Dog.bg Форуми : ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (155 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР

#2661 Потребителят е офлайн   My_dolly_Molly Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 October 2009 - 12:44 PM

durka да бяхте чели форума и преди 7-8 месеца gk_164.gif Със сигурност нямаше да сте на това мнение...

#2662 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2009 - 04:01 PM

julinka освен чип ще ти е необходима и ваксина против бяс, също така има една страница в паспорта, която трябва да е заверенвропейа от ветринарен лекар, също така когато миналата година карахме кучета на Европейското бяхме им извадили специални документи. Ако пътуваш със самолет кучето задължително пътува в багажното, като всяка авиокомпания си има изисквания за размерите на пътните Ако пътуваш с автобус много се съмнявам, че ще може да пътува в скута ти. Все пак 35-40 човека немогат да се съобразяват с твойте чувства. Най-добрия вариант е с автомобил. Независиш от никого. Трябва предварително да се информираш в хотела дали приемат кучета.

А това да не се пускат кучета в магазини и хранителни заведения си е съвсем нормално и хората не го правят, защото не обичат животните, а защото има разпоредби и са длъжни да ги спазват, впротивен случай плащат глоби.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#2663 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2009 - 04:32 PM

Цитат(durka @ Oct 11 2009, 05:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Съвсем извън темата,за което моля да ме извините.......Защо във вашият подфорум има чудесен диалог,а в този за чихуахуа е като змиярник..... dry.gif (въпросът беше риторичен!).
Момичета,поздравявам Ви за добрият тон и с радост Ви чета. ae_085.gif

Аз не мисля, че форума на "Чихуахуа" е като змиярник. Просто и там както и навсякъде във форума не толерират онези които способстват за развитието на зооборси и безобразното развъждане на породоприличащи.
Целта на целия сайт е да се популизират чистопородните екземпляри и да се образоват хората, защо не трябва да се купуват кучета с недоказан произход и приличащи на дадена порода, защо не трябва да се развъждат такива екзепляри, последствията от недообмислени действия и т.н.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#2664 Потребителят е офлайн   s7efinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 October 2009 - 02:40 PM

Здравейте!Догодина мисля да си взема мини йорки,но искам да питам дали е възможно да си намеря куче с клепнали ушички?Благодаря предварително за информацията :)) smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#2665 Потребителят е офлайн   julinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2009 - 05:17 PM

Аз пък нямам търпение на мойта бонбона да се дигнат..много по-сладки са с вднигнати :)))
User's Signature

Качена снимка

#2666 Потребителят е офлайн   s7efinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 October 2009 - 05:44 PM

ммм не, аз си падам по клепоухите af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#2667 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 October 2009 - 07:12 PM

Цитат(s7efinka @ Oct 21 2009, 06:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ммм не, аз си падам по клепоухите af_089.gif

Да ама няма да я по стандарт с клепнали и няма да е йорки ето ти стандарт ако не знаеш : уши: Малки, във формата на буквата "V", изправени не много раздалечени едно от друго, покрити с къса козина. И си помисли малко за минито също smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#2668 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2009 - 10:41 PM

Цитат(s7efinka @ Oct 21 2009, 03:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!Догодина мисля да си взема мини йорки,но искам да питам дали е възможно да си намеря куче с клепнали ушички?Благодаря предварително за информацията :)) smile.gif

това звучи малко като дефектна йорки...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2669 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 October 2009 - 11:30 PM

Цитат(Molibaby @ Oct 21 2009, 11:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(s7efinka @ Oct 21 2009, 03:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>

това звучи малко като дефектна йорки...

ТОВА КАЗВАМ И АЗ ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#2670 Потребителят е офлайн   s7efinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 October 2009 - 12:56 PM

еми знам,че това е стандарта,но една позната има йорк териер с клепнали уши и каза че на много кученца им се залепяли ушите с тиксо,за да им застанат прави
User's Signature

Качена снимка

#2671 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2009 - 07:27 PM

Цитат(s7efinka @ Oct 22 2009, 01:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
еми знам,че това е стандарта,но една позната има йорк териер с клепнали уши и каза че на много кученца им се залепяли ушите с тиксо,за да им застанат прави

Днес една жена докато разхождах моята ме попита как си е вдигнала ушите , казах и че съм ги подстригала . Т я отговори че не е знаела и сега йоркито и е на две години и е е с клепнали уши .... показа снимка , между другото само като продължение не беше много доволна че са клепнали
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2672 Потребителят е офлайн   My_dolly_Molly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 October 2009 - 08:25 PM

чудо голямо! Момичето иска йорки с клепнали уши! Голяма работа. Има йоркита, които никога не вдигат ушите напълно. Какво да ги правим тях? Ами ако бяха вашите йоркита?
Големи разбирачи станахте всички!

#2673 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2009 - 09:09 PM

вярно е, че всеки след 1-2 м започва да си мисли, че вече всичко знае за породата и е много компетентен. ab_041.gif щом има желание и йорки с хобот и копитца да си вземе като й харесва и после да ни залее с един милион поста с питания как да си го отглежда dry.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2674 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 October 2009 - 09:29 PM

Цитат(lidiya @ Oct 22 2009, 10:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
вярно е, че всеки след 1-2 м започва да си мисли, че вече всичко знае за породата и е много компетентен. ab_041.gif щом има желание и йорки с хобот и копитца да си вземе като й харесва и после да ни залее с един милион поста с питания как да си го отглежда dry.gif

Аз не се мисля,че знам всичко за породата и не го и казвам,защото знам че не е така!Аз и какзвам какъв е стандарта като го копирах от темата ''стандерт на породата'' защото в повечето случеи са с проблеми кучетата с отклонения казах да си помисли.И моля Ви като гледам са ви липсвали каранята и споровете,моля да запазим добри тон. ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#2675 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2009 - 10:22 PM

Аз не се мисля,че знам всичко за породата и не го и казвам,защото знам че не е така!Аз и какзвам какъв е стандарта като го копирах от темата ''стандерт на породата'' защото в повечето случеи са с проблеми кучетата с отклонения казах да си помисли.И моля Ви като гледам са ви липсвали каранята и споровете,моля да запазим добри тон. ae_085.gif
[/quote]
Софи неможеш да научиш целия свят. Ако девойката толкова много се интересуваше от породата щеше да е изчела не само нашия форум, но и много интернет информация и нямаше да напише такъв пост и нямаше да твърди колко е компетентен еди-кой си комшия. Добронамереността не винаги се тълкува правилно. Ето и ти се опитваш да се съмняваш в моята добронамереност, само защото на повече от вас директно съм ви казвала грешките не ви харесва. Истината се ражда в спора, но тук няма за какво да спорим. Тук има хора които са се научили и такива пред които стои пътеката да се научат ако искат. Всеки прави своя избор: ние дали да ви научим, а вие дали искате да се научите. Като в училище един пробягва 100 м за 6 сек, а друг за повече. Сега разбра ли ме?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2676 Потребителят е офлайн   julinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2009 - 07:25 AM

Аз също незнаех,че трябва да и се подстрижат ушите,но влизах тук всеки ден и се информирах за всичко,което беше необходимо да направя,защото исках най-доброто за кученцето ми!! Така,че това,че някой не е знаел за подстрижката е виновен той самия! Аз също незнаех , ама разбрах все пак,нали? И все пак щом има някакви стандарти следва,че породата е такава.Има много клепоушковци(други породи) не съм чула някой да иска да им дига ушите,защо тогава ще искате вашето да е с клюмнали :) Отначалото бях малко притеснена от тона във форума,но се обедих,че тук хората мислят най-доброто за животните и искат да спестят на хората много грижи и притеснения..И в този смисъл само да кажа нещо: "Ние не сме толкова богати да купуваме евтини неща!"
Мисля,че важи за всичко като цяло около породата и се надявам някой да се замисли над това..аз изпитах точно това върху себе си!
User's Signature

Качена снимка

#2677 Потребителят е офлайн   s7efinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 October 2009 - 01:29 PM

Първо- Искам да имам такова куче от 3 години и съм изчела доста форуми и статии (влючително и този) и смятам,че имам поне малка представа как се гледа йорк.

Второ - Както виждате във отговора ми никъде не съм твърдяла,че приятелката,която има йоркширски териер е компетентна...

Както казах знам,че станарта на породата е да са с прави уши,във формата на буквата V и т.н,но като видях,че има йоркита с клепнали уши доста ми допаднаха и следователно си се запитах защо има кучета с клепнали и с прави уши.Разглеждах сминки и просто ми харесаха с клепнали уши...въпрос на вкус какво да се прави :) => реших да ви пиша,защото знам ,че тук има доста компетентни по тази порода лица...Да,обаче само не разбрах защо реагирахте така остро,при положение,че само попитах дали мога да си намеря кученце с клепнали уши,защото така повече ми харесва..Разбирам,че тук всички искате кучето ви да е така,както е по стандарт и че харесвате повече правите уши,но поне можеше да ми кажеше дали е възможно да си намеря такова кученце или не :)

А,и според вас,това кученце на клипчето дефектно ли е ?? :)

http://www.dogyfashi...A_S_KOZIRKA.htm
User's Signature

Качена снимка

#2678 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2009 - 03:03 PM

Цитат(s7efinka @ Oct 23 2009, 02:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Първо- Искам да имам такова куче от 3 години и съм изчела доста форуми и статии (влючително и този) и смятам,че имам поне малка представа как се гледа йорк.

Второ - Както виждате във отговора ми никъде не съм твърдяла,че приятелката,която има йоркширски териер е компетентна...

Както казах знам,че станарта на породата е да са с прави уши,във формата на буквата V и т.н,но като видях,че има йоркита с клепнали уши доста ми допаднаха и следователно си се запитах защо има кучета с клепнали и с прави уши.Разглеждах сминки и просто ми харесаха с клепнали уши...въпрос на вкус какво да се прави :) => реших да ви пиша,защото знам ,че тук има доста компетентни по тази порода лица...Да,обаче само не разбрах защо реагирахте така остро,при положение,че само попитах дали мога да си намеря кученце с клепнали уши,защото така повече ми харесва..Разбирам,че тук всички искате кучето ви да е така,както е по стандарт и че харесвате повече правите уши,но поне можеше да ми кажеше дали е възможно да си намеря такова кученце или не :)

А,и според вас,това кученце на клипчето дефектно ли е ?? :)

http://www.dogyfashi...A_S_KOZIRKA.htm

Да, време беше за нов конфликт. И за евентуално изтрити постове. Ще ти отговоря на лични защо се получава така.

#2679 Потребителят е офлайн   Джиджона Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2009 - 03:57 PM

Стига сте се карали. Всички кучета йорки са красиви, забавни и игриви. Това, че са с клепнали или неклепнали уши не променя нищо.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2680 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2009 - 04:14 PM

Цитат(Джиджона @ Oct 24 2009, 02:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Стига сте се карали. Всички кучета йорки са красиви, забавни и игриви. Това, че са с клепнали или неклепнали уши не променя нищо.

Напротив. Всеки екстериорен фактор е от голямо значение, в противен случай имаш някаква горе-долу приличаща имитация. И това нищо общо няма с "обича кучетата или не обичам кучетата". И критерия за красота е относително понятие. Има признат стандарт за всяка порода. А "красотата" се определя на ринга в сравнение с различен брой представители на породата. "забавни и игриви" са играчките за дечица.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (155 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни