ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР
Публикувано: 11 October 2009 - 04:01 PM
А това да не се пускат кучета в магазини и хранителни заведения си е съвсем нормално и хората не го правят, защото не обичат животните, а защото има разпоредби и са длъжни да ги спазват, впротивен случай плащат глоби.
Публикувано: 11 October 2009 - 04:32 PM

Момичета,поздравявам Ви за добрият тон и с радост Ви чета.

Аз не мисля, че форума на "Чихуахуа" е като змиярник. Просто и там както и навсякъде във форума не толерират онези които способстват за развитието на зооборси и безобразното развъждане на породоприличащи.
Целта на целия сайт е да се популизират чистопородните екземпляри и да се образоват хората, защо не трябва да се купуват кучета с недоказан произход и приличащи на дадена порода, защо не трябва да се развъждат такива екзепляри, последствията от недообмислени действия и т.н.
Публикувано: 21 October 2009 - 07:12 PM

Да ама няма да я по стандарт с клепнали и няма да е йорки ето ти стандарт ако не знаеш : уши: Малки, във формата на буквата "V", изправени не много раздалечени едно от друго, покрити с къса козина. И си помисли малко за минито също

Публикувано: 21 October 2009 - 10:41 PM

това звучи малко като дефектна йорки...
Публикувано: 21 October 2009 - 11:30 PM

това звучи малко като дефектна йорки...
ТОВА КАЗВАМ И АЗ

Публикувано: 22 October 2009 - 07:27 PM
Днес една жена докато разхождах моята ме попита как си е вдигнала ушите , казах и че съм ги подстригала . Т я отговори че не е знаела и сега йоркито и е на две години и е е с клепнали уши .... показа снимка , между другото само като продължение не беше много доволна че са клепнали
Публикувано: 22 October 2009 - 09:09 PM

Публикувано: 22 October 2009 - 09:29 PM

Аз не се мисля,че знам всичко за породата и не го и казвам,защото знам че не е така!Аз и какзвам какъв е стандарта като го копирах от темата ''стандерт на породата'' защото в повечето случеи са с проблеми кучетата с отклонения казах да си помисли.И моля Ви като гледам са ви липсвали каранята и споровете,моля да запазим добри тон.

Публикувано: 22 October 2009 - 10:22 PM

[/quote]
Софи неможеш да научиш целия свят. Ако девойката толкова много се интересуваше от породата щеше да е изчела не само нашия форум, но и много интернет информация и нямаше да напише такъв пост и нямаше да твърди колко е компетентен еди-кой си комшия. Добронамереността не винаги се тълкува правилно. Ето и ти се опитваш да се съмняваш в моята добронамереност, само защото на повече от вас директно съм ви казвала грешките не ви харесва. Истината се ражда в спора, но тук няма за какво да спорим. Тук има хора които са се научили и такива пред които стои пътеката да се научат ако искат. Всеки прави своя избор: ние дали да ви научим, а вие дали искате да се научите. Като в училище един пробягва 100 м за 6 сек, а друг за повече. Сега разбра ли ме?
Публикувано: 23 October 2009 - 07:25 AM
Мисля,че важи за всичко като цяло около породата и се надявам някой да се замисли над това..аз изпитах точно това върху себе си!
Публикувано: 23 October 2009 - 01:29 PM
Второ - Както виждате във отговора ми никъде не съм твърдяла,че приятелката,която има йоркширски териер е компетентна...
Както казах знам,че станарта на породата е да са с прави уши,във формата на буквата V и т.н,но като видях,че има йоркита с клепнали уши доста ми допаднаха и следователно си се запитах защо има кучета с клепнали и с прави уши.Разглеждах сминки и просто ми харесаха с клепнали уши...въпрос на вкус какво да се прави :) => реших да ви пиша,защото знам ,че тук има доста компетентни по тази порода лица...Да,обаче само не разбрах защо реагирахте така остро,при положение,че само попитах дали мога да си намеря кученце с клепнали уши,защото така повече ми харесва..Разбирам,че тук всички искате кучето ви да е така,както е по стандарт и че харесвате повече правите уши,но поне можеше да ми кажеше дали е възможно да си намеря такова кученце или не :)
А,и според вас,това кученце на клипчето дефектно ли е ?? :)
http://www.dogyfashi...A_S_KOZIRKA.htm
Публикувано: 23 October 2009 - 03:03 PM
Второ - Както виждате във отговора ми никъде не съм твърдяла,че приятелката,която има йоркширски териер е компетентна...
Както казах знам,че станарта на породата е да са с прави уши,във формата на буквата V и т.н,но като видях,че има йоркита с клепнали уши доста ми допаднаха и следователно си се запитах защо има кучета с клепнали и с прави уши.Разглеждах сминки и просто ми харесаха с клепнали уши...въпрос на вкус какво да се прави :) => реших да ви пиша,защото знам ,че тук има доста компетентни по тази порода лица...Да,обаче само не разбрах защо реагирахте така остро,при положение,че само попитах дали мога да си намеря кученце с клепнали уши,защото така повече ми харесва..Разбирам,че тук всички искате кучето ви да е така,както е по стандарт и че харесвате повече правите уши,но поне можеше да ми кажеше дали е възможно да си намеря такова кученце или не :)
А,и според вас,това кученце на клипчето дефектно ли е ?? :)
http://www.dogyfashi...A_S_KOZIRKA.htm
Да, време беше за нов конфликт. И за евентуално изтрити постове. Ще ти отговоря на лични защо се получава така.
Публикувано: 24 October 2009 - 04:14 PM
Напротив. Всеки екстериорен фактор е от голямо значение, в противен случай имаш някаква горе-долу приличаща имитация. И това нищо общо няма с "обича кучетата или не обичам кучетата". И критерия за красота е относително понятие. Има признат стандарт за всяка порода. А "красотата" се определя на ринга в сравнение с различен брой представители на породата. "забавни и игриви" са играчките за дечица.