Незнам в коя тема да пиша,но искам да попитам нещо! Някой знае ли дали мога да отида някъде на екскурзия,но с кучето ми.Знам за чипа не ме притеснява това.Искам в Турция или Гърция,но незнам дали хотелите са добре настроени към животни..и също незнам дали ако е в автобус трябва да е при багажа..? Ако някой има опит с това...Моля да ми каже :)
Здравей! Ние преди 2-3 седмици ходихме на екскурзия из България. Ти по принцип питаш за други неща, но и тези, които ще ти кажа не мисля, че са за подценяване. Вашето е бебе още, нали. Тогава Бари беше на 4 месеца. Не зная кога имате намерение да пътувате, но имай предвид, че той изживя стрес по време на пътуването. В колата беше постоянно в ръцете ми, ако ли не - започваше неистово да трепери. Когато се настаняхме в хотел - или беше при нас в леглото или на земята, където ние, там и той. На третия-четвъртия ден почти не се хранеше, не пиеше водичка. На връщане сме си правили пикници само и само да му създадем обстановка да се отпусне, да поиграе, за да може да яде. Когато се прибрахме всичко се нормализира, с изключение на първото му оставяне сам. Лаеше като за световно, явно си е мислел, че ще го изосставя. А по принцип си стои самичък по цял ден без проблем. Според мен е нужно да поизрастнат животинките, нервната им система е много крехка и трябва да се съобразяваме с това. А относно хотелите, може би предварително трябва да си направите резервации, в които да споменете, че имате домашен любимец. На нас в един хотел в Чепеларе ни попитаха дали не гризе мебели и ни предложиха кутийка за да стои вътре. Това е самата истина, не се шегувам. И си купете чанта, в случай, че не ви приемат в някои магазини. Нас лично от Метро са ни връщали дори и с чанта. Дано съм ти полезна.
О да вече с тези магазини ми писна да се разправям, и нас ни върнаха в Метро, дори във Мосю Бриколаж са ни връщали- все пак там не се продава храна. На вратата пишело, че не може с кучета, а то нарисувана една глава на немска овчарка- много ясно, че няма да се разхождам с песа си в магазина, а аз не я пускам на земята. Много ме дразнят, щяло да се изпикае- абе дори и 20 дневно пале не пикае, когато го носиш на ръце, не стига, че не знаят нищо ами и много отворени, направо побесявам и не пазарувам от там където не ме пускат с кучето. Ходи им обяснявай, че шампоана му е по-скъп от моя и е по- чисто от някой хора (извинявам се ама си е така), все пак тя не се поти, и не мирише
Щяли да ги глобят от ХЕИ, е в ресторантите влизаме, а в магазина не може, дори както казахте в самолет може с чанта, в скъпоценните им магазини не може....Аз си мислех да има пиша по интернет, че трябва да има изключение за тези мини породите...