Dog.bg Форуми : Искам Чихуахуа!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Искам Чихуахуа!! Прочети преди да купиш

#181 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 05 August 2010 - 07:48 PM

Дааа пинчероидните така се наложиха поради смешно ниската си цена особено през последните години,че хората дори не си представят,че съществува това чудо чихуахуа.Въпреки,че все повече хора чувам да определят кучето ми/когато съм с късокосместо/ като чихуахуа когато ме видят на улицата.Да не говорим ,че почти никой не знае,че късо и дългокосместите са две отделни породи/но имат право у нас да се развъждат помежду си/.И отново всичко идва от мързела да се прочетат два реда за исканата порода преди да се купи,пък и манталитета на наш българин,че винаги всичко знае прави трагикомични сценички.И в крайна сметка идва заключението ,,е па що да си взимам истинско с родословие като нема разлика с тия от магазина и другите места,като е много по-евтино,,Еми правилно!Щото истинското е чест само за ценителите,дето като се обадят да питат не задават първо въпроса ,,При вас цените какви са?,, и следва,,,ааааа ми ние искаме за вкъщи от евтинките,,Е да ,ама на мен не ми изпада възможност да задоволявам исканията с кученца на ,,около месец,че са по сладки и ние да си го обучим,,дето могат и без обезпаразитявания ,васкини, храна денонощно обслужване и треперене от което си недоспал,изнервен,неадекватен и последващите проблеми.И всичко последващо.Да не споменаваме за пътят преди да създадеш едно кучило.Като се започне от придобиването на родителите,в повечето случаи тяхното отглеждане,воденето им по изложби и т.н.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#182 Потребителят е офлайн   elkahubavelka Икона

Публикувано: 06 August 2010 - 09:34 AM

Показване на мнениетоwitch, в 04 August 2010 - 03:15 PM, написа:

не разбрах от къде може да се намери такова кученце

Аз може би съм една от малкото,които са успели да върнат такова кученце и да си вземат парите обратно.Сега се радвам на един черно-бял сладур от Ancheto.Ако вече сте направили погрешен избор,не се отказвайте и направете всичко възможно да го върнете.

#183 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2010 - 10:27 AM

Показване на мнениетоelkahubavelka, в 06 August 2010 - 09:39 AM, написа:

Показване на мнениетоwitch, в 04 August 2010 - 03:15 PM, написа:

не разбрах от къде може да се намери такова кученце

Аз може би съм една от малкото,които са успели да върнат такова кученце и да си вземат парите обратно.Сега се радвам на един черно-бял сладур от Ancheto.Ако вече сте направили погрешен избор,не се отказвайте и направете всичко възможно да го върнете.

:ba_025: :rc_036:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#184 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2010 - 12:09 AM

Така и така подхванах темата! Може и да ви досаждам,но смятам,че ако споделяме ние развъдчиците обажданията и писмата към нас от искащите да си купят чихуахуа,вие които четете тук може може да си направите някои изводи и надявам се правилни преценки за това как стоят нещата с покупката на чихуахуа и от двете страни. :wb_052:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#185 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2010 - 12:56 AM

Скоро получих писмо в което ме питаха давам ли кученце на изплащане и как става доставката! Писмото е от Бургас,а аз съм в София.
Разбира се това ме обиди.Как мислите, ако бяхте на мое място вие нямаше ли да се обидите?!Виждате ли до къде е довела търгащината с евтини чихоподобия на килограм!В повечето обяви задължително пише ,,доставка за цялата страна,,.Купуването на куче вече е станало една разносна търговия с предложения с всякакви екстри!Мръсните думи и изрази ,които ми идват на ум,разбира се няма да ги напиша,но всеки се сеща за какво става дума.Познавам колеги на които им се е случвало да им ги искат иначе няма да купят кучето им!
Отговорих на писмото възпитано,но показах че съм обидена.Е,последва също отговор в който дамата която се обърна към мен се изкара светица обяснявайки ми че семействато им било към защита на животните и как те толкова ги обичали,колко деца имала,как ги била възпитала и дрън -дрън/защо ли?какво ли пък ме интересува!/ с поучение какво била любовта и как тя се подарявала и давала.С една дума май аз излязох звяра,че не изпълнявам желания на тъй добрите хорица и се засягам.Добре,че сме свикнали все ние да сме кривите и т.н.
Извод: мечтите са движеща сила за смисъл в живота,но трябва да се мечтае според възможностите, които имаш.Да си възпитан не означава да напишеш граматически правилно писмо с обръщение Вие.Трябва наистина да помислиш дали с искането си няма да зесегнеш отсрещната страна.Може би пък искането ти е твърде нахално.Срамота!Ей сега ще си зарежа кучетата и ангажиментите си и ще хукна до другият край на страната ни да поднеса на готово кученце и то избрано с доста претенции.
По този повод много ми се иска да изкрещя.Уважаеми желаещи да си купите чихуахуа от легитимен развъдник.Разберете най сетне,че ние размножаваме кучетата си по определена програма целяща да създаде по-качествени кучета и за това имаме само по няколко кучила на година.От тези кученца избираме най-хубавите с които ще работим,а това което не ни върши работа го предлагаме.Ние не можем да предлагаме всеки месец или през месец пресни кученца в количества че да може да се избира.Не се раждат само късокосмести,бели или светли при това мини и то женски,че и за нищо пари само защото така искат почти всички.Разберете че мини куче означава чихуахуа ,което в зряла възраст достига най-много 1,5кг,а те натежават почти до две годишна възраст и не само че не може да предполагаме с точност при тази порода и господ не може да даде гаранция как ще се развие чихуахуато.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#186 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2010 - 11:11 PM

В случаите като описаният горе нещата обикновено не завършват до тук.Разбира се,последва отговор на госпожата,мнооого културен,което е рядкост, в който ми се обясняваше как веднага си била намерила чихуахуа на изплащане от развъдник/???/в които знаели как да работят с хората съобразявайки се с възможностите и потребностите им/е как да не и подариш на такава куче от родители цената на които им е по 2000евро :ab_041: /.Била благодарна на развъдника, с който подписала двустранният договор,който имал гъвкавост на работата и знаели как да подхождат към желаещите ....и да изпълняват мечтите им/да ама аз не съм учила за вълшебница! а мечтите на другите ме интересуват точно толкова колкото те се интересуват от моите/.След това ми с еобяснява как тя не ме упреквала,аз съм си знаела как да си продавам кучетата,затова имало толкова много други фирми/ааааааааааа!поредната която изобщо никога няма да разбере разликата между легитимен развъдчик и фирма,и това не бях :ab_041: /После ме поучава как за това имало конкуренция-тя водела напред,стимулирала пазара и развивала фирмите нагоре!И так атрябвало да бъде!Накрая ми пожелава да съм имала успех с моята фирма :ab_041:
Ето как повечето добри хора,, които не могат да си позволят чихуахуа си мислят,че културно ни обиждат като ни показват колко сме смотани.Заради такива дами и господа със самочувствие много пъти съм искала да се откажа от ужасно трудният път на истинското развъждане и запазване на породата.Такива хора ме карат да се чудя защо изобщо да се опитваш да създадеш все по- съвършенни кучета,да влагаш луди пари и страдания,да ходиш по изложби и какво ли още не, за което такива като нея дори не предполагат че съществуват.
Тя е права в едно-конкуренцията на кученца кръстени чихуахуа,продавани за смешни и в същото време никак не малко за мелези пари винаги ще пребъдва,защото винаги ще има късогледи хора като нея, които ще смятат, че правотата задължително е на тяхна страна.Винаги ще има тарикати, които веднага се изтипосват развъдници,като в повечето случаи дори не знаят какво точно значи това,нали сега това е модерно а и клиентите кълват повече така с обяснението че кученцето нямало родословие,но било от родословни родители.Следват свалянето на звезди,как кученцето е непременно мини и колко хубав представител на породата е.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#187 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2010 - 02:02 AM

Да всеки изминал ден и аз се убеждавам , че освен всичко останало развъдчиците трябва да изкараме и курсове по Психология и , разбирасе такъв за , Владеене на нервите :ba_025:
Всички обаждащи се и пишещи ни смятат , че сме длъжни да мислим за техните проблеми , доходи , мечти и желания . Без изобщо да се замислят , че може би и ние имаме такива . Може би и ние имаме деца , които също имат мечти и нужди . Че ежедневието ни е достатъчно натоварено и не сме , злобните и забогатяващи търгаши за които ни мислят сравнявайки ни с борси и прекупвачи . Сигурен съм , че повечето нормални хора не биха издържали и седмица живота , който водим ние и семействата ни . Колкото и нескромно да звучи нашия живот е отдаден на КУЧЕТАТА
1.. За нас няма семейни ваканции / защото винаги някой трябва да бъде вкъщи /.
2. Всеки притежаващ куче знае за негативното отношение на някои съседите към кучетата е при нас го умножете по доста пъти .
3. За безсънните нощи прекарани треперейки ще оцелее ли поредното бебе няма смисъл да разказвам / който не го е преживял няма да разбере/

И след всичко това трябва всеки ден да обясняваме как НЕ МОЖЕ ТОЗ ТРУД ДА СЕ ПОДАРЯВА / макар че с цените които са в момента го подаряваме/

И малко пресни примерчета от тези дни зада не съм голословен .
1. Учтива госпожа ме пита дали имаме кученца за продаване над годинка .Леко изненадан / понеже всички искат бебета , зада свикнат с тях - поредната глупост /
Та аз най- любезно я насочих на странците на сайта ми където подробно са описани възрастите и цените на всички кученца за продажба . И последва бърз отговор . Тя ги била разгледала НООО Си търсели нещо до 200 лева :db_046:
Кажете ми как да се отговори на това . И аз незнам човек да се чуди да се смее ли да плаче ли ???
Но разбира се ще се намерят добри хора , които ще предложат и такова кученце за всяко търсене има и предлагане . / ама , че няма да има нищо общо с породата това е друга тема/
2. И група сходни случаи , на търсещи си Домашен клас кученца . В повечето случаи разговора или кореспонденцията завършва с репликата , Да точно такова искаме но нямаме възможност да отделим толкова парички
На децата им е простено , но пълнолетен работещ човек да се опитва да ми обясни как не може да задели 500- 1000 лева ми меко казано ми звучи СМЕХОТВОРНО
А и ще се повторя Нито е задължително всеки да има ЧИХУАХУА .
Нито ние сме длъжни да сбъдваме Мечтите на хората и децата им .
:rc_036: :rc_036: :rc_036:
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#188 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 20 August 2010 - 01:29 PM

На колегите определено им е много по-забавно в кореспонденциите, при мен не е чак толкова фрапиращо или аз приемам все още леко нещата.
За разлика от тях пре мен приоритет имат децата, кучетата винаги ще са на втори план. Може да ме упрекнат много хора, но кучето си е куче, хобито си е хоби, а децата са живот, задължение и отговорности. Именно затова приемам с чувство за хумор странните запитвания за кучета, а вчера Иван добре ме разсмя с цитат от едно писмо ....вярвайте ми има уникални хуморески :ab_041: :af_089: :ba_025:

#189 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2010 - 12:14 PM

Ancheto,права си за себе си :wb_052: !
Но тук не става дума кое е по-важно,деца или кучета,а за отношенията между двете страни-развъдчик-търсещ.Когато кучетата са ти професия и страст, като при мен например,а не хоби няма как да не се дразня от абсурдите и целенасочените обиди.Идеята е да покажем на всички не само гледната точка на искащите да се сдобият с чихуахуа,но и нашата,на развъдчика.Защото някой решава,че иска чихуахуа и разбира се първото за което се сеща е зоомагазин или обява от нета.Те стават еталон за него и започват дребните сравнения до намиране на най изгодното кученце.Почти никой не се замисля за това от къде идва това куче и всъщност какво представлява то.Хората проявяват едно сляпо доверие,като си мислят че щом чуят това което искат ,то то непремено ще е истина,че щом е от магазин ще е такова и то читаво или пък ако е от агенция с уверения,борса или от предлагащи домашно развъдени къде с родители с родословия,къде перфектни родители на думи,то хоп и уцелихме кьоравото.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#190 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 21 August 2010 - 09:30 PM

techichi ,права си да се дразниш от безумните въпроси и претенции аз също се възмущавам от тях. Изхода е - продаваме само за чужбина и ограничено в България. Продаваме там , където ще ни оценят и няма да си затваряме очите като плюят по труда ни в България и да "обръщаме и другата буза". За моя огромна радост всичките ми чихита и предишните пинчери,които съм продала у нас, са в много добри хора,за което съм им признателна , че са перфектни стопани. :ba_025: :rc_036: :rc_036:

#191 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2010 - 11:31 AM

Вижте какъв пореден абсурд получих днес в пощата си!
Търся мини чихуахуа на 1-2 месеца до 300 лв.
Пълна идиотщина,нали! Проблемът е в това,че почти всички писма са такива.Е за каква кинология говорим тогава или хайде по-точно работа по чихуахуа! После ще има сърдити търсещи и тем подобни.Елементарни познания за кучетата нямат,да не говорим за реални ценови стойности...А за културно обръщение да не говорим!Това е просто лукс :ab_041:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#192 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 04 September 2010 - 12:02 AM

Ммммм, супер , на 30 дни още сукалчета...идеално. Идеята е , че колкото е по-малко по -лесно щяло да свикне с тях и да си го обучили както те искали :ab_041:

#193 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 01:25 AM

Мдаааа,всички са велики обучатели.За това по улиците търчат толкова лаещи ,невъзпитани дребосъци,ненаучени дори как да ходят правилно на повод!Радост и и гордост на стопаните сиь, дето са ги отгледали от шепа кученце.Може и да засегна повечето тук стопани,но я се замислете не е ли така?!Оправдавам искането на бебе само за радостта от сладката възраст на която са-дебелички,закръглени черти, все още преди да са им проличали дефектите и недостатъците.Никой не се замисля за предимството на по зрелите кучета-с хигиенни навици,научени на основни неща,личащият им вече характер и най-вече визия!!!Тогава няма как да се излъже клиентът-кучето изглежда така както го виждате, без обещания за тепърва променящият се цвят,козина и черти на глава и тяло и тегло!Кучетата свикват на новото си място точно за ден -два!Казвам го от личен опит!Поддържам връзка с повечето хора взели куче от мен,а не малко са тези взели го на повече от година или дори няколко.Когато видя кучетата са много щастливи,помнят ме и ми се радват много,но обичат новите си стопани не по- малко,никой не се е оплакал от детските бели, които правят бебетата,изобщо и двете страни сме много доволни! :smile:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#194 Потребителят е офлайн   Doggy Deluxe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 06:38 PM

Хаха...направо не мога да се наситя на хорската простотия! Всички искат да карат Мерцедес, а на с кута им да стой чихухахуа, но ако може да е за без пари. :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#195 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 09:47 PM

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Ааааа и не само!Да не забравяме и другите две от най-скъпите породи-померан и йорки!!! И без коментар задължително да са минии!От тия дето те били виждали, дето се сълирали в шепата :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#196 Потребителят е офлайн   Doggy Deluxe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2010 - 09:59 PM

Да знаем ги и тези...дето искат направо от микроскопичните , с пинцетка да ги хващат :ud_009: ... :ab_041: Искат , а като чуят цената и викат "Ааа, ама там на обявата е 500лв..." Те сигурно няма какво да ядат , но искат от "онази" скъпата порода :ab_041: И при нас в хотела има странни случай от рода на "Да ама защо е такава цената..." . Те искат, ако може за без пари да си доведат кучета, да се полагат грижи за тях...за да може после да се похвалят че кучето им е било на хотел. Ама какво се учудвам, това са все хора които не ценят собственият си труд, пък какво остава за чуждия. :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#197 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2010 - 10:54 PM

Просто не знят. Не правят разлика между родословно куче и такова от обява, затова е така. Вижда човека, че му се предлагат кучета("чихуахуа") по 400 лева+ доставка и докато се рови из сайтовете случайно попада на истински развъдник. И там цената от 1000-1500 лева естествено го шокира. Хиляди пъти са ме питали каква порда е моето куче.. Като оотговоря "де да го знам" ми казват, че е пинчер ми се пулят и чудят как не зная породата на кучето. Еми колко съм срещал и с гордост заявяват, че пинчера им е чистокръвен от зоомагазин еди кой...Колко не са чували за хубава храна и хранят с ЛЕБЕЦ.. :mg_062: Като им кажеш, че 3 килограма гранулки струват 38 лева те гледат като голям камък.. Много търпение трябва и много трябва да им се обяснява на хората, защото 90% не са запознати.. Не е от липса на пари.

#198 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2010 - 11:41 AM

Да де,ама това много търпение от къде?! Ние не сме ли хора като всички неразбрали, с нерви и всичко последващо.Да не сме безплатни учители непрекъснато да им се обяснява,а те накрая типично по български да ти теглят една благодловия и да те обявят за луд и алчен,щото на тях не им изнася истината.Малко ли сме изписали тук по тия теми.Да това не е достатъчно, за да са наясно всички,няма и как.Все пак колко хора са запознати с форума?!ПРактиката показва,че тия които имат пари и не ги затруднява закупуването на свястно куче,си го гледат правилно и не е нужно да им се обяснява много с кво да си го хранят и т.н.А тези които наистина са затруднени,не само че искат, без да са преценили възможностите си,но ако се сдобият с куче,след това не полагат правилните грижи,да ме прощават.Проявяват немърливост и ...Пък ти си говори и обяснявай! Не казвам че всички са така,но за една голяма част е вярно.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#199 Потребителят е офлайн   fergieb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2010 - 02:14 PM

Здравейте вчера една моя приятелка си купи чихуахуа от обява за 450 лева без доставка и сама отиде да си го вземе кученцето беше от маййка и баща с родословие и си беше чихуахуа беше наред с здарвето имаше нужните ваксини и занм че е странно но е истина...

#200 Потребителят е офлайн   dki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 September 2010 - 02:21 PM

Показване на мнениетоfergieb, в 06 September 2010 - 02:19 PM, написа:

Здравейте вчера една моя приятелка си купи чихуахуа от обява за 450 лева без доставка и сама отиде да си го вземе кученцето беше от маййка и баща с родословие и си беше чихуахуа беше наред с здарвето имаше нужните ваксини и занм че е странно но е истина...

Може ли снимка? :md_064:
User's Signature

Качена снимка

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема