Dog.bg Форуми : Детенце и котки в беда!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Детенце и котки в беда!

#261 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 November 2009 - 12:01 AM

Това животинче се превърна в едно малко чудовище-душевадче! Точно като моята Ели! Станало е адски капризно и претенциозно и реве като да го коля ако се почувства пренебрегнато и реши, че не съм му обръщала достатъчно внимание. Май във възпитателен план не действам никак добре на котките ... Вчера даже си позволи да ме ухапе по крака, защото минах покрай нея без да я погаля ud_009.gif. Та в тоя ред на мисли още се чудя кое име би и подхождало най-много. На шега и викам Калинка (от песента "Назад, назад моме Калино", също толкова досадна и обсебваща е като героинята). Калинка обаче някак е направо обидно за една уважаваща себе си котка та си мислех по-скоро за Карина. Откак ме ухапа на два пъти обаче взех и Рафаела да и казвам ... От трета страна е ненаситна лакомница с голям тумбак та и нещо в тоя дух би и тичало. Помагайте да реша как да я кръстя! Ще гледам тия дни и пресни снимки да и направя да я видите нахалитетката какво шкембе е отпрала smile.gif.

#262 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 17 November 2009 - 05:57 AM

Може да съкратиш Калинка на Кали, ако не ти звучи прекалено зловещо smile.gif

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#263 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 17 November 2009 - 08:15 AM

На мен Ръфаела най -ми аресва ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#264 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 November 2009 - 11:36 PM

dry.gif И е най-подходящо! Ръфа-елка пак ме уапа eg_033.gif! Сутрин почва да врещи от 6 за внимание, а като се опитам да я погушкам става зла ... вчера след като ме ухапа и на бой ми налетя! Ама досущ като моето идиотче стана! Капризно, лигаво, неблагодарно, злонравно dry.gif Е, има поне малко справедливост обаче на този свят! Понеже непрекъснато ми се вре в краката докато шетам из хола и кухнята съм я настъпила към 100 пъти до момента ab_041.gif!

#265 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 18 November 2009 - 11:39 PM

Като по чудо се намери човек летящ в петък за Берлин, а Марко е очакван там.
По този начин пътят му ще е 70-80 лв, което е супер, лошото е че ги нямаме dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#266 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 November 2009 - 01:28 PM

Забравили сме да пишем, че Марко замина за Берлин миналия петък. Да са живи и здрави хората, които без колебание се нагърбиха с пренасянето му, както и Йохана, която за 1000-ен пореден път запълни дупката в бюджета плащайки полета му. За неговият път никой друг не даде и стотинка. Направо не знам как ще я караме като Йохана си замине за Германия след няколко месеца ....
Госпожа Ръфаела вчера беше на контролен преглед. Въпреки, че и дадох последната доза антибиотик преди 10-ина дни лекарите посъветваха да изчакаме поне още седмица с ваксинката. Все още имало какво да се чисти от дробчетата и и трябва силна храна и топлина. Все обещавам да и пусна нови снимки от престоя и у дома и все съм гроги вечер като се прибера, но ще се постарая да си удържа на думата smile.gif.

PS: Забравих да кажа, че на прегледа се държа много възпитано. Аз очаквах ексцесии след като у нас на няколко пъти ме ръфна! А вчера позволи да я преслушват и опипват напълно безропотно. Явно само на мен си позволява да ми се качва на главата.

#267 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 November 2009 - 07:56 PM

Meчо, това с Ръфането са си ваши лични прояви на любов wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#268 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 November 2009 - 10:56 PM

Тъкмо да се похваля, че любовта ни започва да има по-нормален израз и Ръфаелка вчера пак ме ръфна eg_033.gif ! Е на да видите дзвера на 2 снимки. Толкоз можах да направя, защото тя или е заплетена в краката ми или яде, а като яде е глуха и сляпа за всичко и всички.

#269 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 December 2009 - 06:55 PM

Има светлина в тунела и за тези мацки.Ако всичко е наред би трябвало последните три мацки да литнат за Мюнхен в неделя.Това са Ръфаела, трицветката и един кафяво бял писан.Те са социални в различна степен, но всичките могат да се галят и пипат.За полета ще им дадем леко успокойтелно.
Нужни са 486 лв.Ние си поотупахме джобовете с Мечо и събрахме 200лв.Та, ако някой може да помогне да съберем останалите 286 лв. uc_029.gif мацинките ще са много благодарни.

User's Signature

Качена снимка

#270 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 December 2009 - 05:18 PM

Ех...възникнаха проблеми.Жената която щеше да ги поеме се налага да поеме 13 котки от няква бабка , която не си плаща наема и е изгонена, а котките няма накъде.Та отиват там и ще имсе търси дом.
Посърнахме, но Йохана намери чрез много имейли и разговори място поне за двете дами-Маша и Ръфаела.Направо в дом отиват и двете, в къща ще живеят.Та ще са си дружина.
Това намалява малко цената са нужни не 286, а 238 лв.
Имаме дарени първите 50 лв от Ванян, за което й благодарим wub.gif
Та остава още 190 лв да се съберат!
User's Signature

Качена снимка

#271 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 December 2009 - 11:53 AM

Да опресня тук новините.
Миналата неделя котките немаха късмет да литнат.Това стана вчера.Но литнаха само Маша и Ръфаела.
А Муси и Лоли ще зачакат малко, има запитвания за тях,но не са одобрени още хората.Надявам се преди празниците да са полетели и те!
ДА благодаря на Грима и Ванян за подкрепата wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#272 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 December 2009 - 01:36 PM

И аз благодаря на Grima и Vanyan особено много ab_041.gif! Отърваха ме от хапливата гад ab_041.gif! Шегичка де! Ама все пак да ви кажа за последните хапливи изяви на Ръфи у нас. Шетам си аз нещо, Ръфаелка се качила на кухненския плот, търка се, мърка, аз съм концентрирана в работата си и и бърборя нещо разсеяно. И Ръфка най-хладнокръвно и невъзмутимо ме захапва за ръката. Е, в интерес на истината е крайно време да призная, че не ме хапала със злоба, а по-скоро лекичко и закачливо smile.gif. Втори случай от последния ни ден заедно. Хапливата твар се пльоснала на дивана и вирнала крака да се лигавим. Обърнах и подобаващо внимание ама мен за разлика от нея и работа ме чака, та и обръщам гръб да се залавям за другите си задачки и в това време гадта скоква и забива нокти в дупето ми ab_041.gif! Та наистина не можете са си представите колко съм ви признателна, мили хора! Нека сега да хапе някоя нищо неподозираща германска женица!

#273 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 December 2009 - 01:57 PM

ab_041.gif е значи - Мисията е изпълнена! Мечо - спасен!
Сега да лИтят и другите вече!!!!! wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#274 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 December 2009 - 07:13 PM

С дарените по сметката парички за котките , днес купихме храна и утре ще се стиковаме с Вало по някое време и ще я занесем.Малко да си хапнат котанките преди и около празниците! oc_191.gif

User's Signature

Качена снимка

#275 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 December 2009 - 03:43 PM

Храната е откарана и предадена на бабката!
Имаме една хубава новина-Питър(последния котак който е при нас от бабините котки) в понеделник може да замине за Мюнхен заедно с Мускина.
Цената за двамцата е 560 лв.
Специално за Питър са нужни 280 лв.А в момента можем да осигурим едва 100 лв.
Пак ще замоля за помощ..за да литне момчето wb_052.gif
User's Signature

Качена снимка

#276 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 December 2009 - 08:03 PM

Само утре остана за да съберем паричките за Питър...а нямаме напредък за сега.
Явно всички са затруднени предпразнично....ама все пак , никой ли не може да помогне sa_021.gif
User's Signature

Качена снимка

#277 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 December 2009 - 11:52 PM

Питър е пристигнал и всичко е на ред.
Пак да благодаря на Грима и Ванян и Йоана, които закърпиха дупките в бюджета!! wub.gif
Мисля че темата може да се мести!!
Ако има желаещи за напред да помагат с някой лев за храна за оставащите при бабката 10 котки, да праща по сметката на сдружението ни!

User's Signature

Качена снимка

#278 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 December 2009 - 11:57 PM

Цитат(dora7511 @ Dec 21 2009, 10:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Пак да благодаря на Грима и Ванян, които закърпиха дупките в бюджета!! wub.gif

И на janny rc_036.gif

#279 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 December 2009 - 12:33 AM

Цитат(dora7511 @ Dec 21 2009, 11:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
оставащите при бабката 10 котки

От тях никоя ли няма шанс да се махне от там?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#280 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 December 2009 - 10:19 AM

Има, но това е минимума котки които социалните позволяват тя да има.А се притеснявам че ако съвсем й намалим котките ще се изкуши да прибира други.
При нея останаха някои несоциални, няколко стари.....може би има нещо по младичко все още?!
User's Signature

Качена снимка

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни