Хранене и грижи за ротвайлера!
Публикувано: 03 August 2008 - 09:47 AM
Тъй като си имам две много космати топки вкъщи,които общо взето през цялата година пускат косми ;D исках да споделя,че наистина кучетата които живеят в апартамент сменят козината по-дълго и се "скубят" по някой път буквално на парцали.В такъв период важно е изресването по възможност всеки ден.
И не знам защо,но чета постоянно мнения кой какъвто проблем има дава на животното СА37 :( аз лично не виждам кой знае какъв ефект от тази добавка.
Бих ви препоръчала винаги щом започне смяна на косъм,да изкарвате един курс с Петнил (прави чудеса) или пък Витадерм ;) които са си специални добавки за козина и вършат чудесна работа. :blink:

Публикувано: 03 August 2008 - 12:11 PM
Аз SA37 й ги давам не при проблем,а постоянно.Вета ми каза как да й ги давам и още от малка ги почнах.Те са витамини,а не добавка при някакъв проблем,като Петнил и Витадерм,за които говориш.
И ние не пиеме витамини само при проблем... ;)
Публикувано: 03 August 2008 - 01:04 PM
Цитат
Позаинтересувай се,не е точо така. ;)
;D Е, от теб ако не се учим, няма от кой..
Образовай ни, пък може и наистина да си написала достоен научен труд как витамини трябва да се приемат непрекъснато и безконтролно? Ще е интересно как едно дете е оборило научни изследвания на редица учени. Хайде, застреляй ме с инфо. ;D
Публикувано: 03 August 2008 - 01:07 PM
Цитат
Аз SA37 й ги давам не при проблем,а постоянно.Вета ми каза как да й ги давам и още от малка ги почнах.Те са витамини,а не добавка при някакъв проблем,като Петнил и Витадерм,за които говориш.
И ние не пиеме витамини само при проблем... ;)
Ти обаче не ме разбра,имах предвид,че много често съм забелязала,че при поява на някакъв проблем,било то с козина или друго ... хората ведната купуват СА37,а аз лично не виждам смисъл от тази добавка,леко скептично съм настроена.Един вид ползват я за всичко.
А и също съм на мнение,че когато кучето се храни с качествена храна било то натурална или пък гранула,въобще СА37 е излишна.

Публикувано: 03 August 2008 - 01:39 PM
shadow, 1.как прецени че съм дете??? 2.как така ти преценяваш аз как си давам витамините на кучето??? ...безконтролно и непрекъснато... ;D 3.явно си мнооого учена,извинявай че вобще разговарям с теб :samoubiec: :podigravka: :sarkastichen:
има си тема на разговор,хора,които се интересуват и пишат по нея,много ми е интересно-сигурно ти доставя огромно удоволствие да се правиш на :palqcho: нищо лично просто ще се уча от кака ми и така.......
съжалявам че трябваше да бъда груба....мод може да изтрие мненията-нямат почти нищо общо с темата,просто някои хора явно си нямат работа ;) sorry
жалко че трябва да разговарям така с хора,с които уж се вълнуваме от едно и също :-
Публикувано: 03 August 2008 - 01:46 PM
Цитат
Цитат
;D Раздвоение на личността?
Всъщност, баш по темата си пишем, какво те притеснява? Дмм ще прецени сама кое да трие, и кое не. ;)
Няма ли да ни разкриеш конспирацията за витамините и защо трябва да ги даваме постоянно на кучетата? Интересно е, дам..
Публикувано: 03 August 2008 - 02:00 PM
а,обикновенно въпросите си отправям към хора,които поне имат рот.... ;) айде стига толкова
Публикувано: 03 August 2008 - 02:07 PM
И да, права си, не трябва да ти се меся в отглеждането на кучето- давай му и конски фашкии, дръж си го вързано на двора и се радвай на живота. :->)
П.П. И пази ротоподобната кучица да не гризне някое хлапе. Породен белег е, да знаеш. B)
Публикувано: 03 August 2008 - 02:38 PM
Дори при калция който е така необходим на организма се правят почивки от време на време,не се дава цял живот,а и по времето когато го даваш отново се правят почивки .Вместо да помагаш на кучето и да се грижиш за правилното му развитие,ти по-скоро му вредиш.И ние говарим съвсем по темата,или по-точно кое кога трябва да се дава при проблем или линеене и в какви дози.
Този твой пост
Цитат
ме навежда на мисълта,че имаш куче от 10м и от малко до ден днешен не си спирала да му даваш СА37 по препоръка на ветеринара.В този случай,аз просто ще ти дам съвет да си смениш ветеринара.

Публикувано: 03 August 2008 - 03:14 PM
да трябва да си даваме съвети и да говорим,а не shadow да смята колко знаят другите...няма значение.мисля че се разбрахме ;)
Публикувано: 03 August 2008 - 10:33 PM
Смених много за кратко храната на кучица (взел я мъжът ми от чужбина. Марка, която не я знам и не й имам вяра, че съм малко консервативна към новото и неизвестното). Кучица я яде с настървение, но пък започнаха да падат косми в повече. Върнах на старата храна. Пак се скубе, ама вече направо си пада. Мъх. Не е оня, твърдия косъм. Всеки ден събирам шепи. Досега това не се е случвало по това време на годината, изключвам пролетта и есента, когато апартаментните кучета сменят "кожуха". Другите "кучкари" около нас перманентно си се оплакват ежесезонно, ние не, ама сега и моя ред дойде. :rolleyes:
Козината й е с блясък и както винаги е била досега. Та, като направя някаква равносметка, май си е от жегите. Друго обяснение нямам. :(
Затова и попитах тук, съфорумците, с надежда да сравня ситуацията, ама не получих .... задоволителен за мен отговор. ;D
Все пак, благодарско за коментарите и съветите. :blink:

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 07 August 2008 - 10:59 AM
Публикувано: 08 August 2008 - 10:39 AM
Аз имам ротвайлерка на 2 години,казва се Тори ! Може ли да ми кажете,защо на кучетата не трябва да се дават пилешки кокали ? :( Ако не ви затруднавам с малко глупавичките си въпроси,кажете ми някакви хубави гранули за 50-60 лева ! :blink:
P.S. Благодаря предварително,на всички !

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 08 August 2008 - 10:51 AM
Цитат
P.S. Благодаря предварително,на всички !
всички биха се радвали да прочетеш всичката тема. и ако и след това имаш още въпроси може и да получиш отговори...
Публикувано: 08 August 2008 - 09:59 PM
Цитат
Здравей,
Кокалите не са храна.
В природата, вълкът не яде кокали. Храни се с вътрешностите и месото на плячката.
Пилешките кокали са хипер опасни за кучето. Счупени на парченца, попаднали в стомаха, могат да заседнат някъде и да разпорят червото (образно казано).
Тенденцията, че кучето трябва да яде кокали е много погреша. Това е остатъчен продукт, който само вреди. От него кучето получава НИ-ЩО полезно, но МНОГО рискове за живота му.
Цитат
http://nutragold-bg.com/

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 08 August 2008 - 11:12 PM
http://nutragold-bg.com
защото аз я намирам за към 80-90лв
Публикувано: 08 August 2008 - 11:16 PM
Цитат
http://nutragold-bg.com
защото аз я намирам за към 80-90лв
От борсата на Иво при Семинарията. ;) Те са вносителите, така че няма начин да не е най-изгодно.