Dog.bg Форуми : Шая се нуждае от помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шая се нуждае от помощ мама-куче и нейните незнайно колко дечица

#41 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 August 2009 - 03:27 PM

Инжекцията твърдо НЕ е добър вариант - тези хормонални препарати могат да имат много лоши последствия след време, а и това не е никакво постоянно решение на проблема.

Казваш, че по снимки са ги определили? Как - куче без порода може да е всякакъв размер и цвят във всяка една възраст. Трябва да видят зъбките им, за да могат да преценят...
Не го приемай като упрек, моля те.
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 August 2009 - 04:03 PM

Не ми и хрумва да го приемам като упрек ae_085.gif Признавам си че нямам опит и се притеснявам ,ако стане нещо с Лиска заради кастрацията- все едно аз съм я убила.Няма възможност за стационар-от масата -и в двора...Затова искам да се подсигуря максимално.Кастрирала съм домашно кученце и имам някаква представа,но тогава бдях над нея 5 дена.А доверието м/у нас с Лиска е все още крехко и лесно може да го изгубя, а тя сега има само мен.И нещата вървят в много добра посока,вече не е същото прегърбено и смачкано същество,не искам пак да стане такава...Трабват ми поне още десетина дена,а сега разбирам ,че нещата са "на кантар" и търся оптимално решение.Мога да изляза няколко дни в отпуска едва в края на другата седмица -13 или 14 ,друг вариант е да се оперира тази събота ако лекарят има възможност.Каквото и да стане Лиска повече няма да ражда-това мога да обещая.А за инжекцията-мислех я като еднократна двойна подсигуровка.Нея мога да осигуря веднага,но не знам дали пречи после на кастрирането....
Утре ще я пробвам как би реагирала ако е вързана.
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#43 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2009 - 05:23 PM

Моля ви,който има опит и наблюдения върху държането и поведението на бездомно куче в първите дни след кастрация да ми пише,може и на ЛС( в къщи- на Чери 1).Искам да знам какво да очаквам и как да действам в зависимост от това.МОЛЯ ВИ.
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2009 - 09:07 PM

Цитат(Nickey @ Aug 31 2009, 04:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Трябва да видят зъбките им, за да могат да преценят...

Зъбките им са много интересни,като цветенца ,наподобяват лале - заоблено- къдравки предните,кучешките са дълги.....Не че е толкова важно.....
Обаче като взема бебе Лиска става адски неспокойна и чак почва да се катери по мене и да завира муцуна в бебето....А при поява на човек в съседния двор направо почва да ръмжи и лае ea_103.gif Докога ли ще ги пази?
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2009 - 11:54 PM

Като гледам снимките са на около 1.5-2 месеца. Предполагам че са около 2 кила също така. Провери горе долу колко са тежки, от 2 кила нагоре може да се дава и хапче за обезпаразитяване - 1/5 се пада за 2кг. При бебета задължително 3-4 пъти - през 12,14 понякога дори през 7 дни - зависи какви са паразитете, с какъв цикъл на размножаване. Не всички паразити са видими с просто око, това че не виждаш нещо не означава че го няма - затова не рискувай - дори и ти можеш да се заразиш /трудно е трябва да пипаш изпражнения и да си лапаш ръцете след това/. За да сте всички живи и здрави започвай с хапчета през 14 дни в началото, ако пропуснеш - започваш пак да броиш дните отначало. В никакъв скучай не давай двойна доза или през 2-3 дена - няма смисъл, а при силно опаразитени животни е опасно.

Кастрираното женско куче го боли - лежи основно и се свива. Ще иска да пишка и да ака, внимавай как ще я водиш на разходка - много внимателно - само на затворено пространство, по възможност на повод от който не може да се измъкне. Внимавай да не започне да си сваля конците - поне първите 24 часа, понякога успяват и по-късно да направят голяма беля. Лично аз залагам на 1 седмица постоянен контрол - през няколко часа се гледа дали не е свалила някой конец - не е лесно, трябва кучето да е до теб.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#46 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 September 2009 - 07:10 AM

Относно кастрацията на бездомно куче. Не се притеснявай - приемат я може би по - леко от домашните. Трябва да се наблюдава докато излезе от упойката и то после самичко се възстановява. Рядко се получават усложнения. Това поне съм видяла от досегашната си практика.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#47 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 09:32 AM

Благодаря на всички отзовали се за съпричастността rc_036.gif ,вашият съвети много ми помагат.Днес в след работа ще дойде момиче от организацията на място да преценим заедно поведението на Лиска (Шая) и доколко е социализирана за да направим план за действие.Ще огледа и двора,както и малките .Поради скромния си опит не разчитам много на собствената си преценка.Ще пиша какво е положението довечера.
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 09:43 AM

Кастрацията е важно да я направи вет с опит, ама с опит точно с кастрации ("опит" не значи 1-2 кастрации на месец, а повече!). Вече се правят с резорбиращи се конци, особено на бездомните, за да не се налага да я водиш после да й ги свалят. Тях е и малко вероятно да дъвче. Добрите ветеринари слагат и отгоре... нещо като запечатващ спрей, изглежда точно като сребърен. Ако твоята ветеринарка няма опит с кастрациите и не ги прави с резорбиращи конци, потръси друг специалист!

Повярвай ми, за няколко часа кучето ще е ОК, на следващия ден съвсем само ще си се оправя. Разбира се, ще я наблюдаваш в дните след операцията, но обикновено отнема 3-4-5часа да се съвземат, после търгват и край. През тези няколко часа се събуждат (не забравяй, че в началото ще е още под упойка и няма да може и да ходи вероятно), ще й бъде студено (пада темп. от упойката), може да повръща, не бива да яде, ще лежи, първо ще си движи главата неориентирано и после останалата част лека полека. Щом са минали 3-5 часа след операцията, няма проблем да я оставиш сама - тя вероятно ще избяга сърдита и ще си легне някъде.

За бебетата - количеството зъбки, което описваш не е като за 50-дневни кученца. Сериозно, поне на месец и половина - два са!!! А и ваксини се слагат по принцип (по една от възможните схеми) - на 45ти, 60 и 90ти ден. В случая си пропуснала първата, ще трябва и първо да се изчистят от паразити, но - води си записки, дай им пак 7дни след първото и после трети път след още седем и тогавам можеш да ги ваксинираш. Междувременно, поискай помощ, пиши и на mil_ да те включи в темата за финансова помощ, за да можеш да събереш парите, а не да ги търсиш чак когато дойде време за ваксина! Колкото се може по-скоро попитай дали биха ти направили отстъпка за ваксините, за да знаеш колко пари да събираш. Аз лично обещавам да ти пратя, ако направиш всичко това както трябва. Но трябва да си подготвена, че в текущата ситуация, може и да изгубиш някое от кученцата - не са обезопасени, не са ваксинирани...
User's Signature

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 10:25 AM

Ох,нямам избор за вет,само един прави кастрации на бездомните.Ще предложа да доплатя "за всички екстри",не знам как ще реагира ,бил особен характер.Нямам средства да я заведа при друг,а и тук едва ли има такъв с много опит,за съжаление в провинцията хората рядко кастрират любимците си.Вчера питах за пакетна цена за ваксинки,докторката каза да не бързам,първо да мине обезпаразитяването,а после може някое да е осиновено до тогава...и не каза конкретна сума.Дали не може вместо ако успея да получа парична помощ от форума направо да се дадат парите на някоя от докторките от форума и тя и да ми изпрати ваксините,мисля че ще е по-евтино.Като гледам за чиповете аз платих двойно тук (и то със супер отстъпка,) въпроса е да се оползотворят максимално събраните парички,да има за повече закъсали.С вътрешното обезпаразитяване май съм се поизложила-дала съм четвъртинка Азипирин(после разбрах,че бил спрян от употреба)И ги храних после huh.gif не съобразих.Въпреки това имаше изкарани глисти,видях,...Какво да дам -седем дена изтичат в неделя.Ще бъда стриктна този път.Кученцата са добре засега.Ще тичам да ги храня и нагледам на обедната почивка.

User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 11:22 AM

Кученцата лапат здраво,после се промушват през дупките и акат в съсдния двор zz_020.gif Мечо повърна,пак при съседите ,а Бето изака глист,дано не го видят,показваше се малко,но мърдаше ud_009.gif Лиска я нямаше и не дойде изобщо.И в района не я видях.
Бебетата като ме видят почват да скимтят,пролайват и ми се бутат в краката.Вече ме познават .Наснимах ги малко,ще пусна снимки от къщи.
User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 11:33 AM

За вътр. обезпаразитяване - мисля, че Дронтал Пъпи е ОК, ако 1 кученце е около 2-2,5кг, по 1/4 от хапчето.

Не бива в никакъв случай да им търсиш стопани преди да си има сложила поне една ваксина! Колко струват нормално ваксините, де- настоявай да ти кажат цена. Обясни, че не бързаш да ги слагаш, но трябва да си предвидиш разходите!

Попитай какви конци използва този вет, който кастрира бездомни!

Ама така или иначе- вместо за всяко отделно нещо да казваш, че не знаеш и не питаш, защото няма да имаш парите... поинтересувай се, ориентирочъвно да разбереш каква сума ти е необходима и потърси помощ, тя иначе няма как да дойде от небето.
User's Signature

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 11:57 AM

Ок,ще питам и ще пресметна.
Ето малко снимки от днес.
АЛФИ .Алфи е с по-щръкналите уши.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 12:03 PM

БЕТО и ВЪЛЧО

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 12:06 PM

ПУХЧО

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 12:10 PM

МИНИ и ДУНДА

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 12:14 PM

Разпределени по 2 на чинийка(Пухчо и Алфи ,Бето и Вълчо и Мини и Дунда ) и ЗЪБИТЕ ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 12:46 PM

Според зъбите мисля, че са на +-2мес.

Много са смешни и сладки същевременно - дънди пухкави! wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 01:02 PM

Най-добрата цена ,за "Пакетна ваксинация" за шестте кученца,която успях да намеря е 60 лева(по 10 на кученце).Това е за втората поред ваксина ,която се слагала,нямало нужда от бебешки серум.
За следващата(поливалентна ) цената е 90 лева (по 15 на куче).За пълна вакинационна програма ще трябват 150 лева.
Аз съм с тотално изчерпани резерви и под строг домашен финансов контрол.Едва се справям с изхранването.За допълнителни разходи по кастрацията на Шая и обезпаразитяванията ще се оправя.Но за бебетата не се сещам как...имам доста книги ,но няма интерес,вече съм пробвала.Ако някой има възможност да помогне с една или дори с половин ваксинка с малчовците ще сме му много много признателни и благодарни. hb_027.gif
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 01:42 PM

Цитат(Nickey @ Sep 1 2009, 10:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
пиши и на mil_ да те включи в темата за финансова помощ

User's Signature

Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 02:41 PM

Цитат(Nickey @ Sep 1 2009, 01:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Според зъбите мисля, че са на +-2мес.

Много са смешни и сладки същевременно - дънди пухкави! wub.gif

А на живо какви са сладури ако знаете.Скимкат и ми смучат пръстите на краката...Как ги е успяла да ги отгледа Лиска без чужда помощ ума ми не го побира,затова значи беше така отчаяна преди да я срещна-бяха почнали жива да я ядат...Ама са в мизерията-спят на голата земя и в бетонните тръби,а през нощта захладнява вече.Ще опитам да инсталирам едно застлано кашонче в бараката,до инвалидния стол . С бълхите сме се преборили успешно,сега остава да убием гадните червеи.Стискайте ни палци да оцелеем.Засега акото е добро,всички ми демонстрираха след нахранването ab_041.gif А Вълчо даже рие със задни крака,само дето не е още добре с координацията и е много смешен
На Мил вече писах,дано ме включи в нуждаещите се и да ги ваксинирам час по-скоро.Мойта ветка ще се съгласи и на изплащане ,само нека ги обезпаразитя хубавичко.
User's Signature

Качена снимка

• (14 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни