Дайте съвет
Публикувано: 30 August 2009 - 07:03 PM
[/quote]
Здравейте,
първо искам да кажа,че много съжалявам за кучето ви.
Аз винаги съм водила кучетата си в тази клиника и съм много доволна:
Ветеринарна Клиника Свети Георги BG
Ветеринарна клиника в Пловдив.
адрес: 4000 Пловдив, ул. Захари Стоянов No.62 , тел.: +359 32 245207

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.
Публикувано: 30 August 2009 - 08:01 PM
Много ми е интересно как сте се справили с излекуването от тази коварна болест, при нас беше ужасно, никога не съм предполагала че съществува такова нещо. Кученцето ме гледаше в очите искаше помощ, а аз незнаех как да му помогна.
За ленението съм писала някъде из форума-имена на лекарстава няма да дам ,за да не тръгне някой да се лекува самоцелно.Болеста наистина е много коварна 10-11 дни беше само на система и 12 инжекции на ден-нито вода нито храна -все повръщаше

Публикувано: 30 August 2009 - 08:02 PM
първо искам да кажа,че много съжалявам за кучето ви.
Аз винаги съм водила кучетата си в тази клиника и съм много доволна:
Ветеринарна Клиника Свети Георги BG
Ветеринарна клиника в Пловдив.
адрес: 4000 Пловдив, ул. Захари Стоянов No.62 , тел.: +359 32 245207
[/quote]
Благодаря. Вечер най - много ще ми липсва кученцето, сърцето ми се къса.
Публикувано: 30 August 2009 - 08:31 PM
Почти винаги вдига,всички от нашата поляна сме при него,взима евтино,за редовни клиента прави доста отстъпки и най-важното обича животните и винаги иска те да се чустват добре,когато посещават клиниката му(дава им витаминки и т.н.т)Клиниката не много голяма,но винаги ако се наложни нещо да се прави,веднага ще те инструктира къде да отидеш,ако при него няма такова оборудване.Надявам се да съм помогнала,иначе когато си вземеш кученце може да го разхождаш при нас,тъкмо да се запознаем:)
Публикувано: 30 August 2009 - 08:46 PM
Почти винаги вдига,всички от нашата поляна сме при него,взима евтино,за редовни клиента прави доста отстъпки и най-важното обича животните и винаги иска те да се чустват добре,когато посещават клиниката му(дава им витаминки и т.н.т)Клиниката не много голяма,но винаги ако се наложни нещо да се прави,веднага ще те инструктира къде да отидеш,ако при него няма такова оборудване.Надявам се да съм помогнала,иначе когато си вземеш кученце може да го разхождаш при нас,тъкмо да се запознаем:)
Благодаря, на всяка цена ще се запознаем :). Никога досега не съм гледала куче, но от сега нататък вече ще знам. Но най - важното е , че разбрах колко е хубаво да си имаш такъв приятел в къщи.
Публикувано: 31 August 2009 - 12:01 AM
Никой не дава гаранции, че кученцето ще оцелее, дори при подходящо лечение.
Публикувано: 31 August 2009 - 09:48 AM

Моля някой, който е запознат с отглеждането на кучета да ми обясни как стоят нещата при закупуване на животно без значение от къде, по - долу ще изброя нещата, които възнамерявам да направя, когато си взема ново:
1. Изследване за парвовироза и паразити;
2. Зрение;
3. Костни деформации;
4. Вид на козината;
и след това ще престъпя към ваксиниране ако няма такова, това при положение, че си взема бебе. Ако не са необходими всички тези неща, моля посъветвайте ме какво точно да направя, за да не се стига до критични моменти, защото наистина не съм съвсем наясно.
Публикувано: 31 August 2009 - 09:54 AM
В подфорума "Да пазим и развиваме породи" има "Представяне на кучила" - проверете там, обърнете се към форума Сибирско хъски - ще ви насочат.
И внимателно прочете наредбата. Кучето се взима с всички ваксини, чип и паспорт. И много други работи.
Успех!
Публикувано: 31 August 2009 - 10:04 AM
Благодаря, на всяка цена ще се запознаем :). Никога досега не съм гледала куче, но от сега нататък вече ще знам. Но най - важното е , че разбрах колко е хубаво да си имаш такъв приятел в къщи.
Надявам се информацията по-долу да ти е помогнала и скоро да се сдобиеш с нов приятел,пиши когато това стане,защото аз също искам да се запозная с него:)
Публикувано: 31 August 2009 - 10:11 AM
Успех с намиране на нов член на твоето семейство!
Публикувано: 31 August 2009 - 04:13 PM
ЕТО ВИ ЗА НЕТИ.
НЕ СЕ КУПУВА КУЧЕ ДОКАРАНО ОТ НЕ ЗНАМ КЪДЕ.
НЕ СЕ КУПУВА КУЧЕ ДОСТАВЕНО ПО КУРИЕР.
НЕ СЕ КУПУВА КУЧЕ ОТ АГЕНЦИЯТА/МАГАЗИН/БОРСА.
КУЧЕ СЕ КУПУВА ОТ РАЗВЪДНИК, РЕГИСТРИРАН ТАКЪВ, КОЙТО ОТГОВАРЯ НА ВСИЧКО ДЕТО ТРЯБВА.
ПРЕСТАНЕТЕ ДА ХРАНИТЕ ТЕЗ МУШЛЬОВЦИ.
За справка - моя подпис, в България не е по-розово.
Всъщност - седнете и прочетете ВСИЧКО, което е р "Да пазим и развиваме породите" като пропускате нещо от рода "търсим момиче за моето момче" - ВСИЧКО.
Не бързайте да се опарите пак.
Публикувано: 31 August 2009 - 04:24 PM
ЕТО ВИ ЗА НЕТИ.
НЕ СЕ КУПУВА КУЧЕ ДОКАРАНО ОТ НЕ ЗНАМ КЪДЕ.
НЕ СЕ КУПУВА КУЧЕ ДОСТАВЕНО ПО КУРИЕР.
НЕ СЕ КУПУВА КУЧЕ ОТ АГЕНЦИЯТА/МАГАЗИН/БОРСА.
КУЧЕ СЕ КУПУВА ОТ РАЗВЪДНИК, РЕГИСТРИРАН ТАКЪВ, КОЙТО ОТГОВАРЯ НА ВСИЧКО ДЕТО ТРЯБВА.
ПРЕСТАНЕТЕ ДА ХРАНИТЕ ТЕЗ МУШЛЬОВЦИ.
За справка - моя подпис, в България не е по-розово.
Сега ще ви дам още материал за четене.
Благодаря ви

Публикувано: 31 August 2009 - 05:07 PM
Всякакви агенции, внос по поръчка, кучета от недоказани хора, ферми, връзки... всичко това носи риск, какъвто вече веднъж сте преживели, с фатален край.
Успех, дано намерите вашето кученце и си живеете с него дълги години наред.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 31 August 2009 - 08:54 PM
Инкубационния период е от 3 дни до 2 седмици Не е ясно дали сте го купили заразено или се е заразило у вас
В едно кучило може да има кученца с много тежка клиника които да загинат дори и да има лечение а други да боледуват леко и да оздравеят без лечение
Вируса е изключително устойчив в околната среда
Кученца може да са носители и заболяването да се провокир от стрес
Ваксините не винаги са гаранция за сигурна защита
Съвет
Вземете си кученце над три месеца ваксинирано вече
Публикувано: 31 August 2009 - 10:00 PM
Лесиния, не бързай. Съветвам те да прочетеш възможно най-много и тогава да вземеш куче. Има хора, които чакат по две години докато се появи "тяхното" куче. Успех в търсенето на твоето и много весели мигове с него

Публикувано: 01 September 2009 - 07:23 AM
Лесиния, не бързай. Съветвам те да прочетеш възможно най-много и тогава да вземеш куче. Има хора, които чакат по две години докато се появи "тяхното" куче. Успех в търсенето на твоето и много весели мигове с него

От както кученцето ми го няма, там където е живяло то, всеки ден дезинфекцирам с хипохлорид, отделно цялата ми къща претърпя основно почистване за пореден път с дезинфекциращи препарати, включително и пред дома ми, въпреки че не съм я вадила навън. Всички дрехи от... до съм ги изпрала с вода и прах с над 60 градусова температура и смятам, че едва ли е останал някой бацил. Въпреки всичко продължавам с дезинфекцирането. Всичко нейно изхвърлих. Смятам да започна на чисто. Веднъж човек като се опари, вече е по внимателен. Знам, че няма гаранция за нищо, но аз ще направя каквото е необходимо. Благодаря за съветите. Никой не може със 100 процентова сигурност да каже къде се е заразило кучето, грешката беше моя, че когато е взех не направих такова изследване веднага. Защото тя дойде с разстройство и имаше лош дъх плюс гурли на очите и бълхи, но понеже аз не бях запозната до момента с това заболяване предположих, че е изстинала от пътуването, но както и да е за мен вече е минало продължавам напред. Никога няма да уважавам такива развъдчици и винаги ще бъда против тях, докато нещата в България не се променят. Трябва да има контрол и този контрол може да се осъществи ако ние вземем отношение по този проблем. Поемам вината изцяло върху себе си. До известна степен обвинявам и ветеринаря в Асеновград, който и би първата ваксина, защото когато му казах, че тя има разстройство той ме успокои, че нямало страшно ... Оттук нататък знам какво да правя и винаги ще се консултирам с вас, за което още веднъж ви благодаря.
Публикувано: 01 September 2009 - 07:33 AM
Публикувано: 01 September 2009 - 12:07 PM