Дайте съвет
Публикувано: 29 August 2009 - 07:35 PM
Публикувано: 29 August 2009 - 09:30 PM
Ама вие какво чакате?Водете го пак на лекар.

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]

Публикувано: 30 August 2009 - 08:52 AM
Преди малко се прибрахме от ветеринарната клиника в пловдив и резултата от изследването е парвовироза и нямало гаранция, че ще се оправи. Искам да разкажа историята на кученцето ми, закупихме си го от развъдника в пазарджик преди две седмици. Явно е дошло заразено от там, защото ветеринаря ни каза, че ние сме били четвърти случай до момента и ни посъветва да отидем да си върнем кучето, защото трябва да се сложи край на това разнасяне на болни животни. Аз се обадих тази сутрин в този развъдник, за да ги уведомя, че разнасят болни кучета. Няма да оставя така тази работа. Сега чакам обаждане от тях и разрешаване на проблема. Не искам и други хора да страдат. ЗАТОВА НЕ КУПУВАЙТЕ КУЧЕТА ОТ ТОЗИ РАЗВЪДНИК. Моля, който прочете това съобщение да уведоми всички свои познати и приятели, които обичат животни и, които искат да си закупят такова да не го правят от развъдниците в България. За тези две седмици така се привързахме към животното, то стана член от семейството ни, а сега ...
Публикувано: 30 August 2009 - 09:22 AM
http://www.ndbkc.com/FCI_reg_razv.html Ето и регистрираните в FCI развъдници. Едва ли е някой от тях, нали. ;)
Публикувано: 30 August 2009 - 09:34 AM
Преди малко се прибрахме от ветеринарната клиника в пловдив и резултата от изследването е парвовироза и нямало гаранция, че ще се оправи. Искам да разкажа историята на кученцето ми, закупихме си го от развъдника в пазарджик преди две седмици. Явно е дошло заразено от там, защото ветеринаря ни каза, че ние сме били четвърти случай до момента и ни посъветва да отидем да си върнем кучето, защото трябва да се сложи край на това разнасяне на болни животни. Аз се обадих тази сутрин в този развъдник, за да ги уведомя, че разнасят болни кучета. Няма да оставя така тази работа. Сега чакам обаждане от тях и разрешаване на проблема. Не искам и други хора да страдат. ЗАТОВА НЕ КУПУВАЙТЕ КУЧЕТА ОТ ТОЗИ РАЗВЪДНИК. Моля, който прочете това съобщение да уведоми всички свои познати и приятели, които обичат животни и, които искат да си закупят такова да не го правят от развъдниците в България. За тези две седмици така се привързахме към животното, то стана член от семейството ни, а сега ...
В коя клиника сте водили кучето ? Прозвуча ми като в Новет

Публикувано: 30 August 2009 - 10:10 AM
В коя клиника сте водили кучето ? Прозвуча ми като в Новет

Да точно тази клиника е. Ще пратя линк за развъдника в пазарджик, почти на всяко място за обяви са пуснали такава.http://www.topobiavi.com/index.php?action=show_adv&id=161575
Публикувано: 30 August 2009 - 12:06 PM
..съжалявам за кученцето ти:(
Новет се намира на ул.Карловска 34 А, а в тракия клиниката се нарича Провет ако не се лъжа
Публикувано: 30 August 2009 - 12:42 PM
Съжалявам за кученцето ви.
Съжалявам, но в обявата пише развъдник - това вече няма значение за мен. По - важното е да има контрол. Щом като предлагат животни, те трябва да са прегледани, независимо от това дали е развъдник или ферма. И когато изпращат животното до клиента, същото да бъде придружено с всички необходими изследвания. Знам, че няма гаранция, че животното няма да се разболее и при стопанина си, но когато преди това е имало някакъв контрол нещата ще стоят по различно. Едва ли от тук нататък ще си закупя куче от ферма или развъдник.
Публикувано: 30 August 2009 - 12:51 PM
На този същия човек с "развъдника" ... толкова му пука за кутретата, че има 36 женски (по негови думи), които вероятно раждат по 2 пъти в годината. За какъв контрол и грижа говорим, след като той използва женските за инкубатори буквално?... Както и да е...
Публикувано: 30 August 2009 - 12:59 PM
Задължително ще си закупим и съпруга ми и сина ми сме на това мнение, само че вече ще се страхувам много повече. Аз дори и сега от нищо не лишавах животинчето все едно беше член от семейството ни, през нощта съм си играла с нея, а след това съм отивала на работа. Жалко е всичко това. Кученцето дойде с паспорт, обезпаразитено, без ваксини, първата ваксина е направихме при нас, но то вече било болно. Както и да е. Благодаря на всички, които писахте тук. Според мен трябва да има гласност на подобен род проблеми, защото хората които са били преди мен в клиниката не са смеели да се обадят. Не бива да позволяваме такива ферми да продължават дейността си.
Публикувано: 30 August 2009 - 02:02 PM
Гластност има! Форумът "работи информационно" основно в тази посока, но лошото е, че потърпевши се включват тук след, а не преди да се сдобият с 4-ног член на семейството си от подобно място.
Съжалявам за кучето и че трябваше да разберете по този начин какви размножители на килограм има.
Подобни на вашия злощастен край случаи, са обсъждани тук: http://forum.dog.bg/Aea-f31.html - зоомагазини, зооборси и развъждачи на всичко, от което могат да се докарат пари. Не сте първите, лошото е, че няма да сте и последните опарили се от такива развъждачи.
Всичко идва и си отива в името на ... пари, емоции, разочарования и ЕДИН ОТИШЪЛ СИ по този начин ЖИВОТ.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 30 August 2009 - 04:26 PM
Новет се намира на ул.Карловска 34 А, а в тракия клиниката се нарича Провет ако не се лъжа
Попитах защото и аз я знам клиниката,защото живея наблизо,но просто не бях сигурна за името.Това което ще ти кажа е само съвет,не те задължавам да го следваш.Бях завела котката си там веднъж,за да и извадят зъб(който вече се клатеше).Незнам как са го вадили,нито какви упойки са ползвали,знам само,че когато отидох да си взема котката се оказа,че трябва да заплатя около 5о лв(и това само за ваденето на зъба+някакви лекарства за него)отделно казаха,че котката ми има ушна краста,за което дадохме още пари,а в последствие се оказа,че едно вадене на зъб можеше да ми струва 27 лв,а ушна краста котката ми никога не е имала!!!Моите наблюдения са такива,като забравих да кажа,че доктора се държа доста нагло с мен,а що се отнася до кожодерството са на първо място в махалата.Ние се събираме към 20 кучкаря и нито един от нас не желае да си има работа с въпросната клиника,мога да разказвам истории и на други хора,но няма смисъл щом не съм присъствала.Надявам се да сте си създали някаква представа и ако имаш желание мога да ти препоръчам клиниката в която всички ние в махалата ходим(или поне по-голямата част)
Публикувано: 30 August 2009 - 04:38 PM
Попитах защото и аз я знам клиниката,защото живея наблизо,но просто не бях сигурна за името.Това което ще ти кажа е само съвет,не те задължавам да го следваш.Бях завела котката си там веднъж,за да и извадят зъб(който вече се клатеше).Незнам как са го вадили,нито какви упойки са ползвали,знам само,че когато отидох да си взема котката се оказа,че трябва да заплатя около 5о лв(и това само за ваденето на зъба+някакви лекарства за него)отделно казаха,че котката ми има ушна краста,за което дадохме още пари,а в последствие се оказа,че едно вадене на зъб можеше да ми струва 27 лв,а ушна краста котката ми никога не е имала!!!Моите наблюдения са такива,като забравих да кажа,че доктора се държа доста нагло с мен,а що се отнася до кожодерството са на първо място в махалата.Ние се събираме към 20 кучкаря и нито един от нас не желае да си има работа с въпросната клиника,мога да разказвам истории и на други хора,но няма смисъл щом не съм присъствала.Надявам се да сте си създали някаква представа и ако имаш желание мога да ти препоръчам клиниката в която всички ние в махалата ходим(или поне по-голямата част)
Много съжелявам за кучето ти,сега е на по добро място

Публикувано: 30 August 2009 - 05:40 PM
rage1 искам да ми препоръчаш клиниката, в която ходите, защото смятам да си взема след около месец друго куче. Предварително благодаря
Публикувано: 30 August 2009 - 06:06 PM
Много съжелявам за кучето ти,сега е на по добро място

Много ми е интересно как сте се справили с излекуването от тази коварна болест, при нас беше ужасно, никога не съм предполагала че съществува такова нещо. Кученцето ме гледаше в очите искаше помощ, а аз незнаех как да му помогна.