Dog.bg Форуми : Детенце и котки в беда!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Детенце и котки в беда!

#61 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 March 2009 - 11:07 PM

С кола ли ходиш до там? Т.е. мога ли да ти оставя нещата и за теб да е лесно да ги занесеш? Защото ако ще ги носиш на ръце не е добра идея да те товаря и с това.
А Криси беше писала, че има 4 човека с коли. Те могат ли да помогнат с кастрация в Ст. град или котките още не са за кастриране?
А знаеш ли какво стана с тока?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#62 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 March 2009 - 11:16 PM

Здравейте, аз мога да осигуря транспорт за неделя, иначе от сряда ще съм (живот и здраве) в страната и вече ще мога да осигуря повече (транспорт включително). Така, че ако ви върши работа съм на линия.

#63 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 March 2009 - 11:21 PM

Показване на мнениетоvesi792007, в Mar 13 2009, 09:16 PM, написа:

аз мога да осигуря транспорт за неделя, иначе от сряда ще съм (живот и здраве) в страната и вече ще мога да осигуря повече

Безплатните кастрации обаче уви работят само от понеделник до петък. В Студ. град сутрин, а в приют Надежда от ранния следобед нататък :ca_003: За приют Надежда специално попитах още вчера как стоят нещата и дали случайно нещо не се е променило.

#64 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 13 March 2009 - 11:24 PM

Нямам с какво да помогна...Имам само дрехи както казах и едно шише Тапилан, пълно е, използвано е само веднъж, в началото за Джак. Имам и от пастата НутриПлюс, срока й изтича този месец, а е на половина. Ако мислите, че може да са полезни...

Следващия път ако се задоми някое от тези котета дали няма да е разумно да се вземе котето с херния като портокал? Много зловещо звучи :(
User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   LUDNICA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 March 2009 - 11:33 PM

Добре мен ме интересува какво събрахме до сега?
Бях обещала преди едни парички за Сеславци (ама се раболях тежко и ми трябваха).
Сега мога да дам олио,захар,сол,ориз,макарони,картоф,яйца,бульони и т.н.
Кажете как да Ви ги изпратя?
Пишете на ЛС!
User's Signature

Качена снимка
СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.

#66 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 14 March 2009 - 07:49 AM

Ако ходя ще е с кола .Веси мерси за помощта, но за неделя аз нямам планове да ходя там.А за кастрацийте ще трябва превоз презседмицата.
Занесохме и няколко торби с дрешки за хлапето и две одеялца.
Да, котката с хернията ще е следващата която ще вземем.Доста храна за хората занесохме - олио, боб, захар, юфка, спагети, макарони, леща,ориз.....Храната за котките по ме притеснява, те трябва да укрепнат за да се оперират и задомят.Жсъщност на тях здравословните проблеми са им от недохранване и слаб имунитет.Ако някой дари пари за храна, има един склад от който купуваме Нутра Нъгетс на цената на обикновенната храна от 2-3 лв.
Хора, търсят се и приемни семейства, тези котки дето са в клиниката хич не ми се ще да се върнат в таз мизерия, там няма котешки тоалетни, нямат навици...а сме взели млади котки и ще им търсим осиновители.Но е хубаво да минат през истински дом, да са хранени и гледани добре и да се научат да ползват тоалетна!!
User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2009 - 08:40 AM

Искам отново да ви благодаря, хора! И колкото и пъти да благодаря, пак няма да е достатъчно, защото вие направихте толкова много неща за жената, детето и котките и то за такова кратко време, че просто всякакви суперлативи ще са слаби!
Искам да кажа, че вчера платихме тока на жената с парите, които вие събрахте, с Маги отидохме и погасихме голямата сметка, която възлизаше на 400лв. с глобата, но има още 150 лв. от сметката, които останаха неплатени, но които жената обеща, че ще намери начин да покрие. В офиса на електроразпределение, така и не ми дадоха информация за кой точно период са тези 150лв., служителят си беше крайно нелюбезен и бързаше да прибере по-голямата сума и да ме разкара, важното е, че днес между 09:00 и 17:00ч. ще пуснат тока на жената. Искам също да кажа, че вчера служителката от Отдел закрила на детето се е свързала с нея и жената е плакала по телефона, като й е обяснила как сте й помогнали по-рано през деня. самата служителка е очарована и имаме потвърждение на обещанието й, че ще изчака с котките и няма да натиска жената да ги махне поне за сега. С домоуправителката също разговаряхме, тя се оказа и единствената съседка и приятелка на жената от входа, която я подкрепя. Тя ни разказа много фрапиращи случаи за лошото отношение на съседите към жената. Така също си изчистихме откъде е дошъл сигналът към ОЗД. Един от най-агресивните съседи е подал жалба в ХЕИ, сегашен РИОКОЗ, от където са й направили проверка и са пуснали сигнал за извеждане на детето към ОДЗ, а пък те на свой ред сигнал към нас, за работа със семейството по превенция на изоставянето.
Както и да е. Важното е, че се работи усилено. Във вторник с колежката ми ще очакваме на централна автогара още едно дарение за жената от Кралово.
Така също в този ден ще идем да й го предоставим. така че можем ние да вземем дарението за което каза bushkata, само трябва да се уговорим.
Благодаря ви отново приятели! Вие доказахте за пореден път, че обичта към хората и животните и всеотдайността на добрите хора може да смекчи дори студеното сърце на държавната институция.

#68 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2009 - 08:43 AM

Здравей! Това, което можеш да предоставиш можем да го вземем и ние с колежката ми. Ние ще ходим във вторник при жената, така че кажи кога ти е удобно да минем и да вземем нещата.
С поздрав: Ели:)

Показване на мнениетоLUDNICA, в Mar 13 2009, 10:33 PM, написа:

Добре мен ме интересува какво събрахме до сега?
Бях обещала преди едни парички за Сеславци (ама се раболях тежко и ми трябваха).
Сега мога да дам олио,захар,сол,ориз,макарони,картоф,яйца,бульони и т.н.
Кажете как да Ви ги изпратя?
Пишете на ЛС!

#69 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2009 - 08:51 AM

Дора, сега прочетох и твоя постинг - ако за теб вторник е удобен, ние с колежката ми ще те придружим до жената, защото така или иначе плануваното ни посещение е тогава, след като вземем дарението от Карлово от централна автогара, което ще се случи към 8:45ч, което значи, че някъде отново към 10:00 ще сме при жената. Ако на bushkata й е по-удобно може да даде на теб своето дарение и с теб можем направо да се видим отново на адреса на жената.
Забравих да кажа за отчетните документи - Маги снима с фотоапаратчето документите и ще ги изпрати, но самите те са меко казано смешни, защото представляват една безумно дълга бележка, на която трябва да си гений, за да разбереш нещо- просто в електроразпределение не само отношението към клиента е лошо, няма да е зле да си реформират издаването на фактури, но все пак успяхме да се ориентираме в безумната фактура и я нарязахме на части и копирахме в една книжарница, у мен са оригиналите и едно копие, като оригиналите ще предам на жената във вторник, за да си ги прибере.

#70 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2009 - 08:54 AM

Хора, тръгвам за работа. Днес няма да имам възможност да седна на компютър в работата, за това ще ви пиша веднага като се прибера у дома.
Лек и успешен ден пожелавам на всички: Ели:)

Моля, ползвай бутона "Редактор", за да допълваш постовете си. Времето, в което може да се редактира пост е 4 часа. Така не се трупат поредни постове, а всичко се събира в един.
мод

#71 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 March 2009 - 10:48 AM

Във връзка с това, от темата за банковата сметка:

Показване на мнениетоmil_, в Mar 14 2009, 10:41 AM, написа:

60-те лева са за бабата с детенцето от dindi19
Доколкото разбрах съфорумец дава 200 лв. от себе си за плащането на електричеството и мисля, че е редно първо да му се възстановят.
Моля по този случай да се определи един отговорник, който да ми казва къде и как да предавам/превеждам даренията и той да определя кое е приоритетно.
Имам още една молба. Когато трябва да се превеждат пари по друга сметка ако е възможно да се насочват дарителите да ползват директно нея. Излишно плащаме такси за всеки превод. Разбирам, че не 100% от хората ще проучват различни сметки, но поне доколкото е възможно да се спестят излишни движения.

Моля, който иска да помогне за парите за тока, а именно да се възстановят платените от azzzy 200 лв и евентуално да се съберат още (освен, че са останали 150 за плащане още, те ще дойдат и нови сметки), да ги изпрати на сметката на форума, с уточнение за какво са. Тези, които са за лечение, храна за кучета и котки и изобщо за животините, да се пращат на сметката на Сдружението, отново с уточнение за какво точно.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#72 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2009 - 10:54 AM

Писах в темата за сметката, и тук го пиша:
Моля, намерете начин да ме информирате постъпилите по сметката дарения къде да отиват и кое е приоритетно. За електричеството ли, за хората ли, за животните ли. Случаят е твърде комплициран и не бих искала аз да определям това.
Също така дарители, които имат предпочитания за какво точно от всички належащи задачи да се ползва тяхното дарение, да пишат това в основанието или да намерят начин да ми кажат.
ПП: Писали сме заедно с bushkata.
ППП: Тъй като и логистиката няма да е малко, мога да плащам някои неща директно онлайн, например ако има сума за електричество сметките могат да се проверяват и плащат по интернет, без да е нужно заелите се с трудната задача да тичат насам-натам.

#73 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 March 2009 - 11:14 AM

Ето всички снимки на котките, които Маги е правила и изпрати. Както се вижда животните са много слаби. Бих казала, че е трудно да се прецени само по това, кои са наистина много възрастни и кои изглеждат зле от лошото хранене. Някои от тези, които бабата е решила да задържи също имат кожни проблеми.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Котаракът на последната снимка сигурно тежи 2 килограма най-много.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2009 - 12:47 PM

извинете ме, че така късно пиша и знам, че всички сме нетърпеливи, но трябваше да се опишат нещата и да не ги объркаме, че много котаци, много чудо :zz_222:
Маги няма регистрация във форума, затова пускам нещата аз. Доре, следи да не смеся работите и ако има нужда, корегирай. Нека Мод прецени дали да не се направи под-тема или да се изнесе с ново заглавие - не знам, чудя се, защото вече са им пуснати снимките на котета, да не стане много. но идеята ми е да пусна снимка, с име и описание, за да вземем всички решение как да се помогне най-ефикасно и кой с каквото може за всяка една поотделно, за да си прецени и всеки - естествено, май вече стана ясно - трябва
1. ранен транспорт през седмицата за кастрации
2. пари за лечение, обезпаразитяване и ваксинация
3. временни или постоянни задомители

временните са от особено голямо значение - защото при пускане на обяви за коте, на телефон, на адреса на бабата няма да има никой, който да дава коте, и съответно и някой да се обади, няма как да получи коте или би било доста сложно. тоест най-добрият вариант е една по една да се изтеглят по домове. даже би било идеален вариант - кастриране и веднага при попечител.
а добър попечител според мен е този поне с едно помещение, дори по 2 часа свободно време сутрин и вечер, да гали котачето и да го поуспокоява, без лоши кучовци с достъп :zz_227: и да има възможност поне на мобилен да отговаря на обяви и да рекламира мачока.

ОБЩО котетата са 19. От тях 6 жената ще задържи. Между 6-те, две се нуждаят от лечение. В долните постове - снимки.

тук прикачам двете фактури за платения ток. май пак трябва да благодарим на azzy и grima, за невероятната експедитивност и най-вече, че направихме добро впечатление на органите за закрила на детето. аз поне за първи път срещам подобно разбиране и отзивчивост, а това променя мисленето на много много хора, които решават съдбата и на животните.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2009 - 01:06 PM

valo, познати искат да дарят 20 килограма котешка храна, както и дрехи за детето. Те имат момче и момиче, от които са им останали почти неносени дрешки. Аз пак прегледах темата, но не разбрах детенцето момче ли е или момиче. Те са звънели на твоя телефон, но не са могли да се свържат.

#76 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2009 - 01:10 PM

котетата ГОТОВИ за ПОПЕЧИТЕЛИ и ЗАДОМЯВАНЕ - общо 9. - всички са за кастрация, ваксина и обезпаразитяване. Бабата има комуникация със всички животни (тоест нямаме особено лудички)

Прикачена снимка

Тази котаранка се казва Лигла. Котето е на 6 годинки. Няма ваксина, кастрация или наскорошно обезпаразитяване. Както се досещате по името, прекрасен домашен любимец - глезорана-мърморана.

Прикачена снимка

Нейното име е Китайката, заради дръпнатите очички вероятно. Девойка маца е млада, на 2 години, малко по-притеснителна, но също много много добра. И тя се нуждае от кастрация, ваксина и обезпаразитяване. И добър човек до нея.

Прикачена снимка

Това е Ружи. Млада и дребна, спокойна животиня. За кастрация, ваксина и обезпаразитяване.

Прикачена снимка

Това е първият мъж в списъка - Рижко. Той е доста преживял, за 15 годишната си възраст, но както виждате, повече от социален. Вероятно няма да му е зле да си намери топло канапе при нови по-улегнали стопани, коит онямат против да гледат старушко.

Прикачена снимка

Просто Мърко.. Момче, на годинка, социален и добродушен.

Прикачена снимка

Мога само да гадая защо името на този хубавец е Дивчо., но и той е млад, красив и напет, на годинка.

Прикачена снимка

Мустак - още едно младо момче в компанията. на годинка.

Прикачена снимка

Рико - само гръбчето. Мъничък е и красив. Явно не обичат много много да го снимат, но е спокойничък.

Прикачена снимка

Тя е Лора - на 2-3 години. Още една мома за даване.
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 March 2009 - 01:16 PM

Цитат

котетата за ЗАДОМЯВАНЕ - общо 9

13 са за задомяване. Забравяш вече взетите за лечение и кастрация. Отделен въпрос е, че бяло младо коте със сини очи има шансове за задомяване (а бабата иска да си го държи), а 15 годишен котарак (от списъка на търсещите дом) никакви.

#78 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2009 - 01:22 PM

КОТЕТА за ЛЕЧЕНИЕ - общо 6

вече ИЗНЕСЕНИ НА ЛЕЧЕНИЕ от Сдружение "Приятели на котката"

Прикачена снимка

Тичи - момичето е закарано на лекар. На 3 месеца е. Дорето ще каже диагноза и лечение.

Прикачена снимка

Мими
- на 2-3 години. И тя е на лечение за кожно заболяване.

Прикачена снимка

Бебе - Нерон - има явно кожно заболяване и е взет за лечение веднага. Малко над 2 месеца е.

Прикачена снимка

Белка - на 7 месеца. Както се забелязва по снимката. С рана на главата. При дохтор Ох боли е вече.

котета ЗА лечение, но не се задомяват, за които жената ще продължи да се грижи

Прикачена снимка

Мавро е на 20 години!! Има кожно заболяване и може би и друго. Трябва да отиде на лекар..

Прикачена снимка

Нико - това е котачко с пъпната херния :cf_076: на 15 години е. Ще трябва да го види чичо доктор.
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 March 2009 - 02:47 PM

Всички котета са различни,но всяко от тях е по своему красиво,с интересни отличителни белези.Пожелавам успешно задомяване!

#80 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2009 - 03:08 PM

Здравейте отново!
Аз ще мога да помогна с транспорт, нищо, че съм с малка кола, но трябва в началото на седмицата да разбера каква ше ми е програмата в бачкането, така че да знам кога ще мога да си взема свободен ден. С други думи в понеделник вечер най-късно ще знам. Стига това да е ОК, ще съм на линия. Пък и след това отново, просто да не са няколко поредни дни, че няма как...
Аз вкъщи имам 2 женски котки, кастрирани и един котанчо, също кастриран, освен това мъжко куче и незнам дали ще мога да помогна с временно настаняване - може би за животините ще е прекалено голям стрес... Лора много ми харесва! Но всъщност всички са страшни сладурковци!

Иначе бих могла да се включа с пари за лечението, а другия месец и отново с пари за тока.
Munk, нали ще кажеш как е най-добре да се организираме?!

Хубав ден на всички и ще чакам наскои за действие ;)
User's Signature

Качена снимка

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема