Хранене и грижи за ротвайлера!
Публикувано: 29 November 2007 - 12:25 PM
аз точно такива проблеми за рота не съм чувала и ми е любопитно за какво става въпрос.
От вет. доктори съм чувала, че ротвайлерът е със слаба имунна система и се препоръчва годишната ваксинация да става един месец по-рано от предвиденото. Често срещано е собствениците да прескочат датата и това води до фатални последствия. Не един са случаите, когато едър и мощен рот си отива точно защото собствениците са "позабравили" год. имунизация. Жалко, но е факт.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 29 November 2007 - 12:32 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 November 2007 - 02:02 PM
Ще се опитаме да обясним най-важните различия между Давид и Голиат на кучешкия свят, като се надяваме да спестим на бъдещите собственици (на такива породи) проблемите, имащи връзка с храненето:
- Храносмилателната система при кучетата от едри и гигантски породи представлява само 2,5% от тяхното тегло, а при дребосъците тя е над 7% от теглото. Това показва, че при големите тя е относително по-къса, по-слабоефективна, много деликатна и чувствителна;
- Кучетата с тегло като възрастни над 25 кг имат бавен и продължителен растежен период до 18-24-месечна възраст, а дребните приключват своето развитие на 9-12 месеца;
- Едрите породи имат изключително нежна костна система като подрастващи. Всеки килограм наднормено тегло би увеличил многократно риска от ставно-костни деформации, дори и при нормално калциево-фосфорно съотношение в храната и кръвта;
- Кучешките голиати и като бебета, и като възрастни са предразположени много повече към превъртане на стомаха поради редица анатомични особености;
- Прехранването и бързото наддаване на килограми, на което се радват почти всички собственици, може да стане отключващ момент за проявяването на някои предимно генетично обусловени заболявания, от които страдат тези породи - тазобедрена дисплазия, лакътна дисплазия, паностеит и други;
- Още като бебета представителите на тези породи не дъвчат добре храната (гранулите), а предпочитат да я гълтат, с което поемат и голямо количество въздух (аерофагия). Това може да доведе до хронично стомашно разширение;
..
Друг ангажимент за стопаните на подрастващи животни е редовното контролиране на теглото. Едно наддаване с 1-3 кг седмично в периода между третия и осмия месец е абсолютно нормално. Често наблюдаваното в практиката трикратно увеличаване на теглото за 10-¬15 дена е много обезпокоително и е сигурен показател за бъдещи здравословни проблеми.
Д-р Маргарит Рачев - ветеринарна клиника Албейтар
Копирано от http://dogbg.net/ind...sta=82&catid=10
Публикувано: 29 November 2007 - 02:04 PM
Цитат
аз точно такива проблеми за рота не съм чувала и ми е любопитно за какво става въпрос.
От вет. доктори съм чувала, че ротвайлерът е със слаба имунна система и се препоръчва годишната ваксинация да става един месец по-рано от предвиденото. Често срещано е собствениците да презскочат датата и това води до фатални последствия. Не един са случаите, когато едър и мощен рот си отива точно защото собствениците са "позабравили" год. имунизация. Жалко, но е факт.
И двамата ветове,при които ходим в клиниката, ни предупредиха за слабата имунна система на ротвайлерите. Ще следя темата с интерес.
Публикувано: 29 November 2007 - 03:18 PM
Цитат
И КОМЕНТАРИТЕ

Публикувано: 30 November 2007 - 09:45 AM
Цитат
Виж тук таблица с приблизителните мерки на ротвайлер4етата:
http://www.der-rottw...m/menu2_01.html
Публикувано: 30 November 2007 - 10:52 AM
Цитат
Цитат
Виж тук таблица с приблизителните мерки на ротвайлер4етата:
http://www.der-rottw...m/menu2_01.html
Публикувано: 30 November 2007 - 11:18 AM
На 5мес. са високи 56см. при холката и тежат 24кг. женските и 31 кг. мъжките.
Тази таблица е примерна и е само за ориентир.
Нали ти писах, че твоето ротче върви добре.
И стига си се притеснявал, че не яде. Има го този момент и е нормално.
Ако не е жизнена и само лежи, не иска да се храни и да пие вода тогава се притеснявай.
Ако й даваш хубава храна, не я сменяй с друга. Ползвай сама една, но КАЧЕСТВЕНА.

Публикувано: 30 November 2007 - 11:38 AM
Цитат
На 5мес. са високи 56см. при холката и тежат 24кг. женските и 31 кг. мъжките.
Тази таблица е примерна и е само за ориентир.
Нали ти писах, че твоето ротче върви добре.
И стига си се притеснявал, че не яде. Има го този момент и е нормално.
Ако не е жизнена и само лежи, не иска да се храни и да пие вода тогава се притеснявай.
Ако й даваш хубава храна, не я сменяй с друга. Ползвай сама една, но КАЧЕСТВЕНА.
Публикувано: 30 November 2007 - 11:54 AM
ПП Извикайте си тоя умник тука да му налеете акъл в главата.
Публикувано: 30 November 2007 - 12:28 PM
Публикувано: 01 December 2007 - 09:15 PM