ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР
Публикувано: 13 May 2008 - 12:57 PM
Цитат
Здравейте!Има ли човек с добра душа който да ни продаде йорки за 200-250 лв?Ще сме ви много благодарни просто не можеме да отделиме повече а много искаме да имаме кученце от тази порода! :blink:
То хубаво, ама това куче има нужда от свястна храна - 3кг са 30 лв, стигат за 2 месеца горе долу, може и повече. На седмица варим по 1 пиле и даваме на порции, отделно си гризе плодове, зеленчуци. Играчки, залъгалки, бисквитки, и доктори - Фронтлайн-и, Дронтал-и, ваксини най-различни. Недай си боже нещо да му се случи по-сериозно здравословно. Парите си текат по кучето, па макар и ситничко. Така че е едно симпатично перо в бюджета семейния. Помислете много добре, преди да вземете животинка.
Публикувано: 13 May 2008 - 02:56 PM
Здравей Крисо!Благодаря за поясненията,но искам да поясня ,че това не е първото куче което ще отгледаме!Отглеждахме доскоро куче от големите породи и то по никакъв начин не беше лишено от свястна храна(както гранули така и други деликатеси за големите породи),редовни посещения при вет.,обезпаразитяване ,ваксини ,внимание и глезотиики!И искам да кажа 4е едно пиле на седмица не е нищо в сравнение със количеството което изяждаше предишната ни любимка (все пак едно пиле за нея беше нищо за едно хранене да не говорим за цяла седмица!).Да права сте ,че парите си текат по кучето,съгласна съм ,но искам да поясня че добре знаеме и добре сме обмислили въпроса за грижите и от финансова гледна точка .Лошото в случая е че не можеме да отделиме 800-100лв .Поздрави на всички от форума и на мъниците ! :blink:
Публикувано: 14 May 2008 - 09:32 AM
Цитат
Дам, в Несебър не ми е известно да има регистриран към НКПЙТ и БРФК развъдник за йоркита,
но може аз да съм изостанала по отношение на информацията!
но може аз да съм изостанала по отношение на информацията!
НЕ СИ!!!

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 15 May 2008 - 09:32 PM
Цитат
имам йоркширски териер и искаме да го чифтосфаме с йоркширка, но искам да знам да ли няма някаква опасност защото сам чела по разни саитове че има :rolleyes:
Има голяма опастност, внимавай тя дебне....!
Публикувано: 16 May 2008 - 04:42 PM
много се радваме 4е ни пишете изненадата е голяма-да Shogun има родосл
Можете ли ми пратите снимки на Шогун на имейла nevena_q@abv.bg , ще се радваме да го видим. И да се разберем за родословието. Поздрави от бебе Джули. А ето и малко нейни снимки:
Можете ли ми пратите снимки на Шогун на имейла nevena_q@abv.bg , ще се радваме да го видим. И да се разберем за родословието. Поздрави от бебе Джули. А ето и малко нейни снимки:
Публикувано: 16 May 2008 - 06:51 PM
Цитат
понеже сме изгубили родословието на нашето куче :huh: :huh: може ли някак да извадим ново :rolleyes:
Може, напишете на развъдчика, идентифицирайте кученцето и той ще ви каже къде да подадете молба за дубликат.
Публикувано: 16 May 2008 - 10:05 PM
Juli_junior не знам за какво родословие питате,но по мое лично мнение родословие на такова куче не може да се извади.
Кученцето или се продава с родословие или без,то не се изважда допълнително.
Ако са ви казали,че вие можете да извадите или след като ви продадат кученцето,то просто са ви излъгали.
Няма никакво значение дали бащата има родословие,важно е още преди да се роди вашето кученце документите да бъдат уредени от страна на собственика на мъжкото куче (в случая на shogun) и от страна на майката на вашето куче,женската йорки.
Преди да стане скачката между тези две кучета,стопаните обявяват връзката в съответния клуб,на място идва някой член от клуба който задължително присъства на самата скачка и вече след това когато се родят кученцата предполагам до 30-40ден им се изважда клубното родословие след което те са готови да отидат при новите си собственици.
На кратко казано когато сте купували кучето,този от който сте го купили е трябвало да ви даде родословието,пак повтарям то не се изважда след това,след като купите кучето.
Кученцето или се продава с родословие или без,то не се изважда допълнително.
Ако са ви казали,че вие можете да извадите или след като ви продадат кученцето,то просто са ви излъгали.
Няма никакво значение дали бащата има родословие,важно е още преди да се роди вашето кученце документите да бъдат уредени от страна на собственика на мъжкото куче (в случая на shogun) и от страна на майката на вашето куче,женската йорки.
Преди да стане скачката между тези две кучета,стопаните обявяват връзката в съответния клуб,на място идва някой член от клуба който задължително присъства на самата скачка и вече след това когато се родят кученцата предполагам до 30-40ден им се изважда клубното родословие след което те са готови да отидат при новите си собственици.
На кратко казано когато сте купували кучето,този от който сте го купили е трябвало да ви даде родословието,пак повтарям то не се изважда след това,след като купите кучето.