Dog.bg Форуми : Искам Чихуахуа!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Искам Чихуахуа!! Прочети преди да купиш

#161 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 May 2010 - 11:17 AM

Здравейте,искам да попитам таблицата от първия пост в темата на практика вярна ли е? Някои следил ли е разтежа на кученцето по нея?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#162 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 10 May 2010 - 01:17 PM

Това е приблизителна таблица.Има кучета , които 100% я покриват, но естествено има значение броя на малките в кучилото, възможностите на майката, кога и как са захранени .......... и още много други неща.Ако е едно хубаво,пухкаво и дебеличко кученце , вероятно може да се смята по таблицата.При слабите това обикновено не е така,защото често ги държат нарочно недохранени,уж като гаранция, че ще остане мини.

#163 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 11 May 2010 - 01:54 AM

Лично аз никога не поглеждам таблици.За мен не са верни.Нашата порода расте толкова неравномерно и странно,както всъщност и повечето неща у нея.За мен важното е да са добре напомпани като сукалчета и винаги добре нахранени докато спрат с растежа си на височина.Това също е строго индивидуално за всяко кученце.
Не рядко се случва най-едро роденото да остане най-дребното или поне от най-дребните и разбира се обратното.
Често се наблюдава също в сукателна възраст някое кученце да спре растежа си и след доста дълъг период отново да продължи да расте. :smile:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#164 Потребителят е офлайн   bochko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 11:14 AM

Показване на мнениетоbochko, в 17 February 2010 - 03:09 PM, написа:

някой знае ли адреси на развъдници, на които може да се разчита извън Бг?

абе хора наистина ли не знаете?толко много сте в този форум, идвайте на помощ, искаммммммм
User's Signature

Когато силно желаеш нещо, цялата Вселена ти съдейства, за да го постигнеш "
Паулу Коелю

#165 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 11:26 AM

bochko-- Явно наистина не искате да се затормозите малко и да поровите :ba_025:
ето тук мисля има достатъчно http://zlaticamounta...ms.php?id_cms=3

п.п. надявам се няма да ни карате да ви изберем и кученце :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#166 Потребителят е офлайн   bochko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 12:00 PM

:ea_103:
User's Signature

Когато силно желаеш нещо, цялата Вселена ти съдейства, за да го постигнеш "
Паулу Коелю

#167 Потребителят е офлайн   elkahubavelka Икона

Публикувано: 20 May 2010 - 01:49 PM

Здравейте на всички професионалисти по темата чихуахуа.След като последните 3 дни прочетох всичко от този форум и вече имах ясна идея от къде искам да взема кученце за двете ми малки дъщери,днес мъжа ми ме изненада.Моля Ви искам вашето честно и обективно мнение по въпроса какво кученце ще си отглеждаме.Прочетох всичките Ви опити да убедите разни лаици,че тяхното куче не е точно чихуахуа,и Ви имам пълно доверие.Просто искам вашето мнение.Постарах се да направя снимки на които да се вижда добре,знам,че един поглед от ваша страна ще бъде достатъчен.Благодаря предварително

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#168 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2010 - 08:38 PM

elkahubavelka-- Здравейте и добре дошли в нашия форум .
Доста си противоречите , в това което сте писали . Но в крайна сметка сте направили своя избор . Смятам и сами можете да си дадете отговор дали кученцето ви е Чихуахуа / след като сте изчели всичко /

За мен е едно шарено мини кученце което не значи , че не трябва да го обичате и не може да пускате снимки тук .
Ще се радваме да пишете при нас стига да сте наясно с себе си и кученцето ви :rc_036:
User's Signature

#169 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 20 May 2010 - 10:21 PM

Показване на мнениетоelkahubavelka, в 20 May 2010 - 12:54 PM, написа:

Здравейте на всички професионалисти по темата чихуахуа.След като последните 3 дни прочетох всичко от този форум и вече имах ясна идея от къде искам да взема кученце за двете ми малки дъщери,днес мъжа ми ме изненада.Моля Ви искам вашето честно и обективно мнение по въпроса какво кученце ще си отглеждаме.Прочетох всичките Ви опити да убедите разни лаици,че тяхното куче не е точно чихуахуа,и Ви имам пълно доверие.Просто искам вашето мнение.Постарах се да направя снимки на които да се вижда добре,знам,че един поглед от ваша страна ще бъде достатъчен.Благодаря предварително

Здравейте. Честито кученце.
Ще Ви разочаровам без лоши мисли - кученцето не е нито чихуахуа нито ще прилича на пинчер.Задължително,задължително увеличете калция, но си мисля , че и без него ще има изкривяване на лапките , вероятно по наследство.За цена изобщо немисля да коментирам , надявам се да са Ви го подарили.

#170 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 11:56 PM

Поредния пример колко сладкодумни могат да бъдат продавачите,и колко не са наясно хората.жената е прочела форума,но не е споделила с съпруга си от къде трябва да се вземе кученце........a той решил да я зарадва!!! Цената ми я сподели на лични....огромна е! За тези пари щеше да си купи истинско кученце и да и останат. Но станалото станало,Много радостни мигове с малкия сладур! Дано да е здрав..........!!!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   elkahubavelka Икона

Публикувано: 21 May 2010 - 09:26 AM

Благодаря на всички за отговорите.Дано поне да е здраво.Явно няма да има нищо интересно за публикуване,поне не тук.Толкова много ме е яд,че чак не мога да му се зарадвам и като на малко животинче.

#172 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2010 - 09:40 AM

elkahubavelka ,кученцето е абсолютен сладур,има невероятни очички.То вече е вашето кученце и само от вас зависи как ще протече живота му.Станалото-станало и за него вината най-малкото е в невинното мъниче.Скоро така ще го заобичате,че не бихте го заменили и за най-прекрасното чухуа(поне при мен така стоят нещата).Отпуснете душата и се радвайте на малкия бонбон,така е било писано и може да е за добро,съдбата е решила това кученце да се озове точно при вас.Ще се радвам да пишете във форума,то и мойта Тайра е "ни риба ,ни рак" ама за мен е най- прекрасната и не я сменявам за никой шампион :db_046: Така е с домашните любимци :wub:
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#173 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 21 May 2010 - 12:56 PM

Показване на мнениетоelkahubavelka, в 21 May 2010 - 08:31 AM, написа:

Благодаря на всички за отговорите.Дано поне да е здраво.Явно няма да има нищо интересно за публикуване,поне не тук.Толкова много ме е яд,че чак не мога да му се зарадвам и като на малко животинче.

На кученцете се радвайте,а на вас си се сърдете.Има много красива окраска, една от любимите ми.Върнете кученцето,защото са Ви излъгали или си го обичайте каквото е и забравете останалото.

#174 Потребителят е офлайн   witch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 04:10 PM

не разбрах от къде може да се намери такова кученце

#175 Потребителят е офлайн   dki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2010 - 04:34 PM

Показване на мнениетоwitch, в 04 August 2010 - 04:15 PM, написа:

не разбрах от къде може да се намери такова кученце

От развъдник. Има си тема на легитимните развъдници за чихуахуа и при това е важна.
User's Signature

Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2010 - 06:31 PM

witch -- Изобщо направихте ли си труда да Попрочетете темите тук ???
User's Signature

#177 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 05 August 2010 - 11:36 AM

Да не говорим пък има ли нещо ценно в него. Привет на всички!
Зная,че това което ще напиша сега ще е напълно излишно,но го правя защото пушек ми излиза от ушите от поредната потенциялна клиентка ,обадила ми се рано сутринта.Вероятно ще се намерят достатъчно от вас, които ще ме упрекнете с какво ли не,но наистина има моменти в които чашата прелива.Ето за какво става дума.Нагледен пресен пример.Младо по глас момиче,ще си каже човек,вероятно интелигентно.Обажда се от моя обява пусната вчера.Пита ме актуална ли е обявата,казвам да.И следва въпросът от който просто не може човек да не побеснее.От първите питащи това ти става смешно,от следващите вече притеснено,чувстваш се като некадърник ,който не може да изпълни това ,,обичайно,елементарно ,,искане на търсещите.Но когато мине време и виждаш,почти всеки който се обажда иска единствено само това вече се вбесяваш.Е, въпросът е ,,Имате ли бяло,късокосместо,женско и мини,,УЖААААААС!Казвам и не нямам такова куче,но и аз искам или поне да го видя на живо.Попитах я защо ми задава този въпрос,нали ми е разгледала сайта и там е показано ,това което се предлага.А на ум си мисля-о боже ,поредната която си мисли,че е специялна и ще и извадя нещо изпод щанда и отново за 500лв.че и от хубавките защото и това е обичайното изискване на търсещите.Следва дълъг разговор в който се опитвам да и изясня някои неща,но тя естествено се изнервира и ми затвори,защото на ,,другите ,, места и дали напълно различна информация-отново класика.Ами да,разбира се че ще и дадат друга информация и звездите ще и свалят да и вземат парите и да и набутат бяло или кремаво пинчеречекоето с пълна гаранция ще бъде мини.Интересно ми е как при мен не се ражадат така наречените мини чихуа и как така бялото все ми убягва.И все си задавам върпоса ,абе хора защо само искате, а не попрочетете малко за породата преди това?!Как си мислите че така се раждат и отглеждат при това с гаранция за здраве мини чихуа.И въобще някой знае ли точно какво е мини чихуа?До сега не съм говорила с никой който да знае наистина какво е всъщност това.А толкова просто,прочиташ стандарта и там си пише-от 1,5-3кг.Това е нормалното куче!А под 1,5кг се води мини.И какво още пише-не се толерират такива кучета-защо ли?Вероятно има защо,но някой трябав да се замисли.В стандартите всичко е измислено и не са случайни изискванията-това е труда на селекционерите през времето.Вероятно тези издънчици на породата носят достатъчно проблеми.Да,сладки са,едни такива мънички ...и да не казвам другите истини за тях които са ми на устата,че ще взема да обидя някой .Хайде за това стига толкова!По въпроса за бялото.Хора,имате ли представа как с есъздава чисто бяло куче?!При това късокосместо и като го видиш да кажеш-да това е чихуа.Нека да ви кажа нещо,което малко хора знаят дори и от развъждащите-белият цвят е най-труден за работа ине само в нашата порода.Той дава най-грозни и скапани кучета итоваважи не само за кучетата.Това че масовият пазар у нас се напълни с пинчероподобни дребни кученца които ги размножават/не развъждат/ на конвейр,не значи че са чихуахуа.Това че ,те си знаят кои са, навнесоха бялоподобни и светли така да се каже чихуа от унгария и сърбия,къде със ,къде без родословия и все с гаранция че са мини не ги прави точно такива.Някои от вас ще спорят,?Ами спорете,ама се замислете какво точно имате!И дали изобщо това е пълната истина,ако имате родословие де!А капакът на всичко е когато още при обаждането и пазаренето на куче клиена обяснява как ще го пуска да има поколение!Почти няма човек който да иска шоу или бриид клас куче,всеки иска ,,за вкъщи,,/отново любима фраза,като че ли ние ги даваме само за улицата!/Е ,точно тези мили хора почти не пропускат да споменат за поколението!А върха е когато поискат ние да им намираме половинки!Е как да не си дадеш с радост труда/кучето/ на така мислещ ентусиаст!Иди обяснявай че ти му даваш куче РЕТ клас ,т.е.куче което в никакъв случай не трябва да създава поколение и за това е на по ниска цена.Защо ли?!Вероятно защото си преценил че това куче има например генетичен проблем -дефект или болест,че не е достатъчно отговарящо на породата /гроооозно/,че има сериозни отклонения в поведението.Ей такива ми ти работи! Все неща закоито сме провеждали безкрайни и в повечето случай много грозни обсъждания.Спирам до тук в този пост защото стана безкраен.Но мога да говоря още мнго по този въпрос,как изглеждат нещата от нашата гледна точка,когато някой иска чихуахуа.Смятам,че колегите могат да споменат също доста по темата.
Извинете ме за досадата-просто отдавна исках да го споделя! :smile:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#178 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 August 2010 - 12:03 PM

Браво techichi Точно нещо такова и аз отдавна мислех да напиша . :ba_025:
Само като допълнение , клиента винаги иска да чуе това което му се иска . А търговците точно това правят . Просто продават пинчероподбни кученца на 40 дни по 1 килограм които със сигурност обещават че ще станат максимум 1,500 кг :ac_007: :ac_007: :ac_007:
Сами се сещате че това няма как да се получи .
Аз отдавна продавам наистина мини кученце което вече на 10 месеца е 1,200 кг /цената също е повече от символична за такова куче но ....
Но тук идва другия проблем , защо не е бебе , защо досега не е продадено , защо е дългокосместо / освен да го мина с машинката да стане късокосместо / и ред други тъпи въпроси .

Та казано с две думи
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, за първото не съм сигурен!

User's Signature

#179 Потребителят е офлайн   dki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 August 2010 - 02:11 PM

Ами много хора мислят, че дългокосместите не са чихуа. Нас често ни питат " Нали сте пекинез?" или "Вие каква смеска сте". Когато кажем, че е чихи, и то с родословие, най-добронамерено ни заявяват, че чихитата са късокосмести и с по-дълги крачета. Повечето си представят чихуатата като пинчероподобните и желаят точно такива кученца.
User's Signature

Качена снимка

#180 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 August 2010 - 02:24 PM

Показване на мнениетоdki, в 05 August 2010 - 12:16 PM, написа:

Ами много хора мислят, че дългокосместите не са чихуа. Нас често ни питат " Нали сте пекинез?" или "Вие каква смеска сте". Когато кажем, че е чихи, и то с родословие, най-добронамерено ни заявяват, че чихитата са късокосмести и с по-дълги крачета. Повечето си представят чихуатата като пинчероподобните и желаят точно такива кученца.

Да и разбира се това търсене веднага се намират добри хора , които да го Задоволят .
След това всички размножават и кръга се затваря .

И така се получава нещо като Българско чихуахуа
User's Signature

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »