Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#281 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 April 2008 - 08:38 PM

По принцип би трябвало да се изгради имунитет още след втората ваксина (първата жива), но лекарят вероятно иама защо да Ви е казал така.
Калций, ако храните с премиум марка, какъвто е Вашия случай се дава след предписание от ветеринар. Важно е това да стане на базата на задълбочени изследвания - кръвни проби.
Относно количеството храна: Може кучето да си има такъв апетит, а и има индивидуални специфики, все пак. Предлагам Ви два подхода - намалете храната с около 10% и увеличете броя на даванията на 4 или пробвайте друга марка, може животното да хареса повече другия вкус. Последното Ви съвервам да не се прави често и ако изберете заедно храна да се придържате към нея. Сещам се още нещо. Кучето яде ли нещо друго - бисквитки, остатъци от трапезата или каквото и да било друго освен сухата храна? Ако е така дажбата му трябва да се преразгледа.
User's Signature

Качена снимка

#282 Потребителят е офлайн   I.Voykov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 April 2008 - 09:32 AM

Здравейте отново,
с апетита вече нямаме никакъв проблем (сякаш усети какво съм ви писал и се притесни да не му намаля дажбата ;D )
Относно калция, водя кучето си в една клиника на ул. Нишава (няма да казвам името за да не стане реклама) и го гледа само 1 определен доктор за които смятам, че е добър, но ме притеснява, че първо ни каза да му даваме калции когато стане на 3 месеца а когато стана и го попитахме пак първо каза давайте му а след това като му казахме с какво го храним каза да не му даваме. Какви изследвания трябва да се направят за да се установи дали има нужда от калции и наистина ли е необходимо да се притеснявам толкова за този калции?
User's Signature

Качена снимка

#283 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 April 2008 - 10:16 AM

С тази храна, с която го храниш, не е желателно да му даваш допълнително калций, защото в нея си го има и може да го предозираш, което също не е добре.
Можеш да направиш кръвни проби за калций и фосфор, когато кучето стане на 4-4,5 месеца, но това го обсъди с лекаря, при който ходите, дали изобщо има нужда.
Ето една тема, където и специалисти са изказали мнение. ЦЪК
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#284 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 09:49 AM

Цитат

А ето и няколко нови,вече на 9м.  B)

shaarkyy, кучето изглежда дебело! Такова ли е или така изглежда на снимките?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#285 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 09:58 AM

Цитат

Точно щях да напиша,че има нужда от малко диетка :zaek:

#286 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 10:22 AM

Цитат

Цитат

Точно щях да напиша,че има нужда от малко диетка :zaek:
Ами не точно като на снимките,но наистина трябва да смъкне поне 2-3 кг.според мен,от около месец съм и намалил храната с 100гр.,а няколко дни съм и давал с по 200-300гр. по малко от дневната и дажба,която дажба е около 700гр.,отделно има всекидневни много дълги разходки,освен това бяга всеки ден и си играе с другите кучета които са с нас на разходките,но през този месец качи още около 2-3кг.вместо да смъкне,така като я гледам е качила мускули,а на мазнини можеби много малко,незначително е смъкнала,на разходките с нас идват кучета които са по енергични породи от нея и много по слаби на мазнини,но вкарая на разходката чак не искат да се прибират от омора,а нашата продължава да си тича насам/натам,а да и намаля храната повече,няма ли да е вредно,защото все пак доста километри минаваме и трябва да се възтановява,а освен това и се развива все още,няма ли да и повлияе това,нали на всяка храна си има колко трябва да се дава за определи кучета и като и смъкна дневната дажба много,няма ли да и повлияе
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#287 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 15 April 2008 - 11:21 AM

shaarkyy, по-лошо за нея ще е ако не отслабне.
User's Signature

#288 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 11:31 AM

Цитат

shaarkyy, по-лошо за нея ще е ако не отслабне.
Ще навреди ли на развитието и,ако продължават всекидневните дълги и изморителни разходки и игри и ако яде вместо 720гр. гранули -350-400гр,защото хич не смъква лесно тия мазнини и сигорно ще отнеме време и да попитам,при тия разходки,качва много бързо мускули,вредно ли е това за 9 месечна женска,всеки ден краката и ми изглеждат все по яки
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#289 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 15 April 2008 - 12:14 PM

Разходки може, но не я карай да скача и да прави дълги кросове.
Ако храната ти е за подрастващи, смени я с по-лека, в която има по-малко протеини.
User's Signature

#290 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 12:18 PM

Според мен, намали на 400гр. дневно. Нищо няма да й стане. Ще започне да си черпи от натрупаните мазнинки и ще заслабне. Наистина е важно- дебелото куче е болно куче. А не ми се мисли лятото как би се чувствала с тези килца душата..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#291 Потребителят е офлайн   wild_wolf Икона

Публикувано: 28 April 2008 - 03:09 PM

nadqvam se che veche ste se naychili da pishkate navun no az imah podoben problem s moqta Lara do gopdinka i neshto pishashe i akashe samo v kushti kudeto i padne razhojdahme se c schasove no nqmashe efekt.pri nas svurshiha rabota 2neshta.kogato napraveshe bela i navirah mycynata v "izcapanoto" i i se karah bez boi,a sled tova si nameriohme oshte edno kyche s koeto da q razhojdam i v edin moment tq pochna da my  podrajava i kogato to si vursheshe rabotata i tq go praveshe :->)edinstvenoto protivopokazno pri neq e che oshte i oshte kogato pishka vdiga zadnata lapa katop mujko kyche :rolleyes: ;D 

МОД: Моля, пишете на кирилица.

#292 Потребителят е офлайн   dessi2222 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 April 2008 - 08:10 PM

искам и аз да споделя ротвайлерите са схватливи кучета.Моят Бруно като тръгнеше да си върши работата по време на разходка му казвах -браво върши си работата- и така постепенно разбра смисъла и започна да го изпълнява като команда.Даже сме изпадали в смешни ситуации веднъж сме на разходка и се срещаме с един познат с неговия рот и почва той да ме разпитва какви команди изпълнява Бруно и аз му обеснявам и като му раказвах за- върши си работата-ми засмърдя на аки и го гледам  нашия напъва се до мен и си чака похвалата.

#293 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 April 2008 - 08:13 PM

Цитат

Даже сме изпадали в смешни ситуации веднъж сме на разходка и се срещаме с един познат с неговия рот и почва той да ме разпитва какви команди изпълнява Бруно и аз му обеснявам и като му раказвах за- върши си работата-ми засмърдя на аки и го гледам  нашия напъва се до мен и си чака похвалата.
:rolleyes:
Не го учи на команда "дъвчи", "гълтай", че като е толкова схватлив - ще умре от глад ако не го командваш:  "дъвчи", "гълтай",  "дъвчи", "гълтай",  "дъвчи", "гълтай"  ;D
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#294 Потребителят е офлайн   dessi2222 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 April 2008 - 08:19 PM

еи Бушка мисля че има значение дали той или аз да му избирам място за.........
е неразбрах кое ти е смешното

#295 Потребителят е офлайн   TaniaV Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 May 2008 - 09:43 AM

Здравейте!Скоро си взехме кученце което е кръстоска с ротвайлер(майка) и канадски вълк(баща).Не знам до колко е сполучлива въпросната комбинация ,но мен ме интересува повече за храненето.На 1 месец и 2 дни е.Какво и колко да му давам да яде.Някъде четох на ден около 300 грама, през 3 часа на порции от около 50.За сега му давам само мляко,но от кога да започна с друга храна?Някой може ли да ми предостави таблица с храненията на грамаж за ден според възрастта?

#296 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 06 May 2008 - 12:27 PM

Цитат

Здравейте!Скоро си взехме кученце което е кръстоска с ротвайлер(майка) и канадски вълк(баща).Не знам до колко е сполучлива въпросната комбинация ,но мен ме интересува повече за храненето.На 1 месец и 2 дни е.Какво и колко да му давам да яде.Някъде четох на ден около 300 грама, през 3 часа на порции от около 50.За сега му давам само мляко,но от кога да започна с друга храна?Някой може ли да ми предостави таблица с храненията на грамаж за ден според възрастта?

Здравей,
Спри с млякото (предполагам е прясно). На кучетата прясното мляко не им понася. Може кисело мляко, но рядко и като "десерт", това не е основна храна за тях. Започни с готова гранулирана храна. Има храни, специално за кученца до 2 месечна възраст. Формата им е по-дребна (съобразена за бебета), но можеш да залееш гранулките с малко вода, за да омекнат. Пробвай първо без да ги мокриш, но ако му е трудно да ги дъвче, тогава ги намокри, малко преди да му ги дадеш. Слагай толкова в купичката, колкото е предписано от фирмата производител. Ако са 200гр. ги разделяш на примерно 5 хранения, т.е х40гр. на дажба. Изчакай го да се нахрани и прибери купичката. Ако не иска да се храни, изчакай 15-20 мин. и ял-неял прибери храната. Храната се дава в определени часове, не трябва непрекъснато да има оставена купичка с храна. Купа с вода трябва да има винаги.
Препоръчвам ти храната да е от суперпремиум клас. Всяка храна е с различен грамаж за дневната доза, спрямо тегло и възраст на кучето. Марка няма да споменавам, защото кучето трябва да си я хареса. Вземи първо примерно 1-2 кг. от дадена марка и ако я яде с охота, останете с нея. Не е хубаво храната да се сменя. Затова изберете една и бъдете само с нея.
Успех!!!

П.п. Няма порода "канадси вълк" ;)
User's Signature

#297 Потребителят е офлайн   TaniaV Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 May 2008 - 06:03 PM

Благодаря за отговора,но нямам достъп в момента до Зоомагазин.На село съм и трябва да му давам поне за седмица,нещо което ми е под ръка.Четох за варен ориз,може ли с мляко?

Офф:А за "канадски вълк" не е ли това >>http://www.ci.eau-cl...ce/epsn0052.jpg

#298 Потребителят е офлайн   stan71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2008 - 06:47 PM

Цитат

Благодаря за отговора,но нямам достъп в момента до Зоомагазин.На село съм и трябва да му давам поне за седмица,нещо което ми е под ръка.Четох за варен ориз,може ли с мляко?

ако има канадско гражданство ,значи наистина вълка е канадски ;D ;D ;D

#299 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 06 May 2008 - 07:16 PM

Цитат

Кучето е хищник. Варен ориз може, но с варено чисто месо (без кожа, кокали или тлъсто), щом не можеш засега да вземеш гранули.
В прясното мляко има лактоза, която кучетата не усвояват. Получават неприятности със стомаха и разстройство. Едно, че не му правиш добро с това прясно мляко, и второ - само се заблуждаваш, че го храниш. От него НИЩО полезно не получава.

П.п. Канадския вълк, канадска лисица и др. подобни са бълг. измишльотина. Справка
User's Signature

#300 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 06 May 2008 - 07:18 PM

Цитат

Цитат

ако има канадско гражданство ,значи наистина вълка е канадски ;D ;D ;D

;D ;D ;D
stan71, много си духовит ;)
User's Signature

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16