Шая се нуждае от помощ мама-куче и нейните незнайно колко дечица
Публикувано: 31 August 2009 - 03:27 PM
Казваш, че по снимки са ги определили? Как - куче без порода може да е всякакъв размер и цвят във всяка една възраст. Трябва да видят зъбките им, за да могат да преценят...
Не го приемай като упрек, моля те.
Публикувано: 31 August 2009 - 04:03 PM

Утре ще я пробвам как би реагирала ако е вързана.
Публикувано: 31 August 2009 - 05:23 PM
Публикувано: 31 August 2009 - 09:07 PM
Зъбките им са много интересни,като цветенца ,наподобяват лале - заоблено- къдравки предните,кучешките са дълги.....Не че е толкова важно.....
Обаче като взема бебе Лиска става адски неспокойна и чак почва да се катери по мене и да завира муцуна в бебето....А при поява на човек в съседния двор направо почва да ръмжи и лае

Публикувано: 31 August 2009 - 11:54 PM
Кастрираното женско куче го боли - лежи основно и се свива. Ще иска да пишка и да ака, внимавай как ще я водиш на разходка - много внимателно - само на затворено пространство, по възможност на повод от който не може да се измъкне. Внимавай да не започне да си сваля конците - поне първите 24 часа, понякога успяват и по-късно да направят голяма беля. Лично аз залагам на 1 седмица постоянен контрол - през няколко часа се гледа дали не е свалила някой конец - не е лесно, трябва кучето да е до теб.

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 01 September 2009 - 07:10 AM

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 01 September 2009 - 09:32 AM

Публикувано: 01 September 2009 - 09:43 AM
Повярвай ми, за няколко часа кучето ще е ОК, на следващия ден съвсем само ще си се оправя. Разбира се, ще я наблюдаваш в дните след операцията, но обикновено отнема 3-4-5часа да се съвземат, после търгват и край. През тези няколко часа се събуждат (не забравяй, че в началото ще е още под упойка и няма да може и да ходи вероятно), ще й бъде студено (пада темп. от упойката), може да повръща, не бива да яде, ще лежи, първо ще си движи главата неориентирано и после останалата част лека полека. Щом са минали 3-5 часа след операцията, няма проблем да я оставиш сама - тя вероятно ще избяга сърдита и ще си легне някъде.
За бебетата - количеството зъбки, което описваш не е като за 50-дневни кученца. Сериозно, поне на месец и половина - два са!!! А и ваксини се слагат по принцип (по една от възможните схеми) - на 45ти, 60 и 90ти ден. В случая си пропуснала първата, ще трябва и първо да се изчистят от паразити, но - води си записки, дай им пак 7дни след първото и после трети път след още седем и тогавам можеш да ги ваксинираш. Междувременно, поискай помощ, пиши и на mil_ да те включи в темата за финансова помощ, за да можеш да събереш парите, а не да ги търсиш чак когато дойде време за ваксина! Колкото се може по-скоро попитай дали биха ти направили отстъпка за ваксините, за да знаеш колко пари да събираш. Аз лично обещавам да ти пратя, ако направиш всичко това както трябва. Но трябва да си подготвена, че в текущата ситуация, може и да изгубиш някое от кученцата - не са обезопасени, не са ваксинирани...
Публикувано: 01 September 2009 - 10:25 AM

Публикувано: 01 September 2009 - 11:22 AM

Бебетата като ме видят почват да скимтят,пролайват и ми се бутат в краката.Вече ме познават .Наснимах ги малко,ще пусна снимки от къщи.
Публикувано: 01 September 2009 - 11:33 AM
Не бива в никакъв случай да им търсиш стопани преди да си има сложила поне една ваксина! Колко струват нормално ваксините, де- настоявай да ти кажат цена. Обясни, че не бързаш да ги слагаш, но трябва да си предвидиш разходите!
Попитай какви конци използва този вет, който кастрира бездомни!
Ама така или иначе- вместо за всяко отделно нещо да казваш, че не знаеш и не питаш, защото няма да имаш парите... поинтересувай се, ориентирочъвно да разбереш каква сума ти е необходима и потърси помощ, тя иначе няма как да дойде от небето.
Публикувано: 01 September 2009 - 01:02 PM
За следващата(поливалентна ) цената е 90 лева (по 15 на куче).За пълна вакинационна програма ще трябват 150 лева.
Аз съм с тотално изчерпани резерви и под строг домашен финансов контрол.Едва се справям с изхранването.За допълнителни разходи по кастрацията на Шая и обезпаразитяванията ще се оправя.Но за бебетата не се сещам как...имам доста книги ,но няма интерес,вече съм пробвала.Ако някой има възможност да помогне с една или дори с половин ваксинка с малчовците ще сме му много много признателни и благодарни.

Публикувано: 01 September 2009 - 01:42 PM
Публикувано: 01 September 2009 - 02:41 PM
Много са смешни и сладки същевременно - дънди пухкави!

А на живо какви са сладури ако знаете.Скимкат и ми смучат пръстите на краката...Как ги е успяла да ги отгледа Лиска без чужда помощ ума ми не го побира,затова значи беше така отчаяна преди да я срещна-бяха почнали жива да я ядат...Ама са в мизерията-спят на голата земя и в бетонните тръби,а през нощта захладнява вече.Ще опитам да инсталирам едно застлано кашонче в бараката,до инвалидния стол . С бълхите сме се преборили успешно,сега остава да убием гадните червеи.Стискайте ни палци да оцелеем.Засега акото е добро,всички ми демонстрираха след нахранването

На Мил вече писах,дано ме включи в нуждаещите се и да ги ваксинирам час по-скоро.Мойта ветка ще се съгласи и на изплащане ,само нека ги обезпаразитя хубавичко.