Dog.bg Форуми : Турска ангора

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (38 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Турска ангора

#61 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 November 2006 - 08:25 PM

днес специално след училище отидох да го видя и аз какво му е(другите неща ми ги разказваха) w)
котето е по-добре!непрекъснато е пред купичката,яду по-много малко,но много често! w)
половината носна гъда я няма и му е отрязан кичур козина от рърха на опашкато!има няколко мънички рани по гърба и леко куца с предна,дясна лапа!не е счупена,може да ходи,но като се спре и я вдига!причната е че няма нокти и възглавничките са мноого сухи и леко нацепини!!болиго и плешката на същата лапа,защото като я гушна и ръмжи едно таково..абе усещам,че го боли!иначе си яде,ближе се,ходи си освен това,че като спре си вдига тази лапа..малко е по-без жизнен!не му се играе и повече се залежава,но ще му мине,вече сдтава седмица от инцидента и той се подбрява!между другото е станал сууууупер дебел!сигурно е вече 4кг w) w) !!
предполагаме,че или го е блъснала кола,или е деяние на деца-идиотчета!!! a) a) w) ноктите на болящата лапа бяха ИЗТРЪГНАТИ!!! NNN a) s)

разбрах,че майката е чистокръвна ангорка,а бащат уличен котк! w) 1super
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

#62 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2006 - 08:57 AM

притил какво стана с котето? Вече добре ли е?
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#63 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2006 - 09:32 PM

оо забравила съм да похваля!! b) w)
Макси вече е шен!!останаха само раничката на наслето с коричка и отвреееме на време попискав от крачето,но забелязвам,че вече няколко дни изобщо не е скимтял от нея!!яде нормално и с голяяяяям апетит и дори вече взе да се закача да се борим(токо си играе-като му дам ръката си и той започва дя ръфа да я подмята b) l) )!!много се радвам,че е по-добре!!! w)
вашите котаци как са?! w)
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

#64 Потребителят е офлайн   kamsi777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2006 - 09:47 PM

Мила ПРИТИЛ, радвам се за Макс 1super - да ти е жив и здрав! Прати му едно Мяу от Арес. Мяу и за Марвин, УЕНДИ 1super .
В тези дни съм ужасно. Нели загубихме кучето си преди два месеца и няколко дни s) . Намерих друго от същата порода на страхотна цена. Обаче баща ми се прави, че не иска и да чуе. Така исках да го зарадваме...
Всъщност, аз съм Деси. И понеже постоянно пиша през регистрацията на съпружеското тяло ( b) ) крайно време е да си направя моя собствена. Та, кучето беше на баща ми, който ни е съсед. Липсата е ужасна, така се надявах s) ...

#65 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2006 - 12:32 PM

Според мен, ако му вземете новото куче ще се зарадва нищо, че казва че не не иска. А Марвин нещо се правеше на интересен и нещеше да яде ама му мина, пък и малко диета няма да му се отрази зле.
User's Signature

При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

#66 Потребителят е офлайн   kamsi777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2006 - 01:33 PM

Wendy, може би Марвин е разгонен??? Поне Арес като стане така и отказва да яде категорично - умът му е само в мацките навън. А пък ако и мацката му е дошла на крака вкъщи да я прави мама съвсем става ужас с храненето... Не се притеснявай - дори и да не е това винаги понякога животните по една или друга причина губят апетит за известно време.
За кученцето не знам - аз се влюбих. Ама баща ми сега не ще и да чуе s)
Мяу, сладури r)

#67 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2006 - 01:55 PM

И да е разгонен е на 6-я етаж, малко ще му е трудно да хареса мацка. А като ти харесва толкова много защо не вземеш при теб кученцето. Пък после го остави уж временно при баща ти и забрави да си го вземеш. И мама не искаше котка ама сега така го лигави той затова се прави на интересен.
User's Signature

#68 Потребителят е офлайн   marina_tz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2006 - 05:04 PM

Здравейте,
От три месеца следя какво пишете тук и се чудя никой ли не се усети, че това е дубликат на темата Турска ангорска
Може би двете трябва да се обединят или поне частите от тях, които представят породата.
А всички ние, които нямаме котки с родословие, да си пишем в една нова тема "Красива пухкава домашна котка".
След като лятото неволно предизвиках караница и размяна на нелицеприятни слова между представителите на две фелиноложки организации, вече не смея да казвам, че имам ангорска котка! Да, знам, знам, всъщност не е ангорска, но много прилича на такава.
Това обаче ни най-малко не намали любовта ми към Мира и към сина й Чери, обичам много и другия й син красавеца Кристофър, макар че не живее при нас :) w)
Тук и на доста още места във форума можете да видите техни снимки. Красиви са, нали?

#69 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2006 - 05:56 PM

моето коте(аз съм го казвала и преди)не е чистокръвен ангорец,но майката е и дори е ходила по изложби,но тъй като безотговорните(според мен)и стопани решиха,че вече е стара и нечоже да печели на изложби я пуснаха,но тя продържи да живее в къщата,но на двора и от там се е появил някой младеж и...и е направил бебета!!и по късно аз се здобих с моя красавец-Макси!!!но вече,щом е проблем-няма да го наричам Ангорец!!!но мисля,че не пречи да пишем тук дори и котето да половин или напълно,но не доказано породисто!!ми то не всички кучета от даден форум за породата са с родословие,но това не им пречи да си пишат там!!какво като няма родословие!?нали аз си знам,че кучето е от чисти родители макар и без родословие?!другите каквото искат да си мислят!!!
може мод ако реши наистина двете теми да се обединят!! 1super
изивнявам се за оффтопика 1super

как са писанките ви?малки пухкави облачета,козинката им е толкова мека и пухкава,че като ги галиш и пръстите ти потъвтат сякаш в пух,в облак!!! w) w)
User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2006 - 06:12 PM

marina_tz аз съм на мнение, че доста от нашите домашни котки биха получили добри оценки и би могло да направим признат развъдник. Аз лично съм решила да заведа моя дивак на изложба и да му внеса женска писана. Заведи и твойте. В България според мен има със сигурност ангорски котки с потекло прекалено близо сме до Турция.
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2006 - 06:36 PM

аз искам само да ви дам малко личен опит. заведете си котките на следващата международна изложба като преди това сте направили всичко възможно те да са в изложбен вид, което включва изпълнението на всички изисквания към котката като ваксини, добро общо здраве и тн. обърнете внимание на козината като поне 2-3 месеца преди събитието започнете подготовка съобразно породата (не съм запознат каква е тя при Ангорките) и се явете. не е страшно както може би си мислите. ние минахме по този път и ви гарантирам че независимо от резултата ще ви хареса. стига да помните че оценката на съдията е като на човек непознаващ ВАШАТА котка, който оценява само външните белези спрямо стандарта, а не колко е сладък и умен. така че каквото и да каже съдията котката си е ваша и си е същата и ще си я обичате все така r) w)

#72 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2006 - 06:52 PM

Както и да оценят нашия дебелак той си е Марвин и с потелко и без все си е той и няма да го обичаме по-малко. А и него всички го познават и харесват.
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2006 - 07:05 PM

явяването на изложба не променя потеклото му! каквото е сега това ще си е винаги. променя се само взаимоотношенията му с фелиноложките организации (евентуално). в смисъл че ще е признат като член на порода, неговото поколение ще може документирано да бъде такова (иначе няма как да докажете че точно той е бащата на дадени котенца) и съответно неговите котета биха могли да имат родословия признати в цял свят!

#74 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2006 - 07:29 PM

Като се има предвид, че даже не се знае от къде е купуван, за родителите въобще не говорим. По-скоро го правя, защото според мен както вече споменах има ангорски котки, които отговарят на изискванията. Аз от улицата съм прибирала не веднъж котета, за да ги гледам та него ли да оставя.
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   kamsi777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2006 - 10:43 PM

Е, какво, тук стана нещо като расизъм b) - след расизма мразя най-много нечистопородните животинки b) b) b) . Е, хайде - ако някой види снимката на Арес нека ми каже кое му е неангорското - при това аз знам кои са родителите му. Какво му е неангорското на Марвин? Марвин е сладур и толкова - наречете го ако щете порода "идиот", все тая. Знам, че си има разни такива неща - моето куче беше много породисто с родословия и прочие, но никога не съм се замисляла за това като я изведа на разходка b) . А Арес какво трябва да направи, за да ДОКАЖЕ, че е ангорец? И нужно ли е това?
Нека всички имаме една обща порода любимци - "обичано животно" 1super

#76 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 07:30 AM

какво е ангорското и какво неангорското
1-не може да каже никой от четящите в този форум, понеже никой не е квалифициран за съдия
2-не може да се каже по снимка, дори да имаше съдия тук

а това за обичаното животно е вярно и 100% така. но темата е за ангорските котки, а се оказва че такива няма в смисъла на това, което се влага в такъв термин. понеже всички които пишете тук очевидно харесвате породата мисля че няма нищо общо да докажете че котките ви са именно от нея (ВИЕ не котките има какво да доказвате). ако ли не... по добре да се направи нова тема или да се говори за породата по принцип а не за личните ви котки.

#77 Потребителят е офлайн   kamsi777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 11:10 AM

Не съм много наясно с това как се доказва порода. Всъщност - един съдия ще погледне Арес или Марвин и ще каже: Да, това е турска ангора или: Не, това не е турска ангора. Това ли е процедурата? И къде може да се извърши тази процедура? Наистина не съм наясно с това. Да са ни живи и здрави, пък ако ще да са порода "най-обикновено коте, което ни радва", макар че според мен не става дума за това. Не знам за Марвин (голям красавец е r) ), но нашия вет ни каза, че Арес изцяло покрива нормативите на породата. Всъщност, това не е най-важното. Най-важна е породата "обичано домашно животно, което ни радва" r) . Извинете ако съм звучала грубо (сега като прочетох поста си ми се стори груб наистина oleeee ), нямах предвид да оспорвам безспорния факт, че има някакви утвърдени норми, за да бъде признато едно животно официално за представител на някаква порода. Знам, че има процедура. Но смятам, че тя е важна само за онези, които искат да изтъкват, че имат "чистопородно животно". За мен лично - не. Просто знам, че Арес е турчин ( b) ), но в момента, в който го взехме просто така се случи. Ако ми бяха предложили чистокръвна улична превъзходна - щях да бъда също толкова щастлива.
И за да има мир - черпя още една снимка. Сега ми е по-трудно да мисля за кучето си, което си отиде s) и за това, че баща ми не желае засега да приеме новото мъниче, което исках да му подаря за Коледа - празнотата е ужасна. Бих го взела за себе си, но за съжаление живея със свекърва s) .

Прикачени файлове

#78 Потребителят е офлайн   kamsi777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 11:12 AM

Един ден го бяхме изпуснали из двора - явно е мърсувал, та се прибра в следния вид b) :

#79 Потребителят е офлайн   kamsi777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 11:14 AM

Не прикачих картинката a) . Та, това е чисто бял иначе котарак b) :

Прикачени файлове

#80 Потребителят е офлайн   marina_tz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 04:10 PM

Моята писанка изглеждаше още по-зле, когато си я взехме след два дни живот на улицата s) Нямам снимка, но тя не беше и за снимане, толкова беше горкичка...
Беше на 8 месеца и една вечер падна (може би е скочила след птичка??) от терасата на петия етаж. Не я намерихме вечерта и на следващия ден разлепихме много съобщения в квартала. Обадиха ни се и ни казаха: "При нас има една котка, бяла със сива опашка и сиво по главата, на всички съска и не дава да я пипат." Мислехме, че не е нашата, но веднага отидохме да я видим и се оказа, че е тя в окаяно състояние. Милата, как се вкопчи в мене, като я извиках... После - двете в банята l) и - марш на доктор.

Към wendy и kamsi777 - напълно съм съгласна 1super , но на този етап нямам амбиции за изложба, нито за развъдник...

А най-прав/а е manus, май само той/тя е разбрал/а защо се включих.

Поздрави на всички пухкави котета w) w) w)

• (38 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни