Dog.bg Форуми : Шая се нуждае от помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шая се нуждае от помощ мама-куче и нейните незнайно колко дечица

#61 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 September 2009 - 11:02 AM

Привет от Шая и бандата малки косматковци.Всички са добре,само бебоците почват да стават едни отворковци и шетат навсякъде.А мама се понапери и взе да врътка гъзето и да манда опашка като ходи ab_041.gif С Илка сме се уговорили да сигнализирам при готовност за кастрация и да действаме.Ще гледам да се организирам до 10-ти.Тъкмо да поспаднат гърдичките,че са доста големи ,а док. се сърдел...Не е възможно да се откара пеша,в друг квартал е мястото .Ще ползваме личната и кола Имам леки притеснения как ще реагира Лиска на качване в кола,мисля ,че задължително трябва да е с каишка и на повод,да не хукне ....Ще и меря врата и слагам каишка днес,да свиква. Снимки тоя път няма,че цъкна батерията ,ама хубавеят малките wub.gif само са за гушкане.Жалко ,че няма нито едно запитване за тях,а те растат като гъби.
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#62 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 September 2009 - 11:56 AM

Естествено, че с каишка ще я водиш и качваш в колата, иначе няма да стане. Всеки ден я свиквай да й слагаш каишка, 2-3 дни преди кастрацията закачай и повод. В деня на кастрацията си предвиди поне 2 часа преди уговорения час, защото е много вероятно да имате гоненица!
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2009 - 10:37 AM

Преди малко едно от малките(не видях кое) беше изакало някакви гадни паразити- бели,дълги около сантиметър и мърдащи(сякаш дигат глави и се оглеждат),Докато взема апарата да снимам и Лиска ги изяде zz_020.gif Тя ,забелязвам ,много прилежно изяжда лайнетата на бебетата,рядко да остане неизядено....Та се въртим в кръг сякаш с обезпаразитяването,доста продължителен ще е процеса- ще правя записки да не се объркам .Значи седем дена след първото обезпаразитяване ще дам пак,а после кога трябва и колко пъти.И дали да сменявам вида на хапчетата.Питам ,защото ще купя наведнъж за пълната схема и да знам какво.Да припомня- обезпаразитени са преди 4 дена с Азипирин.Планувано следващо за след 7 дни - на 07(понеделник)Дронтал или Цестал.
И бълхички все още се намират,особено при Алфи,дали не съм го пропуснала и да съм напръскала Бето 2 пъти,не ги различавах първите дни.Убих 2 с голи ръце eg_033.gif ,Учудващото е,че по себе си бълха все още не съм намирала ,ма ме сърби на нервна почва след гледката Иде ми и аз да пийна едно хапче и да си капна Фронтлайнab_041.gif
Иначе бебетата са жизнени ,весели и с ОГРОМЕН апетит-направо усещам как ще го закъсам за храна.Вълчо през цялото време ме дърпаше за полата.

User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2009 - 10:46 AM

Нали даваш обезпаразитяващо и на Лиска, че не си спомням назад в темата какво писа?
Не се притеснявай, действай по схема и всичко ще е наред. Дронтала е супер.
User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2009 - 11:44 AM

Nickey,благодаря ти за вниманието и куража който ми даваш smile.gif
Давам и на Лиска едновременно с бебоците ae_085.gif Ще се запася с Дронтал smile.gif

Ето малко днешни снимки
Алфи е изправил едното уше,Бето си е клепчо,вече са различни.Вълчо ми дърпа полата ab_041.gif ,до него са Пухчо и Бето af_089.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2009 - 10:17 AM

Лиска е от вчера с каишка,много я отваря ab_041.gif Сутринта беше легнала на тротоара пред двора,дадох и саламче,взе го ,отнесе го на 2 крачки и се върна и ме гледа умоляващо в очите,шашнах се да не е болна или отровена...После влезе в двора и пак ме гледа ,върна се ,взе саламчето и го понесе....при кученцата... ud_009.gif ud_009.gif Ето каква майка е Лиска hb_027.gif Не мислех че е възможно,направо като по филмите...Нахраних ги малчовците,и закъснях малко за работа dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 04 September 2009 - 10:20 AM

Възможно е :)
Имахме една женска покрай работа, живееше в недостроена къща, след поредното раждане беше останало само едно кутре - тя постоянно му носеше храна. Веднъж тя не се е появила два ли три ли дена и тръгнахме да я търсим ....
Кутрето беше мъртво, а тя лежеше с една кифла пред него и го гледаше ...

#68 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2009 - 01:51 PM

Дядото постъпи в болница,останахме си без закрилник ud_009.gif
Шая свикна с каишката,ама като сложа повод ляга на земята и се вцепенява.....Иначе стана весела и почна да се заиграва като малко кутре,много е сладка.....и все така грижовна мама, и въпреки раните които и правят малките все още ги кърми.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 September 2009 - 06:53 PM

Абе хора дайте акъл как да науча Шая да ходи на повод.Вече трети ден опитвам и нищо,грам напредък няма.Просто като сложа повода и маймуната ляга и се вцепенява....А ако я подръпна вирва краката и ми показва корем с покъртително нахапани гърдички.....Имали някакъв чалъм,какво да правя,мисля че е важно да се научи....Иначе редовно правим по една обиколка из квартала,даже си навлякох по тоя повод скандал в къщи,че са ме видяли от терасата(ще сменям маршрута,че лисата много се кефи на тия разходки....не ми се ще да ги прекъсна...........

User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 06 September 2009 - 07:00 PM

Аз бих сложила много дълъг повод и не я дърпай, остави той да се влачи свободно и виж как ще реагира. Така учих едно от моите кучета, че започваше виене и скимтене като че ли я режа.
Слагах повод 5-7м, даже си го правих сама, съвсем прост. Аз си вървя, кучето след мене, но повода не се опъва, после по-малко започнах да я подръпвам, но тя вече не се страхуваше.
Опитай и като го закачиш да се отдалечиш и да й покажеш нещо страшно вкусно и виж какво ще прави.
:)

#71 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 September 2009 - 07:28 PM

Мерси за съвета,аз пък досега опитвах със съвсем къс повод -просто промушвах повода през нашийника и го държах двоен,за да се застраховам ,че ако се стресне или избяга повода ще се изхлузи и няма да и навлече някакъв проблем.Ама сега ще опитам с ролетка (имам една съвсем евтина -за 2 лева от една промоция в Кауфланд ab_041.gif ,калпава е ама ще свърши работа май ae_085.gif И мисля да сложа и капсула-адресник с телефона ми,дано да мине за домашно куче.Че тук вече втори път чувам за убити със стрелички кучета,последно вчера в района на ловния дом- са убити 2 кастрирани и обгрижвани.....и никой нищо не е чулили видял...в ужасен град живея.....
Обаждах се на хората от дружеството още при първият сигнал,че някаква кола прибирала кучета след като ги стреля със стрелички,ама без конкретни номера на колата и свидетели нищо не може да се направи....а кучетата изчезват....няма го вече Шоки, Топчо,Пухла,Димчо и Сивка.....а се появяват нови,некастрирани,някои още мънички,други вече големи......а иде зима .....тъжно е.......
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 08:05 AM

Тази сутрин раздадох втората порция хапчета,след 2 часа ще изтичам да ги нахраня и да събирам "реколтата".
Дядото са го изписали от болница af_089.gif но мен ме викат командировка до Варна началото на следващата седмица.Няма шанс за отпуска .Възможна най-ранна дата за кастрация -19 септември .Вече съм сериозно обезпокоена и мисля да сложа инжекция против разгонване на Шая,от еднократна доза дано няма чак такава вреда.И после на 19 въпреки инжекцията все пак мисля да кастрирам.
За малките кога трябва да се слагат ваксини,три обезпаразитявания ли да направя.
И още един проблем-пак имат страшно много бълхи,чак скимтят и се чешат...А ги пудрих с тапилан и пръсках с воден разтвор на едно бяло вещество- купено от ветеринар.Знам ,че Фронтлайна е ефикасен,но няма парички,Дайте идеи-пак ли да ги напудря,че е студено да ги мокря и без това спят на гола земя.
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2009 - 10:24 AM

Не й бий инжекция, щом не се е разгонила още. Колко време няма да те има и няма да можеш да я посещаваш?

За ваксините- трябва да са чисти и вътрешно, и външно и тогава да ги поставиш.

За повода, както каза rodegunda - използвай дълъг, да се влачи, и я примамвай с лакомство да те последва. Не я дърпай изобщо, докато не посвикне с повода.

За бълхите- пудри ги пак и пак, примерно през ден мисля, че нямаше проблем, но все пак попитай и ветеринар.
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 10:57 AM

Още изкарват глисти с пълна сила,на Мечо му висеше от дупето глист.Имаше лайнета без глисти,както и голи глисти без лайне.Повечето акат в съседния двор и нямам наблюдение.

Почнах да ги пудря,първо Мечо,после Мини и тъкмо захванах Дунда и Мечо почна да скимти,да се чеше и да пищи...след малко и Мини .....изкарах си акъла,веднага почнах да ги бърша с мокри салфетки....Мечо най много пищи,а Шая се шашна,щура се около него и го пощи.Какво да правя....
Почти не искаха да ядат .....
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 12:42 PM

Нали е Тапилан? Пищят, защото бълхите им тичат по тялото. Но не прекалявай и с пудрата, не ги пудри по главата и по слабините и недей всеки ден. Напудри и къщичката, или там, където спят.

#76 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2009 - 12:54 PM

Да, точно заради бълхите пищят.
Ако наистина не си пудрила местата им за спане, затова и непрекъснато се пълнят наново. Предполагам, че знаеш - пудрата убива само бълхите, които в дадения момент са по тях, но няма никакво превантивно действие - тоест още същия ден пак могат да се сдобият с "гости".
Всеки ден наистина е доста, но през ден не мисля, че има проблем (само наистина по-внимателно с нежните части и с муцунките).
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 01:20 PM

Мерси,Nickey,аз точно по коремчетат най много пудрех,че там бъка от бълхи.Положението е страшно откъм паразити,имаше нови "порции" огромни глистяци,Мечо и Вълчо вече са с нормални коремчета,преди бяха огромни и твърди,като пред пръсване.Алфи и Бето още са така.Кога да планувам следващо обезпаразитяване и с какво,казват че празимека чисти хубаво и е евтин,ама за бебета незнам дали може.
Пръсках с водния разтвор против бълхите навсякъде,ще напудря и с пудрата.Цяло шише изпудрих,ще купувам ново.Проблема е че нямат едно место за спане,даже не се скупчват заедно,спят кой къде намери- в тръбите,в дъските,на голата земя ,на едно картонче...абе клошарчета......Аз им постлах в едно кашонче в бараката,но не лягат там,даже бяха измъкнали черджето отвън на дъжда.
Шая се скубе на цели кичури,дано няма някое кожно заболяване.Преди малко на косъм оттърва кожата,една кола почти я блъсна,даже взе да свири с клаксона шофьора.Аз още треперя.Сташно ще стане като вземат да излизат и малките,гледам вече правят опити.Направо ще се поболея от безсилие с тези клетници.
Аз съм на 16 и 17 във Варна,а 15 и 18 ми отиват в пътуване,почти цяла седмица ще отсъствам.

User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2009 - 01:54 PM

Не съм лекар, затова не се наемам да ти кажа 100% дните за обезпаразитяването - 7 или 14...
Доколкото знам, Празимека не е за малки кученца, а и по принцип съставките му са различни. По-добре е Дронтал или Цестал.

Щом ще те няма само 4-5 дни, не й бий инжекция! Наблюдавай я да не се разгони (подува се "шушата", капки кръв може и да не забележиш, но и мъжките ще й се лепят). Дори и да се е разгонила, пак можеш да я кастираш по време на разгонването, просто си го планирай за 19ти примерно, не се бави.
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 02:03 PM

Пробвай да ограничиш излизането на малките от двора - дъски, камъни тухли - запуши дупките до определена височина.

Като те няма толкова време те ще тръгнат да те търсят.

Намери някой друг да ходи да ги храни докато те няма!
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#80 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 03:12 PM

Запушването на дупките е "мисията невъзможна" - до повечето места откъдето може да минат аз не мога да достигна...хубавото е ,че тези места са към съседните дворове,а не към улицата,ама пък от там има нови възможности...
Дъщерята е обещала да ходи поне веднъж дневно и да слага гранули или консерва а и водичка да налива.Аз мисля отделно да им оставя голямо количество гранули,те по принцип не ядат много ако са сухи(аз им накисвам и бъркам с разни манджички),ама ако видят зор ще проядат....Ще помоля и едното момиче от дружеството,което живее наблизо да минава по веднъж дневно.Вече цяла седмица дворното куче Макс го няма и е лесно,но ако се върне не знам дали ще се престраши да влезе някой,че си е страховит...
За обезпаразитяването -лекар ми каза след 14 дена пак и така докато спрат да изкарват.Притеснявам се съседите да не видят "находките" ,че направо ще ги изхвърлят"да не пренасят зарази".

User's Signature

Качена снимка

• (14 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема