Хранене и грижи за ротвайлера!
Публикувано: 07 July 2008 - 12:10 PM

Success is never final.Failure is never fatal.It is courage that counts!
Ето защо кучетата са по-добри от хората.
Публикувано: 07 July 2008 - 03:25 PM
Иначе ветеринарният лекар каза ,че храната ,която сме харесали контролира калциевия прием и няма нужда от допълнителни хранителни добавки ...Предполагам е вярно.
Мерси за отговора. :)
Публикувано: 08 July 2008 - 09:21 PM
Нутра Нъгетс е много добра храна за смешно малко пари. Нутра Голд е отлична храна за изгодно заплащане. Юкануба е скъпа храна, която си струва всяка стотинка. похарчена за нея. И тук се казва "Изберете сами".
Айде и конкретно на въпроса: Изберете храна и хранете с нея. Грешно е да оставите кучето да я избере вместо вас. След като направите информиран избор, всичко зависи от това къде ще се срещнат желанията и възможностите.
Публикувано: 09 July 2008 - 10:39 AM
Затова се научих да не ходя в съмнителни зоомагазини ,чиято цел е само да ти пробутат най-големия боклук. ;)
Публикувано: 13 July 2008 - 02:36 PM
Цитат
Мерси за съветите ,вече усещам как като и кажа "Не!" ,не ме гледа с недоумение ,а разбира какво и говоря. ;) Изглежда човек наистина трябва да има търпение и здрав характер. :)
Моето също е на 2месеца без 10 дена. ;)Но си знае къде му е мястото.За сега докато поотрасне малко е у дома на терасата а след това на двора с идеални условия. :blink:
Публикувано: 18 July 2008 - 05:12 PM
Публикувано: 19 July 2008 - 02:49 PM
Публикувано: 21 July 2008 - 07:12 PM
Публикувано: 21 July 2008 - 07:32 PM
И НИКАКЪВ ГЛАД прекалено е малко да гладува. Гранулите ги поднеси поне на 4 порции през равни интервали през деня. Спазвай точно дозировката.
И без да се обиждаш, ама правиш много грешки: калций, попари, хляб, консерви. Има много информация във форума. Ако искаш да имаш силно и здраво куче, храната е определяща.
Публикувано: 21 July 2008 - 10:42 PM
Full_Speed, и аз като KOKO_ko и vlado zoo съм ЗА гранулата, а не за манджи и попари с хляб. Извинявай, но вет, който съветва течни храни и каши за куче-бебе, според мен е или "новак" или от старата школа, където са с други разбирания.
В цял свят в развъдници и в дом. среда кучетата се хранят с гранула. Няма нищо стресиращо, за да се подлага на съмнение този хранителен режим. Ако искаш спазвай инструкциите на вета, ако искаш спазвай съветите от форума. Ти решаваш.
Прегледай тези теми: http://dog.bg/forum/...board,76.0.html
Материалът е голям, но четенето ще ти помогне в лутането между манджи и суха храна. ;)

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 22 July 2008 - 07:43 AM
Цитат
Не се обиждам колега ама като не ги хапва какво да направя. :(Накиснах му гранулите и то хубаво да омекнат.Ама никакъв интерес. :mazohist:Да няма да го оставям гладно.Естественно,че като не ги близва ще му дам друга храна.Даже като го взех още му купих гранули,но не ги яде. :rolleyes:Някакви предложения?Всеки съвет ще ми е от полза.А за калциевите таблетки не съм съгласен с теб,защото е нужно да се дава за подрастващи.На 24ч. по 1/2таб.Калци Плюс - апетитна минерално-витаминна добавка за кучета. ;)
Публикувано: 22 July 2008 - 08:33 AM
Публикувано: 22 July 2008 - 08:46 AM
Цитат
Няма да ти е от полза кой знае каква ,но очевидно е важно от къде си го взел. Моята я взех още по-малка - на 45 дни - но беше вече захранена с гранулирана храна.Затова по-добре питай някой който се занимава сериозно с разплод на кучета ...определено не е малък да яде гранули. :blink:
Публикувано: 22 July 2008 - 01:10 PM
Публикувано: 22 July 2008 - 04:35 PM
Публикувано: 22 July 2008 - 05:05 PM
а междувременно, за да не остава гладен - малко повечко от бисквитките за кучета - ама да не се наяжда с тях. При нас подейства!!! А най-шантавото е, че обожава корички от хляб- дори повече от месо. А също и моркови :)))
Но гранулите са си най-важни! :angry:
Публикувано: 22 July 2008 - 05:41 PM
Цитат
Пак да повторя: Изберете си гранули от премиум клас за бебета от едри породи. Спазвайте ТОЧНО дажбата на производителя. Може да се овкусят с малко бульон или пастет. Толкоз. Не може да не прояде. Ротвайлерът не се храни с попари.
Другата алтернатива е BARF. Ако го можете - идеално.
Публикувано: 23 July 2008 - 09:43 AM
Цитат
Като му даваш бисквитки, няма да си прояде храната, защото знае, че ще му се дадат бисквитки и че няма да остане гладно. А и бисквитите не са питателна храна. Казвам го от собствен опит. Бискивтки може да се дават от време на време за наградка, но не и като постоянна храна. От 3 месечно кучето ми се храни с премиум клас храни като сме сменяли марките, но като му се даваха по няколко бисквитки на ден, отказваше да яде гранула и си чакаше бисквитите. Затова взимаме и сега много рядко бисквитки.
Цитат
И моето куче обожава да яде всякакви храни различни от кучешка храна. Може купичката му да е пълна с храна, но да идва да си проси друга храна. Друг е въпросът дали ще му се даде. По тази логика дай да оставим кучето да яде кравешки, конски и други изпражнения само защото се спуска да ги яде. Като на кучето не му се дава друга храна освен гранули, ще си ги прояде. Другото вече vlado zoo го е написал.