Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#581 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 October 2008 - 11:50 PM

Цитат

аз просто дадох като пример това за 250-те грама.ясно е че е много.иначе това е че опаковката не е вкъщи а остана на село.. а храната е друго пликче.и за това реших да ви попитам.

Landser88, на чувала си пише. Нехайно си постъпил, да не обърнеш внимание на таза част.
За една марка - са едни, за друга - други показателите.
Храни си кучето според препоръките на фирмата-производител. А щом засега не си наясно по колко грама да даваш, на прима виста ще ти предложа около 300гр., като ги разделяш на съответните хранения, т.е за 4 пъти Х 75гр. на дажба.
И запомни едно основно правило - кучето не трябва да е дебело. Дори на теб да ти се струва малко количеството и кучето да иска още, спазвай инструкциите на производителите.  ;)
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#582 Потребителят е офлайн   Full_Speed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 October 2008 - 09:20 AM

Така си е.Подкрепям мнението на dmm.Винаги трябва да се гледа грамажа,защото всяка една ф-ма производител си има различни критерии в дневната дажба.Така,че най добре погледни на човалчето какво пише. ;)Разбира се според теглото на твоя фъстък. :blink: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#583 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 01:15 PM

Цитат

Така си е.Подкрепям мнението на dmm.Винаги трябва да се гледа грамажа,защото всяка една ф-ма производител си има различни критерии в дневната дажба.Така,че най добре погледни на човалчето какво пише. ;)Разбира се според теглото на твоя фъстък. :blink: :wub:

той човека каза че чувалчето не е при него,но дмм му е обяснила  :blink:

#584 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 04:03 PM

Ми влез в сайта на храната и провери.
User's Signature

Качена снимка

#585 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2008 - 09:12 PM

Цитат

Уши = ген.
Може и да повлияете за правилния постав до известна степен, като мачкате ухото точно там, където трябва да пада, но това се прави в ранна възраст. За 5-месечно, вече е късно.
За съжаление, аз късно разбрах този "трик" за мачкането и не можах да поправя поне малко ушите на моята 4 нога приятелка.
Ето показнО. Моята "Йода" :wub:

С тия ушички е още по красива ! :P :wub:
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#586 Потребителят е офлайн   meggi13 Икона

Публикувано: 25 October 2008 - 08:40 AM

Здравейте!Редовно чета темите от форума,но сега реших и аз да се включа с едно питане към всички,които отглеждат ротвайлери и имат опит.Имаме женско ротче,вече на 3,5мес.Много жизнена палавница.Тежи 17кг,едричка е,но ми се струва,че главата и расте по бавно/дали заради тялото,което е по едро незная...така ми изглежда?/Питам ви -кога им стават напълно развити черепа и като цяло кога израства главата?Извинете ме ако въпросът е глупав,но не съм срещала тема,където да прочета за това.Ще съм благодарна на всички отзовали се с компетенти отговори.
Иначе форума  е много интересен и полезен за мен ,чета с удоволствие всяка информация за тези прекрасни ротвайлери.Да са ви живи и здрави,много готини сладури са!

#587 Потребителят е офлайн   Full_Speed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2008 - 09:44 AM

Здравей meggi13 всяка една част от тялото израства постепенно.Развиване и удължаване на крайниците,развиване на гръдния кош и главата.При тази възраст на подрастване още нищо не може да се желае.И на моя ми се струва малка главата а е вече 5м.Вярно е,че се усеща растежа и надаването,но не става всичко за 1-2м. изисква се време.Даже обсъждахме с вета и той ми спомена,че има период когато крайниците като израстват и става малко несъразмерно докато се оформи тялото като цяло.Не приличали на нищо ;D Така,че няма никакъв повод от притеснения.Давай му необходимите витамини и минерали.Да ти е живо и здраво ротчето това е най важното.Много е сладко. :blink:И да си те радва. :blink: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#588 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2008 - 09:47 AM

3,5 годишно кученце тепърва ще има да се развива ... във всяко отношение.
Главата ще спре да се развива последна.

#589 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2008 - 07:14 PM

И аз имам рот на същата възраст и на мен ми се струва,че главата му е дребна за тялото,което има,но щом казвате,че тя се развива последна се поуспокоих :blink:Обаче нещо ме притесняват краката му- задните му са малко по-малки и тесни,това нормално ли е? :(По-малки в смисал,по-тънки и по-дълги :rolleyes:

#590 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2008 - 07:41 PM

Цитат

И аз имам рот на същата възраст и на мен ми се струва,че главата му е дребна за тялото,което има,но щом казвате,че тя се развива последна се поуспокоих :blink:Обаче нещо ме притесняват краката му- задните му са малко по-малки и тесни,това нормално ли е? :(По-малки в смисал,по-тънки и по-дълги :rolleyes:

Как така по-тънки и по-дълги ? Ако можеш качи снимка и ще ти помогна (ако мога разбира се) :blink:!
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#591 Потребителят е офлайн   vvww Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 10:41 AM

Здравей и ние сме на същата възраст и имаме същите проблеми, така че ще следя темата с интерес. Пробвам и аз всичко ама не става ...държи да пишка в коридора или в кухнята  :blink:, искренно се надчвам някой да напише ефикасен начин за отказване от това.. :wub:

#592 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 October 2008 - 01:24 PM

Цитат

Здравей и ние сме на същата възраст и имаме същите проблеми, така че ще следя темата с интерес. Пробвам и аз всичко ама не става ...държи да пишка в коридора или в кухнята  :blink:, искренно се надчвам някой да напише ефикасен начин за отказване от това.. :wub:

Ефикасен начин - търпение.
С първите разходки и с времето, малките привикват, че разходките са и за това. Дотогава го обучавай да ползва определеното за тази цел място вкъщи.

http://dog.bg/forum/...pic,7007.0.html
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#593 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 02:46 PM

Цитат

Цитат

Как така по-тънки и по-дълги ? Ако можеш качи снимка и ще ти помогна (ако мога разбира се) :blink:!

Мисля,че е нормално задните да са малко по-дълги.Като става на въпрос за краката,ти даваш ли й калцйй,защото от снимката виждам,че предните й лапи са кривички?И на моята й бяха така,но с калция се изправиха,давай й преди да е станало късно.

#594 Потребителят е офлайн   Full_Speed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 02:57 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Мисля,че е нормално задните да са малко по-дълги.Като става на въпрос за краката,ти даваш ли й калцйй,защото от снимката виждам,че предните й лапи са кривички?И на моята й бяха така,но с калция се изправиха,давай й преди да е станало късно.

Аз на моя като му давам пак няма голяма гаранция за това.Започна да има леко изкривяване.И даже се консултирах с вета и той ми отвърна,че е нужно след като приключим периода на даване на табл.калций и стигнем до последните дни на почивката от даването на калций ще отидем да му вземат проба в края на седмицата и ще се уточни какво трябва повече да се засили.Дали калция или фосфор.Добре,че ме успокоиха,че това може да се коригира когато кучето е подрастващо.Та всяко куче си е различно в растежа.
User's Signature

Качена снимка

#595 Потребителят е офлайн   Full_Speed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 03:03 PM

Здравейте.Ами моя взе да се осъзнава и да си върши работите когато го разкарвам в парка. :blink:Даже на колко пъти ми става смешно когато го видя да ходи по голяма нужда с топка или пръчка в уста и очудена физиономия. ;D
User's Signature

Качена снимка

#596 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 03:04 PM

Честно казано,съм скаран с компютрите,иначе с удоволствие бих публикувал снимки :sos:Ами задните крака,ниско долу при стъпалата са малко по-тесни от предните,самите "възглавнички" имат по-малка площ от предните,това незнма дали е нормално :huh:Иначе няма никакви проблеми с движението,щом казвате,че е нормално задните крака да са малко-по дълги ;)

#597 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 10:04 PM

А моя като беше бебе пъшкаше като си вършеше голямата работа, направо се попикавах от смях като го слушах и като вкарваше невинния поглед  :wub: ....

#598 Потребителят е офлайн   meggi13 Икона

Публикувано: 28 October 2008 - 11:35 PM

Благодаря на всички отзовали се с отговор!Предполагам и аз,че главата израства последна/докато се налее с мозък ;D/,но все пак исках да се допитам и  до хора които са отглеждали вече ротчета и са наясно с етапите на израстването им.Желая на всички ви весели изживявания с любимците! :sedni!

#599 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 04 November 2008 - 01:12 AM

И на моята кучка са излизали такива ранички но бързо минават без да ги мажа с нищо  ;) мисля,че се получават от това,че спи на твърдо.

#600 Потребителят е офлайн   verto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 02:29 AM

Здравейте господа, значи да взех си ротвайлерче, мъжкарче, мнгоо е сладак, много е игрив, баща му е внос от гермаснкия саюз за запазване и чисто развъждане на породата, майка му е от швейцария, сущо чиста порода, но имам , няколко въпроса, относно вазпитаването и отглеждането на тази порода, също имам и някокло проблема и много въпроси.Значи, на 45 дена е , и ми се друвчи, но като му кажа нее, спира,нормално е да е зул, другоо, аз живея със съквартиранти, и единия, ми дразни кучето, играе се с него, глези го, а аз съм по строг с него, и то започва да ме отбягва, когато види вупросния съквартирант се радва, сякаш е видяло майка си, а мен сякаш ме няма, а аз му давам храната, другоо, той е в банята и се купе, а то скимти да излезе от при мен, за да отиде при него, аз не го бия, играя си с него, давам му храната, но понякога сум малко по строг, искам да му покажа кой е 6ефа, а оня го глези, дава му храната, която сум му приготвил за сутринта, а не трябва, вика му Рамбо, а аз му се карам, а той го приема за базик, аз му викам че точно сега е момента когато си запомня името, и не трябва да му се вика по друг начин, но той не спира, Значи кучето се казва Данте, запомни го, но оня не спира да му вика Рамбо, и днес като му каза рамбо то отвърна, а аз превъртях, хора какво да правя, за да му покажа кой е господаря, ее искам да се среща и с хора, за да нее опасен, но искам да знае, кой точно е човека който да слуша, е вярно че е още малак, на 45 дена, ноо мисла 4е сега е момента да свикне с мен, и друго, по някога е много агресивен, румжи, хапе със сила, 4етох 4е не трябва да се бие, а само да му викам НЕ, до някаде има ефект, ноо не напълно, кажете споделете, с две думи, какво искам, Искам да знае че храна има и получава само от моите ръце, тогава, когато аз кажа, искам да знае кой е господаря, кого да уважава повече, кой да доминира, а това в случея да съм аз, как да се справя с агресивността му, дайте начини, и какво да направя че да уважава повече мен, да знае кой сум аз и кой е суквартиранта ми, значи единствения начин е , да спра котактите му с него, но когато сум оп цял ден на работа, а той нее, не знам какво прави с кучето, но има вариант, да го взимам за през деня, смен на работа , и да го държа затворено в колата, питам може ли така, от 8 сутринта до 17 следобяд да е в колата, само и само да нее при тоъа глупак, вкъщи, аз на обяд и през кафе почивките ще си ходя да го виждам, но може ли това да се приеме като вариант, да го отчужда от тези контакти. мерси предварително. пишете моля ви.

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни