане и фризура.Задължително ще се възползваме.Макс е много послушен при тези дейности.Научили са го в развъдника от бебе и нямам никакви проблеми.Изобщо Макс е много добра душица.Само остава да решим кога да дойдем в София.

#269 Потребителят е офлайн   Plamen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 02:55 PM

Аз като собственик на дребни пудели, моите са джуджета и миниатюрен мога да ти кажа, че стандартните са много по добри от дребните, дребните са откачалки, Стела може да потвърди l) Ако искаш спокойно куче много по лесно ще е със стандартен. Ако искаш нон стоп подскачащо глезено непослушно куче, тогава определено дребните са ОК b)
Аз понеже съм фен точно на лудите кучета, точно затова имам дребни. А кафяви тойчета напоследък има доста. В момента има едно много много перспективно изложбено в Русия, както и в Сърбия в момента има изложбено кафяво тойче. Само да решиш и винаги ще намерим подходящото куче. l)

#270 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2006 - 03:05 PM

Кайсиевите пудели от Волжкая Серенада са страхотни! И ако наистина си се навила ще ти кажа само едно: МОМИЧЕ, МОМИЧЕ и пак МОМИЧЕ. А най-любимата ми кучка от тази разцветка е:
Качена снимка
FIN, RUS CH, JW-03, W -03, -04, -05, EUW-05
Scarpebox Donna Arancione

А на мъжа ти му кажи, че две се гледат много по-лесно от едно - играят си, учат се един от друг, не страдат от самота... Разходките са същите, ресането и храненето повече. При малките пудели поддръжката е много по-лесна, но характерът е много по-различен - значително по-енергични, активни, лаещи... Абе, Пламен ще ти каже l) За моята представа за кучето като другар голям или среден пудел - другото ми е извън компетенцията, съвсем различно създание е! b)

Като дойдете в София ще се съберем тримата у нас - аз имам груминг маса, голям сешоар, вана и изобщо нужните пособия за къпане, Пламен ще донесе ножиците и четките, а ти шампоаните, с които го третираш. Следващия уикенд не става, защото Пламен е в Белград на САСІВ-а, а по-следващия е в Познан на световното... Така че говорим някъде от средата на ноември - нататък.

Тук има две изложби на 18 и на 19 - може евентуално за тях да дойдете? Аз ще се радвам най-много ако дойдете, когато вече сте си получили книгите от доставчиците - да ги донесете да ги снимаме и ние! Засега имаме само The Poodle Clipping and Grooming Book, но ако случайно си поръчала и The Complete Standard Poodle:
Качена снимка
тъкмо няма да харчим пари за нея Пламен да я купува от Познан! 1super
User's Signature

Качена снимка

#271 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 03:21 PM

Това е едната книга.

Прикачени файлове

#272 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 03:22 PM

Календара с кайсиевия красавец.

Прикачени файлове

#273 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 03:23 PM

Другата книга.

Прикачени файлове

#274 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 03:25 PM

И тази.

Прикачени файлове

#275 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 03:32 PM

Ще чакаме Пламен и книгите и идваме.
Доста сериозно ще си помисля за друг голям.Мисля, че мога да склоня половинката.Но задължително ще е кайсиев и задължително ЖЕНСКА.
Само искам да знам като се заплодят с белия хулиганин какво ще правя толкова кучета.Все пак аз живея в апартамент.Ще бъде една лудницаааа.Чак не ми се мисли.

#276 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 03:39 PM

Вики, ще имаш отбор юнаци l) Голяма веселба ще бъде, то се свиква l) l)

Страхотни пудели, страшна работа! Давайте още снимки и аз им се радвам много!!!
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#277 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2006 - 11:57 AM

viki05, имай предвид, че кайсиев не може да се пуска на бял, така че ако планираш кайсиева женска за Макс - по-добре размисли. Кафява, черна или отново бяла са вариантите, които можеш да обмислиш в такъв случай.
Ето в тази статия можеш да прочетеш за кръстоските по цветове. А тук за генетиката на цветовете на пудела. иначе и ние сме в апартамент с двамата бандити, не е фатално според мен. l)

За козината... Малко за историята на прическите можеш да почетеш тук. А конкретно за това, върху което трябва да работите с Макс, за да може да се показва спокойно по изложби през следващия сезон (т.е. от пролетта) е да го вкарата в стандартния модерен груминг - modern trim. Той има достатъчно козина по себе си, а по обръснатите части ще му израсте за месец-два, за да изглежда чудесно в модерн:
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка
Това е най-лесната за поддържане от изложбените прически. Моят Градун е постриган така в момента и нямам намерение да му пускам скоро пак козина, тъй като ми стои по-хармонично на него тази коса.
Качена снимка

Почети малко назад в темата има много линкове и интересна информация...
User's Signature

Качена снимка

#278 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 09:21 PM

Съвсем не планирам да ги развъждам.Но, ако взема женско куче то един ден рано или късно ще се разгони.Знам, че има много начини да се предпазим от нежелана бременост, но все пак.Говорихме си вкъщи по този въпрос и стигнахме до решението да си купим куче, но по-късно във времето.Нека малко Макс да порасне, да ме слуша повече.Той сега си ме слуша, но само като сме сами.В момента, в който се появи друго куче на секундата оглушава и аз викам като ненормална.

Аз сега не мисля да го постригвам.А за изложба няма да бързам.Нека да оправим прическата и поведението, пък тогава.

#279 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2006 - 02:08 PM

Правилно решение. Много деца накуп са си трудна задача - и човешки, и кучешки и каквито и да е l)
Иначе мъжко и женско не се гледат лесно заедно, но не е и твърде трудно - тук във форума има бая хора, които гледат така и си опазват кучките.

За прическата - продължавай да къпеш на 2 седмици, но спри да бръснеш краката. Поддържай само муцуната, лапичките и опашката, за да израсте козината достатъчно като за Modern. (От там вече ще можеш да преминеш и към по-дългите прически като Puppy и Second Puppy ако решиш.) Това, което той сега си има по гърдите ще трябва да се изравни постепенно с растящата козина по краката, а на главата остави шапчицата да си расте. Не чак да му влиза в очите, но да има по темето толкова, колкото стои изправено само, когато е разресано...
Ъ-ъ-ъ, не знам дали обясних ясно l) b)

Що се отнася до ученето за изложбено ходене - с този нашийник, който имаш е нормално много-много да не те слуша. За изложби се използват поводи и нашийници тип: "душач"
Качена снимка
Можеш да си купиш нещо подобно от всеки зоомагазин - но имай предвид ако купиш метален, той трябва да е възможно най-фин и да не го използваш за нищо освен за упражнения, тъй като може да развали и оцвети козината на бялото ти куче. Принципно всяко обучение се прави с душач, тъй като кучето чувства най-добре корекцията с него.

Тичането в ринга е много важно, но не е трудно за усвояване, така че не се тревожи. Държиш здраво повода, търчиш с кучето в лявата ръка с темпото, с което той изглежда най-красив. Правилната крачка на пудела е Качена снимка
Ако зацикли и затича на раван, или пък подскача кто ненормален ти трябва да промениш темпото докато влезе в правилната крачка. В началото ще ти е малко сложно да следиш себе си и кучето, но бързо ще влезете в крачка - и ти и той, не се тревожи.

Направих ти една схема, за да можеш да се упражняваш по-лесно за стойка:
Качена снимка
1. Душачът се намества високо на врата, точно под главата на кучето, като се внимава козината отзад по врата да не се прищипва и да изглежда грозно, като повода се придържа и при нужда придърпва с лявата ръка.
2. С дясната се повдига опашката. Ако кучето подскача в началото не я придърпвай за козината отгоре както тук, а само леко я придържай отзад с цяла длан.
3. Главата трябва да е високо вдигната и може да се придърпа леко назад, докато опашката се побутва напред, за да се създаде усещане за късо и компактно тяло, дълга шия и красиви гърди. ако не се получава само с повода в началото, можеш да прихващаш леко кучето за гушката под главата и да го побутваш назад.
4. Ако кучето си е прибрало под тялото задните крака от цялото това наместване, можеш един по един с леки движения да му изпънеш успоредно назад задните крака, така че да се вижда добре задния ъгъл и кучето да не изглежда изгърбено.
5. Междувременно предните крака също трябва да са успоредни. В началото кучетата често правят крачки напред-назад, не се дразни, кажи пак "Стой" (или каквато команда си избрала за стойка) и го поправи.

Много хора използват по мое мнение твърде много насилие, когато водят кучетата си... Лично аз им говоря и ги хваля постоянно. Повтарям им колко ги харесвам и колко са красиви. Звучи идиотско, но кучето усеща доброто отношение и се кефи. Още повече, че пуделът е фукльо и му е приятно, когато го харесват.

Ако имаш каквито и да е било затруднения - питай. l)
User's Signature

Качена снимка

#280 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2006 - 02:32 PM

Предполагам, че има и снимков материал, ама аз нищо не виждам.

Козината не съм я постригвала от 1 месец (тая по дупето и горната част на краката).Само бръснем муцунката,лапичките и опашката.

Макс до преди 1 седмица беше точно със строг нашийник.Е, много слушаше с него,но и много му се оскуба козинката по врата, защото нашийникът е метален.Тук в Русе не знам да се продават други такива нашийници, освен метални.
Благодаря за схемата.Ще се възползваме от указанията.
Днес с човешкото дете падна голяма игра в парка.Хората, които минаваха наоколо толкова им се радваха, че чак се спираха да ги гледат.Някой по-разчувствени от гледката извадиха и телефони да ги снимат.Бягащ пудел и гонещо го 4-годишно дете на снежен фон.Бяха много сладки.Съжалявам, че не взех фотоапарата да ги снимам.

• (58 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни