Dog.bg Форуми : Пъпки от вътрешната страна на лактите (под мишниците) при НОК

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пъпки от вътрешната страна на лактите (под мишниците) при НОК

#1 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 21 July 2009 - 12:06 PM

Здравеийте! dh_188.gif
Имам НОК днес прави годинка и забелязах, че се опитва да се чеши под мишниците погледнах защо и се намерих с много средни на големина пъпки доста са червени и много я сърби надявам се някои да знае как да й намаля сърбежа.
Искам да кача и снимки но незнам как ?
Ще съм много благодарна на тези който вземат участие в темата.
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

#2 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2009 - 12:09 PM

Цитат(estrella @ Jul 21 2009, 11:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравеийте! dh_188.gif
Имам НОК днес прави годинка и забелязах, че се опитва да се чеши под мишниците погледнах защо и се намерих с много средни на големина пъпки доста са червени и много я сърби надявам се някои да знае как да й намаля сърбежа.

User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

#3 Потребителят е офлайн   Dante_french Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2009 - 12:50 PM

Заведе ли го/я на вет?
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 July 2009 - 04:22 PM

Какво сте слагали срещу бълхи?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2009 - 04:25 PM

Да заведох я вета ми каза да промивам пъпките със алкохол или сас йод dh_188.gif , от йода станаха по червени а сега има някакъв празник 5 дена ветеринарната клиника не работи, и реших докато чакам да попитам и тук дали някой се е зблъсквал с такъв проблем и как го е решавал, никак не ми хареса това което ми препоръча лекаря й за това обмислчм след този празник да я заведа на друг вет. ( Да уточня не живея в България ) да не се чудите какъв е празникът, то и аз не знам но немога да стоя с скръстени ръце, дали има някое мазило с което да я мажа, че много ме притеснчват тези пъпки и са много червени Благодаря предварително dh_188.gif
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2009 - 04:32 PM

За бълхите носи една каишка на има Scalibor тази каишка е бяла против кърлежи но най вече служи срещу някъкви комари ( препоръчана ми е от вета) А също за против бълхи и кърлежи Frontline Combo също ми го препоръча вета представлява една течност във едни зелени тубички.
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2009 - 09:03 PM

Здравейте! Сега се замислих дали може тези пъпки да са от натравяне или от някаква алергия? вече незнам какво да мисля прегледах всички теми със кожни заболявания но не са като на моето куче някой дали незнае някоя интернет страница за кожни проблеми при кучета поне да се информирам или някакъв крем с който да я мажа тези дни докато отворят вет. кабинета.
Благодаря предварително на всички.
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2009 - 10:50 PM

Хранителна алергия?
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2009 - 12:25 PM

Незнам наскоро успя да си куса от тревата във парка dh_188.gif може ли това да е провокирало алергия някой хора ми казаха, че може тези пъпки да са от топлото може ли да са от това? Но освен нейната си храна (гранули Royal Canin) и чиста и прясна вода не й даваме нищо друго. Аз чакам да мине този празник и да я водя на вет. но всеки съвет от вас ми е полезен. dh_188.gif dh_188.gif dh_188.gif
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2009 - 01:09 PM

И аз имам подобен проблем. Само, че това под мишниците при нас прилича повече на протрито и вчера гадината така се беше чесала, че чак рана беше станало. Миналия път ми споменаха за някаква болест, свързана с окапване на козината под мишниците и раздразнение на кожата, но това, разбира се, се поставя като диагноза само след необходими изследвания. При нас това "протритото" е само на мишниците на предните крака и е силно изявено само от едната страна. Нямате ли опция друг ветеринар?
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2009 - 04:45 PM

Прикачена снимка
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2009 - 04:48 PM

Прикачена снимка
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 July 2009 - 05:18 PM

пробвайте просто с миене на областта 2 пъти дневно, след което подсушаване. ако не стане вижте, с какви мазила разполагате у вас и ги напишете, за да изберем най-подходящото.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2009 - 05:41 PM

За да не пускам нова тема ще попитам тук. На мястото, където беше абоката на лапата на кучето, се появи зачервяване, което тя всеки ден ближе и разранява още повече (на снимката). Няколко дни го мазах с гентамицин, който тя издебваше да оближе, а когато обвивах лапата с бинт успяваше да го свали. Ще мине ли от самосебе си (кучето все още намира удобен момент да го оближе и разрани) или да го мажа с нещо, но какво?

User's Signature

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2009 - 11:21 PM

Здравейте отново! днес ходехме от кабинет в кабинет докато ни кажат нещо за тези пъпки понеже нашия вет. лекар не знае от какво са провокирани. Е единствено ми препоръчаха " HIBISCRUB" (Clorhexidina) смесено с вода да се мажи два пъти на ден и да се потсушава. Незнам до колко ще помогне казаха, че няма място за притеснение надявам се да е така. Ако някой знае нещо по добро да ми го препоръча много ще съм му благодарна, че от това с което я мажа сега няма промяна. smile.gif
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 07:54 AM

Когато Чоки беше малък получаваше лятото същите пъпки от контакта с окосената трева,нещо като алергия или чувствителност към боцкането на тревата.Мазахме го с кортизем(cortizem),страшно бързо минава от него,консултирай се с доктора си и ако той разреши може да го пробваш,то е на вирбак,доктора трябва да знае,ако не го има във ветеринарните аптеки.
http://translate.goo...DN%26start%3D10

#17 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 July 2009 - 08:00 AM

Хм... и ние мазахме с кортизем, когато получи алергия от новата завивка за леглото. Беше много червено и на пъпки коремчето, но след 3 дни с кортизем мина. Явно е добър препарат... Да каже някой вет ae_085.gif
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 11:55 AM

Ние имаме подобен проблем.
От около месец и двамата му кучовци(самоеди) се чешат. Започнаха да се почесват от време на време и на мен ми се видя подозрително, защото до тогава не са се чесали. Прегледах ги за разни гадини(скоро не бяха обезпаразитявани), но не намерих нищо. Чесане се увеличи. Помислих си да не е от мръсотия и ги изкъпах. Спряха за 2-3 дни и пак започнаха. След 3-4 дни им сложих адвантикс( мислих че ги хапе нещо), не спряха с чесането. Кожата им е абсолютно чиста. Няма зачервяване, няма пъпки, абе нищо, което може да провокира такова чесане. Не е от шампоана - винаги сме се къпали с него и не е имало проблем. Не е от адвантикса - само него ползваме и пак никога не е имало проблем. Не е хранителна алергия - хранят се с една и съща храна от месеци и единствено пилешко и ориз давам понякога (няма логика да е от това - и друг път са яли).
Чух се с вета и му обясних всичко това, което казах и тук. Чешат се само по главите и краката. Другите кучета, с които се събираме също се чешат без причина така да се каже. Та вета единствено предположи, че след като не е нищо от изброените по-горе може да е от това, че са пръскани тревните площи срещу бълхи, кърлежи и комари и може да е алергична реакция. Странно. На пумитата нищо им няма, а домашните се чешат. Толкова ли пък да са алергични.
Преди няколко дни забелязах, че местата, където се чешат и хапят са се зачервили и на места дори са си протрили кожата и вече станаха ранички. Съответно като хване коричка те започват да ближат и я махат, и така - не може да мине. Прави ми впечатление, че като играем по тревата после се чешат като обезумели, а ако само се разхождаме по алеите на повод чесането е много по-рядко.
Днес се чух с една приятелка, която завърши ветеринарна медицина тази година. Обясних й всичко това и й показах снимка на мястото където единия куч буквяално се е изял от чесане. Нейното предположение беше, че това не е алергия, а по-скоро дерматит от жегите. Кучета като нашите, които не търпят много жега се спарвали и започват рефлективно да се чешат. Сблъсквала се е с този проблем, няма лек и ще се оправят като захладнее. Единственото, което мога да правя е да ги мия само с вода без никакви шампоани след всяка разходка. По този начин ще избегна инфектирането на вече раздразнената кожа и ще ги охлаждам доколкото е възможно. Каза да не третирам участъците с нищо, защото ще отслабне имунитета на кожата и ще стане по-уязвима.
Искам да попитам лекарите във форума какво ще ме посъветват. Каква е причината според тях кучета със здрава кожа да се чешат до разраняване и след като няма видими обриви или зачервяване да ходим ли за посявка или не.
Благодаря предварително smile.gif
Сега се сещам за една болонка в квартала, която се чешеше като луда пак без причина и като я подстригаха спря. Възможно ли е да се спарват наистинаи как да го предотвратя това. При нас подстрижката не е вариант.

#19 Потребителят е офлайн   д-р Галина Карагьозова Икона

Публикувано: 28 July 2009 - 09:22 PM

Цитат(estrella @ Jul 21 2009, 01:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравеийте! dh_188.gif

Здравей!
Извинявай за невежеството, но какво е "НОК"? Предполагам, че е немска овчарка, куче, но не съм съвсем сигурна. Ако съм права за съкращението, за проблема ти има 2 най- вероятни диагнози. Първата е възпалени анални жлези. В този случай трябва да си заведеш любимецът на лекар, за да му се изтискат аналните жлези и да се проведе антибиотичен курс. Във вторият случай най-вероятно се касае за стафилококова или стрептококова инфекция. Получава се в резултат на ходенето на разходка в тревите. В резултат на одраскванията от тревите се получават малки ранички, които се инфектират от боклуците и мръсотията. Необходимо е също да се проведе подходящото антибиотично лечение. В домашни условия е добре след разходка, да си измивате добре коремът и лапите с вода и бебешки сапун. Сапунът обаче не се натрива директно върху тялото, а се сапунисва ръката и така се обтрива кожата. След това се измива с чиста вода. Целта е да се премахне мръсотията от улицата, за да не се създават предпоставки за инфекция. Обикновено това състояние се получава лятно време и през есента, когата се излиза ра разходка по-рано сутринта в мъгливо и мокро време. Това са по-вероятните причи, но разбира се може да бъде и нещо друго. Най-добре е да направиш преглед при ветеринарният си лекар. Надявам се да съм била полезна! д-р Карагьозова.

#20 Потребителят е офлайн   д-р Галина Карагьозова Икона

Публикувано: 28 July 2009 - 09:55 PM

Цитат(Хърс @ Jul 28 2009, 12:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ние имаме подобен проблем.
От около месец и двамата му кучовци(самоеди) се чешат. Започнаха да се почесват от време на време и на мен ми се видя подозрително, защото до тогава не са се чесали. Прегледах ги за разни гадини(скоро не бяха обезпаразитявани), но не намерих нищо. Чесане се увеличи. Помислих си да не е от мръсотия и ги изкъпах. Спряха за 2-3 дни и пак започнаха. След 3-4 дни им сложих адвантикс( мислих че ги хапе нещо), не спряха с чесането. Кожата им е абсолютно чиста. Няма зачервяване, няма пъпки, абе нищо, което може да провокира такова чесане. Не е от шампоана - винаги сме се къпали с него и не е имало проблем. Не е от адвантикса - само него ползваме и пак никога не е имало проблем. Не е хранителна алергия - хранят се с една и съща храна от месеци и единствено пилешко и ориз давам понякога (няма логика да е от това - и друг път са яли).
Чух се с вета и му обясних всичко това, което казах и тук. Чешат се само по главите и краката. Другите кучета, с които се събираме също се чешат без причина така да се каже. Та вета единствено предположи, че след като не е нищо от изброените по-горе може да е от това, че са пръскани тревните площи срещу бълхи, кърлежи и комари и може да е алергична реакция. Странно. На пумитата нищо им няма, а домашните се чешат. Толкова ли пък да са алергични.
Преди няколко дни забелязах, че местата, където се чешат и хапят са се зачервили и на места дори са си протрили кожата и вече станаха ранички. Съответно като хване коричка те започват да ближат и я махат, и така - не може да мине. Прави ми впечатление, че като играем по тревата после се чешат като обезумели, а ако само се разхождаме по алеите на повод чесането е много по-рядко.
Днес се чух с една приятелка, която завърши ветеринарна медицина тази година. Обясних й всичко това и й показах снимка на мястото където единия куч буквяално се е изял от чесане. Нейното предположение беше, че това не е алергия, а по-скоро дерматит от жегите. Кучета като нашите, които не търпят много жега се спарвали и започват рефлективно да се чешат. Сблъсквала се е с този проблем, няма лек и ще се оправят като захладнее. Единственото, което мога да правя е да ги мия само с вода без никакви шампоани след всяка разходка. По този начин ще избегна инфектирането на вече раздразнената кожа и ще ги охлаждам доколкото е възможно. Каза да не третирам участъците с нищо, защото ще отслабне имунитета на кожата и ще стане по-уязвима.
Искам да попитам лекарите във форума какво ще ме посъветват. Каква е причината според тях кучета със здрава кожа да се чешат до разраняване и след като няма видими обриви или зачервяване да ходим ли за посявка или не.
Благодаря предварително smile.gif
Сега се сещам за една болонка в квартала, която се чешеше като луда пак без причина и като я подстригаха спря. Възможно ли е да се спарват наистинаи как да го предотвратя това. При нас подстрижката не е вариант.

Здравей!

И ти имаш значи същият проблем. Ти почти си налучкал причините и начина на лечение. Поразаяват се онези части от тялото, които са в съприкосновение с тревите. Ако животното е по-високо може да са лапите и муцунката, а ако са по-ниски се засяга коремът. Значение има и височината на тревата. Ето защо като се разхождате по асфалта няма толкова силен сърбеж и толкова много пъпки. Част от лечението наистина е задължителното измиване след разходка с вода, но икакто приди това писах, с бебешки сапун, но натрит върху ръката, а не директно върху тялото, защото в противен случай ще нарушиш защитните механизми на кожата. След като се подсушите добре, можеш да слагаш за 10-15 мин и компреси с риванол- малко памук с много риванол. Задължително обаче е и провеждането на антибиотично лечение в продължение на 5-7 дни. В моята практика правя така. Когато дойде пациент с подобни оплаквания, задължително изтисвам аналните жлези и провеждам лечение. Възпалените анални жлези сами по себе си могат да доведат до появата на кожни обриви. Ето защо правя комбинация от двете, за да съм сигурна, че съм отстранила и тази причина. Стопанинът вкъщи си провежда съпровождащото лечение. Така че няма да ти се налага да постригваш горките животни. Не знам дали сте градски чада или имате връзка и със село. Но питайте някой ако има представа как се обрива човек, ако влезе в домати или в трева. Същото се получава и при животнините. И това няма нищо общо с имунната система, защото го чувам непрекъснато. Това е най-обикновен инфекциозен дерматит. д-р Карагьозова

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни