Шая се нуждае от помощ мама-куче и нейните незнайно колко дечица
Публикувано: 02 September 2009 - 11:02 AM
Публикувано: 02 September 2009 - 11:56 AM
Публикувано: 03 September 2009 - 10:37 AM
И бълхички все още се намират,особено при Алфи,дали не съм го пропуснала и да съм напръскала Бето 2 пъти,не ги различавах първите дни.Убих 2 с голи ръце
Иначе бебетата са жизнени ,весели и с ОГРОМЕН апетит-направо усещам как ще го закъсам за храна.Вълчо през цялото време ме дърпаше за полата.
Публикувано: 03 September 2009 - 11:44 AM
Давам и на Лиска едновременно с бебоците
Ето малко днешни снимки
Алфи е изправил едното уше,Бето си е клепчо,вече са различни.Вълчо ми дърпа полата
Публикувано: 04 September 2009 - 10:17 AM
Публикувано: 04 September 2009 - 10:20 AM
Имахме една женска покрай работа, живееше в недостроена къща, след поредното раждане беше останало само едно кутре - тя постоянно му носеше храна. Веднъж тя не се е появила два ли три ли дена и тръгнахме да я търсим ....
Кутрето беше мъртво, а тя лежеше с една кифла пред него и го гледаше ...
Публикувано: 05 September 2009 - 01:51 PM
Шая свикна с каишката,ама като сложа повод ляга на земята и се вцепенява.....Иначе стана весела и почна да се заиграва като малко кутре,много е сладка.....и все така грижовна мама, и въпреки раните които и правят малките все още ги кърми.
Публикувано: 06 September 2009 - 06:53 PM
Публикувано: 06 September 2009 - 07:00 PM
Слагах повод 5-7м, даже си го правих сама, съвсем прост. Аз си вървя, кучето след мене, но повода не се опъва, после по-малко започнах да я подръпвам, но тя вече не се страхуваше.
Опитай и като го закачиш да се отдалечиш и да й покажеш нещо страшно вкусно и виж какво ще прави.
:)
Публикувано: 06 September 2009 - 07:28 PM
Обаждах се на хората от дружеството още при първият сигнал,че някаква кола прибирала кучета след като ги стреля със стрелички,ама без конкретни номера на колата и свидетели нищо не може да се направи....а кучетата изчезват....няма го вече Шоки, Топчо,Пухла,Димчо и Сивка.....а се появяват нови,некастрирани,някои още мънички,други вече големи......а иде зима .....тъжно е.......
Публикувано: 08 September 2009 - 08:05 AM
Дядото са го изписали от болница
За малките кога трябва да се слагат ваксини,три обезпаразитявания ли да направя.
И още един проблем-пак имат страшно много бълхи,чак скимтят и се чешат...А ги пудрих с тапилан и пръсках с воден разтвор на едно бяло вещество- купено от ветеринар.Знам ,че Фронтлайна е ефикасен,но няма парички,Дайте идеи-пак ли да ги напудря,че е студено да ги мокря и без това спят на гола земя.
Публикувано: 08 September 2009 - 10:24 AM
За ваксините- трябва да са чисти и вътрешно, и външно и тогава да ги поставиш.
За повода, както каза rodegunda - използвай дълъг, да се влачи, и я примамвай с лакомство да те последва. Не я дърпай изобщо, докато не посвикне с повода.
За бълхите- пудри ги пак и пак, примерно през ден мисля, че нямаше проблем, но все пак попитай и ветеринар.
Публикувано: 08 September 2009 - 10:57 AM
Почнах да ги пудря,първо Мечо,после Мини и тъкмо захванах Дунда и Мечо почна да скимти,да се чеше и да пищи...след малко и Мини .....изкарах си акъла,веднага почнах да ги бърша с мокри салфетки....Мечо най много пищи,а Шая се шашна,щура се около него и го пощи.Какво да правя....
Почти не искаха да ядат .....
Публикувано: 08 September 2009 - 12:54 PM
Ако наистина не си пудрила местата им за спане, затова и непрекъснато се пълнят наново. Предполагам, че знаеш - пудрата убива само бълхите, които в дадения момент са по тях, но няма никакво превантивно действие - тоест още същия ден пак могат да се сдобият с "гости".
Всеки ден наистина е доста, но през ден не мисля, че има проблем (само наистина по-внимателно с нежните части и с муцунките).
Публикувано: 08 September 2009 - 01:20 PM
Пръсках с водния разтвор против бълхите навсякъде,ще напудря и с пудрата.Цяло шише изпудрих,ще купувам ново.Проблема е че нямат едно место за спане,даже не се скупчват заедно,спят кой къде намери- в тръбите,в дъските,на голата земя ,на едно картонче...абе клошарчета......Аз им постлах в едно кашонче в бараката,но не лягат там,даже бяха измъкнали черджето отвън на дъжда.
Шая се скубе на цели кичури,дано няма някое кожно заболяване.Преди малко на косъм оттърва кожата,една кола почти я блъсна,даже взе да свири с клаксона шофьора.Аз още треперя.Сташно ще стане като вземат да излизат и малките,гледам вече правят опити.Направо ще се поболея от безсилие с тези клетници.
Аз съм на 16 и 17 във Варна,а 15 и 18 ми отиват в пътуване,почти цяла седмица ще отсъствам.
Публикувано: 08 September 2009 - 01:54 PM
Доколкото знам, Празимека не е за малки кученца, а и по принцип съставките му са различни. По-добре е Дронтал или Цестал.
Щом ще те няма само 4-5 дни, не й бий инжекция! Наблюдавай я да не се разгони (подува се "шушата", капки кръв може и да не забележиш, но и мъжките ще й се лепят). Дори и да се е разгонила, пак можеш да я кастираш по време на разгонването, просто си го планирай за 19ти примерно, не се бави.
Публикувано: 08 September 2009 - 02:03 PM
Като те няма толкова време те ще тръгнат да те търсят.
Намери някой друг да ходи да ги храни докато те няма!

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 08 September 2009 - 03:12 PM
Дъщерята е обещала да ходи поне веднъж дневно и да слага гранули или консерва а и водичка да налива.Аз мисля отделно да им оставя голямо количество гранули,те по принцип не ядат много ако са сухи(аз им накисвам и бъркам с разни манджички),ама ако видят зор ще проядат....Ще помоля и едното момиче от дружеството,което живее наблизо да минава по веднъж дневно.Вече цяла седмица дворното куче Макс го няма и е лесно,но ако се върне не знам дали ще се престраши да влезе някой,че си е страховит...
За обезпаразитяването -лекар ми каза след 14 дена пак и така докато спрат да изкарват.Притеснявам се съседите да не видят "находките" ,че направо ще ги изхвърлят"да не пренасят зарази".

Вход

Горе
Цитиране +