Детенце и котки в беда!
Публикувано: 13 March 2009 - 11:07 PM
А Криси беше писала, че има 4 човека с коли. Те могат ли да помогнат с кастрация в Ст. град или котките още не са за кастриране?
А знаеш ли какво стана с тока?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 March 2009 - 11:16 PM
Публикувано: 13 March 2009 - 11:21 PM
vesi792007, в Mar 13 2009, 09:16 PM, написа:
Безплатните кастрации обаче уви работят само от понеделник до петък. В Студ. град сутрин, а в приют Надежда от ранния следобед нататък

Публикувано: 13 March 2009 - 11:24 PM
Следващия път ако се задоми някое от тези котета дали няма да е разумно да се вземе котето с херния като портокал? Много зловещо звучи :(

Публикувано: 13 March 2009 - 11:33 PM
Бях обещала преди едни парички за Сеславци (ама се раболях тежко и ми трябваха).
Сега мога да дам олио,захар,сол,ориз,макарони,картоф,яйца,бульони и т.н.
Кажете как да Ви ги изпратя?
Пишете на ЛС!

СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.
Публикувано: 14 March 2009 - 07:49 AM
Занесохме и няколко торби с дрешки за хлапето и две одеялца.
Да, котката с хернията ще е следващата която ще вземем.Доста храна за хората занесохме - олио, боб, захар, юфка, спагети, макарони, леща,ориз.....Храната за котките по ме притеснява, те трябва да укрепнат за да се оперират и задомят.Жсъщност на тях здравословните проблеми са им от недохранване и слаб имунитет.Ако някой дари пари за храна, има един склад от който купуваме Нутра Нъгетс на цената на обикновенната храна от 2-3 лв.
Хора, търсят се и приемни семейства, тези котки дето са в клиниката хич не ми се ще да се върнат в таз мизерия, там няма котешки тоалетни, нямат навици...а сме взели млади котки и ще им търсим осиновители.Но е хубаво да минат през истински дом, да са хранени и гледани добре и да се научат да ползват тоалетна!!
Публикувано: 14 March 2009 - 08:40 AM
Искам да кажа, че вчера платихме тока на жената с парите, които вие събрахте, с Маги отидохме и погасихме голямата сметка, която възлизаше на 400лв. с глобата, но има още 150 лв. от сметката, които останаха неплатени, но които жената обеща, че ще намери начин да покрие. В офиса на електроразпределение, така и не ми дадоха информация за кой точно период са тези 150лв., служителят си беше крайно нелюбезен и бързаше да прибере по-голямата сума и да ме разкара, важното е, че днес между 09:00 и 17:00ч. ще пуснат тока на жената. Искам също да кажа, че вчера служителката от Отдел закрила на детето се е свързала с нея и жената е плакала по телефона, като й е обяснила как сте й помогнали по-рано през деня. самата служителка е очарована и имаме потвърждение на обещанието й, че ще изчака с котките и няма да натиска жената да ги махне поне за сега. С домоуправителката също разговаряхме, тя се оказа и единствената съседка и приятелка на жената от входа, която я подкрепя. Тя ни разказа много фрапиращи случаи за лошото отношение на съседите към жената. Така също си изчистихме откъде е дошъл сигналът към ОЗД. Един от най-агресивните съседи е подал жалба в ХЕИ, сегашен РИОКОЗ, от където са й направили проверка и са пуснали сигнал за извеждане на детето към ОДЗ, а пък те на свой ред сигнал към нас, за работа със семейството по превенция на изоставянето.
Както и да е. Важното е, че се работи усилено. Във вторник с колежката ми ще очакваме на централна автогара още едно дарение за жената от Кралово.
Така също в този ден ще идем да й го предоставим. така че можем ние да вземем дарението за което каза bushkata, само трябва да се уговорим.
Благодаря ви отново приятели! Вие доказахте за пореден път, че обичта към хората и животните и всеотдайността на добрите хора може да смекчи дори студеното сърце на държавната институция.
Публикувано: 14 March 2009 - 08:43 AM
С поздрав: Ели:)
LUDNICA, в Mar 13 2009, 10:33 PM, написа:
Бях обещала преди едни парички за Сеславци (ама се раболях тежко и ми трябваха).
Сега мога да дам олио,захар,сол,ориз,макарони,картоф,яйца,бульони и т.н.
Кажете как да Ви ги изпратя?
Пишете на ЛС!
Публикувано: 14 March 2009 - 08:51 AM
Забравих да кажа за отчетните документи - Маги снима с фотоапаратчето документите и ще ги изпрати, но самите те са меко казано смешни, защото представляват една безумно дълга бележка, на която трябва да си гений, за да разбереш нещо- просто в електроразпределение не само отношението към клиента е лошо, няма да е зле да си реформират издаването на фактури, но все пак успяхме да се ориентираме в безумната фактура и я нарязахме на части и копирахме в една книжарница, у мен са оригиналите и едно копие, като оригиналите ще предам на жената във вторник, за да си ги прибере.
Публикувано: 14 March 2009 - 08:54 AM
Лек и успешен ден пожелавам на всички: Ели:)
Моля, ползвай бутона "Редактор", за да допълваш постовете си. Времето, в което може да се редактира пост е 4 часа. Така не се трупат поредни постове, а всичко се събира в един.
мод
Публикувано: 14 March 2009 - 10:48 AM
mil_, в Mar 14 2009, 10:41 AM, написа:
Доколкото разбрах съфорумец дава 200 лв. от себе си за плащането на електричеството и мисля, че е редно първо да му се възстановят.
Моля по този случай да се определи един отговорник, който да ми казва къде и как да предавам/превеждам даренията и той да определя кое е приоритетно.
Имам още една молба. Когато трябва да се превеждат пари по друга сметка ако е възможно да се насочват дарителите да ползват директно нея. Излишно плащаме такси за всеки превод. Разбирам, че не 100% от хората ще проучват различни сметки, но поне доколкото е възможно да се спестят излишни движения.
Моля, който иска да помогне за парите за тока, а именно да се възстановят платените от azzzy 200 лв и евентуално да се съберат още (освен, че са останали 150 за плащане още, те ще дойдат и нови сметки), да ги изпрати на сметката на форума, с уточнение за какво са. Тези, които са за лечение, храна за кучета и котки и изобщо за животините, да се пращат на сметката на Сдружението, отново с уточнение за какво точно.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 March 2009 - 10:54 AM
Моля, намерете начин да ме информирате постъпилите по сметката дарения къде да отиват и кое е приоритетно. За електричеството ли, за хората ли, за животните ли. Случаят е твърде комплициран и не бих искала аз да определям това.
Също така дарители, които имат предпочитания за какво точно от всички належащи задачи да се ползва тяхното дарение, да пишат това в основанието или да намерят начин да ми кажат.
ПП: Писали сме заедно с bushkata.
ППП: Тъй като и логистиката няма да е малко, мога да плащам някои неща директно онлайн, например ако има сума за електричество сметките могат да се проверяват и плащат по интернет, без да е нужно заелите се с трудната задача да тичат насам-натам.
Публикувано: 14 March 2009 - 11:14 AM

Котаракът на последната снимка сигурно тежи 2 килограма най-много.

Публикувано: 14 March 2009 - 12:47 PM

Маги няма регистрация във форума, затова пускам нещата аз. Доре, следи да не смеся работите и ако има нужда, корегирай. Нека Мод прецени дали да не се направи под-тема или да се изнесе с ново заглавие - не знам, чудя се, защото вече са им пуснати снимките на котета, да не стане много. но идеята ми е да пусна снимка, с име и описание, за да вземем всички решение как да се помогне най-ефикасно и кой с каквото може за всяка една поотделно, за да си прецени и всеки - естествено, май вече стана ясно - трябва
1. ранен транспорт през седмицата за кастрации
2. пари за лечение, обезпаразитяване и ваксинация
3. временни или постоянни задомители
временните са от особено голямо значение - защото при пускане на обяви за коте, на телефон, на адреса на бабата няма да има никой, който да дава коте, и съответно и някой да се обади, няма как да получи коте или би било доста сложно. тоест най-добрият вариант е една по една да се изтеглят по домове. даже би било идеален вариант - кастриране и веднага при попечител.
а добър попечител според мен е този поне с едно помещение, дори по 2 часа свободно време сутрин и вечер, да гали котачето и да го поуспокоява, без лоши кучовци с достъп

ОБЩО котетата са 19. От тях 6 жената ще задържи. Между 6-те, две се нуждаят от лечение. В долните постове - снимки.
тук прикачам двете фактури за платения ток. май пак трябва да благодарим на azzy и grima, за невероятната експедитивност и най-вече, че направихме добро впечатление на органите за закрила на детето. аз поне за първи път срещам подобно разбиране и отзивчивост, а това променя мисленето на много много хора, които решават съдбата и на животните.

Публикувано: 14 March 2009 - 01:06 PM
Публикувано: 14 March 2009 - 01:10 PM

Тази котаранка се казва Лигла. Котето е на 6 годинки. Няма ваксина, кастрация или наскорошно обезпаразитяване. Както се досещате по името, прекрасен домашен любимец - глезорана-мърморана.

Нейното име е Китайката, заради дръпнатите очички вероятно. Девойка маца е млада, на 2 години, малко по-притеснителна, но също много много добра. И тя се нуждае от кастрация, ваксина и обезпаразитяване. И добър човек до нея.

Това е Ружи. Млада и дребна, спокойна животиня. За кастрация, ваксина и обезпаразитяване.

Това е първият мъж в списъка - Рижко. Той е доста преживял, за 15 годишната си възраст, но както виждате, повече от социален. Вероятно няма да му е зле да си намери топло канапе при нови по-улегнали стопани, коит онямат против да гледат старушко.

Просто Мърко.. Момче, на годинка, социален и добродушен.

Мога само да гадая защо името на този хубавец е Дивчо., но и той е млад, красив и напет, на годинка.

Мустак - още едно младо момче в компанията. на годинка.

Рико - само гръбчето. Мъничък е и красив. Явно не обичат много много да го снимат, но е спокойничък.

Тя е Лора - на 2-3 години. Още една мома за даване.

Публикувано: 14 March 2009 - 01:16 PM
Цитат
13 са за задомяване. Забравяш вече взетите за лечение и кастрация. Отделен въпрос е, че бяло младо коте със сини очи има шансове за задомяване (а бабата иска да си го държи), а 15 годишен котарак (от списъка на търсещите дом) никакви.
Публикувано: 14 March 2009 - 01:22 PM
вече ИЗНЕСЕНИ НА ЛЕЧЕНИЕ от Сдружение "Приятели на котката"

Тичи - момичето е закарано на лекар. На 3 месеца е. Дорето ще каже диагноза и лечение.

Мими - на 2-3 години. И тя е на лечение за кожно заболяване.

Бебе - Нерон - има явно кожно заболяване и е взет за лечение веднага. Малко над 2 месеца е.

Белка - на 7 месеца. Както се забелязва по снимката. С рана на главата. При дохтор Ох боли е вече.
котета ЗА лечение, но не се задомяват, за които жената ще продължи да се грижи

Мавро е на 20 години!! Има кожно заболяване и може би и друго. Трябва да отиде на лекар..

Нико - това е котачко с пъпната херния

Публикувано: 14 March 2009 - 03:08 PM
Аз ще мога да помогна с транспорт, нищо, че съм с малка кола, но трябва в началото на седмицата да разбера каква ше ми е програмата в бачкането, така че да знам кога ще мога да си взема свободен ден. С други думи в понеделник вечер най-късно ще знам. Стига това да е ОК, ще съм на линия. Пък и след това отново, просто да не са няколко поредни дни, че няма как...
Аз вкъщи имам 2 женски котки, кастрирани и един котанчо, също кастриран, освен това мъжко куче и незнам дали ще мога да помогна с временно настаняване - може би за животините ще е прекалено голям стрес... Лора много ми харесва! Но всъщност всички са страшни сладурковци!
Иначе бих могла да се включа с пари за лечението, а другия месец и отново с пари за тока.
Munk, нали ще кажеш как е най-добре да се организираме?!
Хубав ден на всички и ще чакам наскои за действие ;)