Хранене и грижи за ротвайлера!
Публикувано: 21 December 2007 - 08:11 PM
Публикувано: 21 December 2007 - 08:20 PM
Цитат
Аз имам бебонка на 2 месеца и 10 дена. Лекарят ни каза да яде по 330 г на ден но на мен ми се струва много. Храня я с Giant baby dog на Royal Canin. Според вас това много ли е? Само да кажа , че е 7 кг
Ротовете са за Роял Канин макси! Не е за Giant, поне така на нас ни каза ветеринарят ни, мисля, 4е и insult беше писала това. На 4увала си пише грамажа. Погледни там.
Публикувано: 21 December 2007 - 09:27 PM
Публикувано: 21 December 2007 - 10:59 PM
ти май не си внимавал какво ти се обясняваше преди известно време защо твойта Дара ти капризничи и се глези с това хранене. Прегледай пак какво ти писаха хората, които отделиха време и си направиха труда , за да ти помогнат. Най-малкото от уважение към тях - прегледай ОТНОВО съветите им вместо да искаш ОТНОВО мнения.
Поздрави!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 21 December 2007 - 11:57 PM
Цитат
Аз имам бебонка на 2 месеца и 10 дена. Лекарят ни каза да яде по 330 г на ден но на мен ми се струва много. Храня я с Giant baby dog на Royal Canin. Според вас това много ли е? Само да кажа , че е 7 кг
Здравей и добре дошла,
За тази възраст, килограми и храната, която даваш, грамажът е толкава. Ветът ви е дал средната мярка между 2 и 3 месечна възраст (за 2мес. дневната дажба е 285гр., а за 3мес. 370гр.). Тези 330гр. ги разделяш на (примемно) 5 хранения за деня. Винаги трябва да има прясна вода, за да пие бебока, когато пожелае.
Да ти е жив и здрав и много положителни емоции ви желая!
Едит:Относно въпросната храна, според фирмата-производител Ротвайлерът спада към Giant серията, но спрямо килограмите при зряла възраст е по-скоро към Maxi (за кучета до 44кг., а женският ротвайлер влиза в тази група).

Публикувано: 25 December 2007 - 08:13 AM
Публикувано: 28 December 2007 - 02:52 PM
Публикувано: 28 December 2007 - 04:09 PM
Цитат
.....може би искаше да кажеш, че е добре месото да е сварено?
Суровото месо не е вредно, дори напротив. Аз, когато се сетя, давам чисто сурово месо. Кучето е хищник. За него месото е необходимост и не е грешно да му се дава на период от време в суров вид.

Публикувано: 29 December 2007 - 12:26 PM
Цитат
Публикувано: 29 December 2007 - 01:00 PM
Ротвайлерът е сериозна порода и ти трябва да показваш правилата отсега, а не да глезиш и да се чудиш как да угодиш на твоето куче. Сега е малка и ти е по-лесно, но след време може тя да ти стане шеф. Замисли се и затова. Всичко зависи от теб!

Публикувано: 02 January 2008 - 01:55 PM
Molia za informacia , az imam rot na 9 meseca , i mu davam ot tazi dobavka , no veterinarian ne mi kaza za kolko vreme.Sledia napisnoto kato informacia za kolichestvo , no me interesuva za kakuv period ot vreme , ima li prekusvania za pochivka ili ne.
Публикувано: 02 January 2008 - 07:48 PM
най-добре попитайте вашият доктор колко време да давате на кучето от тези витамини. Щом ви ги е препоръчал той, най-добре от него търсете отговор. Ветът най-точно ще ви каже.
Моля, ползвайте кирилица.