Искам Чихуахуа!! Прочети преди да купиш
Публикувано: 05 August 2010 - 07:48 PM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 06 August 2010 - 09:34 AM
witch, в 04 August 2010 - 03:15 PM, написа:
Аз може би съм една от малкото,които са успели да върнат такова кученце и да си вземат парите обратно.Сега се радвам на един черно-бял сладур от Ancheto.Ако вече сте направили погрешен избор,не се отказвайте и направете всичко възможно да го върнете.
Публикувано: 06 August 2010 - 10:27 AM
elkahubavelka, в 06 August 2010 - 09:39 AM, написа:
witch, в 04 August 2010 - 03:15 PM, написа:
Аз може би съм една от малкото,които са успели да върнат такова кученце и да си вземат парите обратно.Сега се радвам на един черно-бял сладур от Ancheto.Ако вече сте направили погрешен избор,не се отказвайте и направете всичко възможно да го върнете.

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 16 August 2010 - 12:09 AM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 16 August 2010 - 12:56 AM
Разбира се това ме обиди.Как мислите, ако бяхте на мое място вие нямаше ли да се обидите?!Виждате ли до къде е довела търгащината с евтини чихоподобия на килограм!В повечето обяви задължително пише ,,доставка за цялата страна,,.Купуването на куче вече е станало една разносна търговия с предложения с всякакви екстри!Мръсните думи и изрази ,които ми идват на ум,разбира се няма да ги напиша,но всеки се сеща за какво става дума.Познавам колеги на които им се е случвало да им ги искат иначе няма да купят кучето им!
Отговорих на писмото възпитано,но показах че съм обидена.Е,последва също отговор в който дамата която се обърна към мен се изкара светица обяснявайки ми че семействато им било към защита на животните и как те толкова ги обичали,колко деца имала,как ги била възпитала и дрън -дрън/защо ли?какво ли пък ме интересува!/ с поучение какво била любовта и как тя се подарявала и давала.С една дума май аз излязох звяра,че не изпълнявам желания на тъй добрите хорица и се засягам.Добре,че сме свикнали все ние да сме кривите и т.н.
Извод: мечтите са движеща сила за смисъл в живота,но трябва да се мечтае според възможностите, които имаш.Да си възпитан не означава да напишеш граматически правилно писмо с обръщение Вие.Трябва наистина да помислиш дали с искането си няма да зесегнеш отсрещната страна.Може би пък искането ти е твърде нахално.Срамота!Ей сега ще си зарежа кучетата и ангажиментите си и ще хукна до другият край на страната ни да поднеса на готово кученце и то избрано с доста претенции.
По този повод много ми се иска да изкрещя.Уважаеми желаещи да си купите чихуахуа от легитимен развъдник.Разберете най сетне,че ние размножаваме кучетата си по определена програма целяща да създаде по-качествени кучета и за това имаме само по няколко кучила на година.От тези кученца избираме най-хубавите с които ще работим,а това което не ни върши работа го предлагаме.Ние не можем да предлагаме всеки месец или през месец пресни кученца в количества че да може да се избира.Не се раждат само късокосмести,бели или светли при това мини и то женски,че и за нищо пари само защото така искат почти всички.Разберете че мини куче означава чихуахуа ,което в зряла възраст достига най-много 1,5кг,а те натежават почти до две годишна възраст и не само че не може да предполагаме с точност при тази порода и господ не може да даде гаранция как ще се развие чихуахуато.

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 19 August 2010 - 11:11 PM

Ето как повечето добри хора,, които не могат да си позволят чихуахуа си мислят,че културно ни обиждат като ни показват колко сме смотани.Заради такива дами и господа със самочувствие много пъти съм искала да се откажа от ужасно трудният път на истинското развъждане и запазване на породата.Такива хора ме карат да се чудя защо изобщо да се опитваш да създадеш все по- съвършенни кучета,да влагаш луди пари и страдания,да ходиш по изложби и какво ли още не, за което такива като нея дори не предполагат че съществуват.
Тя е права в едно-конкуренцията на кученца кръстени чихуахуа,продавани за смешни и в същото време никак не малко за мелези пари винаги ще пребъдва,защото винаги ще има късогледи хора като нея, които ще смятат, че правотата задължително е на тяхна страна.Винаги ще има тарикати, които веднага се изтипосват развъдници,като в повечето случаи дори не знаят какво точно значи това,нали сега това е модерно а и клиентите кълват повече така с обяснението че кученцето нямало родословие,но било от родословни родители.Следват свалянето на звезди,как кученцето е непременно мини и колко хубав представител на породата е.

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 20 August 2010 - 02:02 AM

Всички обаждащи се и пишещи ни смятат , че сме длъжни да мислим за техните проблеми , доходи , мечти и желания . Без изобщо да се замислят , че може би и ние имаме такива . Може би и ние имаме деца , които също имат мечти и нужди . Че ежедневието ни е достатъчно натоварено и не сме , злобните и забогатяващи търгаши за които ни мислят сравнявайки ни с борси и прекупвачи . Сигурен съм , че повечето нормални хора не биха издържали и седмица живота , който водим ние и семействата ни . Колкото и нескромно да звучи нашия живот е отдаден на КУЧЕТАТА
1.. За нас няма семейни ваканции / защото винаги някой трябва да бъде вкъщи /.
2. Всеки притежаващ куче знае за негативното отношение на някои съседите към кучетата е при нас го умножете по доста пъти .
3. За безсънните нощи прекарани треперейки ще оцелее ли поредното бебе няма смисъл да разказвам / който не го е преживял няма да разбере/
И след всичко това трябва всеки ден да обясняваме как НЕ МОЖЕ ТОЗ ТРУД ДА СЕ ПОДАРЯВА / макар че с цените които са в момента го подаряваме/
И малко пресни примерчета от тези дни зада не съм голословен .
1. Учтива госпожа ме пита дали имаме кученца за продаване над годинка .Леко изненадан / понеже всички искат бебета , зада свикнат с тях - поредната глупост /
Та аз най- любезно я насочих на странците на сайта ми където подробно са описани възрастите и цените на всички кученца за продажба . И последва бърз отговор . Тя ги била разгледала НООО Си търсели нещо до 200 лева

Кажете ми как да се отговори на това . И аз незнам човек да се чуди да се смее ли да плаче ли ???
Но разбира се ще се намерят добри хора , които ще предложат и такова кученце за всяко търсене има и предлагане . / ама , че няма да има нищо общо с породата това е друга тема/
2. И група сходни случаи , на търсещи си Домашен клас кученца . В повечето случаи разговора или кореспонденцията завършва с репликата , Да точно такова искаме но нямаме възможност да отделим толкова парички
На децата им е простено , но пълнолетен работещ човек да се опитва да ми обясни как не може да задели 500- 1000 лева ми меко казано ми звучи СМЕХОТВОРНО
А и ще се повторя Нито е задължително всеки да има ЧИХУАХУА .
Нито ние сме длъжни да сбъдваме Мечтите на хората и децата им .

Публикувано: 20 August 2010 - 01:29 PM
За разлика от тях пре мен приоритет имат децата, кучетата винаги ще са на втори план. Може да ме упрекнат много хора, но кучето си е куче, хобито си е хоби, а децата са живот, задължение и отговорности. Именно затова приемам с чувство за хумор странните запитвания за кучета, а вчера Иван добре ме разсмя с цитат от едно писмо ....вярвайте ми има уникални хуморески

Публикувано: 21 August 2010 - 12:14 PM

Но тук не става дума кое е по-важно,деца или кучета,а за отношенията между двете страни-развъдчик-търсещ.Когато кучетата са ти професия и страст, като при мен например,а не хоби няма как да не се дразня от абсурдите и целенасочените обиди.Идеята е да покажем на всички не само гледната точка на искащите да се сдобият с чихуахуа,но и нашата,на развъдчика.Защото някой решава,че иска чихуахуа и разбира се първото за което се сеща е зоомагазин или обява от нета.Те стават еталон за него и започват дребните сравнения до намиране на най изгодното кученце.Почти никой не се замисля за това от къде идва това куче и всъщност какво представлява то.Хората проявяват едно сляпо доверие,като си мислят че щом чуят това което искат ,то то непремено ще е истина,че щом е от магазин ще е такова и то читаво или пък ако е от агенция с уверения,борса или от предлагащи домашно развъдени къде с родители с родословия,къде перфектни родители на думи,то хоп и уцелихме кьоравото.

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 21 August 2010 - 09:30 PM

Публикувано: 03 September 2010 - 11:31 AM
Търся мини чихуахуа на 1-2 месеца до 300 лв.
Пълна идиотщина,нали! Проблемът е в това,че почти всички писма са такива.Е за каква кинология говорим тогава или хайде по-точно работа по чихуахуа! После ще има сърдити търсещи и тем подобни.Елементарни познания за кучетата нямат,да не говорим за реални ценови стойности...А за културно обръщение да не говорим!Това е просто лукс

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 04 September 2010 - 12:02 AM

Публикувано: 04 September 2010 - 01:25 AM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 05 September 2010 - 09:59 PM

Публикувано: 05 September 2010 - 10:54 PM

Публикувано: 06 September 2010 - 11:41 AM

MINI MUZZLES