ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР
Публикувано: 02 February 2011 - 10:49 PM
Публикувано: 03 February 2011 - 08:07 AM
Chris_f, в 02 February 2011 - 07:54 PM, написа:
Добре дошли в нашия форум. Желая Ви много щастливи дни с Крис. Във форума има много полезни неща за отглеждането на порода. Жалко, че сте ни открили след като вече имате кученце, ако ни бяхте открили преди това щяхте да сте по-подготвени. Сега ще се наложи в "движение" много бързо да се учите. Успех
Публикувано: 04 February 2011 - 06:19 AM
"Продавам изключително красиви и много игриви мини йоркширски териери. Имате възможност да видите родителите на място. Майката е србърна а бащата кафяв. Обезпаразитени и ваксинирани. "
Страшна обява няма що... не бях чувала за "кафяв" йоркширски териер?????
Публикувано: 04 February 2011 - 08:39 AM
DiLqNkaa, в 04 February 2011 - 03:24 AM, написа:
"Продавам изключително красиви и много игриви мини йоркширски териери. Имате възможност да видите родителите на място. Майката е србърна а бащата кафяв. Обезпаразитени и ваксинирани. "
Страшна обява няма що... не бях чувала за "кафяв" йоркширски териер?????
То че съвремения йоркширския териер е създаден от 3 породи, 2 от които са изчезнали, но в явно в България страната на чудесата съдаваме нов вид

Като ми е нещо криво започвам да чета обяви за йоркширски териери и се развеселявам. Такива тотални простотии са написани. "Бейби фейс" представям си как би изглеждало йорки с кръгла глава и муцунка като на мопс.
Онзи ден такова чудо видях, че не можех поглед да откъсна. Така се втрещих, че не успях да го снимам.
Та като чета обявите според мен трябва да си супер тъп и ограничен за да се хванеш на повечето от тях.
Само 1 седмица ако изчетеш обявите в сайтовете и си поне мъничко интелигентен ще разбереш, кои обяви са на борси, кои на хора дето си изпуснали кучето при разходка и то забременяло от незнайно какво си куче.
Хич не ми е жал за излъганите. Сами си "дробят попарата" сами да си я сърбат.
Публикувано: 06 February 2011 - 04:39 AM

Публикувано: 06 February 2011 - 08:09 AM
малка_Рокси, в 06 February 2011 - 01:44 AM, написа:

Не съм съгласна с теб Софи. За да бъде коректна тази и много подобни обяви би трябвало да се напише: "Продавам куче, което ПРИЛИЧА/НАПОДОБЯВА на породата "йоркширски териер".
Много добре знаеш, че родословието е всъщност акт за раждане и доказва принадлежност към породата.
Няколко от борсите зоомагазините подвеждат хората, като обясняват, че родословие имат само кучетата Шоу клас. Също така казват, че могат да ти дадат родословие, ако толкова много държи кандидат собственика, но трябва да плати допълнително между 30 и 60 евро. И да каже как да е името на кучето в родословието. Това няма как да стане при истинско родословие. Имената на кучетата се избират от развъдчика и целото кучило е с една и съща буква. Пари допълнително за родословие не се взимат. Аз съм виждала такива "родословия". В някой от тях са вписани имена на кучета просто извадени от интернет. Няма печати на породен клуб или на национална федерация по кинология. Виждала съм и вписани имена на кучета, които въобще не са от породата йоркширски териер.
Как ти звучи да си купиш йоркширски териер от зоомагазин за 900 лева на 3,5 м да е само с уж 2 ваксини, да ти вземат още 100 лева за родословие, което е просто един фалшификат и като си сложиш и другите ваксини и т.н. И накрая май си много на далавера за около 1 500 лева в най-добрия случай.
Като си дойдеш на живо ще ти покажа как лъжат хората.
Ами какво ще кажеш за тези, които се пишат в обявите "легитимен развъдник" или "легитимен вносител"
Наясно си, че това е откровенна лъжа. Само, че излъгания не може да си потърси правата в Комисията за защита на потребителите, защо взимайки куче от такова място той/тя не получава нищо като документ, че е взел кученцето точно от там. И т.н. и т.н.
Публикувано: 12 February 2011 - 07:47 PM
Другото,което исках да споделя с вас е,че Крис ми е подарък от приятелят ми за рождения ми ден.Първо се е свързал с някой от този сайт може би (поне така ми каза),за да вземе кученце от български развъдник.От там са му казали,че трябва да изчака 7-10 дни и той се е съгласил.Но негов познат от Варна,си е взел куче от 1 магазин и му е казал,че е много доволен,че ги е проверил и т.н. Та... Крис е от този Варненски магазин и е от унгарски развъдник и за него пак е чакал 7-10 дни... Това го е усъмнило,че има някой,който си приписва чужда слава и лъже,че продава кучета от български развъдник. Просто исках да ви информирам.
Публикувано: 12 February 2011 - 08:36 PM
Otnosno parhota prosto go izkapete ...
A za r-ka prosto govorete v imena ... inace dotuka nisto konkretno

istorijata ste se povtarja i potretva ....ako vsicki obesnjavat kato vas....

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 12 February 2011 - 10:44 PM
Chris_f, в 12 February 2011 - 04:52 PM, написа:
Другото,което исках да споделя с вас е,че Крис ми е подарък от приятелят ми за рождения ми ден.Първо се е свързал с някой от този сайт може би (поне така ми каза),за да вземе кученце от български развъдник.От там са му казали,че трябва да изчака 7-10 дни и той се е съгласил.Но негов познат от Варна,си е взел куче от 1 магазин и му е казал,че е много доволен,че ги е проверил и т.н. Та... Крис е от този Варненски магазин и е от унгарски развъдник и за него пак е чакал 7-10 дни... Това го е усъмнило,че има някой,който си приписва чужда слава и лъже,че продава кучета от български развъдник. Просто исках да ви информирам.
Да Ви е живо и здраво и от мен. Поддържам мнението на York Anastasia за изкъпването.
Последно не разбрах от унгарски или български развъдник са Ви казали, че е кучето, въпреки, че сте го купили от зоомагазин?
А колкото до въпросния зоомагазин във Варна, мисля, че се сащам за кой точно става на въпрос. Не е ли в кв. Вл. Варненчик? Ако е същия със сигурност има измама и приятеля на приятеля ще да е първия, който поне за сега няма проблеми с кучето.
И мисля, че не се лъжа, че приятеля Ви е говорил с мен и му отделих доста време за да му обясня как в действителност стоят нещата по отношение на легитимни развъдници, зоомагазини, зооборси, махленски развъждачи, какво трябва да се гледа, ако някой каже, че кученцето е внос и т.н. и му дадох координати и на останалите ни клубни развъдници. Също така препоръчах да се прочетат някои неща във форума ни и не само във форума, тъй като има и много полезни неща и в другите форуми на сайта.
Стискам Ви палци да сте извадили късмет.
Публикувано: 13 February 2011 - 02:23 PM
По повод имената,не съм питала как са се представили,а и аз не съм компетентна да казвам имена и да обвинявам някого в нещо.Просто го споделих,да знаете,че го има като практика и да не стане така,че вашият труд да отива на вятъра.
lidiya мисля,че няма да е говорил с Вас,защото съм сигурна,че ако го беше направил щяхте да го убедите.А и по телефона са му споменали,че кучето може да се намери за 1000 лв, 800лв, та и за 600 лв. Мисля,че това няма да сте Вие,макар да Ви "познавам" по част от коментарите Ви.Ако се бъркам,моля да ме извините :)
Публикувано: 13 February 2011 - 06:37 PM
Здравейте,явно съм го написала объркано,извинявам се. Зоомагазинът е във Варна срещу ХЕИ,до Палах Център.
Олелел майко , ако доктора ви е от клиника Петкови , папапапази боже. Не знам , защо но персонала от клиниката се мота и в този магазин . В магазина не продават животни - кучета и котки , откакто магазина се беше запалил , така че кучето ви е от клиниката на Петков . Може би магазина е посредник ти ще кажеш. Та като казах Петков , за първи път видях при него йоркиподобно с височината на кокер на 5 месеца за 120 лева . Всички йоркита като бебета са еднакви не се заблуждавайте от снимки. Произхода на кучетата, които се продават там е различен. Мога много да ти разкажа ако проявяваш интерес , но да не занимавам целият форум с това.
Публикувано: 13 February 2011 - 07:15 PM
Chris_f, в 13 February 2011 - 11:28 AM, написа:
По повод имената,не съм питала как са се представили,а и аз не съм компетентна да казвам имена и да обвинявам някого в нещо.Просто го споделих,да знаете,че го има като практика и да не стане така,че вашият труд да отива на вятъра.
lidiya мисля,че няма да е говорил с Вас,защото съм сигурна,че ако го беше направил щяхте да го убедите.А и по телефона са му споменали,че кучето може да се намери за 1000 лв, 800лв, та и за 600 лв. Мисля,че това няма да сте Вие,макар да Ви "познавам" по част от коментарите Ви.Ако се бъркам,моля да ме извините :)
Може и аз да се бъркам. Просто от 20 март до днес включително 90% от обажданията бяха от мъже, които търсят йоркширски териер за подарък на приятелката си. То вярно, че изперкаха българските мъже ама чак пък толкова не вярвах. Ама защо за Св. Валентин да ми подари кученце, което да ми опикае и осере къщата и да трябва да съм си по-дълго време в къщи за да възпитавам мъника и да го социализирам. Е ега ти любовта. Защо не ми подари примерно една седмица пазаруване в бутиците на търговската улица в Милано без ограничение на лимита?! Защо трябва да ми подарява ангажимент и отговорност?
А пък дали няма да го изритам като разбера, че вместо оргинал ми е подарил имитация за да се "отчете" и уж да ми покаже колко много ме "обича"?
Не знам какво точно искахте да кажете с това изброяване на цени? В зоомагазините в София йоркширските териери се продават на приблизително същата цена на която се продават и от легалните развъдници с разлика 100-200 лева.
И последно ако кучето Ви е внос от Унгария, трябва да е с унгарски ветринарен паспорт и в него има една страница, която да е попълнена от унгарски ветринарен лекар, че кучето е клинично здраво и може да издържи транспорт до мястото на пристигане. Също така трябва в паспорта да имате 3 обезпаразитявания и печат на унгарски ветринарен лекар, първа ваксина по същия начин и задължително ваксина против Бяс и или да е татуирано или да е чипирано. В противен случай кучето Ви си е прото българче.
На паспорта какво пише: European Union Bulgaria или European Union Hungary.
Искренно се надявам доктора при който сте го водили да излезе познавач и да не сте поредната увеличила групата на излъганите.
Аз лично когато стане въпрос за породни белези се доверявам не на ветринари, а на кинолози и съдии.
А това за снимките не се предоверявайте много. Де да можеше да се преценява по снимки, щеше да се спестят много разходи и време.
И последно всички малки кученца са сладки. Но много бързо престават да бъдат малки.
И последно, нямате на представа по колко пъти на седмица ми се задава въпроса: "Ама госпожо и нашето куче е йорки, но защо не изглежда така като това което разхождате?"
Публикувано: 14 February 2011 - 01:37 PM
А пък дали няма да го изритам като разбера, че вместо оргинал ми е подарил имитация за да се "отчете" и уж да ми покаже колко много ме "обича"?
Мисля,че тук става въпрос за различни подаръци и за доста злободневна тема,на която мястото й не е тук. Крис е за рождения ми ден,защото аз пожелах кученце,нямаше значение какво ще е и приятелят ми йорки.В интерес на истината,хубаво би било ако не са излъгали него (в което съм сигурна),а и ако ми кажете къде има кинолози и съдии във Варна,за да не се разкарвам до София,за да установя произхода и породата на кучето си,ще съм Ви благодарна. Мисля,че сте малко лоши към хората,които не си купуват кучета от развъдници от България.Те го правят,защото не знаят,че това е по-добре,а и никой не купува нещо със съзнанието,че ще се окаже,че е излън.Мога да Ви кажа,че повечето от снимките,които разгледах в сайта,на породисти йоркита,явяващи се по конкурси и другите,публикувани от членове на сайта са крайно различни.И въпреки това са породисти и от развъдници в България.Не ме разбирайте грешно,не искам да обидя никой.Крис ми е подарен с любов,дарява и получава любов,което е най-важното :) А не е ли това смисъла на домашния любимец - да си давате любов взаимно.
Molybaby, до колкото разбрах,Крис е поръчан в този зоомагазин,но аз не го водя на ветеринар във Варна,понеже не съм от там,а от Балчик и го водя тук,при едно семейство ветеринари,които преди са работили във Варна :) С удоволствие бих разговаряла с Вас за йоркита и темата ми е интересна.
Честит празник на всички,бъдете винаги пияни от любов! :)
Публикувано: 14 February 2011 - 02:55 PM
Аз многократно съм заявявала, че общо взето ми е все едно кой от къде си е купил кучето. Моите пари не харчи по ветринари и за лечение, нито аз прекарвам безсънни нощи на някого с кученцето, нито пък аз имам някаква вина когато му умира кученцето.
Всеки да си носи кръста.
Ние за нашите кученца сме се погрижили да са живи и здрави и да радват стопаните си.
След като твърдите, че сте изчели форума, значи би трябвало да Ви е направило впечатление, че тук пишат за проблеми само и единственно хора, които са си закупили кучета от зоомагазини, зооборси и псевдоразвъждачи.
Хората, които са си закупили кученца от нас нямат проблеми със здравословносъстояние, хигенни навици, грууминг, ветринари и т.н.
И понеже на нас вече ни омръзна да вършим работата на някой друг, нашите знания са натрупани с години труд и навсичко отгоре някои са и нелблагодарни за това, че не сме били толкова изчерпателни та от нещо дето са го купили за йоркширски териер не се е получило изглеждащо на мулти шампионите, от тази година всеки, който иска да получи знания за породата може да се запише на индивидуално обучение организирано от клуба.
И понеже ще се започнат питания: колко е срока на обучение. Отговарям веднага: зависи от възприемчивостта на обучавания.
Записванията стават при мен. Има ми координатите във форума.
Главен отговорник е Екатирина Динева с асисетенти: Мария Андонова и аз
За повече подробности желаещите да ми пишат на лични във форума, на скайпа, на имейла или да ми се обадят по телефона
Публикувано: 15 February 2011 - 10:19 AM
Мога да Ви отговоря и във Вашият тон и дух,само че рискувам да Ви обидя,а мисля,че сте специалист,който не заслужава такова отношение и даже Ви симпатизирам :)
Пожелавам Ви хубав ден и дано нямам повече проблеми свързани с Крис :)
Публикувано: 18 February 2011 - 12:16 PM
В нашите развъдници има ку4ета от 1000 лева до 3000 евро така 4е грешно е впе4етлението 4е при нас е скъпо !!!

MADE IN MEASURE KENNEL
Публикувано: 19 February 2011 - 08:28 AM
espoir_amour, в 19 February 2011 - 12:47 AM, написа:
Защо трябва да го къпете с шампоани за хора, след като има за кучета? Иначе принципно бебешките шампоани и балсами не биха му навредили.