Dog.bg Форуми : ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (155 Страници) +
  • « Първа
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР

#2941 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 August 2010 - 04:06 PM

Показване на мнениетоdani_to_, в 18 August 2010 - 08:42 AM, написа:

Показване на мнениетоMolibaby, в 17 August 2010 - 10:50 PM, написа:

А в нас никой не може да дойде на гости , не само на гости , но и да припари по каквито и да е причини. Кучето е в състояние да лае три часа по гостите ,спуска се да хапе , и дори да я държа или да е в друга стая пак беснее. Лае без да си поеме дъх. Давах на хората да я хранят , опитвах да я подържат , но не иска , да спре . Имам само едни приятели , които още като видя за първи път си донесе играчките да играят , със всички останали се държи ужасно , особенно с деца .
Ако е затворена в друга стая от яд се изпикава и продължава да лае и скимти . Така че ми се налага като имам гости да я държа на ръце и трудно чувам какво ми говорят от лая и. :dog:

Леле много е лоша Моли :ud_009: Бети никога ни ми е правила така с чужди хора,даже им се хвърля да играят.Ако някой друг я вземе изобщо няма да ни търси :ab_041:

И това което прави Моли не е добре и това което прави Бети не е добре. Кучето трябва да е социализирано, но не трябва да е прекалено доверчиво, също така трябва да показва послушание и да изпълнява командите на собственика. Трябва да сигнализира за чуждо присъствие в дома, но да се нагласява спрямо реакцията на стопанина си. Трябва да защитава стопанина си, но от реална опаснаст, т.е. трябва да е научено какво е раелна опасност. Възпитанието и обучението на куче не е лесна работа. Трябва първо собственика да е обучен за да може да приложи правилно наученото. В противен случай се получава: "Дървото израства криво и каквото и да правиш не можеш да го изправиш и ще трябва да си го гледаш такова криво". Постоянство и търпение.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#2942 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2010 - 07:14 PM

уфффф момичета , много е лошо да ви кажа , но моята мисля че така ще си я гледам , тя не дава да ме пипат други хора , а недай си боже да взема на ръце друго куче , скача до брадата ми да го пусна веднага . Посяга да хапе другото куче ако го пипам , изобщо дете човек нищо не позволява ...... бях писала , че мисля да си взема още едно куче с идеята да я социализирам , но не става. Само в комшийското йорки е влюбена , но докато не го пипна , и любовта се изпарява . Него поне го допуска да играят , но пък мен ме е страх да не свършат беля и не я изтървам от очи.
Рядко се случвада си хареса други хора , но стане ли и аз се сприятелявам с тях хахахха поне да не се разхождаме сами :)))))
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2943 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2010 - 07:20 PM

Показване на мнениетоMolibaby, в 18 August 2010 - 05:19 PM, написа:

уфффф момичета , много е лошо да ви кажа , но моята мисля че така ще си я гледам , тя не дава да ме пипат други хора , а недай си боже да взема на ръце друго куче , скача до брадата ми да го пусна веднага . Посяга да хапе другото куче ако го пипам , изобщо дете човек нищо не позволява ...... бях писала , че мисля да си взема още едно куче с идеята да я социализирам , но не става. Само в комшийското йорки е влюбена , но докато не го пипна , и любовта се изпарява . Него поне го допуска да играят , но пък мен ме е страх да не свършат беля и не я изтървам от очи.
Рядко се случвада си хареса други хора , но стане ли и аз се сприятелявам с тях хахахха поне да не се разхождаме сами :)))))

Да се обзаложим ли, че за 1 месец на училище при мен няма да я познаеш? Ще се изумиш колко е умничка и социална, как разбира, че ти само за малко обръщаш внимание на друго куче и няма да проявява никаква ревност.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#2944 Потребителят е офлайн   dani_to_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2010 - 10:03 PM

Показване на мнениетоlidiya, в 18 August 2010 - 04:11 PM, написа:

Показване на мнениетоdani_to_, в 18 August 2010 - 08:42 AM, написа:

Показване на мнениетоMolibaby, в 17 August 2010 - 10:50 PM, написа:

А в нас никой не може да дойде на гости , не само на гости , но и да припари по каквито и да е причини. Кучето е в състояние да лае три часа по гостите ,спуска се да хапе , и дори да я държа или да е в друга стая пак беснее. Лае без да си поеме дъх. Давах на хората да я хранят , опитвах да я подържат , но не иска , да спре . Имам само едни приятели , които още като видя за първи път си донесе играчките да играят , със всички останали се държи ужасно , особенно с деца .
Ако е затворена в друга стая от яд се изпикава и продължава да лае и скимти . Така че ми се налага като имам гости да я държа на ръце и трудно чувам какво ми говорят от лая и. :dog:

Леле много е лоша Моли :ud_009: Бети никога ни ми е правила така с чужди хора,даже им се хвърля да играят.Ако някой друг я вземе изобщо няма да ни търси :ab_041:

И това което прави Моли не е добре и това което прави Бети не е добре. Кучето трябва да е социализирано, но не трябва да е прекалено доверчиво, също така трябва да показва послушание и да изпълнява командите на собственика. Трябва да сигнализира за чуждо присъствие в дома, но да се нагласява спрямо реакцията на стопанина си. Трябва да защитава стопанина си, но от реална опаснаст, т.е. трябва да е научено какво е раелна опасност. Възпитанието и обучението на куче не е лесна работа. Трябва първо собственика да е обучен за да може да приложи правилно наученото. В противен случай се получава: "Дървото израства криво и каквото и да правиш не можеш да го изправиш и ще трябва да си го гледаш такова криво". Постоянство и търпение.

Знаем го това много добре!Тя е много доверчива,защото все още не е попаднала на лош човек , дано и да не попада де!Напоследък е много спокойна,не лае за щяло и не щяло , само като чуе шум сигнализира :zz_229: :ab_041: :ab_041: А като не й обръщаме внимание или сме пред компютъра прави така :zz_216: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2945 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2010 - 01:22 PM

Знам, че е спам, но ще съм благодарна ако някой подкрепи малкото зверче в този конкурс :

http://www.facebook....69050213&ref=mf

За да се гласува, трябва първо да харесате целия профил на Алсистемс, а после и самата снимка! Благодаря Ви много!!!

User's Signature

Качена снимка

#2946 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2010 - 02:50 PM

Честит рожден ден на Анастасия Йорк Барбика. :zz_225:
Да е жива и здрава още много рождени дни да празнуваме. И да продължава да бъде все така уникална, но дано с времето да спре с белите и най-вече да се научи да се движи по земята.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2947 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2010 - 02:54 PM

Честито от нас! Имайте много поводи за гордост и радост с нея! И нека расте много красива и със сигурност все така обичана! Весело празнуване :)
User's Signature

Качена снимка

#2948 Потребителят е офлайн   dary_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2010 - 03:00 PM

Честит рожден ден и от нас   на летящата Барбика  :ug_119:

#2949 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 October 2010 - 08:45 PM

Барбикаааа !!! Моята любимка !! Лиде,да ти е жива и здрава ,да те радва много много ,и любимото ми : дано да ходите при ветеринаря само за годишните ваксини! Много да те радва и много да ви слуша ! Да празнувате още много рожденни дни заедно !!! :dog: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2950 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2010 - 11:21 PM

Честито на палавницата !!! Целувки от мама баба ... и да почерпи татко той е в София :db_046:

п.п какво за ветеринара кога е била май съм пропуснала ...
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#2951 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2010 - 08:53 AM

Благодаря момичета. Ами Миме нали знаеш те нашите ветринари ние не ходим при тях, те идват при нас. За сега за да си правим барбекю. Изкарахме си чудесно рождения ден. Само дето рожденичката се беше качила на шкафа и си беше хапнала от тортата.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2952 Потребителят е офлайн   sladyr4eto_tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2010 - 11:31 AM

Честито на прекрасната красавица.... да е жива и здрава, да се разхубавява от ден на ден все повече и повече...Да слушка повече и да те радва всяка минута в която я погледнеш Лиде...
Поздрави и целувки от нас... :wub: :beer:
User's Signature

TOTALLY ADDICTED KENNEL
*Колкото Повече Опознавам Хората, Толкова Повече Обиквам Кучето си*
тел. +359 878 292 441 ; e-mail: totally.addicted.kennel@gmail.com

Facebook
Панделки

#2953 Потребителят е офлайн   desheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 09:58 PM

Здравейте на всички.Скоро семейството ми ще се увеличи с още един член-бебе йорки. В момента се подготвям като чета много за породата и форумът е мястото, от което намирам най-полезни съвети.Гледам да осигуря всичко необходимо за бебчето легло, аксесоари, грууминг неща и тн, за да може след като го взема да съм подготвена поне с основните.Интересува ме дали е удачно докато не съм вкъщи да поставям мъничето в бебешка кошарка, в която да сложа всичко необходимо за да не скучае или е по подходящо да измисля някакво параванче, с което да му отделя собствен ъгъл в стаята, защото се страхувам да го оставя да си играе из цялата стая, за да не се нарани? :smile:
User's Signature

Качена снимка

#2954 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 12:17 AM

Показване на мнениетоdesheva, в 18 November 2010 - 07:03 PM, написа:

Здравейте на всички.Скоро семейството ми ще се увеличи с още един член-бебе йорки. В момента се подготвям като чета много за породата и форумът е мястото, от което намирам най-полезни съвети.Гледам да осигуря всичко необходимо за бебчето легло, аксесоари, грууминг неща и тн, за да може след като го взема да съм подготвена поне с основните.Интересува ме дали е удачно докато не съм вкъщи да поставям мъничето в бебешка кошарка, в която да сложа всичко необходимо за да не скучае или е по подходящо да измисля някакво параванче, с което да му отделя собствен ъгъл в стаята, защото се страхувам да го оставя да си играе из цялата стая, за да не се нарани? :smile:

Еми зависи как е отглеждано кучето от момента на раждането до момента в който ще го вземето. Най-подходящия съвет ще Ви даде този от който го вземате, защото най-добре си познава особеностите в характера на кучето, което ви дава и генетичните специфики които се предават като доминатни и рецесивни фактори.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2955 Потребителят е офлайн   desheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 01:12 AM

Благодаря за отговора, предположих, че може би ще трябва да се посъветвам с развъдника, от който ще го купя, ама да си питам :)
User's Signature

Качена снимка

#2956 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 09:52 AM

Показване на мнениетоdesheva, в 18 November 2010 - 10:17 PM, написа:

Благодаря за отговора, предположих, че може би ще трябва да се посъветвам с развъдника, от който ще го купя, ама да си питам :)

А кой е развъдника?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2957 Потребителят е офлайн   desheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 02:25 PM

Показване на мнениетоlidiya, в 20 November 2010 - 08:57 AM, написа:

А кой е развъдника?

Със сигурност ще е един от 3те лицензирани в България.Все още се подготвям, искам да го взема февруари или март , когато ще съм си в България за постоянно.
User's Signature

Качена снимка

#2958 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 02:37 PM

Показване на мнениетоdesheva, в 20 November 2010 - 11:30 AM, написа:

Показване на мнениетоlidiya, в 20 November 2010 - 08:57 AM, написа:

А кой е развъдника?

Със сигурност ще е един от 3те лицензирани в България.Все още се подготвям, искам да го взема февруари или март , когато ще съм си в България за постоянно.

Те са 5 лецензирани. И се чака да излезе регистрацията на 6-тия. Модерата скоро ще актуализира информацията. Така, че ако си вземете куче от някой от тях със сигурност няма да имате нужда от нашата помощ, а само ще си бъбрим за приятните моменти .
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2959 Потребителят е офлайн   desheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 03:14 PM

Те са 5 лецензирани. И се чака да излезе регистрацията на 6-тия. Модерата скоро ще актуализира информацията. Така, че ако си вземете куче от някой от тях със сигурност няма да имате нужда от нашата помощ, а само ще си бъбрим за приятните моменти .
[/quote]

Не знаех, че са толкова.Знам за MADE IN MEASURE, Anastasia York и LUXURY YORK.Всички кученца са чудесни, гледах миналата седмица докато си бях в Бг част от клубната изложба на 13.11 и мога да кажа само, че беше невероятно.Разговарях с една много приятна дама относно нейните кученца, но все още не съм се спряла окончателно на развъдник. Има време до февруари, но към края на декември със сигурност трябва да съм решила, за да можем да уговорим нещата. А относно приятните моменти съм убедена, че ще има много такива :smile:
User's Signature

Качена снимка

#2960 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2011 - 11:32 AM

Бих искала да ви споделя два от вчерашните ми разговори с нови собственици на йоркита. Всеки да си прави сам заключенията.

Първия разговор беше с жена, която си е купила кученце на 07.01.2011 от една от безбройните обяви за 600 лева. Кученцето починало на 23.01.2011 в мъки, въпреки положените усилия от страна на ветринарите и собствениците. Кученцето е било на 40 дни, когато са го взели. Жената и цялото и семейство бяха съсипани от двуседмичните терзания, които са изживяли и от загубата. Безуспешното лечение им е струвало още 400 лева, парите в случая не са важни, а травмата която са получили и от която ще им трябва доста време да се оправят, но едва ли ще забравят изживения ужас и безсилието и горичивия вкус на измамата.

Втория разговор беше с жена, която много "изгодно" си е купила йорки от известен зоомагазин в София, внос от Чехия Качена снимка за 900 лева.
Попитах я дали са й дали ветринарномедицински сертификат за износ от чешката ветринарномедицинска служба, дали кученцето е с чип и с колко ваксини е.
Отговорът беше, че кученцето е само с две ваксини, печатите са на български лекар в паспорта, паспорта е издаден в България, не са и представили такав сертификат, фактура не са и дали, няма чип кучето
Казах й, че в такав случай няма как да е от друго място кучето освен от България. Първата ваксина се слага на 35 ден и поне тя трябва да е поставена от чешки ветринарен лекар и две обезпаразитявания да се направени преди това от такав

Просто нямам думи как елементарно хората се лъжат
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (155 Страници) +
  • « Първа
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни