Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#401 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 August 2008 - 09:47 AM

Ако може и аз да се включа по темичката да изкажа мнение  :blink:
Тъй като си имам две много космати топки вкъщи,които общо взето през цялата година пускат косми  ;D исках да споделя,че наистина кучетата които живеят в апартамент сменят козината по-дълго и се "скубят" по някой път буквално на парцали.В такъв период важно е изресването по възможност всеки ден.
И не знам защо,но чета постоянно мнения кой какъвто проблем има  дава на животното СА37  :( аз лично не виждам кой знае какъв ефект от тази добавка.
Бих ви препоръчала винаги щом започне смяна на косъм,да изкарвате един курс с Петнил (прави чудеса) или пък Витадерм  ;) които са си специални добавки за козина и вършат чудесна работа. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#402 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 12:11 PM

И мойта се скубе мнооого.Е все пак е по-малко отпреди-като я решех свалях по 2-3 топки козина,а сега по 1... ;D

Аз SA37 й ги давам не при проблем,а постоянно.Вета ми каза как да й ги давам и още от малка ги почнах.Те са витамини,а не добавка при някакъв проблем,като Петнил и Витадерм,за които говориш.
И ние не пиеме витамини само при проблем... ;)

#403 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 12:13 PM

Цитат

А би трябвало да е точно така.  ;) Както и при животните.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#404 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 12:53 PM

Трябва да се прави разлика за различните добавки,обаче не ми се пише,а и темата е друга...

Позаинтересувай се,не е точо така.  ;)

#405 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 01:04 PM

Цитат

Трябва да се прави разлика за различните добавки,обаче не ми се пише,а и темата е друга...

Позаинтересувай се,не е точо така.  ;)

;D Е, от теб ако не се учим, няма от кой..
Образовай ни, пък може и наистина да си написала достоен научен труд как витамини трябва да се приемат непрекъснато и безконтролно? Ще е интересно как едно дете е оборило научни изследвания на редица учени. Хайде, застреляй ме с инфо.  ;D
User's Signature

Качена снимка

#406 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 01:07 PM

Цитат

И мойта се скубе мнооого.Е все пак е по-малко отпреди-като я решех свалях по 2-3 топки козина,а сега по 1... ;D

Аз SA37 й ги давам не при проблем,а постоянно.Вета ми каза как да й ги давам и още от малка ги почнах.Те са витамини,а не добавка при някакъв проблем,като Петнил и Витадерм,за които говориш.
Петнила и Витадерма не са добавки които се ползват само при наличието на някакъв праоблем,специално петнила може да се дава от време на време за по-здрава,по-лъскава и красива козина.Не вредят на кучето по никакъв начин.
Ти обаче не ме разбра,имах предвид,че много често съм забелязала,че при поява на някакъв проблем,било то с козина или друго ... хората ведната купуват СА37,а аз лично не виждам смисъл от тази добавка,леко скептично съм настроена.Един вид ползват я за всичко.
А и също съм на мнение,че когато кучето се храни с качествена храна било то натурална или пък гранула,въобще  СА37 е излишна.
User's Signature

Качена снимка

#407 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 01:39 PM

Точно така е,явно не съм те разбрала  :blink:

shadow, 1.как прецени че съм дете??? 2.как така ти преценяваш аз как си давам витамините на кучето??? ...безконтролно и непрекъснато... ;D 3.явно си мнооого учена,извинявай че вобще разговарям с теб :samoubiec: :podigravka: :sarkastichen: 
има си тема на разговор,хора,които се интересуват и пишат по нея,много ми е интересно-сигурно ти доставя огромно удоволствие да се правиш на  :palqcho: нищо лично просто ще се уча от кака ми и така.......
съжалявам че трябваше да бъда груба....мод може да изтрие мненията-нямат почти нищо общо с темата,просто някои хора явно си нямат работа  ;) sorry
жалко че трябва да разговарям така с хора,с които уж се вълнуваме от едно и също :-

#408 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 01:46 PM

Цитат

Аз SA37 й ги давам не при проблем,а постоянно.

Цитат

shadow, 1.как прецени че съм дете??? 2.как така ти преценяваш аз как си давам витамините на кучето???

;D Раздвоение на личността?
Всъщност, баш по темата си пишем, какво те притеснява? Дмм ще прецени сама кое да трие, и кое не.  ;)
Няма ли да ни разкриеш конспирацията за витамините и защо трябва да ги даваме постоянно на кучетата? Интересно е, дам..
User's Signature

Качена снимка

#409 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 02:00 PM

явно нещо не разбираш  :- ти си давай на кучето когато,както и по колкото си искаш витамини-ти преценяваш за тебе си! аз преценявам за мене си и даже не съм ти искала мнението,незнам къде прочете че те питам нещо.има си ветове и се косултирам с такива(а не с всезнайковци като теб,мила) тук във този хубав форум има много "по-знаещи" хора от теб и когато имам въпрос се допитвам до тях! да не ме разбереш неправилно-никъде не казвам,че съм от "разбирачите",но мога да си имам собствено мнение
а,обикновенно въпросите си отправям към хора,които поне имат рот....  ;) айде стига толкова

#410 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 02:07 PM

Eхх, и пак не ни каза Причината, поради която даваш витамини на кучето си "постоянно".  :'( Явно и ти не я знаеш.  ;D И да, разбира се, че вет-ове изписват масово витамини, историята с калция е аналогична. Търговски трик, на който се връзват децата, дам. А обръщението "мила" го пази за някой наистина "мил".  :yahoo:
И да, права си, не трябва да ти се меся в отглеждането на кучето- давай му и конски фашкии, дръж си го вързано на двора и се радвай на живота.  :->)
П.П. И пази ротоподобната кучица да не гризне някое хлапе. Породен белег е, да знаеш.  B)
User's Signature

Качена снимка

#411 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 02:38 PM

Принцесо Диди,аз също не отглеждам рот,но нали сме в този форум да си помагаме и да си даваме съвети.В случая твоите писания объркват хората и ние за това се намесихме в разговора,защото не е хубаво  кучето постоянно да се блъска с различни витамини,минерали и калции ...
Дори при калция който е така необходим на организма се правят почивки от време на време,не се дава  цял живот,а и по времето когато го даваш отново се правят почивки .Вместо да помагаш на кучето и да се грижиш за правилното му развитие,ти по-скоро му вредиш.И ние  говарим съвсем по темата,или по-точно кое кога трябва да се дава при проблем или линеене и в какви дози.
Този твой пост                                                                       

Цитат

Аз SA37 й ги давам не при проблем,а постоянно.Вета ми каза как да й ги давам и още от малка ги почнах.

ме навежда на мисълта,че имаш куче от 10м и от малко до ден днешен не си спирала да му даваш СА37 по препоръка на ветеринара.В този случай,аз просто ще ти дам съвет да си смениш ветеринара.
User's Signature

Качена снимка

#412 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 03:14 PM

не аз правих почивки,но не смятам да давам обяснение,защото на всеки вета му казва различно,всяко куче си е различно и се развива по различен начин.давам й ги сега,докато се развива,а после ще спра напълно.
да трябва да си даваме съвети и да говорим,а не shadow да смята колко знаят другите...няма значение.мисля че се разбрахме  ;)

#413 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 August 2008 - 10:33 PM

Мммм, да споделя..... :blink:
Смених много за кратко храната на кучица (взел я мъжът ми от чужбина. Марка, която не я знам и не й имам вяра, че съм малко консервативна към новото и неизвестното). Кучица я яде с настървение, но пък започнаха да падат косми в повече. Върнах на старата храна. Пак се скубе, ама вече направо си пада. Мъх. Не е оня, твърдия косъм. Всеки ден събирам шепи. Досега това не се е случвало по това време на годината, изключвам пролетта и есента, когато апартаментните кучета сменят "кожуха". Другите "кучкари" около нас перманентно си се оплакват ежесезонно, ние не, ама сега и моя ред дойде. :rolleyes:
Козината й е с блясък и както винаги е била досега. Та, като направя някаква равносметка, май си е от жегите.  Друго обяснение нямам. :(
Затова и попитах тук, съфорумците, с надежда да сравня ситуацията, ама не получих .... задоволителен за мен отговор. ;D

Все пак, благодарско за коментарите и съветите.  :blink:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#414 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 09:27 AM

аз нямам дългогодишен опит като вас но и на моя куч козината му пада доста което ми се стори странно като за сезона
User's Signature

Качена снимка

#415 Потребителят е офлайн   kiTTie Икона

Публикувано: 07 August 2008 - 10:59 AM

Zrdaveite!Tui kato do sega ne sum gledala golqmo kuche,a sega mislq da si vzema edno sladko beb4e na 40 dena izskam da znam  malko poveche za otglejdaneto na rotvailera 1 Ima li znachenie i  6te se otrazili na kuchenceto ako se gleda v apartamen ne mn golqm 2 Shte ima li problem,zashtoto  si imam i kotence na 6 mes  i  poneje znam  che kucheto moje da se izvejda sled 3tata vaksina 4ak,tq koga se pravi...Blagodarq predvaritelno....

#416 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 10:39 AM

Здравейте,

Аз имам ротвайлерка на 2 години,казва се Тори ! Може ли да ми кажете,защо на кучетата не трябва да се дават пилешки кокали ? :(  Ако не ви затруднавам с малко глупавичките си въпроси,кажете ми някакви хубави гранули за 50-60 лева ! :blink:

P.S. Благодаря предварително,на всички !
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#417 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 10:51 AM

Цитат

Ако не ви затруднавам с малко глупавичките си въпроси,кажете ми някакви хубави гранули за 50-60 лева ! :blink:
 P.S. Благодаря предварително,на всички !

всички биха се радвали да прочетеш всичката тема. и ако и след това имаш още въпроси може и да получиш отговори...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#418 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 August 2008 - 09:59 PM

Цитат

Може ли да ми кажете,защо на кучетата не трябва да се дават пилешки кокали ? :( 

Здравей,

Кокалите не са храна.
В природата, вълкът не яде кокали. Храни се с вътрешностите и месото на плячката.

Пилешките кокали са хипер опасни за кучето. Счупени на парченца, попаднали в стомаха, могат да заседнат някъде и да разпорят червото (образно казано).
Тенденцията, че кучето трябва да яде кокали е много погреша. Това е остатъчен продукт, който само вреди. От него кучето получава НИ-ЩО полезно, но МНОГО рискове за живота му.

Цитат

...... кажете ми някакви хубави гранули за 50-60 лева ! :blink:

http://nutragold-bg.com/
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#419 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 11:12 PM

а от каде според вас излиза най евтина тази:
http://nutragold-bg.com
защото аз я намирам за към 80-90лв
User's Signature

Качена снимка

#420 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 11:16 PM

Цитат

а от каде според вас излиза най евтина тази:
http://nutragold-bg.com
защото аз я намирам за към 80-90лв

От борсата на Иво при Семинарията. ;) Те са вносителите, така че няма начин да не е най-изгодно.
User's Signature

Качена снимка

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема