Искам Чихуахуа!! Прочети преди да купиш
Публикувано: 10 May 2010 - 01:17 PM
Публикувано: 11 May 2010 - 01:54 AM
Не рядко се случва най-едро роденото да остане най-дребното или поне от най-дребните и разбира се обратното.
Често се наблюдава също в сукателна възраст някое кученце да спре растежа си и след доста дълъг период отново да продължи да расте.

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 19 May 2010 - 11:14 AM
bochko, в 17 February 2010 - 03:09 PM, написа:
абе хора наистина ли не знаете?толко много сте в този форум, идвайте на помощ, искаммммммм

Паулу Коелю
Публикувано: 19 May 2010 - 11:26 AM

ето тук мисля има достатъчно http://zlaticamounta...ms.php?id_cms=3
п.п. надявам се няма да ни карате да ви изберем и кученце

Публикувано: 20 May 2010 - 01:49 PM
Публикувано: 20 May 2010 - 08:38 PM
Доста си противоречите , в това което сте писали . Но в крайна сметка сте направили своя избор . Смятам и сами можете да си дадете отговор дали кученцето ви е Чихуахуа / след като сте изчели всичко /
За мен е едно шарено мини кученце което не значи , че не трябва да го обичате и не може да пускате снимки тук .
Ще се радваме да пишете при нас стига да сте наясно с себе си и кученцето ви

Публикувано: 20 May 2010 - 10:21 PM
elkahubavelka, в 20 May 2010 - 12:54 PM, написа:
Здравейте. Честито кученце.
Ще Ви разочаровам без лоши мисли - кученцето не е нито чихуахуа нито ще прилича на пинчер.Задължително,задължително увеличете калция, но си мисля , че и без него ще има изкривяване на лапките , вероятно по наследство.За цена изобщо немисля да коментирам , надявам се да са Ви го подарили.
Публикувано: 20 May 2010 - 11:56 PM
Публикувано: 21 May 2010 - 09:40 AM

Публикувано: 21 May 2010 - 12:56 PM
elkahubavelka, в 21 May 2010 - 08:31 AM, написа:
На кученцете се радвайте,а на вас си се сърдете.Има много красива окраска, една от любимите ми.Върнете кученцето,защото са Ви излъгали или си го обичайте каквото е и забравете останалото.
Публикувано: 04 August 2010 - 06:31 PM
Публикувано: 05 August 2010 - 11:36 AM
Зная,че това което ще напиша сега ще е напълно излишно,но го правя защото пушек ми излиза от ушите от поредната потенциялна клиентка ,обадила ми се рано сутринта.Вероятно ще се намерят достатъчно от вас, които ще ме упрекнете с какво ли не,но наистина има моменти в които чашата прелива.Ето за какво става дума.Нагледен пресен пример.Младо по глас момиче,ще си каже човек,вероятно интелигентно.Обажда се от моя обява пусната вчера.Пита ме актуална ли е обявата,казвам да.И следва въпросът от който просто не може човек да не побеснее.От първите питащи това ти става смешно,от следващите вече притеснено,чувстваш се като некадърник ,който не може да изпълни това ,,обичайно,елементарно ,,искане на търсещите.Но когато мине време и виждаш,почти всеки който се обажда иска единствено само това вече се вбесяваш.Е, въпросът е ,,Имате ли бяло,късокосместо,женско и мини,,УЖААААААС!Казвам и не нямам такова куче,но и аз искам или поне да го видя на живо.Попитах я защо ми задава този въпрос,нали ми е разгледала сайта и там е показано ,това което се предлага.А на ум си мисля-о боже ,поредната която си мисли,че е специялна и ще и извадя нещо изпод щанда и отново за 500лв.че и от хубавките защото и това е обичайното изискване на търсещите.Следва дълъг разговор в който се опитвам да и изясня някои неща,но тя естествено се изнервира и ми затвори,защото на ,,другите ,, места и дали напълно различна информация-отново класика.Ами да,разбира се че ще и дадат друга информация и звездите ще и свалят да и вземат парите и да и набутат бяло или кремаво пинчеречекоето с пълна гаранция ще бъде мини.Интересно ми е как при мен не се ражадат така наречените мини чихуа и как така бялото все ми убягва.И все си задавам върпоса ,абе хора защо само искате, а не попрочетете малко за породата преди това?!Как си мислите че така се раждат и отглеждат при това с гаранция за здраве мини чихуа.И въобще някой знае ли точно какво е мини чихуа?До сега не съм говорила с никой който да знае наистина какво е всъщност това.А толкова просто,прочиташ стандарта и там си пише-от 1,5-3кг.Това е нормалното куче!А под 1,5кг се води мини.И какво още пише-не се толерират такива кучета-защо ли?Вероятно има защо,но някой трябав да се замисли.В стандартите всичко е измислено и не са случайни изискванията-това е труда на селекционерите през времето.Вероятно тези издънчици на породата носят достатъчно проблеми.Да,сладки са,едни такива мънички ...и да не казвам другите истини за тях които са ми на устата,че ще взема да обидя някой .Хайде за това стига толкова!По въпроса за бялото.Хора,имате ли представа как с есъздава чисто бяло куче?!При това късокосместо и като го видиш да кажеш-да това е чихуа.Нека да ви кажа нещо,което малко хора знаят дори и от развъждащите-белият цвят е най-труден за работа ине само в нашата порода.Той дава най-грозни и скапани кучета итоваважи не само за кучетата.Това че масовият пазар у нас се напълни с пинчероподобни дребни кученца които ги размножават/не развъждат/ на конвейр,не значи че са чихуахуа.Това че ,те си знаят кои са, навнесоха бялоподобни и светли така да се каже чихуа от унгария и сърбия,къде със ,къде без родословия и все с гаранция че са мини не ги прави точно такива.Някои от вас ще спорят,?Ами спорете,ама се замислете какво точно имате!И дали изобщо това е пълната истина,ако имате родословие де!А капакът на всичко е когато още при обаждането и пазаренето на куче клиена обяснява как ще го пуска да има поколение!Почти няма човек който да иска шоу или бриид клас куче,всеки иска ,,за вкъщи,,/отново любима фраза,като че ли ние ги даваме само за улицата!/Е ,точно тези мили хора почти не пропускат да споменат за поколението!А върха е когато поискат ние да им намираме половинки!Е как да не си дадеш с радост труда/кучето/ на така мислещ ентусиаст!Иди обяснявай че ти му даваш куче РЕТ клас ,т.е.куче което в никакъв случай не трябва да създава поколение и за това е на по ниска цена.Защо ли?!Вероятно защото си преценил че това куче има например генетичен проблем -дефект или болест,че не е достатъчно отговарящо на породата /гроооозно/,че има сериозни отклонения в поведението.Ей такива ми ти работи! Все неща закоито сме провеждали безкрайни и в повечето случай много грозни обсъждания.Спирам до тук в този пост защото стана безкраен.Но мога да говоря още мнго по този въпрос,как изглеждат нещата от нашата гледна точка,когато някой иска чихуахуа.Смятам,че колегите могат да споменат също доста по темата.
Извинете ме за досадата-просто отдавна исках да го споделя!

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 05 August 2010 - 12:03 PM

Само като допълнение , клиента винаги иска да чуе това което му се иска . А търговците точно това правят . Просто продават пинчероподбни кученца на 40 дни по 1 килограм които със сигурност обещават че ще станат максимум 1,500 кг

Сами се сещате че това няма как да се получи .
Аз отдавна продавам наистина мини кученце което вече на 10 месеца е 1,200 кг /цената също е повече от символична за такова куче но ....
Но тук идва другия проблем , защо не е бебе , защо досега не е продадено , защо е дългокосместо / освен да го мина с машинката да стане късокосместо / и ред други тъпи въпроси .
Та казано с две думи
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, за първото не съм сигурен!
Публикувано: 05 August 2010 - 02:11 PM
Публикувано: 05 August 2010 - 02:24 PM
dki, в 05 August 2010 - 12:16 PM, написа:
Да и разбира се това търсене веднага се намират добри хора , които да го Задоволят .
След това всички размножават и кръга се затваря .
И така се получава нещо като Българско чихуахуа