Как да намерим женски лабрадор за мъжки без родословхо дърво
Публикувано: 10 September 2009 - 10:11 AM
Не хора, вие наистина не четете какво се пише! Мислех повече да не се намесвам в тази тема, но това не е истина!!!!!!!!!
Може ли след всичко написано да напишете този пост glamour_spark?
И ако смея да попитам кои са родителите на "родословната" лабрадорка? Или е внесена от някъде чрез зоомагазин или борса? Колко изложби е посетила и какви оценки са й поставени? Има ли необходимите изследвания за ТД, лакти, очи и т.н.?
Научете се вече - развъждат се кучета с доказан произход, които са в стандарта на породата (т.е. получили са висока оценка от специалист на на киноложка изложба) и са изследвани за наследственопредаваните болести в съответствие с породата!!!!!!!!!!!! Всичко друго е само в ущърб на породата!

да има си всички изследвания,купена е от великобритания и живееше там допреди една година.има и педигри с родители и прародители до 9коляно.печелила е 4 конкурса в англия и баща и е шампион.това змнам за нея.но искам да кажа,че наша позната си взе лабрадор от родословни родители уж с всички изследвания и оригинално родословие.преди 1 година кучето беше евтанизирано на крехката възраст от година и 6 месеца поради вродена болест на костите.така, според мен в бг има много малко кучета които имат наистина оригинално родословие.
Публикувано: 10 September 2009 - 10:41 AM

Публикувано: 10 September 2009 - 10:56 AM
А тук къде сте я показвали? И клубът и специалистите какво ви казват, не "някои мислят"? Изказването Ви само показва, че явно нямате представа къде какво се прави в кинологията. А от факта, че едно куче е болно, не може да се правят обобщения за кучетата в БГ въобще или пък за родословията им. Това говори за липса на зрялост в преценката.
Галине, тази статия я бях забравила, но е много добра за случая.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 10 September 2009 - 12:36 PM
Публикувано: 10 September 2009 - 01:51 PM
Ахам, а някъде показаха ли ви черно на бяло, доказателство че наистина са англ. кокери?

Няма родословие ли, ами няма гаранция за порода и много други неща за които до сега беше писано в тази тема.

Публикувано: 10 September 2009 - 01:57 PM
Получихте много негативни коментари, защото сте сложили темата в "Породи" и пишещите фиксират вниманието си върху порда , родословие, документи и пр. и пренебрегват факта , че се грижите за здравето на кучето си.
За това се обръщам за съдействие и препоръки....
Доколкото разбирам, понеже кучето ви се качва дори върху кастрирани женски, си мислите че едва ли не "откача за женска" . И се чудите как да решите проблема, опитвайки се да постъпите отговорно и да му намерите женска от същата порода ( Ако има други четящи : що е то порода не е темата в момента, нека да спрем с коментарите върху това, моля)
Казват, че кучетата правят това за да демонстрират превъзходство, а не непременно за копулация. Правят го с други мъжки също. Така че не се притеснявайте , че се качва върху кастрирани. Кучето ви не "откача за секс" :) .
Дори да го съберете с женска, това ще реши проблема, така да се каже, за днес. Утре ще бъде пак същото. В този смисъл, събирането с женска нямa да има положителен ефект върху здравето му. Т.е. няма да има никакъв ефект- нито положителен нито отрицателен.
Ако поведението му ви притеснява, най-добре е да го кастрирате. Не знам дали инстинктът да се качва върху другите ще изчезне , но копулацията ще е извън картинката.
Ако все пак решите да го съберете с женска, остава най-сериозният проблем: Какво ще правите с поколението? Доколкото знам в момента няма недостиг на породисти кученца. Изобщо няма недостиг на каквито и да е кученца. Има недостиг на стопани. Има недостиг на отговорни хора. Аз не бих си пожелала да търся хора за децата на моето куче. Да треперя дали ще се грижат за тях, дали ще ги обичат, както аз обичам моето. Не ви го пожелавам и на вас.
Понеже търсехте препоръки:
1. Hе се притеснявайте от поведението на кучето си - нормално е.
2. Не го размножавайте, за да не си създавате нови проблеми.
3. Ако го кастрирате, кучето няма да загуби нищо от чара си и няма да промени характера си.
4. Ако няма потомство, това няма да навреди на здравето на кучето ви.
3. Cъвсем лично мнение - ако кучето ви е уникално в някакво отношение, нека си остане такова. Не му правете копия.
Публикувано: 10 September 2009 - 02:08 PM

Публикувано: 05 October 2009 - 05:40 PM
Ахам, а някъде показаха ли ви черно на бяло, доказателство че наистина са англ. кокери?

Няма родословие ли, ами няма гаранция за порода и много други неща за които до сега беше писано в тази тема.

откъде знаеш че не са ни показали
Публикувано: 05 October 2009 - 05:49 PM
Много ми е любопитно какво точно са Ви показали?
Публикувано: 06 October 2009 - 02:59 PM
Публикувано: 18 January 2010 - 08:55 PM
Сългасен съм, ако говорите за родословията като цяло. Родословията в България са пълен фарс. Срещу пари можете да изкарате и най-неприличащото куче на породно. Като цяло заплождането няма да доведе до нищо добро. Освен ако човека няма N- на брой хора, на които е обещал кученца.
Извинете! Не мога да се съглася с този пост! Първо! Кученце на 6 месеца не може да се определи дали страда от цитирам "тежка тазобедрена дисплазия и на двата крака", защото кученце на 6 месеца не е завършило растежа си, и не всички кости в тазобедрената става са се калцирали (ако въобще знаете за какво става дума). След 8ми или 9 месец може да се констатира дисплазия. На 6 месеца може да има просто симптоми, които може да са лъжливи- може да е панеостит например ? Не мисля че на 6 месеца може да бъде толкова зле, освен ако не страда и от някаква друга болест на костите. Не искам да оспорвам историята, която е написана, просто не плашете така хората. Кучета с дисплазия имат затруднения в ставането чак на 4- тата година. Моля прочетете малко повече за анатомията на кучетата и прочетете специално за дисплазията.
Извинявам се ако съм засегнал някого, просто в България не може да се разчита на клубове и развъдници, просто защото всичко е една голяма корупция.
Към човека пуснал темата- не разбирам от лабрадори, но според мен кучето не само прилича на лабрадор ами е такова.
Решението да заплодите кучето (сигурно вече е решено, понеже темата е стара) си е изцяло ваше. Имате глава на раменете, преценете рисковете, плюсовете и минусите. Защото определено има и минуси....
Публикувано: 18 January 2010 - 09:42 PM
Това, че при по-леките форми на дисплазия има затруднения чак след 4-тата година не осначава че и при тежките е така. В момента оспорвате диагнозата на най-големите и уважавани ортопеди и хирурзи в България.
Защо тогава след операциите кучето не изпитва болка и води вече нормален живот. Вие ако имате главоболие и пиете лекарства за хемороиди ще ви мине ли главоболието. След като не сте наясно не се изказвайте неподготвен. Има достатъчно компетентни лекари, които си разбират от работата и не сте вие човекът който ще казва кога може и кога неможе да се даде такава диагноза.
Публикувано: 18 January 2010 - 09:43 PM

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 18 January 2010 - 09:51 PM
Публикувано: 18 January 2010 - 10:21 PM
Това, че при по-леките форми на дисплазия има затруднения чак след 4-тата година не осначава че и при тежките е така. В момента оспорвате диагнозата на най-големите и уважавани ортопеди и хирурзи в България.
Защо тогава след операциите кучето не изпитва болка и води вече нормален живот. Вие ако имате главоболие и пиете лекарства за хемороиди ще ви мине ли главоболието. След като не сте наясно не се изказвайте неподготвен. Има достатъчно компетентни лекари, които си разбират от работата и не сте вие човекът който ще казва кога може и кога неможе да се даде такава диагноза.
Странно. Извинявам се в такъв случай. Изпитано е на мой гръб същото- операция от дисплазия на едното ми куче(оперирах го твърде рано, след това се оказа Панеостит) . За разговаряне- говорил съм с повече лекари от колкото предполагате и не само в България и споделям казаното- дисплазия се определя след като завърши калцирането на костите, явно е ставало дума за лека форма на дисплазия. Намествала сте му крака? Преживял съм прословутото накуцване. Точно един от най големите хирурзи в България прави операцията на кучето. Радвам се че кучето Ви е добре и вече има бледи спомени от болката..Не разбирам защо се засегнахте толкова? Не мисля че казах нещо нередно, просто споделих какво ми е казвано на мен.. И да се върна на темата за родословието- не може да сте сигурна че кученцата на този лабрадор ще имат дисплазия нали така ( сега ако ме нападнете- другото ми куче е с родословие, а първото ми го подариха и го обичам точно толкова колкото това с родословието..). Приемете извиненията ми Хърс, с поста си не съм целял да ви обидя, нито да засегна някого. Просто все повече чета и все повече се отчайвам от хората.. Трябва да има обич за всички нали ?

Публикувано: 18 January 2010 - 10:22 PM
Страхотен!
Публикувано: 18 January 2010 - 10:23 PM
Малко едит. Говорим за лакътна или за тазобедрена? Или може да се диагностицира(независимо от вида) и на 4 месеца, ако е в тежка форма ?