Dog.bg Форуми : ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (155 Страници) +
  • « Първа
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР

#2981 Потребителят е офлайн   espoir_amour Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 February 2011 - 02:25 AM

Zdraveite otnovo!Mnogo blagodaria,Lidia za burziat otgovor..Razbira se shte kupia nai-dobroto za bebeto,jiveia vuv France i sled niakolko dni shte si go vzemem bebcheto ot edin razvudnik tuk i se pitah za shampoanite specialno dali e mnogo vajno za kozinkata da se kupe samo s kucheshki,poneje edin veterinar ni kaza,che moje i s bebeshki za hora,no tepurva instrukcii shte poluchim i ot samiat razvudnikn,tui kato ni e i za purvi put!Izviniavam se za mnogoslovieto,a saita e strahoten,izchetoh pochti vsichko:)!

#2982 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2011 - 06:30 AM

Показване на мнениетоespoir_amour, в 19 February 2011 - 11:30 PM, написа:

Zdraveite otnovo!Mnogo blagodaria,Lidia za burziat otgovor..Razbira se shte kupia nai-dobroto za bebeto,jiveia vuv France i sled niakolko dni shte si go vzemem bebcheto ot edin razvudnik tuk i se pitah za shampoanite specialno dali e mnogo vajno za kozinkata da se kupe samo s kucheshki,poneje edin veterinar ni kaza,che moje i s bebeshki za hora,no tepurva instrukcii shte poluchim i ot samiat razvudnikn,tui kato ni e i za purvi put!Izviniavam se za mnogoslovieto,a saita e strahoten,izchetoh pochti vsichko:)!

Надявам споделеното от хората, които пишат тук да Ви помогне. Не е никак трудно да се гледа кученце от тази порода.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#2983 Потребителят е офлайн   Chris_f Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 February 2011 - 10:27 PM

Здравейте,бих искала да попитам molibaby (мисля,че Вие сте от Варна),а ако и някой друг знае и може да ми помогне, къде има фризьорски салон във Варна,защото на Крис ушичките и лапичките са за подстригване :) Много ще съм ви благодарна :)

#2984 Потребителят е офлайн   Deizy 1 Икона

Публикувано: 23 February 2011 - 04:47 AM

Здравей, Chris_F! Аз съм от Варна и сме клиенти на студио "Кокетка" - ул. "Любен Каравелов"- 48. За повече информация- във Facebook има страница, също "Кокетка". Доволна съм- има подход към приятелчетата ни, работи на ниво, към студиото има и магазин със специализирана козметика и аксесоари. Поздрави от мен и Дейзи и дано сме били полезни. :)))

#2985 Потребителят е офлайн   Chris_f Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 February 2011 - 05:43 AM

Много благодаря,Дейзи :) Много мило от твоя страна :) Страх ме е сега да го изведа навън,че е много студено и да не го простудя.Но при първа възможност ще отида да си го подстрижа :)

#2986 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 09:54 PM

Днес ми се обади жена, на която от обява в нета са й казали, че майката е внос от Чехия и е от развъдник, но те не се сетили да искат документи. Жената казала, че искала кученцето и да има родословие и въпросните хора й казали, че няма проблем ще трябва да доплати 200 лева.

МИЛИ БЪДЕЩИ СОБСТВЕНИЦИ ТОВА Е ЛЪЖА. В НИТО ЕДНА СТРАНА ЧЛЕНКА НА FCI ДОРИ И ЕКСПОРТНОТО РОДОСЛОВИЕ НЕ СТРУВА ТОЛКОВА. РОДОСЛОВИЕТО ГО ПОЛУЧАВЕТЕ БЕЗПЛАТНО ТО Е ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА НА КУЧЕТО.

АКО ИСКАТЕ ДА ПРОВЕРИТЕ ДАЛИ НЕ ВИ МАМЯТ ОБАДЕТЕ СЕ В СЪОТВЕТНАТА ФЕДЕРАЦИЯ. МЕЖДУНАРОДНИЯ ТЕЛ РАЗГОВОР НЯМА ДА ВИ СТРУВА ПОВЕЧЕ ОТ 10 ЛЕВА

ЗА БЪЛГАРИЯ СЕ ОБАДЕТЕ НА МЕН ИЛИ НА ЕКАТЕРИНА ДИНЕВА член на УС на БНККПЙТ и отговорник по развъдна дейност.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#2987 Потребителят е офлайн   xrisiface Икона

Публикувано: 09 April 2011 - 04:05 AM

Здравейте , всички вие , приятели на йоркширския териер

Аз като повечето "новаци" рискувам да помествам темата не на точното място . Надявам се да бъда извинена :)
Реших , именно днес , почти приключвайки с изчитането на форума , да поместя своето кратко представяне и да изляза от състоянието "инкогнито" в което бях около седмица ( докато се запознавах с написаното тук) .
Искам да изкажа своите адмирации към създателите на този форум , своето положително отношение към всички участници в дискусиите и да благодаря за приятните емоции които ми създадохте !
Няма да крия , че до скоро породата йоркширски териер за мен беше позната единствено дотолкова че да разпозная йорки от булдог :ab_041: . Далеч съм от мисълта , че вече знам всичко ... даже напротив ...
И все пак ако донякъде съм научила любопитни неща , то тук е мястото да кажа "мерсиии" на всеки един от вас, било защото е поместил интересен материал , изказал е мнение или просто е задал въпрос на който без да искам и аз съм научила отговора .
Както забелязах , началото на всички обсъждания и дискусии е положено доста отдавна . Включвам се късничко , но се надявам отсега нататът това малко виртуално кътче всеки ден да ме зарежда с приятни чувства и изживявания .
Само за минути и то "задочно" успях да разменя по няколко думи с три дами , за който йоркширският териер е не просто професия , а неизменна част от техния живот . Едва ли някой има съмнения , че говоря за Мария Цанева :vb_024: , Екатерина Динева :vb_024: и Светла Димова :vb_024: .Грабнаха ме и ме спечелиха сприятелското отношение и чисточовешкия разговор . Аз съм малко първосигнална и първична по повод на "обратната връзка" и "първия контакт" и тяхната отзивчивост наистина значи много за мен !!!!!
Всъщност , аз май не се представих :) Казвам се Христина ! Нямам си йорки за огромно съжаление :sad: :sad: :sad: Бих дала мило и драго да си гушкам едно такова пухкаво девойче , също както го правите вие ! Да си призная , завиждам ви малко , но в кръга на благородното !!!!
Много съм щастлива ,че този форум го има и мога да стана част от него , макар че все още си нямам " Принцеса Адея " ( мечтаното име :ha_081: :ha_081: )) . Надявам се да ме приемете сред вас .
За мен ще бъде удоволствие !!!
Много сладки моменти за всички йорки и йорки-lovers :)

#2988 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2011 - 07:08 AM

xrisiface добре дошла. Поздравявам Ви за правилния подход да търсите колкото се може повече информация. Пожелавам Ви в най-скоро време мечтата Ви да стане реалност.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2989 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:YORKSHIRE TERRIER FOR EVER

Публикувано: 09 April 2011 - 05:47 PM

:rc_036: Добре дошла и от мен
User's Signature

"QUALITY NEVER HAPPENS BY CHANSE "
MADE IN MEASURE KENNEL
facebook :Ekaterina Dineva

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#2990 Потребителят е офлайн   Chris_f Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 09:48 PM

Четох един от форумите ( за ушите - мислих,че ще пише нещо за поддръжка и т.н.,но няма значение ), там видях нещо за калция. Аз на моето бебе ( на 5 месеца вече ) все още му давам,не знам защо... Колко време се дава? Да не го пък пренаситя... И да му избие някъде другаде... (Лиде,знаеш,че кучето ми не е от развъдник,а от магазин,а там ми набутаха една голяма опаковка и ми казаха - по 1/6 от хапчето всеки ден - на Вирбак е калция - калци плюс :md_064: ,така,че няма кой да питам)
Именно в този форум,като видях една от публикациите,взех да разбирам защо Лидия толкова много се ядосва...
И имам още един въпрос - ако случайно някой знае, да ме "упъти" от къде да прочета за козината през развитието на йоркито - как се променя, изсветляване - много е написано тук, може би съм чела нещо,но ако трябва пак да преровя целия форум... малко ми идва в повече :) Та и аз по лесния начин - ако някой иска да сподели информация... :wb_052:

#2991 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 07:56 AM

Показване на мнениетоChris_f, в 30 April 2011 - 07:48 PM, написа:

Четох един от форумите ( за ушите - мислих,че ще пише нещо за поддръжка и т.н.,но няма значение ), там видях нещо за калция. Аз на моето бебе ( на 5 месеца вече ) все още му давам,не знам защо... Колко време се дава? Да не го пък пренаситя... И да му избие някъде другаде... (Лиде,знаеш,че кучето ми не е от развъдник,а от магазин,а там ми набутаха една голяма опаковка и ми казаха - по 1/6 от хапчето всеки ден - на Вирбак е калция - калци плюс Качена снимка ,така,че няма кой да питам)
Именно в този форум,като видях една от публикациите,взех да разбирам защо Лидия толкова много се ядосва...
И имам още един въпрос - ако случайно някой знае, да ме "упъти" от къде да прочета за козината през развитието на йоркито - как се променя, изсветляване - много е написано тук, може би съм чела нещо,но ако трябва пак да преровя целия форум... малко ми идва в повече :) Та и аз по лесния начин - ако някой иска да сподели информация... Качена снимка

Аз вече споделих, че не ползвам калции, просто сигурно при мен така се получава. Храня с Еукануба пупи, слагам в нея извара, сиренценце и парченца кашкавал. Калция е необходим когато кученцето расте, това е до 6-7-я месец и когато му растат млечните зъби и после сменя с постоянни. Смяната на млечните зъби започва около 6-я месец и продължава до 1 година (пак има индивидуалност). Много е важно как е хранена майката по време на бременността и по време на лактацията. Когато тя е хранена с пълноценна храна, кученцето си взима необходимото чрез кърмата. За майката ползвам храна на Екануба, която е специално за бременни, лактиращи и за кучета с голямо натоварване. Като станат на 7 месеца кученцата ги захранвам с Адулт за дребни породи. Гранулата е по-голяма и клатещите млечни зъбчета падат по-лесно и си спестявам гризене на чехли, пантофи, крака на столове, маси и така нататък. Недостатъчното количество на калции е вредно, но и натрупването му също е вредно. При голяма част от йоркширските териери най-трудно падат млечните, така наречени кучешки зъби. В голям процент от случаите се налага ваденето им от ветринар. Добре е да се направи снимка и манипулацията да се извърши под упойка, тъй като може да стане така, че да се нарани израстналия вече постоянен. По време на растежа на кученцето и смянта на зъбите, ушичките му ту клепват, ту се изправят. Преценява се индивидуално, дали да се дава допълнително калции или могат да се направят специални шини, или и двете. Козината на гърба, главата и гърдите, задължително трябва да променя своя цвят с растежа и с възрастта. Процеса е индивидуален при различните екземпляри и при различните полове.
Въобще е много трудно да се обяснява просто с писане, по-лесно е нагледно, но снимките в повечето случай не могат да покажат конкретиката. Също така е много трудно да се преценява когато не се познават родителите и прародителите на мъника и няма информация как са отглеждани и как са се развивали.
В легитимните развъдници това е по-лесно, тъй като развъдчика е запознат с по няколко поколения на кученцето назад и още на 2-я месец може да прецени в 90% как би изглеждало кученцето в зряла възраст и неговия характер.
Бих препоръчала да се посещават изложби. За посетителите те са безплатни, но са полезни, тъй като там на живо могат да се видят кученца на различна възраст и човек да добие реална представа. При това всеки развъдчик с дългогодишна практика се стреми да има, тъй наречената "своя линия", т.е. виждайки кученце си казвате: аха това е от еди-кой си развъдник, или син, или дъщеря на куче от еди-кой си развъдник"
Звучи сложно, но всъщност не.
Най-правилните съвети може да даде само онзи, който е създал дадено кученце. Останалото си е чисто експерементиране. Един ще препоръча едно, друг друго и в крайна сметка може да се получи обратен ефект.
И отново да се върна на ушите. Има екземпляри, които отделят повече ушна кал, има такива, които нямат въобще. На едни трябва да се почистват изцяло космите в ушите, на други, не. Едни се нуждаят не само от почистващи капки, но и от други капки, тъй като могат да правят възпаление на ушите.
Няма точни правила за нищо. Има примерни неща от практиката.
Най-важното е правилно да се преценява от къде ще се вземе кученцето и второто най-важно нещо е кадърния и способен ветеринар. Първото Ви гарантира здраво кученце, а второто, едно здраво кученце да не стане едно болно кученце.
Това с магазините е страшна работа. Имах един случай. Изрично бях казала на хората да не купуват нищо предварително, като се срещнем ще им напиша какво да купят, но те в еуфорята си нямали търпение. Пристигат щастливи и: виж какво сме взели на мъника. Отварят багажника и щях да припадна. За 400 лева накупили такива излишни неща, които никога нямаше да им потрябват. Така ги посъветвали от магазина Качена снимка Търговцте са си прави, гледат да си пробутат стоката.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2992 Потребителят е офлайн   Chris_f Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 03:35 PM

Много благодаря,наистина много изчерпателен отговор. За търговците е верно - наистина ми пробутаха доста неща - като чанта,която аз никога нямаше да взема,но за да го транспортирам - ми беше необходима. И то не каква да е чанта - а проста чанта за 70 лв! Както и да е. Аз нямам проблем с изправянето на ушите,откакто съм го взела си е с изправени. За почистването,ветеринарите ми препоръчаха на Вирбак - Опик (оптик... не знам точно) и с това му ги чистя. Калциите, тъй и тъй съм ги взела - мисля,че е по-добре да му ги давам,все пак е на 5 месеца,злояд е и инстинкта ми подсказва,че е добре да му ги давам. Исках да го науча да яде на Еукануба храната, но то милото не я помирисваше :dh_188: Даже отслабна с 60 гр. и прояде на Роял Канин за йоркшири.
Козината ми е малко странна,тъй като не зная точно как трябва да се развива,променя... Слагам му едни ампули на Дермосцент и му давам вътрешно на Вирбак едни сашета - Мегадерм или нещо подобно - омега 3 и 6 мастни киселини. За да му е хубава козината :mg_062: На главичката му е светла козинката - изцяло - от бяло до златисто кафяво на муцунката. Виждам по снимките екземпляри и с бели и със златисти главици. И не зная кое е правилно,дали е нормално... Та реших да попитам и благодаря за хубавия отговор :mg_062:

#2993 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 04:54 PM

Показване на мнениетоChris_f, в 02 May 2011 - 01:35 PM, написа:

Много благодаря,наистина много изчерпателен отговор. За търговците е верно - наистина ми пробутаха доста неща - като чанта,която аз никога нямаше да взема,но за да го транспортирам - ми беше необходима. И то не каква да е чанта - а проста чанта за 70 лв! Както и да е. Аз нямам проблем с изправянето на ушите,откакто съм го взела си е с изправени. За почистването,ветеринарите ми препоръчаха на Вирбак - Опик (оптик... не знам точно) и с това му ги чистя. Калциите, тъй и тъй съм ги взела - мисля,че е по-добре да му ги давам,все пак е на 5 месеца,злояд е и инстинкта ми подсказва,че е добре да му ги давам. Исках да го науча да яде на Еукануба храната, но то милото не я помирисваше Качена снимка Даже отслабна с 60 гр. и прояде на Роял Канин за йоркшири.
Козината ми е малко странна,тъй като не зная точно как трябва да се развива,променя... Слагам му едни ампули на Дермосцент и му давам вътрешно на Вирбак едни сашета - Мегадерм или нещо подобно - омега 3 и 6 мастни киселини. За да му е хубава козината Качена снимка На главичката му е светла козинката - изцяло - от бяло до златисто кафяво на муцунката. Виждам по снимките екземпляри и с бели и със златисти главици. И не зная кое е правилно,дали е нормално... Та реших да попитам и благодаря за хубавия отговор Качена снимка

И аз ползвам Епи отик за ушите. Мегадерма е също много добро за козината. Е като си иска роял канин няма проблем.
Това което описвате за цветове на главата поне доколкото мога да си го представя, звучи в границите на нормалното.
А иначе когато се прехвърля от една храна на друга не се прави директно. Новата и сатарата се смесват, като постепенно се увеличава количеството на новата, а се намалява количеството на старата. Директното прехвърляне и трудно и не е полезно. Пък и може да използвате хитринки, като примерно слагане на гранулите в бульон от пиле.
За сега е малък и нека си седи на Роял Канин.
За по-израснали кучета Еукануба има много добри храни, със сьомга, с дивечово месо, с пуешко, също така имат една за проблеми с кожата и козината.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2994 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 05:05 PM

А относно Мегадерм-а, четох, че помага при проблемни състояния на кожата и козината, но може ли да се дава и просто като стимулант за укрепване и заздравяване примерно? На нас ветеринарите ни препоръчаха Петнил на Рихтер Фарма и се забелязва, че козината е със значително повече блясък..та въпросът ми е Мегадерм-а със същия ефект ли е и струва ли си да заменим Петнила с него, ако считате, че е по-качествен продукт? (Иначе малкия с голям кеф хапва таблетките Петнил, защото са с вкус на дроб.. :) )
Какво е Вашето мнение?

Между другото храната на Вирбак със Сьомга е страхотна Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2995 Потребителят е офлайн   Chris_f Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 10:22 PM

И аз ги гледах тези храни на Еукануба и така ми се иска Крис да ги похапва като порасне.... :smile: Това,че се смесват храните не го знаех и отново благодаря за информацията. И с бульона от пиле ще пробвам. Аз правя една грешкка,която съм сигурна,че не е много правилна и ще му се отрази. Още му смесвам гранулите с пастети. Сега му взимам уж някакви много хубави,с агнешно,извара и яйце или говеждо,картофи и шафраново масло... Обаче ми се струва,че трябва да ги спирам...
Дилянка, моят ветеринар ми препоръча и Петнил и тези сашета на Вирбак. Като приключа със сашетата,ще пробвам да му давам и Петнил :) Искам да му е хубава козината и дълга,лъскава,здрава (тук само ще вметна,че ако генетично не му е заложено едва ли бих променила нещо много,ама... както и да е)... и нещо много съм се въодушевила :smile:

#2996 Потребителят е офлайн   iliev_st1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2011 - 01:49 AM

Защо това е кафяво?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

"The more I know about people, the more I love my Dog"

#2997 Потребителят е офлайн   iliev_st1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2011 - 01:50 AM

А това сиво?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#2998 Потребителят е офлайн   iliev_st1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2011 - 01:51 AM

:mg_062:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#2999 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 06:08 AM

iliev_st1 еми изглеждат така, защото явно някой си е правил някакви експерименти на развъждане без много да разбира какво прави Качена снимка

Затова многократно съм споменевала, че като се взима кученце от място където не е много сигурно, че хората разбират от развъждане да се взима кученце на възраст около 5-6-7 месеца.
Когато са бебета всички са много сладки.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3000 Потребителят е офлайн   Roxy_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 10:08 AM

аз имам едно друго въпросче.. забелязахме, че когато пуснем домашното кино, дори и тихо кучо започва да се депресира - трепери и се свива на топка, по възможност в някой от нас..милата направо не мога да я гледам .. трепери и ме гледа с един тъжен поглед миличката .. може ли да ми дадете някакъв съвет, страх от звука ли е какво.. ?

• (155 Страници) +
  • « Първа
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни