Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#101 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 November 2007 - 12:25 PM

Буши,
аз точно такива проблеми за рота не съм чувала и ми е любопитно за какво става въпрос.

От вет. доктори съм чувала, че ротвайлерът е със слаба имунна система и се препоръчва годишната ваксинация да става един месец по-рано от предвиденото. Често срещано е собствениците да прескочат датата и това води до фатални последствия. Не един са случаите, когато едър и мощен рот си отива точно защото собствениците са "позабравили" год. имунизация. Жалко, но е факт.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#102 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 November 2007 - 12:32 PM

Пуснах тема във Веткабинет, надявам се специалистите да отговорят с повече подробности.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#103 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 29 November 2007 - 12:37 PM

Мерси за което, ще я следя с голям интерес, направо ме зачовърка с поста си ;D ;)
User's Signature

#104 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 November 2007 - 02:02 PM

Eто днес на какво попаднах. Избрала съм само части от статията...

Ще се опитаме да обясним най-важните различия между Давид и Голиат на кучешкия свят, като се надяваме да спестим на бъдещите собственици (на такива породи) проблемите, имащи връзка с храненето:
- Храносмилателната система при кучетата от едри и гигантски породи представлява само 2,5% от тяхното тегло, а при дребосъците тя е над 7% от теглото. Това показва, че при големите тя е относително по-къса, по-слабоефективна, много деликатна и чувствителна;
- Кучетата с тегло като възрастни над 25 кг имат бавен и продължителен растежен период до 18-24-месечна възраст, а дребните приключват своето развитие на 9-12 месеца;
- Едрите породи имат изключително нежна костна система като подрастващи. Всеки килограм наднормено тегло би увеличил многократно риска от ставно-костни деформации, дори и при нормално калциево-фосфорно съотношение в храната и кръвта;
- Кучешките голиати и като бебета, и като възрастни са предразположени много повече към превъртане на стомаха поради редица анатомични особености;
- Прехранването и бързото наддаване на килограми, на което се радват почти всички собственици, може да стане отключващ момент за проявяването на някои предимно генетично обусловени заболявания, от които страдат тези породи - тазобедрена дисплазия, лакътна дисплазия, паностеит и други;
- Още като бебета представителите на тези породи не дъвчат добре храната (гранулите), а предпочитат да я гълтат, с което поемат и голямо количество въздух (аерофагия). Това може да доведе до хронично стомашно разширение;

..

Друг ангажимент за стопаните на подрастващи животни е редовното контролиране на теглото. Едно наддаване с 1-3 кг седмично в периода между третия и осмия месец е абсолютно нормално. Често наблюдаваното в практиката трикратно увеличаване на теглото за 10-¬15 дена е много обезпокоително и е сигурен показател за бъдещи здравословни проблеми.

Д-р Маргарит Рачев -  ветеринарна клиника Албейтар

Копирано от http://dogbg.net/ind...sta=82&catid=10

#105 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 02:04 PM

Цитат

Буши,
аз точно такива проблеми за рота не съм чувала и ми е любопитно за какво става въпрос.

От вет. доктори съм чувала, че ротвайлерът е със слаба имунна система и се препоръчва годишната ваксинация да става един месец по-рано от предвиденото. Често срещано е собствениците да презскочат датата и това води до фатални последствия. Не един са случаите, когато едър и мощен рот си отива точно защото собствениците са "позабравили" год. имунизация. Жалко, но е факт.

И двамата ветове,при които ходим в клиниката, ни предупредиха за слабата имунна система на ротвайлерите. Ще следя темата с интерес.

#106 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 29 November 2007 - 03:18 PM

Цитат

Пуснах тема във Веткабинет, надявам се специалистите да отговорят с повече подробности.

И КОМЕНТАРИТЕ
User's Signature

#107 Потребителят е офлайн   s_i_d Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 05:57 PM

сигурно верно е от скука,преди като живеех в къща нямаше такива ядове,са по цял ден сам ,малки разходки а си пада малко темерут, като нищо го прави от скука.

#108 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 09:07 PM

А да попитам какви са нормалните размери килограми и сантиметри за едно добре гледано 5 месечно,женско ротвайлерче,с добра храна,колко трябва да е голямо,да сравня отговора ви с моето куче,дали е расло и дали се е развивало добре до сега
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 09:45 AM

Цитат

А да попитам какви са нормалните размери килограми и сантиметри за едно добре гледано 5 месечно,женско ротвайлерче,с добра храна,колко трябва да е голямо,да сравня отговора ви с моето куче,дали е расло и дали се е развивало добре до сега

Виж тук таблица с приблизителните мерки на ротвайлер4етата:
http://www.der-rottw...m/menu2_01.html

#110 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 10:52 AM

Цитат

Цитат

Виж тук таблица с приблизителните мерки на ротвайлер4етата:
http://www.der-rottw...m/menu2_01.html

Аз кой ред трябва да гледам,за да сравня с моето,нишо не разбирам от таблицата,моето е женско,на 5 месеца е високо е 55см и тежи 22кг,но на килограми беше повече,обаче спря да си яде храната и  вчера я смених с друга,дано се възтанови,разбрах само за мъжките че на 5 месеца трябва да са 56см,но колко трябва да са тежки не,а за женските нищо не намерих,няма ли го преведено,ако не,все пак благодаря и за това
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 30 November 2007 - 11:18 AM

shaarkyy,
На 5мес. са високи 56см. при холката и тежат 24кг. женските и 31 кг. мъжките.
Тази таблица е примерна и е само за ориентир.
Нали ти писах, че твоето ротче върви добре.
И стига си се притеснявал, че не яде. Има го този момент и е нормално.
Ако не е жизнена и само лежи, не иска да се храни и да пие вода тогава се притеснявай.
Ако й даваш хубава храна, не я сменяй с друга. Ползвай сама една, но КАЧЕСТВЕНА.
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 11:38 AM

Цитат

shaarkyy,
На 5мес. са високи 56см. при холката и тежат 24кг. женските и 31 кг. мъжките.
Тази таблица е примерна и е само за ориентир.
Нали ти писах, че твоето ротче върви добре.
И стига си се притеснявал, че не яде. Има го този момент и е нормално.
Ако не е жизнена и само лежи, не иска да се храни и да пие вода тогава се притеснявай.
Ако й даваш хубава храна, не я сменяй с друга. Ползвай сама една, но КАЧЕСТВЕНА.
Мерси,сега и давам ROYAL CANIN-GIANT,дано се повъстанови,доктора каза че не ядяла,щото и е омръзнала старата храна и щото си сменя зъбите,дано да е така
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 30 November 2007 - 11:42 AM

А нали не е за възрастни, а за подрастващи, т.е на нея да пише Пупи или Джуниър???
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2007 - 11:54 AM

Ротчо не е за Джайънт. Иначе без да ангажирам рот-форума със своето мнение, аз съм хранила моите кучета с храна за възрастни кучета от започването на смяната на зъбите, не сме давали калций. Сега, когато има на пазара Канина бих давала гаг-форте, за да се развият добре кокалите и ставите. Храненето със силните бебешки храни изглежда ефектно - кутрето е голямо и мазничко, расте бързо. а бързия растеж не е хубаво нещо, не е добро ни за кокали ни за стави. Ако кучето има по ген здрава кост, добър ръст, правилен гръден кош - то няма значение какви количества калций или джуниър гранула му изсипваш - по-добре да израсте по-бавно, без да товари костната система. То каквото си го има в кръвта ще се види. /Говоря за хранене със супер премиум гранула за големи, не за попара от хляб и пилешки глави примерно./

ПП Извикайте си тоя умник тука да му налеете акъл в главата.
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 12:06 PM

Цитат

ПП Извикайте си тоя умник тука да му налеете акъл в главата.

Без коментар  :o Жалко за кученцето.

#116 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 12:28 PM

Вие колко често разресвате козината на ротовете си?

#117 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 30 November 2007 - 12:37 PM

Аз никога не съм ресала. Нямам и уреди. ;D
Единствено използвам ръкавица, когато си сменя козината.
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   mariana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 09:50 PM

Цитат

Вие колко често разресвате козината на ротовете си?

Аз Майк го реша всяка седмица,не знам дали не е много често-но на него определено му харесва :P

#119 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2007 - 09:15 PM

Аз имам една молба,ако има някой който може да ми помогне,моля да ми пише,значи имам женски ротвайлер на 5 месеца,храня го откакто съм го взел само с гранули за подрастващи и като го изкарвах на разходка или като съм го водил при ветеринари,всички казваха че върви много добре за възраста си,че е по едро дори и от мъжко,хората от които го взехме казваха,че останалите от кучилото са доста по дребни и са от 13 до 16кг,а моето на 4 месеца беше 52см и 21 кг,а сега е на 5 месеца и седмица и е 55см и е 20кг,преди около месец започна да се мръщи на храната,ветеринарят каза,че нищо му няма,прегледа го и каза че не е болно и че проблема е в гранулите,каза че са му омръзнали,давах му какви ли не гранули,от хубави по хубави,но така и дневната си дажба не я изяждаше,а само около половината от храната,а ако някой в нас му даде малко месо или нещо като награда,тогава изобщо този ден не си бутва повече храната,а на другия ден апетита пак го няма,като питам ветеринаря,за нещо за апетит,казва че не е нужно,че не е болно и че такива неща се дават само на болни животни,а аз преди имах добермани и на тях без да бяха болни тогавашните ветеринари ми даваха неща за апетит и кучетата станаха доста едри,доста силни  и изобщо не бяха слаби в сръвнвние с останалите от тази порода,с които съм ги пускал да си играят,също като започне да се храни се разсейва от най малкото и спира,а като му дам пак,сякаш се мръщи и не иска,а му давам ROYAL CANIN за подрасващи,но и нея не неиска,а това казаха че е най доброто което се предлага и което ще е най добре като вкус и като състав за подрастващото животно,няма ли нещо просто да му подсили апетита,за да си изяжда дневната дажба и ако му се даде нещо за награда,това да не убива апетита му и да си изяжда полагащите му се гранули,за доброто му развитие и разтеж,нещо без странични ефекти и без да е за болни животни,нещо което може да помогне да се възтанови кученцето,моля помогнете :'( :'( :'(
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2007 - 09:31 PM

Твоето лекарство е 3 дни глад и никакви глезотии вкъщи. Като ти е здраво кучето, защо са ти добавки? Глези ти се и ти прави номерца, не търси грешката в стомаха, а в главата. Иначе разгледай тази тема.
User's Signature

Качена снимка

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема