Хранене и грижи за ротвайлера!
Публикувано: 06 January 2008 - 06:58 PM
Предимства:
Суровото месо е качествен и високохранителнен продукт. Разбира се, за да се избегнат нежелани здравословни аномалии от страна на кучето, месото трябва да е проверено от ДВСК.
Недостатъци:
Суровото месо може да съдържа бактерии на salmonella. Други бактерии, които представляват риск са от рода Campylobacter.
Храненето само със сурово месо е вредно. А за кучета от едри породи, добавянето на сурово месо от време на време към дажбата от гранули е желан вариант за хранене.
Суровото месо е качествен и високохранителнен продукт. Разбира се, за да се избегнат нежелани здравословни аномалии от страна на кучето, месото трябва да е проверено от ДВСК.
Недостатъци:
Суровото месо може да съдържа бактерии на salmonella. Други бактерии, които представляват риск са от рода Campylobacter.
Храненето само със сурово месо е вредно. А за кучета от едри породи, добавянето на сурово месо от време на време към дажбата от гранули е желан вариант за хранене.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 26 January 2008 - 02:09 PM
Искам да попитам някой по компетентен от мен за нещо свързано с пишкането навън. Моята девойка е на 3 мес и половина. Това с пишкането в къщи на едно място го усвоихме отдавна , но когато излезем навън...няма помен дори от 1 капчица. Може да почне да скимти защото й се пишка , чака да се приберем вкъщи. Опитах да и се карам но....просто няма резултат. Моля дайте ми съвет ииии....на каква възраст е нормално да и се появат инстинктите примерно да маркира територия и т.н.?
Публикувано: 26 January 2008 - 02:22 PM
Цитат
Ами незнам какво да ти кажа...давам и да хапне...водичка и винаги след това на 2-3 минута пишка и ака....еее след едно такова хранене излизаме и стоим навън по час и половина....и тя скимти скимти но....нищо
Ами заигравай я, разхождайте се, за да стоите повече, ще поскимти, пък ще се изпишка. Опитай и да я изведеш бързо навън, преди да е пишкала вкъщи. Просто пробвай, ще се получи.

прочети правилата за подписите
Публикувано: 26 January 2008 - 02:26 PM
Защо не опиташ "ароматно" обучение? Занеси парче вестник, което мирише съответно, до някое дърво, заведи я там да го подуши... чувала съм, че това понякога има ефект, но не съм пробвала. Моята девойка така и не се научи къде да го прави в къщи, но за навън - нямахме проблеми от самото начало!
Успех!
Успех!
Публикувано: 26 January 2008 - 02:37 PM
Ами май наистина само търпение му е майката! Не се отчайвай - всички кучета се научават, някои по-рано, други по-бавно... Моята е на 8 месеца, друга порода е - но за тия неща порода няма, всичко си е до кучето! По едно време хвана разстройство и ... започна да прави пак всичко в къщи! :o Просто полудях! Представих си, че се връща старото... и ми идеше да се гръмна! Но в момента, в който й се оправи стомахчето - всичко си стана ОК! Това им е инстинкт, рано или късно сработва! Така че, вярвам, скоро и на вашата улица ще изгрее слънце! ;D
Публикувано: 26 January 2008 - 02:39 PM
Цитат
! Така че, вярвам, скоро и на вашата улица ще изгрее слънце! ;D
Хех ами дано , защото да ти кажа миризливата мъгла понякога направо ме побърква....ама знам че е бебе и не мога да го бия ....тя дребната изобщооо ....въпреки че вече е 16 кг
Публикувано: 30 January 2008 - 12:57 PM
През кои месеци от годината се извършва смяната на козината?
Публикувано: 30 January 2008 - 06:30 PM
Цитат
обикновено пролет и есен:)как мразя този период,по 3 пъти на ден чистиш и все е черен пода :rolleyes:
На Лиза май и пада козината от няколко дни насам, съдейки по космите по пода и по четката и за разрясване. Иначе козината и е бляскава и мекичка, храня я с Роял Канин и и давам и Са 37 в момента. Затова си помислих дали не си сменя козината - първо куче ни е и затова питах.