Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#181 Потребителят е офлайн   DiDeTo_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 December 2007 - 07:42 PM

Здравейте!

Аз имам бебонка на 2 месеца и 10 дена. Лекарят ни каза да яде по 330 г на ден но на мен ми се струва много. Храня я с  Giant baby dog  на  Royal Canin. Според вас това много ли е? Само да кажа , че е 7 кг
User's Signature

Качена снимка

#182 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2007 - 08:11 PM

Щом ветеринаря ти е казал така, значи така трябва и не не е много, поне според мен защото когато е малко кучето има нужда от повече храна в съотношение с личното му тегло спрямо това когато порасне... и от една снимка няма как да ти кажем колко да му даваш, давай му колкото е казал доктора  ;)

#183 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2007 - 08:20 PM

Цитат

Здравейте!

Аз имам бебонка на 2 месеца и 10 дена. Лекарят ни каза да яде по 330 г на ден но на мен ми се струва много. Храня я с  Giant baby dog  на  Royal Canin. Според вас това много ли е? Само да кажа , че е 7 кг

Ротовете са за Роял Канин макси! Не е за Giant, поне така на нас ни каза ветеринарят ни, мисля, 4е и insult беше писала това. На 4увала си пише грамажа. Погледни там.

#184 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2007 - 09:27 PM

чух че помага за по-здрава и лъскава кожа,аз също давам на дара бирена мая/2 сутрин и 2 вечер/,на таблетка/за хора/.я кажете някоя по-апетитна храна,че ние сме мого капризни.колко вида /и все от висок клас/пробвахме и яде с много зор,но като и смеля гранулите ги яде,незнам защо се получава така.дайте си мнението
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 December 2007 - 10:59 PM

shaarkyy,
ти май не си внимавал какво ти се обясняваше преди известно време защо твойта Дара ти капризничи и се глези с това хранене. Прегледай пак какво ти писаха хората, които отделиха време и си направиха труда , за да ти помогнат. Най-малкото от уважение към тях - прегледай ОТНОВО съветите им вместо да искаш ОТНОВО мнения.

Поздрави!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#186 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 21 December 2007 - 11:57 PM

Цитат

Здравейте!

Здравей и добре дошла,
За тази възраст, килограми и храната, която даваш, грамажът е толкава. Ветът ви е дал средната мярка между 2 и 3 месечна възраст (за 2мес. дневната дажба е 285гр., а за 3мес. 370гр.). Тези 330гр. ги разделяш на (примемно) 5 хранения за деня. Винаги трябва да има прясна вода, за да пие бебока, когато пожелае.
Да ти е жив и здрав и много положителни емоции ви желая!

Едит:Относно въпросната храна, според фирмата-производител Ротвайлерът спада към Giant серията, но спрямо килограмите при зряла възраст е по-скоро към Maxi (за кучета до 44кг., а женският ротвайлер влиза в тази група).
User's Signature

#187 Потребителят е офлайн   MotorbreatH Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 December 2007 - 07:52 AM

Хранене , хранене аз само да споделя, че май женските ротвайлери ядът доста повече от мъжките!Какво ли не й давам на мойта, тя вечно е гладна :)

#188 Потребителят е офлайн   CUKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2007 - 01:18 PM

И аз съм на същото мнение.
User's Signature

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !

#189 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2007 - 08:13 AM

Моето все още си сменя зъбите и от както започна да ги сменя,взе да се мръщи на гранулите и ми се струва че за това не ги иска,можеби го боли,но май открих начина да ги изяжда,реших веднъж да ги смеля на по дребно да го пробвам и си ги изяде,мокря ги леко да не се задавя с тези дето са станали чак на прах,въпросът ми е,дали това го бърка така да ги яде и също да попитам,като му ги дам повечето храна в началото почти не я дъвче,като е по гладно,направо я гълта повечето,обаче като му я правя така от около 3 седмици винаги си е изяждало дневната дажба и се пооправи с разтежа и килограмите,пречи ли нещо ако му давам малко повече храна и от време на време,примерно 3-4 пъти в месеца сурово телешко 400-500гр. след гранулите и 3-4 пъти по 1-2 кренвирша,щото преди 2-3 дена изяде повече храна отколкото и е дневната и отделно 500-600гр. сурово телешко,или е по добре когато му давам нещо друго да му намалявам от гранулите
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#190 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2007 - 03:15 PM

Сега като направим 6м.колко често може да се къпем с шампоан и пречи ли ако освен едното къпане с шампоан в месеца да има и още 2-3 къпания само с вода и за миенето на зъбите,колко често може да се прави,само с вода и ги мия
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2007 - 02:52 PM

Ами според мен не е много добре да му даваш толкова много храна... 500 гр месо освен дневната дажба си е достичка... може би когато му даваш месото трябва много по-малко гранули, а и месото не е добре да е сурово... най-добре сурово, защото така се убиват разните там паразити ако ги има... моето куче не е вкусвало сурово месо.  :blink:

#192 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 28 December 2007 - 04:09 PM

Цитат

.... а и месото не е добре да е сурово... най-добре сурово, защото така се убиват разните там паразити ако ги има... моето куче не е вкусвало сурово месо.  :blink:

.....може би искаше да кажеш, че е добре месото да е сварено?

Суровото месо не е вредно, дори напротив. Аз, когато се сетя, давам чисто сурово месо. Кучето е хищник. За него месото е необходимост и не е грешно да му се дава на период от време в суров вид.
User's Signature

#193 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2007 - 05:17 PM

Аз месото го пускам за 1-2 мин във вряща вода колкото ,ако има някакви ба B)цили да измрът:))нямам вяра на магазините:)нещо като попарване май става:)

#194 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2007 - 07:27 PM

Цитат

Аз месото го пускам за 1-2 мин във вряща вода колкото ,ако има някакви ба B)цили да измрът:))нямам вяра на магазините:)нещо като попарване май става:)

Да ей това имах впредвид  ;)

#195 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 29 December 2007 - 11:36 AM

Е, да!!! Когато се съмнявам в месото задължително го сварявам хубаво, но когато е прясно и от сигурен източник го  давам сурово.  :prase:  ;D
User's Signature

#196 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2007 - 12:26 PM

Цитат

Моето все още си сменя зъбите и от както започна да ги сменя,взе да се мръщи на гранулите и ми се струва че за това не ги иска,можеби го боли,но май открих начина да ги изяжда,реших веднъж да ги смеля на по дребно да го пробвам и си ги изяде,мокря ги леко да не се задавя с тези дето са станали чак на прах,въпросът ми е,дали това го бърка така да ги яде и също да попитам,като му ги дам повечето храна в началото почти не я дъвче,като е по гладно,направо я гълта повечето,обаче като му я правя така от около 3 седмици винаги си е изяждало дневната дажба и се пооправи с разтежа и килограмите
Ами за храната пречи ли му така да му давам,щото сега доста по добре изглежда от преди,като се храни по този начин,но дали е вредно
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#197 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 29 December 2007 - 01:00 PM

На кучето не му пречи, но ти по този начин го глезиш. Ако и така не иска да я яде сигурно ще започнеш да го гониш из къщата с лъжица и да му тикаш в устата. Разбери, че кучето ти проявява глезотии, защото ти му позволяваш! Щом не иска да яде -в твоя случай - то знае, че му угаждаш и чака нещо друго. Храни твоята Дара в едни и същи часове. Слагаш й храната в купата , несмлени гранули, чакаш 15-20 минути и яла-неяла, прибираш купата. После й даваш, чак на следващото хранене. Пак чакаш 15-20 мин. и махаш купата. Така прави и занапред. Не се притеснявай, че ще умре от глад ако пропусне едно две хранения. Куче може да изкара без храна много дълго време - дни, дори седмици.
Ротвайлерът е сериозна порода и ти трябва да показваш правилата отсега, а не да глезиш и да се чудиш как да угодиш на твоето куче. Сега е малка и ти е по-лесно, но след време може тя да ти стане шеф. Замисли се и затова. Всичко зависи от теб!
User's Signature

#198 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 29 December 2007 - 10:46 PM

Аз моя  Ри4и  като  мальк  много  го  кьпех  и нищо му нямаше но без шанпоан. в месеца 1 пьт с шанпоан го кьпех  ;)

#199 Потребителят е офлайн   bobka74 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2008 - 01:55 PM

do LucaB

Molia za  informacia , az  imam  rot na 9 meseca ,  i mu davam  ot tazi dobavka , no veterinarian  ne  mi  kaza  za kolko vreme.Sledia  napisnoto kato informacia  za kolichestvo , no me  interesuva za kakuv period ot vreme , ima  li prekusvania za pochivka ili  ne.

#200 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 02 January 2008 - 07:48 PM

bobka74,
най-добре попитайте вашият доктор колко време да давате на кучето от тези витамини. Щом ви ги е препоръчал той, най-добре от него търсете отговор. Ветът най-точно ще ви каже.

Моля, ползвайте кирилица.
User's Signature

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема