Dog.bg Форуми : Хранене

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене За злоядковци и дебелачета

#121 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 16 June 2011 - 02:38 AM

Показване на мнениетоSara-Chihuahua, в 15 June 2011 - 04:39 PM, написа:

Благодаря за информацията piletosasho! Ние и даваме един кокал за избелване на зъбите..Тя го гризе и понякога го яде,а този кокал дали е полезен и ако не давам гранули и нямам как да и чиста зъбките може ли с това да и се изчистят :smile: ?

Кокалът е възможно изобщо да не е достатъчен. Повечето кокали са само реклама и бла бла , че чистели зъбен камък. Те са прекалено меки. Ако кучето ви е склонно към натрупване на зъбен камък ще се налага да му миете зъбките с четка и да посещавате редовно ветеринаря. Отитеде и нека ветеринаря прецени дали има задържани млечни зъби и ги извадете - това е една от най-честите причини за натрупване на зъбен камък и задържане на храна по зъбите.

Показване на мнениетоaneliaivanova86, в 15 June 2011 - 08:48 PM, написа:

Привет и аз съм нова тук, скоро ще си взема бебе чихуауа , разбрах че отглеждането им е по-различно поради малките им размери, капризни са за храната и това, че не издържат на студ и са болнави. Затова Ви моля да ми дадете някакви съвети за отглеждането и. Благодаря ви.

Здравейте. Позравления за избора. Ако не сте се избрали кученце мога да Ви предложа много хубави мъници при колегите. Всеки от тях най-точно ще Ви обясни всичко каквото е необходимо за кученцето , което вземете ( храна, ваксини, разходки ...)

#122 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 June 2011 - 06:21 AM

Привет и аз съм нова тук, скоро ще си взема бебе чихуауа , разбрах че отглеждането им е по-различно поради малките им размери, капризни са за храната и това, че не издържат на студ и са болнави. Затова Ви моля да ми дадете някакви съвети за отглеждането и. Благодаря ви.

Това са единствените места в България, откъдето можете да си вземете истинско чихуа:
http://forum.dog.bg/...B0%D0%BD%D0%B8/
Развъдчиците, част от които пишат и в този форум, ще Ви помогнат изключително много с отглеждането.
User's Signature

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 June 2011 - 09:44 AM

Анелия, чихуахуа са прекрасни кучета, повечето здравословни проблеми се дължат на неправилното им развъждане..извън това самата порода не се отличава с особени здравословни проблеми, а по отношение на студа има дрешки за зимата, аз моето куче съм го извеждала на -13 градуса на снега и не се е разболяло..и хич не капризничи на тема храна, всяко куче е индивидуално разбира се, но ако сравниш чихуахуа с мопс да кажем, чихитата са с много по-малко здравословни проблеми :ba_025:
User's Signature

Ние, хората, можем само да мразим като кучето – със сини пламъци в очите, но да обичаме като кучето, ние не можем! - Йордан Радичков

Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   merlinspi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2011 - 02:51 AM

Показване на мнениетоAncheto, в 16 June 2011 - 12:27 AM, написа:

Показване на мнениетоmerlinspi, в 10 June 2011 - 03:32 PM, написа:

Може ли да ме посъветвате? Храня Пени(11м ) с гранули на Роял Канин за чихуахуа ,но напоследък получи запек.Ходихме на ветиринар и се оказа че има възпаление на аналните жлези ,което вече излекувахме с антибиотици за 7 дена. Докато и слагаха антибиотиците ни посъветваха да смесваме гранулите с пауч на Роял Канин диетичен ,но за котки ,защтото нямало такива за кучета.Вчера и беше последното посещение в клиниката .Всичко и било ок ,но днес пак не може да се изака .Скимти когато се опитва .С каква храна да я храня .Вече наистина ми е много притеснено.................. :dh_188:

Да не би да и давате кокалчета да си хапва?
Аналните жлези са били запушени не заради запек,а именно когато акото е твърдо жлезите се изцеждат по време на изакването. Възможно е кучето когато го дразнят жлезите да стои все едно му се ака и да се напъва като за акане. Даже може и малко да се изака от напъване. Трябва да идете при ветеринар и известно време да лекувате жлезите, но не само с 2-3 посещения.

Никога не сме и давали кокали.Единствено Роял Канин за чихита .Жлезите ги лекувахме седем дена с антибиоток(инжекции) и др .лекарства във ветиринарна клиника.Ходихме и на контролен 3 дена след спиране на лекарствата всичко е ок.Запека се появи след като решихме проблема с аналните жлези.Според мен това се случи заради лекарствата ,които и даваха. За съжаление вече няколко дена я храня с варено пилешко месце ,защото гранулите отказва да ги яде (дори да са различни марки)Опитвам се да смесвам с месото и малко гранулки ,но тя ги избутва .Лошото е ,че според мен гранулираната храна е добре балансирана ,но тя вече категорично отказва да я яде и сега като яде само варено месо няма да е добре за нея..............
Запек вече няма.
User's Signature

Ако живота ти поднесе лимон , направи си лимонада !

#125 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 18 June 2011 - 01:11 AM

Страхувам се,че може да стане злояда сега с храненето само с месо. Давай и витамини за добавка. Моите обожават Роял Канин -Стартер, но тази , която е за чихуахуа не съм я ползвала. Ако запека е бил от лекарствата значи бързо ще се оправи. Най-добре е две седмици да ходдите по веднъж при ветеринаря, а после да разредите и примерно да ходите веднъж на месец. Нека по-дълъг период доктора наблюдава жлезите, за да не се повтори проблема.

#126 Потребителят е офлайн   brigadirat Икона

Публикувано: 24 October 2011 - 12:28 PM

здравеите колеги от 1 седмица сам горд притежател на малко сладко чихи женско е казва се чери и е на 60 дена в момента го храня сас роял канин джуниор 30 и нямам никакви ядове сас апетита му яде здраво :smile: дане му е уруки храняго по 4 пати на ден горе доло по 45 грама гранули за целия ден. гранулите ги кисна за 10 минути вав топла вода.вапроса ми е мога ли да му давам сухи гранули без вода и пречили че ги накисвам преди хранене и оште нешто трябвали да му давам някакви витамини и ако трябва какви благодаря ви предварително !!!

#127 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 24 October 2011 - 12:58 PM

Здравейте и честит бръмбазък!!! Опитайте да не киснете гранулките вече и проверете дали ги хапва. Ще се научи и на суха храна скоро. Витамини - нека ветеринарят ви препорача от неговите , които са с Калций :ba_025:

#128 Потребителят е офлайн   Black Sphere Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 May 2012 - 07:22 PM

Здравейте, имам въпрос. Днес кучето ми се опита да си изяде изпражненията. Това нормално ли е и на какво се дължи? Също така имате ли някакви идеи как да го накарам да спре да обира каквото открие на пода? Постоянно ближе нещо и се притеснявам, че ще погълне някоя мръсотия.
Благодаря предварително за отговорите :)

#129 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 May 2012 - 09:25 PM

''нормално'' е до толкова,че почти всяко кутре го е правило.1Явлението се нарича копрофагия и тук във форума и в гугъл мжеш да откриеш доста подробна информация и съвети как да се справим с това неприятно нещо. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   Black Sphere Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 May 2012 - 11:24 PM

Благодаря ви за отговора! Бях попаднала на една такава тема, но нарочно попитах тук, защото кучето ми е на 2 месеца и е дребно. Все още не излиза и няма повод, с който да го коригирам, а за удушвач ли беше и дума не може да става... най-много да му скъсам врата :(((
Прочетох за лютата чушка, но ме наплаши следващ пост, в който пишеше, че кучето е повръщало и се е гърчело от нея.
Та да формулирам по-правилно въпроса си - Има ли някой от вас, който е отучил бебето си чихи от копрофагията и как? Лошото е, че все още имам неуспех с приучването на памперс и му се карам, когато го прави другаде и той започна да се завира на все по-трудно достъпни места, където нямам пряка видимост и не мога да реагирам на време. Беше чиста случайност, че забелязах да го прави... Ако все пак няма предложения, ще изпробвам номера с неприятните миризми и подправки, което пък повдига друг въпрос - има ли нещо неприятно на вкус за тях, което обаче да не доведе до нежелани проблеми със стомаха?

#131 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2012 - 12:18 AM

Отучват се чрез корекция,най вече думичката не.Никави натапяния на нослето и тем подобни.Ще се поизмъчите малко,но трябва търпение и дебнене.
Никакви подправки,чушки и т.н. Това е опасно,още повече ,че кученцето Ви е и дребна порода.Все едно да дадете люта чушка на бебе на 4-5 месеца.
Успех
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#132 Потребителят е офлайн   kris4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:мопсчета, котета и музика... :)

Публикувано: 09 May 2012 - 07:45 PM

Когато беше малка моята Идичка също искаше да си ги яде. Но действително с НЕ се постигат резултати.Бързо разбра, 1е не трябва. Имахме малко по-сериозен проблем с отучването да яде на котките, но сега като и се скарам, знае, че не трябва да ходи до тяхната тоалетна. А иначе няма достъп без надзор. :( Успех с обучението! :)
User's Signature

Качена снимка

"Винаги се цели в Луната! Дори и да не я улучиш, пак ще се озовеш сред звездите."
Les Braun

#133 Потребителят е офлайн   Black Sphere Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 May 2012 - 10:18 PM

Благодаря много за отговорите! Ще опитам с Не и корекции, дано се получи. А вярно ли е, че е възможно да имат недостиг в храненето и затова да го правят? Ние се храним единствено с Роял Канин Стартер и нищо друго... Чудя се дали е достатъчно, но пък не искам да го уча на човешка храна поради други причини. Ако смеся различни марки гранули например?
Благодаря отново и поздрави :)))

#134 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 May 2012 - 10:26 PM

Храната, с която го храните е добра.Смесването не е за препоръчване.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   ндд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 12:57 AM

Здравейте.Първо да се представим.Мойто чихи се казва Арес и е на 1 месец-тежи 300гр.От 3-4 дена е при нас и искам да попитам правилно ли го храня.Постоянно(на корем) му давам кисело млекце и веднъж дневно котешки пастет.Яде с голям апетит-вода не пие.Ака веднъж на ден и пика често.Забелязвам че коремчето му е доста подуто това нормално ли е-да не би да преяжда???След една седмица ще го водя на вет но до тогава моля някой от вас да ми отговори как да се грижа за него-та той е още бебче страх ме е да не сгреша някъде.

#136 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2012 - 01:31 AM

Обезпаразитено ли е бебчето от вас лично? И защо не му давате кучешка храна? Има гранули за бебета....
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#137 Потребителят е офлайн   ндд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 01:30 PM

Да обезпаразитено е,а гранулки мисля да му давам след първата ваксина.За начало го захраних с кисело млекце и веднъж дневно пастетче че е много малко.

#138 Потребителят е офлайн   ндд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2012 - 11:19 PM

От вчера започнах да му давам гранулки Virbac.Проблема е че само ги облизва а не ги хруска.Приема ги само ако ги накисна с вода до омекване.Да го мъча ли сухи да му ги давам или да продължа да ги накисвам? 40 гр. дневна дажба добре ли е? И проблем ли е че изобщо не пие вода?

#139 Потребителят е офлайн   Gelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2012 - 11:15 AM

Здравейте! Искам да попитам относно храненето на една малко дзверче :) вече е на повече от два месеца, но аз я храня все още със стартер на Роял.. та трябва ли да мина на джуниър вече или още може да си кльопа стартера? Благодаря за отговора предварително :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   GabbyK Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 September 2012 - 11:22 AM

Здравей,
аз не съм много компетентна, но знам, че разликата между Стартер и Джуниър е само в големината, никаква разлика в съставките :)

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни